Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-25@12:10:54 GMT

تنها پستاندار خزر، در حال انقراض

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۵۹۲۵۴

تنها پستاندار خزر، در حال انقراض

خبرگزاری میزان- به گفته مدیر کل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، فوک خزری که تنها گونه پستاندار دریای خزر بوده به دلایل مختلف در حال انقراض است. تاریخ انتشار: 06:16 - 18 تير 1399 - کد خبر: ۶۳۵۵۵۶

داوود میرشکار در گفت‌وگو با میزان گفت: فوک خزری، تنها گونه پستاندار دریای خزر است که متاسفانه بر اثر عوامل بسیاری مانند بیماری ها، صید و شکار، آلودگی آب‌ها و تغیرات اقلیمی در شرایط نابودی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فوک‌ها در قسمت شمالی دریای خزر که هوا سردتر است، زادآوری می‌کنند و توله‌های خود را بر روی یخ‌ها به دنیا می‌آروند.

مدیر کل دفتر زیست بوم‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: این روز‌ها که بر اثر تغییرات اقلیمی، زمین گرم‌تر شده و یخ‌ها زود آب شده یا تردد یخ شکن‌ها باعث شکسته شدن یخ‌ها می‌شود، پهنه‌های زادآوری خزری کاهش یافته است.

میرشکار اظهار کرد: همچنین دست خوردگی سواحل باعث می‌شود این موجودات محلی برای استراحت نداشته باشند که در مرگ آن‌ها تاثیر گذار است.

وی ادامه داد: اخیرا لاشه یک فوک خزری در سواحل رودسر پیدا شد و از آنجایی که مدت زمان زیادی از مرگ گذشته بود، علت مرگ مشخص نشد. در گذشته نیز دو توله‌های در این ساحل تلف شده اند که نشان می‌دهد فضای مناسبی برای زادآوری وجود نداشته است.

این مقام ارشد در سازمان حفاظت محیط زیست افزود: یکی از سازمان‌های مردم نهاد به نام «مرکز امداد و نجات فوک خزری» سال‌های سال است که همپای همکاران ما در سازمان محیط زیست برای حفظ اینگونه تلاش می‌کنند. به عنوان مثال این افراد تلاش می‌کنند از طریق آموزش جوامع محلی، مدارس، کارشناسان، صیادان، زنان خانه دار در سه استان ساحلی، اینگونه جانوری با ارزش را به مردم معرفی کنندهمچنین به صیادان آموزش داده اند که اگر اشتباهی این گونه در تور گرفتار شد، آن‌ها را رها کرده و در صورت نیاز برای تیمار آن‌ها اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: کوتاهی مسئولان محیط زیست خوزستان در نظارت بر باغ وحش‌ها

میرشکار با اشاره به اهمیت مرکز امداد و نجات فوک خزری گفت: اولین مرکز در جزیره آشوراده در استان گلستان ایجاد شد. همچنین تا دو هفته آینده، دومین مرکز امداد و نجات فوک خزری در استان گیلان ایجاد می‌شود.

وی اظهار کرد: در کشور‌های همسایه مانند روسیه و قزاقستان نیز دو مرکز با راهنمایی و هدایت سازمان مردم نهاد جمهوری اسلامی ایران ایجاد گردیده است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محیط زیست جانوران محیط زیست فوک خزری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۵۹۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید اعضای کمیسیون محیط زیست شورای شهر از مرکز کنترل عملیات شهرداری اصفهان

اعضای کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان از اداره هماهنگی و کنترل عملیات معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان بازدید کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سیدامیر سامع، فرزانه کلاهدوزان و احمد شریعتی از اعضای کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ از اداره هماهنگی و کنترل عملیات معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری این کلان‌شهر که در سه بخش فعالیت می‌کند، بازدید کردند.

بخش نخست اداره هماهنگی و کنترل عملیات معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان، واحد هوشمندی این اداره، کنترل سامانه‌های خدمات شهری را بر عهده دارد که کارکنان این واحد در سه شیفت کاری به‌صورت بیست‌وچهار ساعته تمام سامانه‌های خدمات شهری به‌خصوص موقعیت‌یاب تمام خودروها شامل ماشین‌های جاروب، خودروهای حمل پسماند، خودروهای پیشگیری و رفع تخلفات و سایر موارد را کنترل و به مناطق اعلام می‌کنند.

یکی دیگر از واحدهای این اداره واحد اپراتور بی‌سیم است که در این واحد همه پیام‌های اعلامی چه از طریق ۱۳۷و چه از طریق مدیران، سطح‌بندی می‌شود که در سه سطح زرد، نارنجی و قرمز دسته‌بندی می‌شود و هنگام اعلام پیام، توسط اپراتور این اداره بر اساس سطح‌بندی به مسئول مربوطه مستقیم و در صورت نیاز حتی با مدیر منطقه در ساعات مختلف روز تماس گرفته می‌شود و موارد فوری و بحرانی اعلام می‌شود تا ضمن پاسخگویی به‌موقع، از بحران‌های بعدی جلوگیری شود.

بخش دیگری از فعالیت این اداره مربوط به ناظران بازخورد است؛ تعدادی از نیروهای اداره هماهنگی و کنترل عملیات در مناطق پانزده‌گانه نظارت ویژه‌ای روی تمام واحدهای خدمات شهری داشتند و ضمن اعلام موارد فوری و ضروری روی پیام‌های فوری اعلامی از طریق ۱۳۷ نظارت ویژه دارند و صحت و سرعت انجام موارد را اعلام می‌کنند.

این ناظران از طریق بازدیدهایی در سطح مناطق وضعیت کلی مناطق از نظر نظافت، جمع‌آوری پسماند، فضای سبز، سرویس‌های بهداشتی، وضعیت سد معبر، مصالح ساختمانی در معابر، کنترل وضعیت تابلوهای ترافیکی و غیرترافیکی، موارد و نواقص عمران و ترافیک در سطح شهر بازدید، بررسی و به این اداره اعلام می‌شود تا از طریق مکاتبه با مناطق برای رفع موارد و گزارش اقدامات انجام شده، پیگیری‌های لازم انجام شود.

اداره هماهنگی و کنترل عملیات پیگیر است که مشکل را در لحظه پیگیری و رصد کند، البته یکی از اقدامات این اداره رصد شبکه‌های اجتماعی است تا مواردی که شهروندان اعلام می‌کنند را به سرعت پیگیری و به مسئول مربوطه اعلام کند و نتیجه به شهروندان اعلام شود.

هدف از تشکیل اداره هماهنگی و کنترل عملیات معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان، ساماندهی و نوعی فرماندهی و انتقال صحیح و به‌موقع پیام‌ها و موارد فوری به مناطق است تا با کنترل سامانه‌ها و رصد شبکه‌های اجتماعی بتوان کمکی به مناطق پانزده‌گانه در این زمینه کرد.

کد خبر 747848

دیگر خبرها

  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی
  • بازدید اعضای کمیسیون محیط زیست شورای شهر از مرکز کنترل عملیات شهرداری اصفهان
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • پویش بزمان زیبا با طبیعت بدون زباله اجرا شد
  • حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد
  • توضیحات سلاجقه درباره موضوع حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • پاکسازی اتوبان کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی
  • چرا پروژه بارورسازی ابر‌ها در ایران به بن‌بست خورد؟
  • تخصیص ۸ میلیارد تومان برای مرکز تحقیقات فسیل ایران در مراغه
  • طرح پتروشیمی «میانکاله» دیگر وجود ندارد