Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-25@00:40:07 GMT

همه‌چیز درباره واکسن احتمالی کرونا

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۶۱۹۴۰

همه‌چیز درباره واکسن احتمالی کرونا

رویداد۲۴ بیش از صد سال از ساخت واکسن توسط لویی پاستور می‌گذرد و احتمالا حالا این کلمه در پرکاربردترین حالت خود قرار گرفته است، کلمه‌ای که معنایش به امید برای پایان پاندمی ترسناک کروناویروس تغییر کرده است.

آمار جست‌وجوهای «گوگل» از ۱۶ سال پیش تاکنون به راحتی نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۰، واکسن چه اهمیتی پیدا کرده است؛

اکثرا در کنار واکسن بیشتر کاربران گوگل کلمه کووید-۱۹ را جست‌وجو کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسد واکسن بیماری کووید-۱۹ در واقع تنها راه پایان پاندمی باشد که موج پشت موج در همه کشورها شیوع پیدا می‌کند. براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت محققان در سرتاسر دنیا در حال ساخت بیش از ۱۴۵ واکسن هستند، که از این تعداد ۲۱ واکسن در مرحله آزمایش انسانی هستند، همین موضوع بسیاری را امیدوار کرده است که تا چند ماه دیگر واکسن کروناویروس تولید شود و داستان این روزهای عجیب تمام بشود.

رکسانا مصلحی، پروفسور همه‌گیرشناس ژنتیکی در دانشگاه ایالتی نیویورک، در این رابطه گفته بود: الان در واشنگتن در یکی از موسسات ملی بهداشت در حال انجام تحقیقات هستم، یکی از واکسن‌ها در همین موسسه در حال ساخت است. آخر این ماه، ساخت این واکسن وارد فاز سوم می‌شود و روی ۳۰هزار نفر آزمایش می‌شود. به نیمی از این جمعیت واکسن زده می‌شود و به نیمی دیگر یک داروی بی‌تاثیر می‌دهند و در نهایت مشاهده می‌کنند که کسانی که واکسن زدند، حفاظت بهتری دارند در مقابل کروناویروس یا نه. هدفشان این است که تا آخر این سال یا اوایل سال میلادی اینده این واکسن را وارد بازار ‌کنند.

در واقع موضوعی که روند ساخت یک واکسن را سخت می‌کند این است که آن واکسن باید در چهار مرحله مختلف مورد آزمایش قرار بگیرد تا محققان مطمئن شوند استفاده آن هیچ پیامدی ندارد و منجر به درمان بیماران می‌شود.

به گزارش نیویورک تایمز، چهار مرحله آزمایش واکسن از این قرار است:

آزمایش پیشینی: در این مرحله دانشمندان واکسن را روی بدن حیوانات آزمایش می‌کنند تا متوجه شوند که بدن حیوانات واکنش ایمنی نشان می‌دهد یا نه.

فاز اول: در این بخش دانشمندان واکسن را روی تعداد کمی انسان آزمایش می‌کنند، تا ایمنی و دز آن را آزمایش و همچنین واکنش سیستم ایمنی بدن را ارزیابی کنند.

فاز دوم: دانشمندان این بار واکسن را روی صدها نفر آزمایش می‌کنند و با تقسیم آن‌ها در گروه‌های مختلف، مثل جدا کردن کودکان از بزرگسالان به دنبال این می‌گردند که آیا واکسن روی گروه‌های مختلف تاثیر متفاوتی دارد یا نه. همچنین در این مرحله هم ایمنی واکسن مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

فاز سوم: در مرحله آخر، دانشمندان واکسن را روی هزاران نفر نفر امتحان می‌کنند، با این تفاوت که بخشی از جمعیت یک داروی بی‌تاثیر داده می‌شود و بعد بررسی می‌کنند که چه تعداد از افرادی که واکسن تزریق کرده‌اند به کروناویروس مبتلا می‌شوند. در واقع در این مرحله توانایی محافظت واکسن در مقابل کروناویروس مشخص می‌شود.

بعد از اتمام این مراحل، مسئولان در کشورهای مختلف نتایج آزمایش‌ها را بررسی می‌کنند و نسبت به تایید یا رد واکسن تصمیم‌گیری می‌کنند. مرخی کشورها مثل چین بدون انجام همه مراحل آزمایش، واکسن‌هایی را به شکل محدود تایید کردند تا مورد استفاده گروهی خاص مثل ارتش قرار بگیرد.

از سویی در دوران این پاندمی برای ساخت هرچه سریع‌تر پاندمی، ایالات متحده آمریکا بدون تایید آزمایش‌ها به برخی شرکت‌ها برای تولید واکسن بودجه واگذار کرده است که در صورت تایید واکسن‌ها سریع‌تر وارد بازار شوند. یک راه دیگر برای تولید سریع‌تر واکسن این است که برخی از مراحل آزمایش هم زمان انجام بشوند.

از بین ۱۴۵ واکسن در حال تولیذ، خیلی‌ها در مرحله «آزمایش پیشینی» قرار دارند اما برخی هم وارد فاز سوم آزمایش شده‌اند. در این جا چند واکسن که در فازهای نهایی قرار دارند را معرفی می‌کنیم:


۱: آکسفورد و آسترازنگا/ مرحله: فاز دوم و سوم

واکسن مشترک انگلیس و سوئد که توسط شرکت آسترازنگا و دانشگاه آکسفورد تولید شده است، هم اکنون در انگلیس به طور هم زمان در فاز دوم و سوم و در برزیل و آفریقای جنوبی در فاز سوم قرار دارد. ممکن است این پروژه تا اواسط ماه آبان برای برخی قسمت‌ها به طور محدود واکسن اضطراری تولید کنید، حدود یک ماه پیش شرکت آسترازنکا اعلام کرد که توانایی تولید بیش از ۲میلیارد دز را دارد.

۲: کان‌سینوبیو/مرحله: فاز دوم

واکسن شرکت جینی کان‌سینو به همراه آکادمی علوم پزشکی ارتش چین هم اکنون در فاز دوم قرار دارد، اما نتایج خوب این آزمایش در فاز اول باعث شد تا با یک تاییدیه محدود این واکسن در ارتش چین مورد استفاده قرار بگیرد. این شرکت البته هنوز اعلام کرده که استفاده این واکسن توسط سربازان اجباری یا اختیاری است.

۳:سینوفارم/ مرحله: فاز سوم

شرکت چینی سیوفارم هم که در شهر ووهان محل ابتدایی شیوع کروناویروس قرار دارد پس از نتایج اولیه موفقیت‌آمیز یک ماه پیش اعلام کرد که وارد مرحله نهایی ساخت واکسن شده است، آن‌ها با امارات هم توافق کرده‌اند تا تاثیر گذاری این واکسن را در این کشور آزمایش کنند.

۴:مدرنا/ مرحله: فاز سوم

شرکت مدرنا در ایالات متحده آمریکا هم برای تولید واکسن mRNA-۱۲۷۳ وارد فاز سوم آزمایش‌ها شده است و قرار است روی ۳۰هزار نفر داوطلب آزمایش شود، این شرکت گفته از سال میلادی بعدی می‌تواند بین ۵۰۰میلیون تا ۱میلیارد دز واکسن تولید کند.

۵:بیون‌تک، فیزر و فوزون فارما/ فاز اول و دوم

واکسن تولید شده توسط این سه شرکت آلمانی، آمریکایی و چینی اوایل این ماه فاز اول را به اتمام رساند و مدیر شرکت آمریکایی فیزر ابراز امیدواری کرده است که شرکتش تا اواسط مهرما تا پایان ۲۰۲۰ صدها میلیون دز واکسن تولید کند و تولیدات خود را از اول ۲۰۲۱ میلیاردی کند.

البته این پنج شرکت تنها شرکت‌هایی نیستند که در فاز نهایی تولید واکسن هستند و چندین شرکت چینی، آمریکایی، استرالیایی و اروپایی هم در حال انجام آزمایش روی واکسن هستند، موضوعی که بسیاری را خوشبین کرده است که به زودی واکسن بیماری عجیب کووید-۱۹ وارد بازار می‌شود.

منبع: خبرآنلاین لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ویروس کرونا واکسن کرونا واکسن را روی فاز اول فاز دوم فاز سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۱۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه دستاورد‌های وقف برپا می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت‌الاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه و سخنگوی این سازمان با حضور در برنامه امروز (دوشنبه سوم اردیبهشت) " سلام خبرنگار " با بیان اینکه مراسم افتتاحیه نمایشگاه دستاورد‌های وقف، چهارشنبه پنجم اردیبهشت ساعت ۹ صبح در هتل ارم تهران برگزار می‌شود، گفت: این نمایشگاه به مدت ۵ روز در مجموعه ارم برای بازدید عموم دایر خواهد بود.

سخنگوی سازمان اوقاف افزود: بیش از ۳۰ شرکت دانش بنیان مورد حمایت اوقاف و امور خیریه هستند. این شرکت‌ها جوانانی از نخبگان هستند که به واسطه نداشتن پشتیبانی مالی طرح‌های آنان راکد مانده بود که امروزه این شرکت‌ها دفتری را در اوقاف مستقر کرده اند. به همین منظور با برپایی نمایشگاه «دستاورد‌های وقف» از ۳۹ شرکت دانش بنیان برای حضور در نمایشگاه دعوت شده و مساحتی بیش از ۶۰۰ مترمربع برای برپایی غرفه‌ها در این نمایشگاه اختصاص یافته است.

عادل گفت: محور اقدامات در این نمایشگاه، معرفی تولیدات داخلی با قیمت مناسب است. از دیگر بخش‌های نمایشگاه می‌توان به ارائه آثار قدیمی و تاریخی وقفنامه ها، نحوه شکل گیری وقف، حفظ العین، مولدسازی و اجرای نیت که مربوط به معاونت‌های حقوقی، اوقافی، ثبتی، فرهنگی، امور خیریه، مرکز امور قرآنی، دانشگاه علوم قرآن و حدیث، چاپ و انتشارات، بهره وری و فاوا است اشاره کرد.

وی افزود: همچنین مراکز وابسته به سازمان اوقاف مانند بنیاد البرز، مهرماندگار و کاشی گوهرشاد نیز در این نمایشگاه حضور دارند.

عادل درباره اهداف نمایشگاه «دستاورد‌های وقف» نیز گفت: ما به منظور اطلاع‌رسانی به مردم و مخصوصاً خیران، واقفان و دست اندرکاران وقف و اقشار مختلف جامعه که از آنچه که در مجموعه سازمان اوقاف در حال انجام است چه می‌گذرد، این نمایشگاه را برگزار خواهیم کرد. ما در مدیریت وقف اگر به کلان موضوعات بخواهیم نگاه کنیم سه مرحله اصلی مدیریت موقوفه دارد. وقتی یک مالی وقف می‌شود و به چرخه وقف وارد می‌شود سه مرحله‌ای دارد. مرحله اول حفظ عین آن موقوفه است، مرحله دوم کسب و عواید و بهره‌وری از آن موقوفه است و مرحله سوم اجرای نیت این موقوفه است.

وی افزود: سازمان اوقاف سازمانی است که هویت مردمی دارد. مردم، واقفان و خیرانی هستند که با وقف‌هایی که انجام می‌دهد این سازمان عهده‌دار مدیریت موقوفاتی است که متولی ندارند و بر موقوفاتی که دارای متولی هستند نظارت می‌کند لذا این نمایشگاه به همین منظور برای اطلاع رسانی دراین خصوص برگزار شده است.

عادل گفت: هر یک از این بخش‌ها در این نمایشگاه یکسری برنامه ها، فعالیت‌ها و کارکرد‌هایی دارند که در قالب‌های مختلفی در نمایشگاه ارائه می‌شوند، در بخش اول که بحث حفظ عین است مفهوم این است که آن موقوفه‌ای که حالا ملک است، ساختمان است، باغ است، مغازه است، مدرسه است، دانشگاه است انواع و اقسام موقوفاتی که هست، حفظ این نگهداری شود. مثلا ساختمانش نیاز به تعمیر و مرمت دارد که گاهی برای حفظ این وقف و جلوگیری از تعرض به این موقوفه لازم است که کار‌های حقوقی انجام بگیرد اگر متصرفانی از نظر این که غیرقانونی تصرفی داشته باشند کار‌های حقوقی انجام بگیرد یا برای جلوگیری از تعرضات، سند‌های مالکیت این موقوفات باید به روز شود و اخذ شده باشد، لذا در این مرحله این گونه فعالیت را همکاران ما که انجام دادند در غرفه‌های مختلف در این نمایشگاه به معرض دید عموم قرار می‌دهند. مرحله دوم بحث کسب درآمد، کسب عواید یا به تعبیری بهره‌وری این موقوفات است یعنی وقوفات کارکرد‌های مختلفی دارد بعضاً به صورت بیمارستان یا درمانگاه وقف شده مثلاً بالغ بر هزار و ۳۰۰ مرکز از مراکز بیمارستانی و درمانگاهی کشور اینها موقوفه هستند یا به صورت مدرسه وقف شده اند.

سخنگوی سازمان اوقاف افزود: بالغ بر ۶ هزار مدرسه وقفی در کشور داریم، دانشگاه است، مزرعه است، باغ است یا در بازار مغازه است، کارکرد‌های مختلفی دارد، چون بعضی‌ها ممکن است این سوال در ذهنشان باشد که چرا سازمان اوقاف به این موضوعات اصلاً ورود کرده یا ورود می‌کند، طبیعتاً وقتی که واقفی مالی را وقف می‌کند طبق کاربری باید از آن مال بهره‌برداری و بهره‌وری شود و لذا سازمان اوقاف در همه عرصه‌ها تقریباً ورود دارد به دلیل موقوفات متنوعی که در کشور وجود دارد.

وی همچنین درباره موضوع سرمایه‌گذاری‌ها و توسعه‌ها درامور وقف گفت: در جهت گیری‌های کشور موضوعات اقتصادی ما جایگاه ویژه‌ای داشته است لذا سمت و سوی سرمایه‌گذاری‌ها در سازمان اوقاف الان به سمتی می‌رود که هم شرکت‌های دانش‌بنیان مورد حمایت قرار می‌گیرند که آورده چندگانه دارند، هم تولید به جریان می‌افتد و هم حمایت از نخبگان کشور انجام می‌گیرد بنابراین شرکت‌های دانش‌بنیانی که درحال حاضر مورد حمایت سازمان اوقاف هستند در عرصه‌های مختلف همچون تجهیزات پزشکی، کشاورزی و تجهیزات مخابراتی در نمایشگاه حضور دارند.

حجت الاسلام عادل درباره نوع حمایت سازمان اوقاف و شرکت‌های دانش‌بنیان افزود: این نوع حمایت‌ها بسته به نوع فعالیت و جایگاه اقتصادی آن شرکت دارد، درحال حاضر درموضوع آبزی پروری طرح‌های اصلی تولید ماهی و پرورش ماهی در قفس در خلیج فارس به همت سازمان اوقاف با همکاری شرکت‌ها در حال انجام است و بالغ بر ۵ هزار تن تولید الان در سال در این عرصه وجود دارد که هم می‌تواند به تولید و اشتغال کمک کند و هم می‌تواند تأثیرگذاری در سبک زندگی ما در نوع استفاده از پروتئین داشته باشد و با قیمتی که در بازار به دست مردم برسد می‌تواند نرخی مناسب و ارزان قیمتی داشته باشد. در موضوع تجهیزات پزشکی همین طور و در مرحله سوم هم در موضوع مدیریت موقوفات که از حفظ آن بهره وری و کسب عواید می‌رسد به اجرای نیت وقف. همچنین در موضوع شیوه‌های سنتی، باغداری، کشاورزی، املاک، پاساژ، مغازه یا به صورت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیانی که درآمدزا هم هستند قاعدتاً بعد اجرای نیت واقف است.

وی افزود:بیش از ۸۰۰ نوع نیت وجود دارد یعنی از ایتام گرفته تا کار‌های فرهنگی، قرآنی، مذهبی، عتبات عالیات، اهل بیت (ع) و موضوعاتی که مربوط به جوانان ماست از اشتغال، ازدواج و آموزش‌ها که در بخش اجرایی نیت از آن عواید آن در این مسیر استفاده می‌شود.

عادل درباره اجرای طرح‌های ویژه وقف نیز گفت: طرح‌هایی در این خصوص وجود دارد، به عنوان مثال طرح ویژه مهر تحصیلی برای حمایت از دانش آموزان، طرح ویژه شمیم حسینی برای حمایت از هیئات مذهبی و طرح زائران حرم برای کسانی که تاکنون توفیق زیارت نصیب شان نشده اند برای سفر به مشهد و عتبات عالیات در این مسیر به مرحله بهره برداری می‌رسد.

وی همچنین درباره حضور غرفه‌های دیگر در این نمایشگاه افزود: غرفه بخش بقاع متبرکه که برخی از فعالیت‌های حوزه بقاع متبرکه در این نمایشگاه به نمایش گذاشته می‌شود. در عرصه قرآنی نیز مرکز قرآنی حضور دارد. همچنین دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و مرکز امور خیریه نیز در این نمایشگاه حضور دارند.

حجت‌الاسلام عادل همچنین گفت: موضوع وقف موضوعی است که از قبل از اسلام وجود داشته است برای برداشتن باری از روی دوش جامعه وجود داشته است و اسلام هم این را تقویت کرده است و ما توصیه‌های زیادی را در این خصوص داریم که البته این مهم، سیره و روش خود اهل بیت (ع) نیز بوده است.

 

دیگر خبرها

  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • چه کشور‌هایی در سال ۲۰۲۴ هفته کاری چهار روزه دارند؟
  • چه کشورهایی در سال ۲۰۲۴ هفته کاری چهار روزه دارند؟
  • مراحل هشت‌گانه تبدیل شدن ایران به ابرقدرت
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • آغاز به کار آزمایشی «سینما دانش» شهرستان قوچان 
  • نمایشگاه دستاورد‌های وقف برپا می‌شود
  • سندروم پس از کرونا چیست؟