Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام جمعه ساوه در استان مرکزی با بیان اینکه متاسفانه در کشور ما بیشتر به فیلترینگ توجه شده است تا سواد رسانه‌ای، گفت: اگر دانش رسانه‌ای با آموزش ارتقا یابد قطعا نیازی به فیلترینگ نخواهد بود.

حجت‌الاسلام سیدابراهیم حسینی امروز پنجشنبه 19 تیر در هفتاد و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی ساوه که با عنوان بررسی راه های ارتقای سواد رسانه‌ای با توجه به آسیب شناسی فضای مجازی برگزار شد، اظهار کرد: آموزش سواد رسانه ای در تفکر اسلامی بسیار مورد توجه قرار گرفته است و در کشورهای توسعه یافته نیز جایگاه خاصی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خواستار ارتقای قدرت تحلیل جامعه شد و بیان کرد: جامعه‌ای که قدرت تحلیل نداشته باشد آسیب زاست و فضای آن همواره ملتهب است. دشمنان منافع ملی جامعه ای که قدرت تحلیل نداشته باشد به بازی گرفته و تضعیف می‌کنند.

امام جمعه ساوه ترغیب افراد به تفکر و تعمق در خصوص وقایع پیرامون را از راهکارهای ارتقای سواد رسانه‌ای دانست و افزود: آموزش، ابزار مهمی در راستای ارتقای سواد رسانه‌ای است.

وی ترغیب افراد به شنیدن نقطه نظرات مخالفین را از دیگر راهکارهای ارتقای سواد رسانه‌ای بیان کرد و افزود: ترغیب افراد به تحمل نظر مخالفان، ترویج و توسعه مهارت‌های تفکر انتقادی، آشنا کردن مردم به شگردهای سانسور رسانه‌ای و آموزش همگانی از دیگر راهکارهای ارتقای سواد رسانه‌ای در بین آحاد مختلف جامعه است.

حجت‌الاسلام حسینی افزود: متاسفانه در کشور ما بیشتر به فیلترینگ توجه شده است تا سواد رسانه‌ای در حالی که اگر دانش رسانه‌ای با آموزش ارتقا یابد قطعا نیازی به فیلترینگ نخواهد بود. بدلیل پیشرفت علم و تکنولوژی نمی‌توان با فیلترینگ مقابله کرد چرا که راهکاریی برای عبور از آن اندیشیده می‌شود، اما اگر سواد رسانه‌ای مردم با توجه به آسیب شناسی فضای مجازی ارتقا یابد دیگر نیازی به فیلترینگ و محدود کردن نیست.

وی تاکید کرد: دشمنان برای عملی کردن جنگ اقتصادی خود متوسل به جنگ رسانه‌ای می شوند و اگر سواد رسانه‌ای ارتقا یابد قطعا توطئه‌های دشمنان خنثی خواهد شد. اگر قدرت تحلیل مردم افزایش یابد تسلیم جوسازی رسانه‌ای و اخبار دروغین دشمنان نخواهند شد.

وی ارتقای دانش رسانه‌ای را یک اضطرار دانست نه یک انتخاب و تاکید کرد: ارتقای سواد رسانه‌ای جامعه را از آسیب‌های اجتماعی گوناگون مصون خواهد داشت.

در ادامه معاون استاندار و فرماندار ساوه، تقویت بنیه فکری جامعه و مهارت محوری را در ارتقای سواد رسانه‌ای موثر دانست و افزود: درک متکی بر مهارت و آسیب شناسی با برطرف کردن موانع ارتقای سواد رسانه ای و آموزش امکان‌پذیر است.

علی میرزایی خواستار آموزش کاربران سواد رسانه‌ای شد و افزود: خلق کنندگان آثار رسانه ای و اهداف آنها در انتشار پیام‌های رسانه‌ای باید به طور دقیق مورد واکاوی قرار گیرد و باید فهمید با چه استراتژی دست به چنین کاری می زنند.

وی به قوانین ضعیف در حوزه سواد رسانه‌ای اشاره کرد و افزود: توهین و افترا بیشترین جرم و در صدر جرایم هستند و دلیل آن نبود سواد رسانه‌ای لازم است، چرا که بخشی از این جرایم در فضای مجازی صورت می‌گیرد و برای پیشگیری از تولید چنین پیام‌هایی قوانین محکم با خاصیت بازدارندگی لازم وجود ندارد.

فرماندار ساوه با تاکید بر اینکه باید برای سواد رسانه‌ای یک هویت و شناسنامه خوب تدوین کرد، خواستار تقویت اخلاق حرفه‌ای فعالان رسانه‌ای شد و افزود: خالی بودن جای محتوای پرورشی در کنار محتوای آموزشی یکی از ضعف های موجود در جامعه و ارتقای سواد رسانه‌ای است.

رییس دادگستری شهرستان ساوه نیز گفت: امروزه فضای مجازی به نوعی جامعه را راهبری کرده و مسیرها را مشخص می‌کند.

هادی ملکی، تولید محتوا و نحوه استفاده از فضای مجازی را در سایه آموزش دانست و افزود: متاسفانه فضای مجازی در کشور ما جایگزین اوقات فراغت شده است چرا که جایگزین مناسبی برای اوقات فراغت وجود ندارد و باید در این خصوص چاره اندیشی کرد.

وی با تاکید بر اینکه جوانان و خانواده ها بیشترین آسیب را درخصوص استفاده ناصحیح از فضای مجازی می‌بینند و از این نوع استفاده از فضای مجازی متضرر می‌شوند، افزود: ارتباطات نامناسب و محتوای نادرستی که مورد استفاده خانواده ها و جوانان قرار می‌گیرد، موجب بروز برخی ناهنجاری‌های اجتماعی می‌شود.

رییس دادگستری ساوه تصریح کرد: فیلترینگ فضای مجازی راهکار مقابله با آسیب‌های اجتماعی نیست که اینکار هم نتیجه فقدان آموزش در جامعه است.

وی با تاکید بر اینکه آموزش‌ها باید جمعی و با حضور تمامی اعضای‌ خانواده‌ صورت گیرد تا تاثیرگذاری لازم را به همراه داشته باشد، اظهار کرد: آموزش حاکمان ضرورت نخست است و در کنار آن باید آموزش مردم با تاکید بر حضور همه اعضای خانواده برای تاثیرگذاری در محیط خانواده صورت گیرد، چرا که آموزش انفرادی منجر به اصلاح احتمالی و ارتقای سواد رسانه‌ای یکی از اعضای خانواده می‌شود و تاثیرگذاری لازم را نخواهد داشت.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه نیز گفت: ارتقای سواد رسانه‌ای تهدیدات فضای مجازی را به فرصت تبدیل خواهد کرد.

حسین محمودی‌فر برگزاری کارگاه های آموزش سواد رسانه‌ای را مورد تاکید قرار داد و افزود: سواد رسانه‌ای مانند خواندن و نوشتن ضروری است و برگزاری کارگاه های آموزشی برای سنین مختلف به منظور ارتقای سواد رسانه‌ای، ضرورت دو چندان دارد.

وی همچنین از تهیه اطلس مساجد شهرستان ساوه توسط شهرداری خبر داد و افزود: ادارات شهرستان نسبت به ارائه برنامه های اوقات فراغت با محوریت مساجد اهتمام جدی داشته باشند تا در شرایط کرونایی موضوع اوقات فراغت تابستان مغفول واقع نشود.

در این جلسه برخی از اعضای شورای فرهنگ عمومی شهرستان ساوه به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.

آموزش موثر و مستمر و نظارت بر فعالیت‌های رسانه‌ای، استفاده از کارشناسان رسانه‌ای، تاکید بر اینکه فضای مجازی حریم خصوصی نیست، وحدت گرایی و هم افزایی بین رسانه‌ها، امیددهی به مردم و پرهیز از دو قطبی کردن جامعه، بهره گیری از ابزار فرهنگ و هنر در ارتقای سواد رسانه‌ای، بهره‌مندی از ظرفیت مساجد، پایگاه های بسیج، مدارس، دانشگاه ها و کانون‌های آموزشی برای تقویت آموزش، توانمندسازی نحوه استفاده از فضای مجازی و رسانه، شناسایی دستگاه‌های خبرپراکنی معاند و تحلیل عملکرد این نوع رسانه‌ها، افزایش سواد در جریان سازی رسانه‌ها با تولید محتوای مناسب و فاخر در برابر محتوای مسموم و ترویج فرهنگ کتابخوانی جایگزین فعالیت در فضای مجازی از جمله مواردی بود که در این جلسه مطرح و در خصوص چگونگی اجرای آن بحث و تبادل نظر شد.

لینک کوتاه: asriran.com/0035g6

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ساوه فیلترینگ سواد رسانه ای ارتقای سواد رسانه ای فضای مجازی اوقات فراغت رسانه ای ارتقا یابد قدرت تحلیل رسانه ای کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۳۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به مساله عفاف و حجاب دغدغه مهم خانواده‌ها است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام علی زاهددوست در نماز جمعه خورموج اظهار کرد: یکی از پیام‌های آیه شریفه ۱۲۳ سوره توبه این است کافرانی که با مسلمانان در جنگ و دشمنی هستند باید همواره در ترس و رعب و وحشت باشند و جامعه اسلامی باید قدرتمند باشد و قدرت‌نمایی بکند و با صلابت و هیبت باشد.

وی اضافه کرد: سپاه اسلام باید ضمن حفظ همیشگی آمادگی خود همواره با مانورها، رژه‌ها، شعارها، تشرها و تهدیدها صلابت و اقتدار لشکر اسلام را به رخ دشمنان بکشد و روحیه آنها را تضعیف و دل مؤمنان را قوی‌تر و قرص تر کند.

امام جمعه دشتی بیان کرد: سپاه اسلام باید با صلابت باشد، برای این هدف هر چه لازم باشد اعم از بودجه، ابزار و سلاح‌های پیشرفته و آموزش‌های پیشرفته و تخصّصی. باید تدارک شود.

وی با اشاره به یکشنبه دوم اردیبهشت سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکید کرد: سپاه یک شجره طیبه است و این روزها بیشتر از قبل معنای این کلام گهربار امام راحل را می‌دانیم که فرمودند: اگر سپاه نبود کشور هم نبود.

زاهددوست خاطرنشان کرد: روز یکشنبه گذشته شاهد عملیات غرور آفرین و عزت بخش وعده صادق توسط غیور مردان سپاه و نیروهای مسلح ایران اسلامی علیه رژیم منحوس و پلید صهیونیستی بودیم.

وی ادامه داد: همه دنیا این عملیات را بزرگترین عملیات پهپادی جهان دانستند اما ابعاد عظمت آن فراتر از این تعابیر است. جمهوری اسلامی با پرتاب همزمان ۱۷۰ پهباد و ۱۲۰ موشک بالستیک توانمندی عظیم موشکی خود را به رُخ جهان کشید که این توانی بالاتر از توان خیلی کشورهای قدرتمند و مدعی دنیا است.

امام جمعه دشتی افزود: حدود ۱۰ کشور تمام تجهیزات پدافندی خود را برای رهگیری پرتابه‌های ایران بکار گرفتند اما ناکام ماندند در حالی که ایران از چند روز قبل رسماً اعلام کرده بود که بخش کوچکی از قدرت آتش خود را رو می‌کند.

وی با بیان اینکه هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی و گنبد آهنین و حامیانش فرو ریخت گفت: پدافند چند لایه رژیم غاصب و تجهیزات اعزام شده آمریکا، فرانسه و انگلیس و چند کشور خائن منطقه عملاً تسلیم تکنولوژی ایران شد.

زاهددوست بیان کرد: در این عملیات جمهوری اسلامی ثابت کرد دوران بزن در رو تمام شده ما می‌توانیم اگر غلطی از شما سر بزند، از ایران مستقیم می زنیم و تل‌آویو و حیفا را با خاک یکسان می‌کنیم.

امام جمعه دشتی با تقدیر از تلاش‌های نیروی انتظامی در برقراری امنیت اخلاقی در جامعه اضافه کرد: اجرای طرح نور که توسط نیروهای پرتلاش امنیت اخلاقی در جامعه در حال اجراست، یک مطالبه عمومی است که نیازمند همکاری و هم افزایی همه مسئولین در این مساله است.

وی ادامه داد: توجه به مساله عفاف و حجاب در واقع به معنای توجه به امنیت کانون خانواده است که امروز دغدغه مهم خانواده‌ها است. حجاب و عفاف یک مساله شخصی نیست، بی حجابی و بی حیایی دنیا و آخرت همه را ویران می‌کند.

زاهددوست تاکید کرد: حجاب یک خط مقدم محسوب می‌شود و دشمنان و فتنه‌گران داخلی برای براندازی داخلی از حجاب شروع کرده اند هرچند در این مسئله متوقف نمی‌شوند.

کد خبر 6082630

دیگر خبرها

  • برنامه‌ریزی برای اجرای شناسنامه الکترونیکی سلامت دانش‌آموزان
  • توجه به مساله عفاف و حجاب دغدغه مهم خانواده‌ها است
  • به رخ کشیدن گوشه‌ای از اقتدار نظام با عملیات تنبیهی وعده صادق
  • اقدام نظامی وعده صادق ایران علیه اسراییل یک دفاع مشروع بود
  • خبر‌های «پشت صحنه»، جمعه ۳۱ فروردین
  • سواد رسانه چه جایگاهی در زندگی افراد دارد؟
  • چاپ اسکناس ۵۰۰ هزار تومانی؟
  • اختصاص فضای بیشتر به نمایشگاه کتاب با توسعه مصلی
  • آموزش: توصیه‌هایی برای مقابله یا جلوگیری از استرس در فضای مجازی
  • نقش سلبریتی‌ها و فضای مجازی در موج گرایش به جراحی‌ها و خدمات زیبایی