Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن خدابخش با بیان این که حدود ۲۰ شرکت در مرحله ورود به بازار سرمایه هستند گفت: رفتار معاملاتی در چند روزی که این بازار منفی شد نشان می‌دهد که پول‌های ورودی به بازار سرمایه هوشمند نیست بلکه ترسو است. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه سازمان بورس و اوراق بهادار و فرابورس ایران متولی ایجاد زمینه‌های ورود شرکت‌ها برای تأمین مالی به بازار سرمایه هستند، افزود: الزاماتی برای ورود شرکت‌ها به بازار سرمایه قرار داده شده است از جمله اینکه شرکت‌ها برای ورود به این بازار باید خودشان اعلام آمادگی کنند که می‌خواهند از طریق بازار سرمایه برای تأمین مالی خود اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: با توجه به اینکه ممکن است شفاف شدن فعالیت‌های مالی شرکت‌ها برای آن‌ها هزینه‌هایی از جمله مالیات داشته باشد بنابراین برخی از شرکت‌ها تمایلی برای ورود به بازار سرمایه ندارند.

خدابخش گفت: از زمانی که همه اطلاعات یک شرکت، شفاف به سازمان بورس ارائه شد حداکثر تا یک ماه می‌تواند کار‌های اداری را انجام دهد و وارد بورس شود و این زمان صرف بررسی مدارک می‌شود.

وی، نقدینگی بالا، رکود در دیگر بازار‌ها و نبود سهولت نقد شوندگی آن بازارها، افزایش نرخ ارز و نرخ‌های بازار پول را از عوامل رشد بازار سرمایه برشمرد و ادامه داد: افراد برای حفظ ارزش پول خود وارد بازار سرمایه شدند.
خدابخش افزود: سرمایه گذار برای سرمایه گذاری در بورس باید به سودآوری شرکت ها، ارزش دارایی و آینده آن شرکت توجه کند.

مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار تأکید کرد: سرمایه گذاران با علم، به بازار سرمایه ورود کنند و ارزش ذاتی شرکت‌ها را همواره مدنظر قرار دهند.

خدابخش گفت: باید کارگزاری‌ها را تشویق کنیم که شعبات و آی. تی خود را توسعه دهند.

وی افزود: شرکت مدیریت فناوری بورس تهران و شرکت سپرده گذاری مرکزی و اوراق بهادار در حال عملیات آماده سازی هسته معاملات هستند و تلاش می‌کنند در معاملات، مشکل ایجاد نشود.

خدابخش با اشاره به اینکه روز چهارشنبه ۱۸ تیر، عرضه اولیه خواهیم داشت، اضافه کرد: ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در آخرین عرضه اولیه بازار سرمایه، شرکت کردند.

محمدرضا صادقی مقدم عضو هیأت علمی دانشگاه تهران نیز گفت: فرآیند پذیرش شرکت‌ها در بورس و ترکیب هیأت پذیرش از جمله مشکلات است.

وی با بیان اینکه در همه جای جهان، پذیرش بر عهده شرکت‌های بورس است، ادامه داد: از حدود یک ماه گذشته، سازمان بورس اوراق بهادار رویه قبلی و ترکیب هیأت پذیرش را تغییر داد و دستورالعمل جدیدی را صادر کرد و هیأت پذیرش بر عهده شرکت‌های بورس و فرابورس گذاشته شد و از این به بعد، سازمان بورس اوراق بهادار درگیر پذیرش شرکت‌ها نیست.

صادقی ادامه داد: امیدوارم با این رویه جدید که از هفته پیش آغاز شده است رویه بهتر شود.

این عضو هیأت علمی دانشگاه گفت: همه فعالان و دست اندرکاران بازار سرمایه در پی رشد پایدار بازار سرمایه هستند نه رشد موقتی و ناگهانی.

وی ادامه داد: روندصعودی، مناسب بازار سرمایه است که مستمر و طولانی مدت و سبب ماندگاری پول‌های وارد شده به بازار سرمایه باشد نه اینکه موجب فرار پول‌ها از بازار سرمایه شود.

صادقی با اشاره به اینکه پول‌هایی که وارد بازار سرمایه شدند ترسو است گفت: رفتار معاملاتی در چند روزی که این بازار منفی شد نشان می‌دهد که این پول ها، هوشمند نیست بلکه ترسو است.

وی افزود: همچنین تغییر رفتار و نوسان برخی از سهام‌های بنیادی از مثبت ۵ به منفی ۵ در عرض چند ثانیه، گویای این بود که در این سرمایه گذاران، ترس وجود دارد.

صادقی ادامه داد: بنابراین همه تلاش متولیان بازار سرمایه بر رشد مستمر بازار است نه موقت.

این عضو هیات علمی دانشگاه برای راه حل مشکل کندی معاملات برخط در بورس گفت: با توجه به تحریم‌ها امکان تهیه و یا به روزرسانی هسته معاملات از خارج از کشور وجود ندارد بنابراین در برنامه میان مدت باید با کمک دانشگاه‌های تراز اول کشور به سمت توسعه سامانه معاملات بومی برویم و در راه حل بلند مدت باید تا جایی که امکان دارد در پی سولوشن‌های بیزینسی بود.

صادقی با اشاره به اینکه وجود ۱۰۸ کارگزار بورس و ندادن مجوز جدید، انحصار است گفت:، اما راه حل آن اعطای مجوز به کارگزاری‌های جدید نیست بلکه راهکار آن این است که شرکت‌های کارگزاری در قالب سهامی عام قرار گیرند و بزرگ شوند.

حسین زمانی کارشناس بازار سرمایه نیز گفت: شاخص کل در سه ماه نخست امسال، حدود ۱۴۸ درصد رشد داشت و متوسط حجم معاملات روزانه بین ۲۰ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: حجم نقدینگی جدید در سه ماه نخست امسال حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان بود که با حجم نقدینگی جدید کل پارسال، برابری می‌کند.

زمانی اضافه کرد: با ورود حجم نقدینگی و همچنین سرمایه گذاران تازه نفس، روند بازار رو به بالاست.

وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور، مجلس و قوه قضاییه بر حمایت از بازار سرمایه و جذب نقدینگی و تأمین مالی از بازار سرمایه تأکید دارند، گفت: پیش بینی می‌کنیم روند صعودی بازار سرمایه ادامه دار باشد البته شاهد اصلاحات موقت در بازار سرمایه هم خواهیم بود.

این کارشناس بازار سرمایه درباره مشکل هسته معاملات گفت: این مشکل جزو اساسی‌ترین مشکل بازار سرمایه شده است و همه ارکان بازار سرمایه هر روز با این مشکل، درگیر هستند.

زمانی افزود: برخی کارگزاری‌ها که دچار مشکل شدند، حق مشتریان خود را ضایع کرده اند و باید پاسخگو باشند.

وی ادامه داد: وظیفه کارگزاری‌ها بحث خدمات محوری است، اما متأسفانه برخی از کارگزاری‌ها با توجه به حجم نقدینگی وارد شده به بازار سرمایه، به دنبال معاملات هستند و از وظیفه ذاتی خود مبنی بر خدمت رسانی به مشتریان، غافل شدند.

زمانی افزود: حدود ۱۰۸ کارگزاری داریم که برخی از آن‌ها معاملات خود را آفلاین و سنتی انجام می‌دهند و به سمت توسعه، گام برنداشته اند.

وی اضافه کرد: کارگزاری‌هایی که به این روش کار می‌کنند هیچ مسئولیتی را از بازار سرمایه بر دوش خود نگرفته اند و باید مجوزشان لغو و به افراد صاحب صلاحیت داده شود.

زمانی افزود: محدودیت در واگذاری مجوز به متقاضیان کارگزاری بورس، انحصار است و باید مجوز جدید صادر شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس شاخص کل بازار سرمایه بازار سرمایه بازار سرمایه اوراق بهادار کارگزاری ها حجم نقدینگی سازمان بورس نیست بلکه شرکت ها پول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۱۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری

محمد خبری زاده کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بانک‌ها املاک بسیاری دارند و بار‌ها بار‌ها جدا از بحث قانونی بر این نکته تاکید شده که نباید بنگاهداری دارند بنگاهداری بانک‌ها که معایب مختلفی از جمله تحت تاثیر قرار گیری شاخص‌های کلان اقتصادی را به همراه دارد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: گاهی خود بانک‌ها تمایل به عرضه و فروش املاک خود دارند، اما به سبب شرایط و میزان مبالغ مورد نیاز متقاضی برای آنها وجود ندارد حالا صندوق املاک و مستغلات این امکان را فراهم می‌کند که بانک‌ها بتوانند این املاک خود را به واحد‌های خرد تبدیل و به متقاضیان بیشتری با فروش برسانند.

خبری زاده افزود: در کل صندوق‌های املاک و مستغلات این امکان را فراهم می‌کنند تا علاقه‌مندان به سرمایه گذاری در حوزه مسکن و زمین با سرمایه‌های خرد خود هم بتوانند در این‌حوزه سرمایه‌گذاری کنند مسیری که می‌تواند به کاهش بنگاهداری داری بانک‌ها کمک قابل توجهی کند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بانک مرکزی هم به سبب همین موارد مطرح شده این اجازه را به بانک‌ها داده که بتوانند صندوق املاک و مستغلات تاسیس کنند تاسیس صندوقی که شاید کمی نادیده هم گرفته شده، اما در مجموع مسیری مناسب، شفاف و در دسترسی برای بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • بورس تغییر جهت داد
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • فاو J6-460 در بورس کالا به فروش می‌رسد
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • کسب نشان طلای بازارهای سهام FEAS  توسط کارگزاری مفید
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  • رشد اندک بورس در سومین روز اردیبهشت