Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-25@22:03:43 GMT

توان یابان ذهنی برای چه کسانی ماسک می‌دوزند؟

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۵۹۰۴۷

توان یابان ذهنی برای چه کسانی ماسک می‌دوزند؟

حالا که جهادی‌های مبارزه با ویروس کرونا کم‌رنگ شده‌اند. توان یابان ذهنی، لباس جهادی پوشیده‌اند. می‌خواهند به کمک افرادی بروند که کویید ۱۹، دنیایشان را در سکوت فروبرده است. آنها برای ناشنوایان ماسک می‌دوزند. ماسک شفافی که لب‌هایشان را پنهان نکند.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، کرونا که آمد، انگار توقعشان بیشتر شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبل‌ترها فکر می‌کردند برای مراقبت از «فرزندان توان یاب ذهنی‌شان» چاره دیگری ندارند جزی اینکه روی پای خودشان بایستند، مثل همیشه؛ اما حالا توقعشان بیشتر شده بود. هر بار که چشمانشان به صفحه تلویزیون می‌افتاد و شاهد بودند که چطور گروه‌های جهادی خودشان را به آب‌وآتش می‌زنند تا گرهی از مشکلات مردم عادی باز کنند، توقعشان بیشتر می‌شد.

آنها همیشه جزو گروه‌های خاص جامعه بودند و هستند. گروه‌هایی با نیازهای خاص. در این شرایط وانفسا مدام از خودشان می‌پرسیدند: چرا جهادی‌ها به یاد ما نمی‌افتند؟ آنها که جان و مالشان را در طبق اخلاص گذاشته‌اند؟ چطور نمی‌دانند که ما به‌سختی می‌توانیم روزگار بگذرانیم؟ چرا فکر نمی‌کنند که ما چگونه می‌توانیم کودکان کم‌توان ذهنی‌مان را در چارچوب خانه محصور نگه‌داریم تا آلوده به ویروس کرونا نشوند؟

چطور به این فکر نمی‌کنند اگر مادر یکی از همین معلول‌ها به کرونا مبتلا شود تکلیف این بچه‌ها چه می‌شود؟ چه کسی می‌تواند از این کودکان نگهداری کند؟ چرا هیچ‌کدام از این سؤال‌ها به ذهن هیچ گروه جهادی نرسید؟

چرا ما را نمی بینند؟

«سارا صمدی» مسئول گروه کودکان توان یاب ذهنی گل نرگس می‌گوید: «وقتی می‌بینیم که جهادی‌ها برای کمک به مردم عادی و کرونا زده خودشان را به دورترین روستاها می‌رسانند. به بیمارستان‌ها می‌روند تا کمک‌حال کادر درمان شوند. به غسال‌خانه‌ها می‌روند و خوشبختانه حواسشان به کهن‌سالان جامعه هم هست؛ هزار بار از خودمان می‌پرسیدیم چرا جهادی‌ها بچه‌های ما را نمی‌بینند؟ چرا سراغی از خانواده‌هایی که معلول دارند نمی‌گیرند؟ متحیر می‌مانیم که چرا هیچ گروه جهادی حالی از ما نمی‌پرسد؟

راستش وقتی حس می‌کردیم ما فراموش‌شده‌ها، بازهم فراموش‌شده‌ایم بیشتر دلمان می‌شکست. هرلحظه به خودمان وعده ‌و وعید می‌دادیم که: نه! حتماً حالا وقتش نشده به‌زودی نوبت ما هم می‌شود و بالاخره چند گروه جهادی به یاد ما هم خواهند افتاد.

چشم که باز کردیم دیدیم راستی راستی هیچ گروهی حالی از ما نمی‌پرسد؛ دیگر دلمان داشت می‌ترکید از این‌همه رنج، باید دست‌به‌کار می‌شدیم».

خودمان جهادی می‌شویم

خانم عباسی یکی از مادرانی که صاحب فرزند توان یاب ذهنی است رشته کلام را به دست می‌گیرد و می‌گوید: «مثل همیشه زبان به گله باز نکردیم. دورهم جمع شدیم تا بی توقع و مثل همیشه راه پرپیچ خم خودمان را برویم. با خودمان گفتیم؛ اگر گروه‌های جهادی حواسشان به ما نیست، اشکالی ندارد، خودمان گروه جهادی می‌شویم؛ اما این بار نه برای کمک به خودمان. این بار گروه جهادی می‌شویم برای کمک به افرادی که می‌دانیم این روزها حال‌وروزشان مثل ما خوب نیست.

 

رفتیم سراغ ناشنواها. افرادی که این روزها دنیا برایشان در سکوت فرورفته است. نه صدایی می‌شنوند و نه شنیده می‌شوند. لابد می‌پرسید چرا؟ مگر اوضاع ناشنوایان در این شرایط کرونا چه فرقی کرده؟ فقط کافی است تصویری را به یاد بیاورید که در یک شهر همه آدم‌ها ماسک بر صورت دارند و لب‌ها پشت این ماسک‌ها پنهان‌شده است و حالا برای ناشنواهایی که لب‌خوانی می‌کنند شهر در سکوت فرورفته است.»

والدین کودکان کم‌توان ذهنی مشکلات ناشنوایان را درک کردند و دست‌به‌کار شدند هرکدام چرخ‌خیاطی‌هایشان را از گوشه انباری خانه‌شان بیرون کشیده‌اند و در منزل یکی از مادرانی که دغدغه دوختن ماسک داشت مستقر شدند. دوخت و دوز ماسک را به فرزندانشان آموزش دادند تا برای ناشنوایان ماسک بدوزند ماسک‌های شفافی که بتوان لب‌ها را از زیر آن‌ها دید. نوع ماسکی که لازم است خانواده‌های ناشنواها نیز بر صورتشان بگذارند تا فرزندانشان بیشتر از این در دنیای سکوت فرو نروند.

راستی در این روزها چه کسی می‌توانست به ناشنوایان فکر کند به‌غیراز خانواده‌هایی که خودشان درد و رنج کودکان کم‌توان ذهنی‌شان را لمس کرده باشند.

وقتی عباس ماسک می‌دوزد

عباس زبان گویایی ندارد، از جوان‌های توان یاب ذهنی است. در مسجد فاطمه زهرا ماسک می‌دوزد. خیاطی را در مدرسه حرف آموزی یاد گرفته و این روزها خوب به کارش آمده. قبل از اینکه طرح دوختن ماسک برای ناشنوایان به ذهن گروه «توان یاب ذهنی گل نرگس» برسد. عباس برای کمک به گروه‌های جهادی در مسجد محله‌شان ماسک می‌دوخت.

شاید همین پشتکار عباس تلنگری شد تا گروه گل نرگس دست‌به‌کار شوند و به‌جای توقع داشتن از دیگران خودشان گروه جهادی بشوند و با کمک یکدیگر طرحی نو دراندازند و کاری کنند کارستان.

وقتی از عباس می‌پرسم چرا با این شرایط سخت که باید مراقب سلامت خودت باشی برای دوختن ماسک خودت را به خطر می‌اندازی؟ جواب می‌دهد؛ اما هیچ‌کدام از کلماتش مفهوم نیست. عباس زبان گویایی ندارد اما با همان زبان نامفهوم فقط یک جمله می‌گوید: «ماسک می‌دوزم تا دوستانم سلامت بمانند» این جمله را مادرش برایمان ترجمه می‌کند.

عباس خوب یادش مانده که در این شرایط چند تا ماسک دوخته است می‌گوید: «۲۰۰ ماسک برای مردم عادی دوختم و ۵۰ تا ماسک برای توان یابان ناشنوا» این جملات را هم مادرش باز برایمان ترجمه می‌کند.

انگشتانی که از هم جدا نمی‌شوند

در بین توان یاب ذهنی و دوزنده‌های ماسک افرادی هستند که با معلولیت‌های دیگری نیز دست‌وپنجه نرم می‌کنند و برای کمک به دوستان ناشنوایشان به میدان آمده‌اند. در بین آنها جوانی است که حتی با انگشتان به هم چسبیده که کار خیاطی کردن را برایش سخت‌تر می‌کند داوطلب کمک شده است.

ما شاهدیم که چطور نخ ماسوره چرخ‌خیاطی را هدایت می‌کند ده‌ها بار این کار را انجام می‌دهد تا نخ ماسوره به دستش بیاید و هر بارکارش از دفعه قبل سخت‌تر می‌شود اما همچنان سرش را به ماسوره نزدیک‌تر می‌کند و تلاشش را چند برابر.

ناشنواها نباید سکوت کنند

فرشید از گروه توان یابان ذهنی است و ماسک‌های مخصوص ناشنواها را در مسجد «فاطمة‌الزهرا» اتو و ضدعفونی می‌کند. می‌گوید: «این روزها همه مردم باید ماسک بزنن. اما وقتی دوستان ناشنوا و خانواده هاشون ماسک بزنن مثل اینه که دیگه صدای همدیگه را نمی‌شنوند. من چند تا از دوستان ناشنوا را دیدم که حرف زدن با دیگران براشون خیلی سخت شده بود. ما یک ماسکی را دوختیم که لب‌ها را میشه به‌راحتی از پشت ماسک دید. ناشنواها می‌تونن از پشت ماسک‌هایی که ما می‌دوزیم لب‌خوانی کنند».

فرشید همان‌طور که اتو را روی ماسکی که دوستانش دوخته‌اند می‌کشد مراقب است تا سطح اتو به قسمت شفاف ماسک برخورد نکند و آن را کدر نکند. برایمان توضیح می‌دهد: «اگه ناشنوایان نتونن با خانواده شون حرف بزنن، افسردگی می گیرن. تنها میشن. ما خوشحالیم که تونستیم براشون کاری انجام بدیم».

معجزه‌ای به نام مادر

سارا صمدی مدیر گروه توان یابان گل نرگس می‌گوید: شاید ناشنوایان هیچ نیازی به ماسک‌هایی که ما برایشان دوخته‌ایم نداشته باشند؛ اما همه نیت ما این بود که جامعه را از وجود آن‌ها باخبر کنیم به گروه‌های جهادی بگوییم که برای ارائه خدماتشان برنامه‌ریزی کنند. شاید موازی کاری‌ها کمتر شود. بیشتر هدف ما آگاهی بخشی به جامعه بود. شما نمی‌دانید که خانواده‌های ما در این مدت چه روزهای سختی را گذراندند.

شاید نتوانید درک کنید مادری که به کرونا مبتلا شده بود و هیچ فردی نبود تا از فرزند اوتیسم و یا سندرم داون او حمایت کند. مادری که به خاطر درگیری با ویروس کرونا از هوش می‌رفت و زمانی که به هوش می‌آمد همه فکر و ذکرش فرزند معلولش بود؛ اما خبر خوب اینکه در گروه ما و جمعیت زیادی از خانواده‌هایی که فرزند کم‌توان ذهنی دارند این بود که خوشبختانه هیچ‌کدام از فرزندان ما با نیازهای ویژه درگیر ویروس کرونا نشدند به حتم این اتفاق معجزه‌ای است که فقط از محبت یک مادر برمی‌آید.

بگو سیب و بخند

کودکان توان یاب ذهنی قرار است به دیدن ناشنوایان بروند و با آن‌ها حرف بزنند از پشت ماسک‌هایی که دیگر لب‌هایشان زیر آن پنهان نیست. ماسک‌هایی که خودشان آنها را دوخته‌اند.

یکی‌یکی ماسک‌ها را روی صورتشان می‌گذارند. طوری مرتبش می‌کنند تا لب‌هایشان از زیر ماسک پیدا باشد. حالا که نتیجه زحمت‌هایشان را می‌بینند در پوست خود نمی‌گنجند. همه را به دوربین می‌ایستند درحالی‌که به لنز دوربین زل زده‌اند. همه باهم می‌گویند: «سیب» و این اولین پیامی است که از زیر ماسک‌هایشان برای دوستان ناشنوایشان می‌فرستند. سیبی که لب‌ها را به خنده باز می‌کند.

منبع :فارس

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: کار جهادی ماسک کرونا ناشنوایان ضدعفونی ماسک بزنیم گروه های جهادی ماسک هایی کم توان ذهنی ویروس کرونا برای کمک گروه جهادی توان یابان جهادی ها ماسک ها گل نرگس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۹۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرارگاه جهادی زیرکوه درحال خدمت‌رسانی به سیل زدگان/۳۰ مورد امداد

به گزارش خبرنگار مهر، بارندگی شدید روز گذشته در شهرستان زیرکوه منجر به وقوع سیل در بسیاری از نقاط روستایی این شهرستان شده است.

گروه‌های جهادی مانند همیشه در صحنه حاضر و به سیل زدگان شهرستان زیرکوه خدمات رسانی داشته و دارند.

مهدی هنری مسئول بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا علیه السلام خراسان‌جنوبی خراسان‌جنوبی بعد از ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران در این خصوص، اظهار کرد: با توجه به پیش‌بینی هواشناسی در خصوص بارندگی شدید و هشدار زرد و قرمز برای برخی نقاط استان، ۱۱ قرارگاه جهادی منطقه‌ای فعال شده و کلیه گروه‌های جهادی استان در حالت آماده باش بودند.

وی افزود: گروه‌های جهادی در پی وقوع سیل در برخی نقاط استان در اولین دقایق وقوع سیلاب با حضور در محل مشغول خدمت رسانی به مردم عزیز استان هستند.

مسئول بسیج سازندگی خراسان‌جنوبی بیان کرد: قرارگاه جهادی بسیج سازندگی شهرستان زیرکوه از نیمه شب گذشته مشغول خدمت رسانی در قالب تخلیه آب داخل منازل و جابجایی وسایل منازل مردم و کمک به توزیع بسته‌های حمایتی و هدایت مردم به نقاط امن می‌باشند.

هنری عنوان کرد: همچنین با توجه به نیاز منطقه به برخی ماشین آلات مهندسی و تجهیزات و دستور سردار مهدوی فرمانده محترم سپاه انصار الرضا (ع) صبح امروز یک دستگاه لودر بسیج سازندگی و یک دستگاه تریلی کفی از مرکز استان و یک دستگاه لودر از معصوم آباد زیرکوه، پنج دستگاه موتور و کف‌کش هم اکنون در روستاهای سیل زده در حال استفاده توسط جهادگران است.

وی اظهار کرد: در سایر شهرستان‌ها نیز قرارگاه‌های جهادی فعال و در حالت آماده باش بوده و به محض نیاز از ظرفیت آنها استفاده خواهد شد.

هنری با بیان اینکه جهادگران مشغول خدمت رسانی به سیل زدگان هستند به اقدامات انجام شده توسط گروه‌های جهادی در این منطقه اشاره و عنوان کرد: بیش از ۳۰ مورد امداد رسانی انجام شده که شامل کمک به خودروهای سانحه دیده و گرفتار در سیل، کمک به تخلیه تعدادی مغازه در حاجی آباد، کمک به تخلیه و لایروبی منازل و محل نگهداری دام و اسکان اضطراری خصوصاً در روستای نوده می‌شود.

کد خبر 6088695

دیگر خبرها

  • امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به ۹ منزل مسکونی
  • ارائه خدمات گروه‌های جهادی به روستائیان شهرستان خانمیرزا
  • قرارگاه جهادی زیرکوه درحال خدمت‌رسانی به سیل زدگان/۳۰ مورد امداد
  • امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل
  • امدادرسانی گروه‌های جهادی کاشان در سیل
  • ساخت خانه بهداشت در روستای «کاشک» با کمک خیرین و گروه‌های جهادی
  • امدادرسانی گروه‌های جهادی کاشان در سیل + فیلم
  • ساخت مسجد در روستای دره بید در بخش ممبی توسط گروه جهادی
  • گروه جهادی نجوا در سیستان و بلوچستان آغاز به کار کرد
  • توزیع بسته‌های معیشتی در مناطق سیل زده جنوب