Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@01:31:04 GMT

سیگار الکترونیکی عامل ترک سیگار می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۵۹۰۶۵

سیگار الکترونیکی عامل ترک سیگار می‌شود؟

ایسنا/مازندران یک فوق تخصص ریهگفت: شواهدی مبنی بر اینکه سیگارهای الکترونیکی به عنوان عامل مناسب برای ترک سیگار باشد وجود ندارد.

بر اساس گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل، حامد مهدی‌نژاد اظهار کرد: مصرف طولانی مدت سیگار الکترونیکی اثرات مخربی بر سلامتی دارد و این روش به مصرف کنندگان تنباکو کمکی نمی کنند تا سیگار را ترک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: سیگارهای الکترونیکی دستگاه‌هایی هستند که با باتری کار می کنند و مایعی را که معمولا حاوی نیکوتین است، گرم کرده و تبدیل به بخار قابل استنشاق می کنند.

وی با اشاره به اینکه سیگارهای الکترونیکی در سال ۲۰۰۳ در چین وارد بازار شدند و در سال ۲۰۰۶ به مارکتینگ ایالات متحده و اروپا وارد شدند، خاطرنشان کرد: در بسیاری از مناطق سیگار الکترونیکی به عنوان کالاهای مصرفی و بدون مقررات دولتی وارد بازار شده که ابتدا شرکت های کوچک آن را تولید کردند اما شرکت های بزرگ دخانیات آنها را خریداری کرده و در حال تولید و فروش به صورت آنلاین در فروشگاه‌ها هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل در همین راستا گفت: شواهدی مبنی بر اینکه سیگارهای الکترونیکی به عنوان عامل مناسب برای ترک سیگار و یا یک عامل آسیب رسان برای ترک باشد وجود ندارد و مطالعات بیشتری برای ارزیابی ایمنی و عدم آسیب رسانی آن لازم است.

فوق تخصص بیماری های ریه با اشاره به اینکه در تمام محصولات تجاری مؤلفه اصلی مایع تبخیر شده نیکوتین است که از غلظتی بین ۶ تا ۳۶ میلی گرم در هر میلی لیتر برخوردار است، بیان کرد: هرچند بر روی برخی از آنها برچسب عاری از نیکوتین (Nicotin free) دارد اما غلظت‌هایی از نیکوتین در آنها یافت شده و پروپیلن گلیکول یا گلیسرول و اسانسهای مختلف و فلزاتی مانند قلع، سرب، نیکل، کروم، منگنز و آرسنیک از دیگر ترکیبات آن است.

مهدی نژاد تصریح کرد: در بعضی برندها ترکیبات سرطانزا نیز شناسایی شده و میزان استفاده از سیگار الکترونیکی در بین افراد جوان، تحصیل کرده و قشر پر درآمد به سرعت درحال افزایش بوده به طوری که در سال ۲۰۱۶ این میزان به ۱۱ درصد افزایش یافته است.

فوق تخصص بیماری های ریه افزود: بسیاری از جوانان و افراد بالغ که به سیگارهای الکترونیکی روی آوردند قبلا سیگاری بودند و به امید ترک سیگار به آن روی آوردند و حدود ۱.۲ درصد افراد اصلا سیگار نمی کشیدند.

مهدی نژاد با اشاره به اینکه ممکن است مضرات سیگار الکترونیکی از سیگارهای معمولی کمتر باشد اما ایمنی آن برای کاربران و اطرافیان آنها مشخص نیست، بیان کرد: این احتمال وجود دارد که به دلیل در دسترس بودن سیگار الکترونیکی و عدم امکان ترک سیگار، آسیب ناشی از نیکوتین موجود در محلول سیگارهای الکترونیکی باعث وابستگی بیشتر شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل خاطرنشان کرد: استفاده از نیکوتین در نوجوانی ممکن است خطر ابتلا به اعتیاد به سایر داروها را افزایش دهد، برخی از مواد تشکیل دهنده سیگارهای الکترونیکی می‌توانند باعث آسیب به ریه ها شوند برای مثال اسانس های موجود در سیگارهای الکترونیکی هر چند برای دستگاه گوارش مشکلی ایجاد نمی کنند اما قابل متابولیزه شدن توسط ریه نیستند.

وی گفت: نیکوتین دارای برخی از اثرات بالقوه زیان آور بر همودینامیک قلب و عروق (افزایش ضربان قلب و فشار خون) است و ممکن است عملکرد اندوتلیال عروق را تضعیف و مقاومت به انسولین را افزایش دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه کودکان و بزرگسالان با بلع، تنفس یا جذب مایع سیگار الکترونیکی از طریق پوست یا چشم دچار مسمومیت شده، تصریح کرد: مهمترین اثر سیگار الکترونیکی، آسیب جمعیتی آن است که ممکن است باعث تحریک رفتار سیگار کشیدن بیشتر و منجر به ابتلا بیشتر جوانان و بزرگسالان که کمتر سیگار می کشیدند، شود.

مهدی نژاد خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای موجود ۷۰ درصد افراد سیگاری تمایل به ترک دارند و ۵۰ درصد جهت ترک تلاش می کنند اما نرخ ترک سیگار به صورت معمول یک درصد در سال بوده که با توصیه ساده پزشکان به ترک، نرخ ترک تا ۳ درصد افزایش می یابد و با برنامه های مداخله حداقل نرخ ترک به ۵ تا ۱۰ درصد افزایش یافته است در حالی که درمان های شدید تر از جمله کلینیک های ترک سیگار، می توانند این میزان را به ۲۵ تا ۳۰ افزایش دهند.

وی افزود: استراتژی اصلی برای ترک سیگار شامل مجموعه ای از مشاوره های ترک و درمان های دارویی است که بعضی از افراد بدون مشورت با مشاور سلامت خود از داروهای بدون نسخه ترک استفاده می کنند که این نه تنها باعث اثر بخشی محدود داروها می شود بلکه عوارض دیگری مثل افسردگی، اعتیاد به الکل و دیگر اختلالات رفتاری را بهمراه دارد.

فوق تخصص بیماری های ریه تاکید کرد: ارزیابی استرس ها، برخورد با افراد سیگاری و دوستان و عوامل اجتماعی دیگر قبل از درمان دارویی لازم است و برای یک برنامه خوب ترک سیگار با فوق تخصص ریه و روانپزشک مربوطه مشورت لازم صورت گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی ترك سيگار دانشگاه علوم پزشکی بابل سیگارهای الکترونیکی سیگار الکترونیکی ترک سیگار مهدی نژاد فوق تخصص برای ترک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۹۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف محموله سیگار قاچاق در خرمشهر

سرهنگ نجم الدین سهرابی فرمانده انتظامی خرمشهر گفت: ماموران پلیس امنیت عمومی با اقدامات تخصصی از فعالیت یک واحد صنفی در فروش انواع سیگار و تنباکو قاچاق مطلع شدند.

به گفته او ماموران پس از بررسی، محل نگهداری سیگار‌های قاچاق را شناسایی و با هماهنگی مرجع قضائی و بازرسی به‌عمل آمده از مغازه تعداد ۴۱ هزار و ۲۰۰ نخ انواع سیگار و ۲۰ پاکت تنباکوی میوه‌ای قاچاق کشف شد.

فرمانده انتظامی خرمشهر با اشاره به مهروموم مغازه گفت : در این زمینه یک متهم دستگیر و جهت سیر مراحل قانونی تحویل مرجع قضائی داده شد.

باشگاه خبرنگاران جوان آبادان آبادان

دیگر خبرها

  • کشف سیگار و تنباکوی قاچاق در گرگان
  • مصباحی مقدم: انتظارات تورمی مهم‌ترین عامل افزایش تورم است
  • بانک های ناتراز اصلاح شوند تورم کاهش می یابد
  • هشدار ترسناک دانشمندان در مورد استفاده از ویپ
  • عامل افزایش ابتلای جوانان به سرطان چیست؟
  • تا ۵ سال آینده در کشورهای پیشرفته سیگار پیدا نمی‌شود/ دخانیات تنها صنعتی که پس از انقلاب تحریم نشد!
  • یک «کام» تلخ تا مرگ زودرس/ فقط «دخانیات» تحریم نشد!
  • کشف بیش از ۴۱ هزار نخ سیگار قاچاق در خرمشهر
  • کشف محموله سیگار قاچاق در خرمشهر
  • کشف سیگار و تنباکوی قاچاق در خرمشهر