Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

شیوع ویروس کرونا با تحت تاثیر قرار دادن حمل و نقل کشور بسیاری از پرواز‌های خارجی را متوقف کرد و خسارت بالایی به صنعت هوایی کشور وارد کرد.

اخبار اقتصادی- این موضوع در سایر کشور‌ها نیز ضرر هنگفتی به شرکت‌های هواپیمایی وارد کرد و با گذشت بیش از ۴ ماه هنوز هم بسیاری از پرواز‌ها به واسطه شیوع دوباره بیماری کووید ۱۹ معلق مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


البته در مدت اخیر با مذاکرات صورت گرفته پرواز‌های موردی برای بازگشت مسافرانی که قصد بازگشت به کشور را داشتند صورت گرفت.

با گذشت چندین ماه از شیوع ویروس کرونا و لغو اکثر پرواز‌های خارجی، به تدریج مذاکراتی بین کشور‌های مختلف برای از سرگیری مجدد پرواز‌ها صورت گرفت و برخی از ایرلاین‌های خارجی پرواز‌ها خود را آغاز کردند.

چندی پیش مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی در گفت‌وگو با یک خبرگزاری داخلی گفته بود مذاکرات خوبی با ترکیه برای برقراری پرواز‌های ایران-ترکیه و بالعکس بین دو کشور انجام شده و بر اساس آخرین اظهارات این کشور همسایه، از روز نخست آگوست مصادف با یازدهم مرداد ماه امسال پرواز‌های ایران به مقاصد مختلف ترکیه از سر گرفته می‌شود.

البته دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی اعلام کرد هنوز این مذاکرات به نتیجه قطعی نرسیده، اما تا امروز این تاریخ را به ما اعلام کرده‌اند.


با این حال بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی زمان از سرگیری پرواز‌های ایران – ترکیه و بالعکس را از ۱۱ مرداد ماه می‌دانند و فروش بلیط‌های مسیر را با دریافت بخشی از پول بلیط آغاز کردند.

در همین راستا رضا جعفرزاده  درخصوص زمان از سرگیری کامل پرواز‌های خارجی اظهار کرد: از سرگیری پرواز‌ها منوط به میزان رفع محدودیت‌هایی دارد که کشور‌ها براساس وضعیت بهداشتی و یا مصالح اقتصادی خود اتخاذ می‌کنند.

وی افزود:براساس قرارداد‌هایی که سازمان هواپیمایی کشوری در زمینه پرواز‌ها با برخی کشور‌ها منعقد کرده طبیعی است که در صورت آغاز پرواز‌های کشور‌های خارجی، از سرگیری پرواز‌های خارجی در کشورما نیز صورت می‌گیرد.

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: در مورد از سرگیری پرواز‌های خارجی تصمیم گیری به گونه ایست که باید دید وضعیت بهداشتی کشور‌ها به چه صورت است؛ البته پرواز‌های موردی پشتیبانی از این قائده مستثنی است.

به گفته جعفرزاده انجام پرواز‌ها زیر سایه تشدید اقدامات پیشگیرانه امکان پذیر است و این تنها راهکار برای انجام پرواز‌ها محسوب می‌شود.

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در پاسخ به سوالی مبنی براینکه چرا شرکت‌های هواپیمایی با وجود نامعلومی زمان از سرگیری پرواز‌ها بلیط فروشی را آغاز کردند گفت: شرکت‌های هواپیمایی قطعا باید بلیطی را بفروشند که مجوز آن از سوی سازمان هواپیمایی کشوری صادر شده در غیر اینصورت مجاز به فروش نیستند.

وی افزود: یکی از مجوز‌های دفاتر خدمات مسافرت هوایی بند الف است که از سوی سازمان هواپیمایی کشوری صادر می‌شود و برخی دفاتر دارای مجوز بند ب هستند که مربوط به گردشگری است و تعدادی از سایت‌ها نیز در گذشته مجوز دریافت کردند که در سایت سازمان هواپیمایی کشوری قابل رویت است.

جعفرزاده تاکید کرد: دفاتری مجاز به فروش بلیط هستند که شرکت هواپیمایی طرف قراردادشان مجوز‌های لازم را از سازمان هواپیمایی کشور اخذ کرده است و مردم در این مورد باید خرید خود را از مراکز معتبر انجام دهند.

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت:مردم برای اطلاع از وضعیت بلیط‌های خارجی و راستی آزمایی می‌توانند با روابط عمومی شرکت‌های هواپیمایی، انجمن شرکت‌های هواپیمایی و بخش بازرگانی از طریق وب سایت شرکت‌های هواپیمایی تماس بگیرند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: حمل و نقل ویروس کرونا ترکیه سازمان هواپیمایی کشوری بلیط ترکیه حمل و نقل سازمان هواپیمایی کشوری سازمان هواپیمایی کشوری سازمان هواپیمایی کشور سرگیری پرواز شرکت های هواپیمایی سرگیری پرواز ها پرواز های ایران پرواز های خارجی کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۹۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت هواپیما‌های شخصی در ایران چقدر است ؟

خرید و فروش جت‌های شخصی در ایران آزاد شد. اعلام این خبر کافی بود تا حسابی بحث‌های فضای مجازی درباره این مسئله بالا بگیرد؛ از چانه‌زنی‌ها درباره قیمت این هواپیما‌های لاکچری تا ضرورت آزاد‌سازی خرید و فروشش آن.

به گزارش همشهری، خیلی‌ها خرده گرفته‌اند که ایرانی‌ها اصلا از جت شخصی استفاده نمی‌کنند و ضرورتی نداشت این امر؛ اما رئیس سازمان هواپیمایی کشور می‌گوید: درست است که به تازگی خرید و فروش جت‌های شخصی در ایران آزاد شده و حالا هر که توان خریدش را داشته باشد می‌تواند صاحب یکی از این جت‌های ۷ نفره جمع و جور بشود، اما به این معنی نیست که ایرانی‌ها تا حالا جت‌سواری نمی‌کردند چراکه تا پیش از این هم طرفداران جت‌های شخصی در ایران قابل توجه بودند؛ از تاجران و فعالان اقتصادی گرفته تا برخی از مسئولان و تیم‌های ورزشی.

عده‌ای هم معتقدند وقتی هواپیما‌های فوق سبک بود چه نیاز به جت شخصی داشتیم؟ اما جالب است بدانید در حال حاضر ۲۵۰ فروند هواپیمای فوق سبک در ایران فعالیت دارند، اما از این هواپیما‌ها صرفا برای پرواز‌های تفریحی و آموزشی استفاده شود و برای مسیر‌های سفری کاربردی ندارند؛ اما هواپیما‌های بیزنس جت ۶ و ۷ نفره هواپیما‌هایی هستند که قابلیت پرواز‌هایی در اندازه سفر و جابه‌جایی‌ها در مسافت دور را هم دارند. البته استفاده از این جت‌ها شرط و شروطی هم دارد. اپراتور این جت‌ها صرفا بعد از اخذ گواهینامه صلاحیت پروازی، تعمیر، نگهداری، عملیاتی و امنیتی می‌توانند مجوز پرواز کردن با آن را داشته باشد.

با وجود همه این توضیحات طی ۲ روز گذشته شوخی‌های کاربران در فضای مجازی درباره این خبر حسابی داغ است و حتی هشتگ‌هایی هم در این زمینه راه انداخته‌اند. برخی‌ها به شوخی و جدی گفته‌اند: «پس بریم پراید‌های عهد بوقمان را بفروشیم و جت شخصی بخریم». کاربر دیگری هم به شوخی گفته است: «حالا کجا پارکش می‌کنن؟ گرفتارشده‌ایم».

معامله جت شخصی برای عموم آزاد شد

نمای سایت پرواز به تصویری کارت‌پستالی شباهت دارد که آسمانی پر از ابر‌های کوچک و بزرگ در پس‌زمینه آن قرار گرفته است. در مرکز این تصویر رویایی هواپیما‌های آماده پرواز جا خوش کرده‌اند که سرنشینان و مسافران زیادی ندارند. اینجا فرودگاه بین‌المللی پیام، یکی از آشیانه‌های مجاز نشست و برخاست هواپیما‌های شخصی است و این هواپیما‌های تیزپرواز متعلق به افرادی هستند که وسعشان به تهیه و خرید هواپیمای شخصی می‌رسد و می‌توانند از آن برای تفریح، گشت و‌گذار یا مسافرت‌های تجاری و اقتصادی خود استفاده کنند.

این هواپیما‌ها جزو ۲۵۰ فروند هواپیمای شخصی هستند که در ۲۵ سال اخیر و پس از رواج معاملات غیررسمی هواپیمای شخصی در آشیانه‌ها و سایت‌های پرواز کشور در رفت‌وآمدند، اما حتما پس از این و به موازات انتشار خبر آزاد شدن خرید و فروش هواپیما‌های جت، شاهد افزایش شمار این نوع هواپیمای شخصی در سایت‌های پرواز کشور خواهیم بود.

خبر آزاد شدن خرید و فروش هواپیما‌های جت شخصی برای عموم مردم را رئیس سازمان هواپیمایی کشور دیروز اعلام کرده است: سال ۱۳۷۹ برای نخستین بار هواپیما‌های شخصی پرواز در آسمان ایران را تجربه کردند؛ البته آزاد شدن خرید و فروش این پرنده‌های آهنی به طور رسمی اعلام نشده بود و متمولانی که از چراغ سبز قانون برای معامله این وسیله نقلیه خاص باخبر شده بودند، فقط برای آموزش و پرواز‌های محدود در مسافت و مسیری مشخص می‌توانستند این مرکب غیررایج را مورد استفاده قرار دهند.

شمار بالای مشتریان این نوع هواپیما‌ها سبب شد ۳ سال بعد وزارت راه وقت، به فکر تدوین لایحه‌ای برای آزادسازی معاملات هواپیمای شخصی بیفتد که اگر چه این لایحه به فرجام نرسید، اما باعث شد شرط و شروط مالکیت و بهره‌برداری هواپیما‌های شخصی در قالب صدور آیین‌نامه‌ای رسمی، تعیین و معاملات هواپیما‌های شخصی قانونمندتر از گذشته شود. در این آیین‌نامه هر شخص حقیقی یا حقوقی دارای تابعیت کشور مجاز است با رعایت قوانین و مقررات، برای خرید و مالکیت هواپیمای شخصی غیرنظامی اقدام کند. براساس آمار رسمی پس از صدور این آیین‌نامه معاملات این وسایل نقلیه لاکچری به میزان ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده و اکنون شمار آن‌ها در ۲۳ آشیانه مجاز کشور به ۲۵۰ فروند رسیده است.

مالکان خاص و متمول

اگر چه خرید و فروش جت شخصی از دیروز برای عموم آزاد شده، به‌نظر می‌رسد هزینه کلان خرید و نگهداری این پرنده‌های آهنی اجازه ندهد معامله آن‌ها هم بیش از گذشته عمومیت پیدا کند. قیمت هواپیمای شخصی از نوع تک‌موتوره فوق سبک که کاربرد تفریحی دارد، در بازار‌های جهانی ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار دلار است و در ایران بین ۵ تا ۷.۵میلیارد تومان فروخته می‌شود. البته خرید هواپیمای شخصی علاوه بر پول کلان به مقدمات قانونی نیاز دارد و خریداران در نخستین قدم باید هواپیمای شخصی خود را در سازمان هواپیمایی کشوری ثبت و مجوز‌هایی مانند لایسنس پرواز با هواپیمای شخصی و صلاحیت پرواز را کسب کنند. صدور مجوز اولیه ۶ ماه زمان می‌برد و هر بار پرواز هواپیما به اخذ مجوز نیاز دارد. محل نگهداری هم فرودگاه است.

اجازه پرواز هواپیمای شخصی پس از تأیید قابلیت‌های فنی و صلاحیت عوامل پرواز توسط سازمان هواپیمایی کشور صادر می‌شود. تعمیر، نگهداری و تامین قطعات هواپیمای شخصی هم باید زیرنظر سازمان هواپیمایی انجام شود. تعداد همسفران خلبانان هواپیما‌های شخصی به شمار انگشتان ۲ دست هم نمی‌رسد و حداکثر ۶ نفر می‌توانند آن‌ها را در پروازهایشان همراهی کنند.

دیگر خبرها

  • معرفی انواع خطوط هوایی و مسیرهای پروازی به ترکیه
  • خرید جت؛ جنجال بر سر یک قانون ۲۰ ساله!
  • مذاکرات بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت شمال
  • واسطه‌های فروش بلیت هواپیما در شرکت هواپیمایی ایران حذف شده‌اند
  • مشتری جت های شخصی در ایران چه کسانی هستند؟ | ۲۵۰ هواپیمای شخصی در ایران
  • قیمت هواپیما‌های شخصی در ایران چقدر است؟
  • قیمت هواپیما‌های شخصی در ایران چقدر است ؟
  • سازمان هواپیمایی: خرید و استفاده از جت‌ های شخصی موضوع جدیدی نیست
  • خرید جت برای عموم مردم آزاد است!
  • رییس سازمان هواپیمایی : خرید جت‌ های خصوصی برای عموم آزاد است