Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-03-29@04:49:50 GMT

۵ روش برای کاهش درد و التهاب ناشی از ورزش

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۵۹۰۸۹

۵ روش برای کاهش درد و التهاب ناشی از ورزش

به گزارش «مدیکال دیلی»، تشدید واکنش التهابی بدن می‌تواند روند ریکاوری پس از ورزش را کند کرده و تقویت تناسب اندام شما را محدود کند.

التهاب برای از بین بردن دلیل آسیب شکل می‌گیرد، اما بدون ریکاوری مناسب ضرر آن می‌تواند بیشتر از سودش باشد. به طور دقیق‌تر، این به آسیب بیشتر منجر می‌شود.

التهاب پس از ورزش به خودی خود از بین نمی‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر به انجام ورزش با حداکثر ظرفیت و توان خود ادامه دهید بدون این که زمانی را برای استراحت کافی اختصاص داده و یک رژیم غذایی نامناسب را دنبال کنید، تردیدی وجود نخواهد داشت که وارد یک چرخه بی پایان از ترومای بافت و التهاب پس از ورزش خواهید شد. شما می‌توانید برای مدتی انجام ورزش را متوقف کرده و بر بهتر شدن شرایط خود متمرکز شوید. زمانی که موضوع ریکاوری مطرح می‌شود گزینه‌های بسیاری برای انتخاب وجود دارند.

مصرف مواد غذایی سرشار از اسید‌های چرب امگا-۳

اسید‌های چرب امگا-۳ دارای خواص ضد التهاب و تنظیم کننده سیستم ایمنی هستند. به طور دقیق‌تر، این مواد مغذی می‌توانند تولید مولکول‌ها و مواد مرتبط با التهاب را کاهش دهند. ارتباط نزدیکی بین افزایش مصرف اسید‌های چرب امگا-۳ و کاهش التهاب وجود دارد. اسید‌های چرب امگا-۳ ممکن است اثر مفیدی بر سیستم ایمنی داشته باشند. به بیان دیگر، این ممکن است عمکلرد سیستم ایمنی را ارتقا داده یا از ساختار بدن انسان پشتیبانی کند.

از جمله منابع غذایی خوب برای اسید‌های چرب امگا-۳ می‌توان به ماهی و غذای دریایی، مغز‌ها و دانه‌های خوراکی، جلبک دریایی، لوبیا قرمز، و سویا اشاره کرد. استفاده از مکمل‌ها تنها زمانی که نیاز است، توصیه می‌شود. یک الگوی غذایی سالم را شکل داده و مواد مغذی مورد نیاز بدن خود را به طور طبیعی دریافت کنید. شما ممکن است پس از مدتی متوجه بهبود در انعطاف پذیری، عملکرد ورزشی و شرایط سیستم ایمنی خود شوید.

مصرف روغن کانابیدیول

روغن کانابیدیول (CBD) می‌تواند به پشتیبانی از ریکاوری از التهاب ناشی از ورزش کمک کند. سیستم اندوکانابینوئید با تمام سیستم‌های اصلی در بدن در تعامل است. از این رو، مصرف روغن کانابیدیول ممکن است به تسریع ریکاوری از التهاب پس از ورزش کمک کند.

کاهش مصرف شکر تصفیه شده

مصرف شکر‌های تصفیه شده با التهاب پیوند خورده است. شکر تولید مولکول‌های پیش التهابی را در بدن تحریک می‌کند. در بلند مدت، مصرف شکر تصفیه شده به طور بالقوه محیطی برای شکل‌گیری التهاب مزمن را ایجاد می‌کند. افرادی که یک رژیم غذایی سرشار از شکر را دنبال می‌کنند، به طور کلی افزایش در نشانگر‌های التهابی را نشان داده اند. شما می‌توانید هر از گاهی خوراکی‌های شیرین را مصرف کنید، اما در این کار زیاده‌روی نکنید.

کاهش مصرف شکر تصفیه شده احتمال تجربه اپیزود‌های التهاب را کاهش می‌دهد. مصرف محصولات شیرین ممکن است روشی سریع برای پر کردن مجدد ذخایر گلیکوژن باشد، اما بهتر است مصرف میوه‌ها، شکلات تلخ یا بار‌های انرژی‌زا را برای این کار مد نظر قرار دهید. یک رژیم غذایی سرشار از شکر موجب تولید بیش از حد سیتوکین‌های پیش التهابی می‌شود که شما را در وضعیت خوبی قرار نخواهد داد.

دریافت ماساژ

عضلاتی که تحت استرس شدید قرار دارند، واکنش مثبتی به ماساژ درمانی نشان خواهند داد. ماساژ می‌تواند به کاهش التهاب در عضلاتی که به سختی از آن‌ها کار کشیده‌اید از طریق کاهش تولید سیتوکین‌های پیش التهابی کمک کند. ماساژی که شامل استفاده از فشار سبک بهترین گزینه در این زمینه است.

التهاب ناشی از ورزش در نتیجه انباشت مایعات و مواد زائد متابولیک اطراف یک بخش آسیب دیده حاصل می‌شود. امکان کاهش التهاب از طریق ماساژ درمانی وجود دارد که از ریکاوری، کاهش درد و بهبود دامنه حرکت پشتیبانی می‌کند. به خاطر داشته باشید که ماساژ باید پس از اتمام ورزش دریافت شود. برخی باشگاه‌ها خدمات ماساژ را به اعضای خود ارائه می‌کنند.

دوش آب گرم

برخی برای کاهش التهاب در عضلات، مفاصل و تاندون‌ها دوش آب سرد را پس از ورزش توصیه می‌کنند. آب سرد دارای خواص احیا کننده است، در نتیجه، این اقدامی منطقی به نظر می‌رسد. با این وجود، بهتر است دوش آب گرم را امتحان کنید که به عضلات در کسب آرامش و شل شدن کمک می‌کند. آب گرم ممکن است به بهبود التهاب و سطوح قند خون کمک کند. گرمای آب پس از ورزش ممکن است موجب ناراحتی شما شود، اما ارزش تحمل را دارد، زیرا به بهبود شرایط التهابی بدنتان کمک می‌کند.

توجه داشته باشید که مدت زمان دوش گرفتن نباید طولانی باشد، زیرا تماس طولانی مدت با آب می‌تواند به خشکی پوست و مو منجر شود.

قرار گرفتن در وان یخ یکی دیگر از اقداماتی است که ورزشکاران حرفه‌ای و آماتور پس از ورزش انجام می‌دهند. آنچه شما می‌توانید انجام دهید دوش گرفتن یک در میان با آب گرم و سرد است. این نقش مهمی در بهبود گردش خون و سمزدایی ایفا می‌کند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ماساژ عضلات پارسی خبر اسید های چرب امگا ۳ سیستم ایمنی کاهش التهاب پس از ورزش مصرف شکر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۹۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزه‌داری بیماران فشار خونی، قلبی و کلیوی با رعایت تغذیه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، زهرا باقری با اشاره به چگونگی روزه‌داری در افراد مبتلا به پرفشاری خون اظهار کرد: مبتلایان به پرفشاری خون خفیف تا متوسط می‌توانند روزه بگیرند و روزه‌داری به کاهش فشار خون آنان کمک می‌کند، اما باید با پزشک معالج خود در مورد مصرف داروهایشان مشورت کنند.

وی افزود: افراد مبتلا به فشار خون بالا باید دریافت نمک و چربی خود را کنترل کنند و خوشبختانه این اعمال در ماه مبارک رمضان میسر است.

تغذیه بیماران دارای پرفشاری خون در روزه‌داری

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: افراد دارای فشار خون خفیف و متوسط همراه با اضافه وزن می‌توانند روزه بگیرند و روزه‌داری به کاهش فشار خون آنان کمک می‌کند، اما باید با پزشک معالج خود مشورت کنند. به طور مثال در طول دوره روزه‌داری زمان و دُز مصرفی دارو‌هایی مانند ایندرال و یا دارو‌های ادرارآور برای جلوگیری از کم‌آبی باید طبق نظر پزشک تنظیم شود.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: افراد مبتلا به فشار خون بالا باید دریافت نمک و چربی از طریق غذا را کنترل و از کشیدن سیگار اجتناب کنند. خوشبختانه تمامی این اعمال در ماه مبارک رمضان امکان‌پذیر و راحت‌تر است.

وی افزود: روزه گرفتن برای افرادی که فشار خون شدید دارند و یا فشار خون آنها به طور ناگهانی بالا می‌رود و کنترل‌شده نیست، توصیه نمی‌شود. برای کنترل بهتر فشار خون، لازم است رژیم غذایی مناسب نیز رعایت شود.

باقری با اشاره به توصیه‌های تغذیه‌ای ویژه روزه‌داران مبتلا به فشار خون گفت: این افراد باید سر سفره به غذا نمک نزنند و نمکدان را از سفره و میز غذا حذف کنند. به میوه‌ها و سبزی‌های خام مانند گوجه سبز، خیار، گوجه فرنگی و… نیز نمک نزنند.

وی عنوان کرد: مواد غذایی نمک‌سود و دودی شده، انواع شور‌ها و ترشی‌ها، دسرها، سس‌های سالاد آماده، سویا سس، زیتون و خردل و سوپ‌های آماده و تنقلات شور مانند چیپس سیب‌زمینی، چوب شور، چیپس، کراکر، آجیل، مغز‌های شور از منابع عمده سدیم هستند و باید مصرف این خوراکی‌ها محدود شود.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برچسب‌های تغذیه‌ای مواد غذایی نیز را مطالعه و غذا‌هایی را که مقدار سدیم کمتری دارند انتخاب کنند. از ادویه‌هایی استفاده شود که در تهیه آنها از نمک استفاده نشده است و مصرف گوشت‌های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس که حاوی نمک زیادی است را به حداقل برسانند.

وی افزود: غذا‌های کنسروی حاوی نمک زیادی هستند بنابراین باید مصرف این مواد غذایی کاهش داده شود. به جای تنقلات شور نیز از آجیل خام استفاده شود.

باقری گفت: به جای نمک باید از چاشنی‌هایی مانند سبزی‌های معطر تازه یا خشک مانند نعناع، مرزه، ترخون، ریحان و… یا سیر، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک، استفاده شود.

وی بیان کرد: نمک مصرفی باید از نوع تصفیه‌شده یددار انتخاب شود و به یاد داشته باشند که نمک تصفیه‌شده یددار نیز به اندازه سایر نمک‌ها موجب افزایش فشار خون می‌شود.

چگونگی روزه‌داری بیماران قلبی

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به چگونگی روزه‌داری در افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی گفت: روزه‌داری و رعایت برنامه غذایی صحیح با کاهش عوامل خطر مانند کاهش وزن، کاهش سطح چربی‌های خون و نکشیدن سیگار موجب پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود. افرادی که به بیماری‌های قلبی عروقی مبتلا هستند باید برای روزه‌داری و رعایت برنامه صحیح غذایی حتما با پزشک معالج خود مشورت کنند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه بیمارانی که دچار گرفتگی رگ‌های قلب هستند، دارو مصرف می‌کنند و مصرف نکردن دارو در زمان مقرر، زندگی آنها را به خطر می‌اندازد، نباید روزه بگیرند. روزه گرفتن این بیماران منوط به تشخیص پزشک با توجه به شرایط اختصاصی بیمار است. همچنین بیمارانی که باید برای کنترل بیماری خود به طور منظم و در ساعات معینی در وسط روز، دارو مصرف می‌کنند، نباید روزه بگیرند.

باقری گفت: بیماران قلبی باید به تداخلات دارو و غذا توجه و به توصیه‌های پزشک معالج خود دقیقا عمل کنند. بیماران قلبی که سابقه جراحی دارند هم اگر پزشک معالج اجازه دهد، منعی برای روزه‌داری ندارند.

وی در خصوص تغذیه بیماران قلبی در روزه‌داری بیان کرد: این بیماران علاوه بر محدود کردن نمک باید توصیه‌های تغذیه‌ای دیگری را هم رعایت کنند. بیماران قلبی و عروقی باید ضمن کاهش مصرف غذا‌های پرچرب، به جای سرخ کردن غذا از روش‌های دیگر پخت مانند بخارپز، آب‌پز و تنوری استفاده کنند.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: این بیماران باید از حرارت دادن زیاد روغن و غوطه‌ور کردن ماده غذایی در مقدار زیاد روغن خودداری کنند و پیش از پختن گوشت، چربی‌های قابل رؤیت آن را جدا کنند. همچنین مصرف ماهی را در برنامه غذایی هفتگی بگنجانند. از مصرف لبنیات پرچرب، شیرینی خامه‌ای، روغن حیوانی، روغن نباتی جامد و فست‌فود هم بپرهیزند.

وی بیان کرد: همچنین باید مصرف چربی‌های اشباع و ترانس را کاهش دهند. برای کاهش دریافت اسید چرب ترانس یعنی اسید‌های چرب مضری که به دلیل جامد بودن در دمای محیط و بدن خطراتی مانند گرفتگی رگ‌ها و امراض قلبی را ایجاد می‌کنند، باید از مصرف روغن نباتی جامد، غذا‌های سرخ‌کرده و فست‌فود اجتناب و از روغن‌های غیراشباع مانند کانولا، زیتون و کنجد و…، به میزان مناسب و نه خیلی زیاد استفاده شود.

تغذیه روزه‌داران دچار بیماری‌های کلیوی

باقری در خصوص چگونگی روزه‌داری در افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی گفت: با توجه به اینکه نقش اساسی و مهم کلیه‌ها، تصفیه خون و دفع مواد زائد است و کلیه‌ها این نقش مهم را به کمک جریان خون و آب انجام می‌دهند بنابراین در صورت مصرف نکردن کافی آب و مایعات کافی، نمی‌توانند وظایف خود را به خوبی انجام دهند.

وی افزود: در ایام ماه مبارک رمضان، فرصت کافی برای تأمین مایعات بدن به میزان لازم وجود ندارد بنابراین به منظور پیشگیری از عواقب کم‌آبی در ماه مبارک رمضان که گاهی می‌تواند وخیم و کشنده باشد، باید توجه داشت که برای تصفیه خون از مواد زائد، مصرف کافی آب و مایعات در فاصله افطار تا سحر و کنترل دریافت نمک مصرفی مورد توجه باشد.

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: روزه‌داری برای بیماران دیالیزی، ممنوع است. افرادی که کلیه‌های سنگ‌ساز دارند و بیش از دو سنگ ادراری در شش ماه گذشته داشته‌اند، برای روزه‌داری باید با پزشک معالج خود مشورت کنند.

وی ادامه داد: محدود کردن مصرف نمک در وعده‌های افطار و سحر در این دوران بسیار مهم و کمک کننده است. دریافت اضافه نمک، بدن را مجبور به واکنش می‌کند و برای دفع این مقدار مازاد نیاز، مقادیر قابل توجهی آب از بدن دفع می‌شود بنابراین توصیه بر این است که به غیر از مقدار نمک اندکی که برای طبخ غذا استفاده می‌شود، هیچ مقدار اضافه‌تری سر سفره به غذا اضافه نشود.

باقری گفت: مصرف میوه و سبزی کافی می‌تواند در طول روز از بروز تشنگی زودرس جلوگیری کند بنابراین بهتر است میوه در فاصله افطار تا سحر و سبزی در هر دو وعده افطار و سحر و سالاد به خصوص در وعده سحر مصرف شود.

وی بیان کرد: مصرف غذا‌های با پروتئین بالا مانند انواع کباب‌ها شامل جوجه کباب، کباب کوبیده، برگ و مرغ در وعده سحر مناسب نیست و سبب بروز تشنگی در ساعات اولیه روز می‌شود. همچنین در این ایام باید از حضور غیر ضروری در معرض نور خورشید نیز اجتناب کرد.

دیگر خبرها

  • خوردن چه غذاهایی در ماه رمضان بوی بد دهان را افزایش یا کاهش می‌دهد؟
  • سقز چیست و چه خواصی دارد؟
  • چرا بجای درمان های گران قیمت از سقز استفاده نکنیم؟
  • هشدار دانشمندان درباره نوشیدن آب قبل از خواب
  • قبل از خواب آب ننوشید
  • محققان: سرکه سیب در سه ماه بین ۶ تا ۸ کیلوگرم از وزن شما را کم می‌کند
  • روزه‌داری بیماران فشار خونی، قلبی و کلیوی با رعایت تغذیه
  • روش‌های موثر مصرف سیب برای کاهش وزن
  • راه‌های افزایش طول عمر باتری موبایل
  • چه طور می‌توانیم مصرف قند و شکر را به حداقل برسانیم؟