Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-19@19:02:02 GMT

تولید کنندگان نفت برای سهم بازار می جنگند

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۵۸۳۷۴

 به گزارش اکوفارس به نقل از رویترز، رشد مصرف نفت دهه هاست آهسته شده و صنعت ‌نفت نشانه‌هایی از بلوغ را دارد که معانی عمیقی برای استراتژی های تجاری شرکتها و کشورهای تولید کننده نفت به دنبال دارد.

 رشد آهسته مصرف نفت رقابت بین شرکت ها و کشورها را برای به دست آوردن سهم بازار شدیدتر می‌کند و تاثیری منفی بر قیمت، درآمد، سرمایه گذاری و اشتغال طی دو دهه آینده خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نفت همواره یک تجارت دوره‌ای بوده و نباید انتظار کاهش آسیب پذیری آن را داشت. ولی رشد مصرف به تدریج و به طور یکنواخت از اوایل دهه 1970 آهسته شده است و احتمالاً همین روند طی دهه 2020 و 2030 هم ادامه خواهد داشت.

طی 5 دهه گذشته، اقتصاد جهان رو به توسعه بوده ولی مصرف کنندگان در استفاده از نفت صرفه‌جویی کرده‌ و سوخت های ارزان تری مثل گاز طبیعی را جایگزین کرده اند.

 رشد مصرف نفت آهسته تر از رشد تولید ناخالص داخلی بوده و ارتباط بین این دو به طرز فزاینده ای ضعیف شده است. انتظار می رود در صورت استفاده گسترده تر از خودروهای برقی به جای خودروهای بنزینی، روند کاهش مصرف نفت ادامه یابد و شدیدتر شود.

طی 20 سال گذشته، صنعتی شدن سریع چین و اختلال در تولید بسیاری از منابع قابل توجه تولید نفت مانع بلوغ فزاینده بازار نفت شده است. تولید نفت ونزوئلا، ایران، نیجریه و لیبی که زمانی از بزرگترین تولیدکنندگان اوپک بوده اند به خاطر تحریم، جنگ، ناآرامی و نبود مدیریت کاهش یافته است.

بلوغ بازار نفت به همراه انقلاب نفت شیل آمریکا پس از سال 2008 باعث عرضه بیش از حد نفت و جنگ بر سر سهم بازار بین 2014 و 2016 شد. این جنگ دوباره در 2020 آغاز شد.

اگر تولیدکنندگان بزرگ دنیا نتوانند راهی برای تقسیم این بازار نسبتاً راکد پیدا کنند، جنگ بر سر سهم بازار طی دو دهه آینده دوباره به اوج خواهد رسید.

در شرایط رشد سریع بازار نفت، تمام تولید کنندگان می توانند همزمان تولید خود را افزایش دهند ولی این امکان در بازاری با رشد آهسته وجود ندارد. رشد سریع بازار باعث به وجود آمدن گستره ای از قیمت های بالاتر و پایین تر نفت می‌شود ولی رشد آهسته شرایط تجارت را برای تولیدکنندگان دارای هزینه های بالا سخت تر می کند.

در یک بازار بالغ، تمام تولید کنندگان کارآمدی فعالیت‌های خود را در اولویت قرار می‌دهند و بیشتر بر کنترل هزینه هایشان تمرکز می‌کنند تا رشد تولید. این شرایط برای کشورهای اوپک نشان دهنده تمرکز بر تنظیم بودجه دولتی با قیمت پایین نفت است و طرحهای آن‌ها برای متنوع کردن اقتصاد و پیدا کردن منابعی غیر از نفت را تحت تاثیر قرار می دهد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۸۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز حدود ۱۲ هزار مکمل در کشور برای مصرف


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: سید حیدر محمدی تصریح کرد: در حوزه صادرات فرآورده‌های گیاهی نیز شرایط بهتری داریم، در قسمت جهش تولید بسیاری از فراینده‌ها را برای صدور مجوز تسهیل کرده و قرار است بخشی از فراینده‌ها را بیرون سپاری کنیم.
وی با بیان اینکه زمان صدور پروانه‌ها کاهش یافته و صف انتظار صفر است، گفت: مجموع صادرات ما سال گذشته ۱۳ میلیون دلار در حوزه فرآورده‌های گیاهی و مکمل‌ها بوده، امیدواریم با همت تولید کنندگان و بازاریابی جهش خوبی در حوزه صادرات داشته باشیم.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: در تلاش هستیم قیمت مکمل‌ها و فرآورده‌ها امسال را طوری تعیین کنیم که برای شرکت‌های تولید به صرفه و برای مردم نیز سودمند باشد.
به گفته محمدی، با توجه به اینکه مقام رهبری امسال را سال جهش تولید نام نهاده، سازمان غذا و دارو بر افزایش تولید تاکید دارد و مکلف هستیم برنامه ویژه تری را برای تولید داشته باشیم.
وی با تاکید بر اهمیت مصرف منطقی فرآورده‌های طبیعی و مکمل، تصریح کرد: مصرف منطقی دارو‌های طبیعی نیاز به اطلاع رسانی دارد و باید اطلاعات عمومی مردم در این زمینه افزایش یابد.

دیگر خبرها

  • آبلیموی تقلبی را چگونه تشخیص دهیم؟
  • فیلم‌ های سینمایی آخر هفته تلویزیون + جدول فیلم‌ های امروز جمعه ۳۱ فروردین
  • تسهیلات بانکی در اختیار تولیدکنندگان واقعی قرار گیرد
  • اجرایی نشدن ماده ۶۵ احکام دائمی توسعه کشور اصلی ترین عامل مشکلات تولید کنندگان
  • مرگ در کمین مصرف کنندگان دارو‌های تقلبی و قاچاق
  • صنایع و سازمان‎ها قسمتی از برق مصرفی را خودشان تولید کنند
  • از سیر تا پیاز درباره قهوه
  • شناسایی ۴۰۰ فرآورده غیرمجاز و تقلبی موجود در بازار در سال ۱۴۰۲
  • کاهش قیمت مرغ در بازار
  • مجوز حدود ۱۲ هزار مکمل در کشور برای مصرف