Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، پس از حمله هوایی مرگبار آمریکایی‌ها در بغداد که به شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی و تنی چند از همراهان ایشان از جمله ابومهدی المهندس، فرمانده نیرو‌های بسیج مردمی عراق منجر شد عراقی‌های عصبانی خواستار خروج آمریکا از این کشور شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که شش ماه پس از این رویداد ژنرال فرانک کنت مکنزی، فرمانده نیرو‌های تروریست آمریکا در خاورمیانه موسوم به سنتکام، خوشبینانه از حضور کم، اما پایدار آمریکایی‌ها در عراق سخن می‌گوید.

مک کنزی دیروز سه شنبه پس از دیدار با مصطفی الکاظمی، نخست وزیر جدید عراق مدعی شد عراق خواستار حضور نیرو‌های آمریکایی در این کشور است. او گفت: فکر می‌کنم آن‌ها [عراقی ها] در آینده خواهان همراهی ما شوند.

مکنزی گفت در حالی که کاظمی گروه‌های دارای نفوذ زیاد سیاسی و نظامی را به چالش کشیده است، آمریکا باید همچنان شکیبا باشد.

وی اظهار داشت نخست وزیر عراق درصدد است که شبه نظامیان را بدون بهم زدن توازن شکننده بین دو حامی مهم خارجی عراق یعنی آمریکا و ایران مهار کند. به همین دلیل او در موقعیت دشواری به سر می‌برد.

مکنزی پس از دیدار با کاظمی در زمان بازدید از بغداد ادعا کرد: کاظمی اکنون در حال مذاکره درباره یک میدان مین است. من فکر می‌کنم آمریکا باید به وی کمک کند. کاظمی باید راهی پیدا کند که این به معنای آن است که ما با راه حل‌های کاملاً بی عیب و نقص روبرو نخواهیم شد و این موضوع تازه‌ای در عراق نیست. من فردی هستم که وقتی به نخست وزیر عراق و آنچه وی انجام می‌دهد نگاه می‌کنم، نیمه پر لیوان را می‌بینم.

فرمانده سنتکام همچنین مدعی شد نخست وزیر عراق در برابر حفاظت از سربازان و پایگاه‌های آمریکایی در این کشور متعهد است. مکنزی از بیان این که معتقد است چه تعداد نیرو مورد نیاز خواهد بود خودداری کرد و گفت تصمیم گیری در این باره به عهده مقامات غیرنظامی است.

دیدار مکنزی با کاظمی از روسای اطلاعاتی پیشین عراق که ماه مه به سمت نخست وزیر منصوب شد در حالی برگزار شده است که دولت ترامپ در حال گفتگو با مقامات عراقی است. هدف از این گفتگو‌ها تا حدودی تعریف آینده نظامیان آمریکایی در عراق است.

مکنزی در حالی به خبرنگاران ابراز اطمینان کرد که دولت عراق خواستار باقی ماندن نیرو‌های آمریکایی در این کشور هستند که نمایندگان پارلمان عراق پیشتر درخواست‌هایی مبنی بر خروج نیرو‌های آمریکایی مطرح کرده بودند. این قانون گذاران از تصمیم واشنگتن مبنی بر اجرای حمله هوایی در بغداد که در آن سپهبد حاج قاسم سلیمانی از فرماندهان ارشد نظامی ایران همراه با یکی از شخصیت‌های مهم بسیج مردمی عراق کشته شدند، خشمگین بودند.

آمریکا و عراق ماه گذشته تایید کردند نیرو‌های آمریکایی در صدد ایجاد پایگاه‌های دائمی در عراق نیستند، ولی مقامات نظامی آمریکایی اعلام کرده اند با توجه به تهدید فعلی شبه نظامیان داعش، میزانی از حضور مستمر مورد نیاز است. اکنون بیش از پنج هزار نیروی آمریکایی در عراق مستقر هستند.

درحالی که دونالد ترامپ مکرر قصد خود را برای خارج کردن نیرو‌ها از سوریه و افغانستان اعلام کرده، وی کمتر درباره عراق صحبت کرده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فرمانده سنتکام نظامیان آمریکایی سفارت آمریکا در عراق نیرو های آمریکایی نخست وزیر نیرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۲۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تماس پرتنش اسرائیل و آمریکا پیش از تصویب قطعنامه آتش‌بس غزه و تمسخر واکنش نتانیاهو

تارنمای آمریکایی آکسیوس روز چهارشنبه به وقت محلی درباره پشت پرده تماس های مقامات اسرائیلی و آمریکایی پیش از تصویب قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه در شورای امنیت سازمان ملل نوشت: دو مقام آمریکایی و اسرائیلی گفتند که روز یکشنبه، پیش از رای گیری در سازمان ملل، ران درمر وزیر امور استراتژیک با برت مک گورک، مشاور ارشد بایدن در خاورمیانه تماس گرفت و نسبت به قصد آمریکا برای وتو نکردن قطعنامه ابراز نگرانی کرد.

این رسانه آمریکایی نوشت: به گفته یک مقام آمریکایی، تماس درمر و مک گورک به شدت پر تنش بود و درمر دولت آمریکا را به خیانت به اسرائیل متهم و تهدید کرد که با آمریکا بر سر این رای گیری خواهد جنگید.

آکسیوس ادامه داد: اما یک مقام دیگر آمریکایی گفت که تشریح این تماس دقیق نبوده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، پس از نزدیک به ۶ ماه از جنگ اسرائیل در غزه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل ۶ فروردین ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۵ مارس ۲۰۲۴ با ۱۴ رای مثبت این شورا و نیز رای ممتنع آمریکا و عدم وتوی این کشور، با قطعنامه‌ ۲۷۲۸ را برای برقراری آتش‌بس فوری در غزه موافقت کردند تا در روزهای باقیمانده ماه مبارک رمضان آتش بس میان اسرائیل و حماس برقرار شود.

در پی تصویب این قطعنامه، دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم اسرائیل در این باره اعلام کرد: سفر هیات اسرائیل به واشنگتن که قرار بود درباره عملیات در رفح رایزنی کند، لغو شد.

دفتر نتانیاهو در این بیانیه‌ اعلام کرد: آمریکا از مواضع قاطع خود عقب نشینی کرده است و هیات اسرائیلی به واشنگتن نخواهد رفت. این اقدام آمریکا به تلاش‌ها برای آزادی اسرا لطمه می‌زند؛ زیرا حامل پیامی برای حماس است که فشارهای بین‌المللی اجازه دستیابی به توافق آتش‌بس بدون آزادی اسرا را خواهد داد.

تارنمای آمریکایی آکسیوس در این باره به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت: «برخی از مشاوران ارشد بایدن با شنیدن دلیل جدید اعلام شده نتانیاهو برای لغو این سفر پس از رای گیری شورای امنیت سازمان ملل خندیدند.»

یک مقام آمریکایی نیز گفت که لغو این سفر و لفاظی های پیرامون آن از سوی نتانیاهو یک نمایش غیر ضروری بود و  یک مقام ارشد اسرائیلی نیز با این موضوع موافقت کرد و گفت: بی بی (بنیامین نتانیاهو) اشتباه کرد.

زمانی که نتانیاهو لغو سفر توسط مشاوران ارشد خود را در اعتراض به رای‌ آمریکا به قطعنامه برقراری آتش بس اعلام کرد، کاخ سفید تصمیم گرفت با یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل که در واشنگتن بسر می برد، درباره رفح و حمله نظامی برنامه ریزی شده آمریکا گفتگوهایی را برگزار کند.

گالانت روز دوشنبه با جیک سالیوان مشاور امنیت ملی در کاخ سفید دیدار کرد. او همچنین با لوید آستین وزیر دفاع و بیل برنز رئیس سیا، دیدار کرد.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در پی این گفتگوها از تصمیم اولیه خود که موجب تمسخرش در کاخ سفید شده بود، عقب نشینی کرد و مدعی شد: «تصمیم من برای عدم اعزام هیات به واشنگتن در پی آن قطعنامه، پیامی برای حماس بود.»

تارنمای آکسیوس دراین باره نیز نوشت: یک مقام ارشد آمریکایی گفت که نتانیاهو روز سه شنبه پیام مشابهی را به طور خصوصی به کاخ سفید ارسال کرد و گفت که قصد ندارد درگیری با بایدن را انتخاب کند.

منبع : ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • فنلاند: معاهده دفاعی با آمریکا حاکمیت ما را تضعیف خواهد کرد
  • آمریکا ۶ فرد و ۲ نهاد مرتبط با کره شمالی را تحریم کرد
  • تماس پرتنش اسرائیل و آمریکا پیش از تصویب قطعنامه آتش‌بس غزه و تمسخر واکنش نتانیاهو
  • صنعا: سلاح‌های سنگین علیه ما بی‌فایده است
  • نتانیاهو به دنبال چراغ سبز آمریکا برای حمله به رفح
  • دفاع اروپایی مقابل تکروی آمریکایی / خطر بازگشت ترامپ؛ قاره سبز چه گزینه هایی دارد؟
  • وارونه جلوه دادن حقایق به سبک آمریکایی، از جنگ عراق تا فاجعه غزه
  • جزئیات تجاوز بامدادی آمریکا به شرق سوریه
  • بیانیه ارتش سوریه درباره حمله هوایی آمریکا به دیرالزور
  • بغداد: آمریکا به روش و زمان خروج از عراق فکر می‌کند