Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@15:27:53 GMT

مصرف بی رویه سم در کشور به حداقل رسید

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۷۱۷۲۹

مصرف بی رویه سم در کشور به حداقل رسید

رئیس سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینکه مصرف بی رویه سم در کشور به حداقل رسیده است، گفت:  به ازای هر کیلوگرم محصولی که در کشور تولید می‌شود حدود ۰.۳۵ گرم سم مصرف می‌شود. این در حالیست که متوسط مصرف سم در دنیا ۰.۶۲۵ گرم است.

کیخسرو چنگلوایی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه سازمان حفظ نباتات وظیفه دارد محصولات زراعی و باغی را از هرگونه عارضه و عوامل زیان رسان حفظ کند و خسارات را به حداقل ممکن برساند، اظهار کرد: به طور متوسط در دنیا ۳۵ تا ۴۰ درصد محصولات زراعی دستخوش خسارت عوامل زیان رسان می‌شوند و ۶۰۷ نوع عامل زیان رسان اعم از حشرات مضر، عوامل بیماری زا و علف های هرز در دنیا وجود دارد که این عوامل پتانسیل این را دارند  تا خسارتی معادل ۵۱۵ میلیارد دلار وارد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این عوامل زیان رسان نیز اگر در کشور به موقع و موثر مدیریت نشوند حدود ۱۰ میلیارد دلار معادل ۳۷میلیون تن به  محصولات کشاورزی و باغی خسارت وارد خواهند کرد.

رئیس سازمان حفظ نباتات اضافه کرد: رویکرد سازمان استفاده از مبارزه‌های فیزیکی تلفیقی و بیولوژیکی تا حد ممکن است. در جایی که این مبارزات پاسخگو نبود از مبارزه شیمیایی استفاده می شود. البته در مبارزه شیمیایی تلاش بر این است که از سموم کم خطر استفاده شود. در این راستا نیز سال گذشته سازمان حفظ نباتات واردات تعدادی از سموم پرخطر را ممنوع کرد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه سم در کشور به صورت مدیریت شده  استفاده می شود و سمپاشی بی رویه به حداقل ممکن رسیده است، گفت: به ازای هر کیلوگرم محصولی که در کشور تولید می شود حدود ۰.۳۵ گرم سم مصرف می شود این در حالیست که متوسط مصرف سم  در دنیا ۰.۶۲۵ گرم است. همچنین میزان سم استفاده شده در هکتار در دنیا ۲.۸ کیلوگرم است که این عدد در کشور ما بین ۲.۱۶ تا ۲.۵ کیلوگرم در هکتار است.

چنگلوایی در پاسخ به این سوال که سازمان حفظ نباتات چه اقداماتی در راستای کاهش استفاده از سم در بخش کشاورزی کشور انجام داده است، گفت: مراکز خدمات کشاورزی در کشور پراکنده هستند و به کشاورزان آموزش های لازم را می دهند. از طرفی در استان ها مدیریت آموزش و ترویج کشاورزی آخرین یافته های تحقیقاتی را دریافت کرده و با برگزاری کلاس و کارگاه و یا مدرسه در مزرعه اطلاعات را به کشاورزان منتقل می کنند.  همچنین کلینیک های گیاه پزشکی نیز معمولا سم را با نسخه به فروش می رسانند و بر روی قوطی یا کارتن سموم نیز بروشور آموزشی قرار گرفته است.

این مقام مسئول در سازمان حفظ نباتات تصریح کرد: البته نمی توانیم ادعا کنیم در این راستا صدر درصد موفق بوده ایم، زیرا کشاورزی امری پویاست و همواره با عوامل جدیدی دست و پنجه نرم می کند و ما دائما نیازمند آموزش هستم.

وی در بخش دیگری از صحبت هایش به تاریخچه این سازمان اشاره کرد و گفت: قدمت سازمان حفظ نباتات به ۹۱ سال پیش و به تاسیس اداره دفع ملخ بازمی گردد. این سازمان جزو معدود ساختاری هایی است که قوانین مختص به خود را دارد و این قوانین از سال ۱۳۴۶ وضع شده است. همچنین این سازمان عضو کنوانسیون های بین المللی نیز است.

رئیس سازمان حفظ نباتات اضافه کرد: ماهیت این سازمان به نوعی است که امکان بهره گیری از فناوری های جدید و شرکت های دانش بنیان را دارد.   همچنین در این مجموعه ۲۶ هزارنفر به صورت مستقیم و ۴۰ هزارنفر نیز به صورت غیر مستقیم فعالیت دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان حفظ نباتات سموم کشاورزی سازمان حفظ نباتات زیان رسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۱۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار به کشاورزان ، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان ، مدیرمبارزه با آفات عمومی سازمان حفظ نباتات کشورگفت: به سبب جلوگیری از کاهش عملکرد تولید گندم، کشاورزان هرچه سریعتر مبارزه علیه سن گندم را انجام دهند.

معین با بیان اینکه در کشور ۶ میلیون هکتارزیر سطح کشت گندم آبی و دیم است گفت: مبارزه با سن غلات در سطح کشور از بهمن ماه سال گذشته آغاز و ادامه دارد.

وی گفت: با توجه به اثر آفت سن گندم در عملکرد تولید، تاکنون سطح مبارزه به یک میلیون و ۲۰۰ هزارهکتار رسیده است.

مدیرمبارزه با آفات عمومی سازمان حفظ نباتات کشور اظهارداشت: از آنجایی که در مواقع بارندگی امکان سمپاشی و محلول پاشی وجود ندارد و همواره منجر به تاخیر می‌شود، بنابراین تا قبل از تبدیل آفت سن به پورهاید مبارزه به موقع صورت بگیرد.

درسال زراعی گذشته استان‌های کردستان، کرمانشاه واصفهان بهترین نتیجه را در عدم سن زدگی داشته اند.

دراستان کردستان تاکنون ۲۳۰ هزارهکتار گندم علیه سن سمپاشی و مبارزه شده است و قراراست ۱۵۰ هزارهکتار دیگرصورت گیرد.

دیگر خبرها

  • هشدار به کشاورزان ، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • متهم شدن برخی از مدیران سابق سازمان حفظ نباتات به قاچاق
  • متن کامل گزارش نهایی تفحص درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات
  • ارسال گزارش تحقیق و تفحص سازمان حفظ نباتات به قوه قضائیه
  • گزارش تحقیق و تفحص درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات به قوه قضائیه ارسال شد
  • متن کامل گزارش نهایی تحقیق و تفحص درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات
  • مجلس با تحقیق و تفحص از سازمان حفظ نباتات موافقت کرد
  • بی عدالتی در حق بازنشستگان / حقوق مدیران سازمان تامین اجتماعی چقدر است؟
  • مجلس گزارش تفحص از وزارت جهادکشاورزی را به قوه قضاییه ارجاع کرد
  • ارجاع گزارش تحقیق و تفحص از سازمان حفظ نباتات به قوه قضاییه