Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام دکتر ارزانی با اعلام اجرای طرح «تابستانه فهما» ویژه اوقات فراغت تابستان ۹۹، گفت: این طرح از ۱۰ تیرماه تا ۵ شهریور درسه محور کلی «شبستان فرهنگ»، «شبستان هنر» و «شبستان نوآوری» اجرا می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، برنامه های اوقات فراغت تابستان یکی از اصلی ترین کارویژه های ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور است که همه ساله با بسته های متنوع و به منظور غنی سازی روزهای بلند تابستان برای بچه های مسجد در سطح بیش از 25 هزار کانون مسجدی اجرا می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال نیز ستاد فهما به تناسب شرایط کرونایی کشور، بسته برنامه های متنوعی را برای تابستان تدارک دیده است، به منظور اطلاع از کیفیت این برنامه ها با حجت الاسلام والمسلمین دکتر «حبیب‌رضا ارزانی»، رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری کشور گفتگویی ترتیب داده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

 

چرا طراحی برنامه های اوقات فراغت تابستانی در ستاد فهما جزء اولویت ها و کارویژه ها محسوب شده و همه ساله با تنوع و تکثر ویژه بچه های مسجد اجرا می شود؟

 

اوقات فراغت از بخش های مهم در زندگی انسان ها است. نداشتن برنامه مناسب برای گذران این اوقات، سایر جنبه های زندگی را تحت تاثیر قرار داده و گاه موجب فساد می شود. توجه به اوقات فراغت نوجوانان و جوانان برای شناخت نیازها و رفع آنها، همچنین برنامه ریزی درست برای گذراندن آن موجب بروز خلاقیت، نوآوری توام با تفکر سیال در فرزندان می شود.

یکی از مهم ترین جهات اوقات فراغت این است که بهترین زمان ها برای القای فکر و اندیشه و فرهنگ مورد قبول خود به افراد و جامعه، بوده و با مدیریت اوقات فراغت می توان باورها، ارزش ها، رفتارها و امیال و خواسته های شان را به سمت و سوی مورد نظر سوق داد.

 

برنامه های اوقات فراغت تابستان 99 را با چه اهدافی در ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد طراحی کرده اید؟

 

رشد و پرورش استعدادهای بالقوه اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد، تقویت بنیه ایمان، همدلی، کار و ایثار در محیط مسجد، خانواده و محله و استفاده از ظرفیت های خودجوش و داوطلبانه مردمی با محوریت کانون مسجد ازجمله اهداف ویژه برنامه های این ایام است.

 

رویکرد این برنامه ها چیست و چه افقی را دنبال می کند؟

 

کانون های فرهنگی هنری مسجد با محوریت امام جماعت و همراهی هیئت امنا و سایر تشکل های مسجد و محله  می توانند با رویکردهای شبکه سازی و جریان سازی و به منظور استفاده از ظرفیت های مردمی و فعالان فرهنگی، اجتماعی محله گامی مؤثر برای غنی سازی اوقات فراغت اعضای خود را بردارند.

 

بازه زمانی اجرای برنامه های اوقات فراغت چه تاریخی است و با توجه به شرایط کرونایی کشور چگونه اجرا می شود؟

 

برنامه های اوقات فراغت تابستان 99 با عنوان «تابستانه فهما» از 10 تیر ماه در کانون های مساجد آغاز شده و تا 5 شهریور ماه ادامه دارد.

این برنامه ها با رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی مرتبط با مقابله با بیماری کرونا و اخذ تأییدیه های لازم برای برگزاری انواع مراسم، کلاس های آموزشی، اردویی و ... از ستاد ملی مبارزه با کرونای استان ها انجام می شود.

 

طرح اوقات فراغت «تابستانه فهما» شامل چه ویژه برنامه هایی می شود؟

 

سه محور کلی «شبستان فرهنگ»، «شبستان هنر» و «شبستان نوآوری» برای این طرح تدارک دیده شده است. در «شبستان فرهنگ» رواق(بخش) های نور، کتاب، رسانه، همدلی و دانش، در «شبستان هنر» رواق(بخش) های سرود، نمایش، فیلم، قلم و ترنج و برای «شبستان نوآوری» رواق(بخش) های کارآفرینی و فناوری را برای بچه های مسجد تدارک دیده ایم.

 

قالب های برگزاری این بخش ها چیست، کلاس و کارگاه است یا در فضای مجازی اجرا می شود؟

 

کلاس، کارگاه و مسابقه، زمینه سازی برای تولید اثر و ارائه طرح، نمایشگاه، فروشگاه، بازدید و اردو، نشست و حلقه معرفت و ... قالب هایی است که برای اجرای این برنامه ها پیش بینی شده که البته همانطور که بیان شد برای برگزاری انواع  مراسم، کلاس های آموزشی، اردویی و ... هماهنگی و کسب تایید ستاد ملی مبارزه با کرونای استان ها ضرورت دارد.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: کانون های فرهنگی هنری مساجد برنامه های اوقات فراغت تابستان کانون های فرهنگی هنری تابستانه فهما برنامه ها اجرا می شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۰۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرورش نیروهای انقلابی در برنامه‌ریزی‌های کلان مدنظر قرار بگیرد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، رضوان باقلاچی در دیدار مسئولان ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل اظهار کرد: دغدغه امروز حضور نوجوانان و جوانان در برنامه‌های فرهنگی مسجدمحور است که این امر مهم را کانون‌های فرهنگی مساجد محقق کردند و زمینه فعالیت برای آنها در مساجد فراهم است.
وی افزود: دلایل بیان تاریخی امام خمینی (ره) که «مسجد سنگر است، سنگرها را پر کنید» امروز به خوبی مشهود است و نشان می‌دهد که مسئولان باید برنامه‌ریزی‌های خود را با محوریت مساجد انجام دهند تا بازتاب خوبی از فعالیت‌های فرهنگی و هنری در جامعه دیده شود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل گفت: هم در دوران صدر اسلام و هم پیش از پیروزی انقلاب اسلامی مساجد نقش مهمی در فرآیندهای مختلف داشتند و توانستد اتحاد عمومی برای مقابله با نفاق و جریان‌های مختلف سیاسی ایجاد کنند و امروز نیز باید نوجوانان و جوانان را در سنگر مسجد پرورش دهیم.
باقلاچی با اشاره به اینکه اقدام‌های پژوهشی در زمینه مهندسی فرهنگی استان در حال تدوین است، اضافه کرد: باید مساله مساجد و پرورش نیروهای انقلابی در مساجد نیز بیش از پیش در برنامه‌ریزی‌های کلان استان اردبیل مد نظر قرار بگیرد.
وی افزود: امروز فعال فرهنگی و یا کانونی می‌تواند موفق عمل کند که استعدادها و موفقیت‌های خود را به سایر کانون‌ها انتقال دهد و زمینه پرورش استعدادها در سایر کانون‌ها را نیز فراهم کند.
مسئول ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل نیز در این دیدار با اشاره به فعالیت بیش از ۶۵۰ کانون فرهنگی هنری عمومی و تخصصی خواهران در سطح مساجد استان، تشریح کرد: مهمترین برنامه اجرایی کانون‌های مساجد این استان در سال جاری عملیاتی کردن کانون‌های تربیت‌محور با حضور نوجوانان و جوانان محله‌های کم‌برخوردار است.
مصطفی آمون، اجرای ویژه برنامه جشن طلایه‌داران شکوه ایران زمین همزمان با دهه کرامت را از دیگر برنامه‌هایی عنوان کرد که با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی استان اردبیل همزمان با ولادت حضرت معصومه (س) به مدت ۱۰ روز در نقاط مختلف با برپایی برنامه‌های متنوع تا سالروز ولادت حضرت امام رضا (ع) رقم خواهم خورد.
وی با اشاره به اینکه نوجوانان و جوانان اصلی‌ترین مخاطبان برنامه‌های فرهنگی و هنری کانون‌های مساجد استان اردبیل هستند، یادآور شد: همیاری و همکاری دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی در برنامه‌های کانون‌های مساجد ضروری است و می‌تواند زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی را فراهم کند که باید مسئولان به این موضوع دقت نظر بیشتری داشته باشند.

دیگر خبرها

  • فعالیت ۴۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد در سلماس
  • پرورش نیروهای انقلابی در برنامه‌ریزی‌های کلان مدنظر قرار بگیرد
  • مساجد خاستگاه فرهنگ و هنر اسلامی هستند
  • دغدغه حضور نوجوانان و جوانان در برنامه‌های فرهنگی مسجد محور است
  • شبکه گسترده رسانه‌ای توسط نوجوانان در محلات اردبیل ایجاد می‌شود
  • لزوم مشارکت کانون‌های مساجد در برنامه‌های دهه کرامت
  • نقش ویژه مساجد در تحقق آرمان‌های فرهنگی در جامعه
  • تربیت نوجوانان با فرهنگ مهمترین هدف کانون های مساجد است
  • تاثیر استفاده از هنر در غنی سازی فرهنگ اسلامی
  • کانون‌های فرهنگی‌ مساجد در غنی‌سازی فرهنگ‌ اسلامی اثرگذار هستند