Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- متولیان میراث فرهنگی و گردشگری استان از اقدام برای معرفی بیشتر شخصیت امیرکبیر و واگذاری مدیریت خانه امیرکبیر در روستای هزاوه برای معرفی هر چه بیشتر این شخصیت بزرگ تاریخ ایران خبر می‌دهند. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، یکی از مناطق مهم گردشگری در استان مرکزی خانه امیرکبیر، بنیانگذار دارالفنون و شخصیت نام آور تاریخ ایران در روستای هزاوه از توابع اراک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منزل تاریخی میرزاتقی خان امیرکبیر، شخصیت بزرگ و نام آور تاریخ سرزمین ایران، که 200سال پیش در خانه‌ای در روستای هزاوه از توابع شهرستان اراک زاده شد در همین روستا واقع شده است.

این بنای تاریخی با وسعت 815 مترمربع و زیربنای 625 مترمربع در 2 طبقه ساخته‌ شده و قدمت آن به دوره قاجار می‌رسد و این بنای تاریخی در سال 1389 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

از ضعف‌های فراوان در زیرساخت‌های لازم برای رسیدن به این روستای گردشگری که بگذریم، وارد هزاوه که می‌شویم با مجسمه امیرکبیر که زادگاهش در این روستاست و تابلوی خوشامدگویی روبرو هستیم اما دقیقا مشکل از همین جا شروع می‌شود، گردشگرانی که برای دیدن خانه و زادگاه امیرکبیر آمده‌اند، هیچ نشان و راهنمایی در روستا برای یافتن مسیر خانه امیرکبیر پیدا نمی‌کنند.

گذشته از این موارد به خانه که می‌رسیم خلاف آنچه که در ذهن خود از این شخصیت بزرگ تاریخ ساهته‌ای با یک فضای خالی رو به رو می‌شویم که نشان از مظلومیت این امیر بزرگ ایران‌زمین در زادگاه خود دارد.

به گفته گردشگران، اینکه بیاییم به اسم خانه امیرکبیر و یک فضای خالی برای دیدن چندین اتاق خالی که می‌گویند قرار است بعدها اسنادی به آن اضافه شود تنها ضربه به گردشگری روستا است.

وارد خانه امیرکبیر می‌شویم، ساختمانی که زیبا بازسازی شده ولی بدون هیچ نقشه توسعه و برنامه برای جذب گردشگر، وارد خانه هم که می‌شوی چند برگه سفید که در اینترنت هم هست به اسم نامه و دستنوشته امیرکبیر قاب و در برخی اتاق‌ها نصی شده که این سردرگمی و این نوع خالی بودن چیدمان هیچ جذابیتی ندارد و بیشتر باعث دافعه می‌شود.

زادگاه امیرکبیر در هزاوه شهرستان اراک به روایت تصویرگزارش| امیری که در زادگاهش گم شده است/ سرگردانی گردشگران در هزاوهبهار 98| روستای "هزاوه" مقصد گردشگری طبیعت‌گردان در استان مرکزی+فیلم

مدیریت خانه امیر کبیر برای تاسیس بنیاد امیر کبیر واگذار شد

مصطفی مرزبان، سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با اشاره به واگذاری خانه امیرکبیر برای تاسیس بنیاد امیرکبیر گفت: بنیاد امیرکبیر به منظور معرفی و شناخت بهتر از شخصیت  او و انجام فعالیت‌های پژوهشی در خصوص امیر با عنایت به شان و جایگاه امیرکبیر تشکیل شده است.

وی افزود: استان مرکزی بیش از یک چهارم مفاخر سرزمین ایران را در خود پرورش داده و با تشکیل این بنیاد همه ساله بسیاری از اساتید و محققان در مورد شناخت هر چه بیشتر  این بزرگان به عنوان الگو برای ساختن ایرانی آبادتر و آزادتر گرد هم می‌آیند.

سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: امیرکبیر شخصیت بزرگی است که در دوران صدارت خود اصلاحات عظیمی انجام داد که در تاریخ ماندگار است، از این رو افتخار می‌کنیم که زادگاه این شخصیت بزرگ، روستای هزاوه شهرستان اراک است.

 مرزبان بیان کرد: منزل تاریخی امیرکبیر که قدمت آن به اواخر دوره زندیه برمی گردد جنب رودخانه محله عباس‌آباد قدیم شهر هزاوه واقع شده است و مصالح دیوارهای این اتاق از جنس آجر با نمای داخلی گچ و نمای بیرونی کاهگل و طرح هندسی و منظم بنا  از رعایت معماری خاصی که درخانه‌های ایرانی است حکایت دارد.

وی ادامه داد: این بنای تاریخی در فهرست آثار ملی ایران  به شماره 29706 در16 بهمن 89 ثبت شده است، میرزا تقی خان امیرکبیر تا 6 سالگی در این منزل زندگی و پس از این سال‌ها به همراه پدر به تبریز مهاجرت کرد، از این پس این منزل منسوب به امیرکبیر بوده و به این نام خوانده می‌شود.

انتهای پیام/712/ ع

R7980/P/S6,73/CT7 بیشتر بخوانید... زادگاه امیرکبیر در هزاوه شهرستان اراک به روایت تصویر گزارش| امیری که در زادگاهش گم شده است/ سرگردانی گردشگران در هزاوه بهار ۹۸| روستای "هزاوه" مقصد گردشگری طبیعت‌گردان در استان مرکزی+فیلم

منبع: تسنیم

کلیدواژه: خانه امیرکبیر روستای هزاوه شهرستان اراک استان مرکزی شخصیت بزرگ خانه امیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۲۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا مدیریت پرسپولیس را به شهرداری تهران واگذار کردند؟

سید محمدمهدی احمدی در حاشیه آیین واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی اظهار کرد: با موافقتی که بین کنسرسیوم بانکی صورت گرفت قرار شد ۳ سید در اختیار بانک شهر قرار گیرد و مدیرعامل توسط بانک شهر تعیین شود.

وی افزود: یک سید در اختیار یکی از بانک‌های تجارت یا ملت خواهد بود و رییس هیات مدیره از طرف یکی از این دو بانک تعیین شود که حاکمیت شرکتی برای نظارت بر فعالیت سیدی که مدیرعامل را تعیین می‌کند به وجود بیاید.

به گفته احمدی، این کنسرسیوم با پذیرش این مدل و تفاهم کلی و ابلاغ آن به شبکه سرمایه گذاری، این مقدمات را فراهم کرده است.

مدیرعامل بانک شهر در پاسخ به این سوال که آیا باشگاه پرسپولیس و استقلال از این پس برای دریافت تسهیلات در اولویت بانک شهر قرار دارند، گفت: ما باید بودجه‌ریزی کنیم و با یک مدل درآمد ـ مصارف عمل کنیم. نمی‌خواهیم در قالب تسهیلات کار‌ها را پیش ببریم بلکه بانک‌ها در قالب سرفصل مسئولیت‌های اجتماعی می‌توانند کمک‌های خود را به باشگاه انجام دهند. باشگاه باید به سمت درآمدزایی برود. این شامل درآمد‌های پایدار و بودجه‌هایی در قالب سرفصل مسئولیت‌های اجتماعی خواهد بود.

احمدی درباره برنامه بانک شهر برای پوشش بدهی حدود ۸۰۰ میلیارد تومانی هریک از دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بیان کرد: هنوز صورت‌های مالی دیده نشده و مدلی که کنسرسیوم می‌خواهد تشکیل شود و مدل درآمدی باشگاه را بتواند فراهم کند تعیین نشده است. انشاءالله در دستور جلسه هفته آینده کنسرسیوم بانکی با شفاف شدن این مسائل موضوع بررسی و اعلام می‌شود.

مدیرعامل بانک شهر درباره نحوه مدیریت دو باشگاه پرسپولیس و استقلال از این به بعد گفت: طبق مصوبه شورای پول واعتبار بانک‌ها مکلفند در قالب مدیریت ـ پیمان یا سایر روش‌ها مدیریت باشگاه را واگذار کنند. البته این تناقضی با سیاست گذاری و عضو هیات مدیره بانک‌ها در باشگاه پرسپولیس ندارد. از طرف بانک‌ها باید نظام تامین مالی تعیین شود و اولویت این است که مدیریت باشگاه را به شهرداری تهران واگذار کنیم.

وی ادامه داد: شهرداری تهران متولی امور فرهنگی پایتخت است و ظرفیت‌های قابل اتکایی دارد، سازمان ورزش را دارد و دیگر ظرفیت‌ها را دارد می‌تواند آن‌ها را به خدمت باشگاه بیاورد. در اولویت کنسرسیوم طبق توافقی که انجام شده مدیریت باشگاه پرسپولیس از طریق مدیریت پیمان در سال اول به شهرداری تهران واگذار خواهد بود.

دیگر خبرها

  • اجرای بازی‌های هیجانی در منطقه گردشگری نورالشهدای اراک
  • اجرای بازی‌های هیجانی در منطقه گردشگری نورالشهدا اراک
  • شنونده برنامه های رادیو هستم | رادیو شخصیت های ارزشمند بسیار دارد
  • چرا شهروند واگذار نمی شود
  • معرفی برگزیدگان جشنواره آب و رسانه در سمنان
  • چرا مدیریت پرسپولیس را به شهرداری تهران واگذار کردند؟
  • برپایی غرفه فرهنگی «روز زمین پاک» در پیاده‌راه امیرکبیر اراک
  • سند ۴۲ میلیون مترمربع از زمین‌های شهر جدید امیرکبیر اراک صادر شد
  • اعلام آمادگی مجموعه مدیریت سیستان و بلوچستان از گسترش و حمایت خانه های دین و زندگی
  • وزیر امور اقتصاد و دارایی: پرسپولیس به کنسرسیومی از بانک ها واگذار شد