Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@21:33:24 GMT

رباتی که کار تحقیقاتی چند ماهه را در ۳ روز انجام می‌دهد

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۷۳۸۱۰

رباتی که کار تحقیقاتی چند ماهه را در ۳ روز انجام می‌دهد

‍‍‍‍‍‍

یک ربات که توسط محققان "دانشگاه لیورپول" برای کار در آزمایشگاه شیمی توسعه داده شده است، می‌تواند یک آزمایش را که انجام آن توسط انسان‌ها ماه‌ها به طول می‌انجامد تنها در سه روز انجام دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، محققان دانشگاه لیورپول انگلیس این ربات خودران ۱۰۰ هزار پوندی را توسعه دادند و قابلیت‌های زیادی را بر روی آن تعبیه کردند به گونه‌ای که می‌تواند بدون داده ورودی آزمایش‌های لازم را انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ربات به طور قابل توجهی کارآمد است و قادر به انجام حداکثر ۷۰۰ آزمایش در یک هفته است که این تعداد معادل تعداد آزمایشاتی است که یک دانشجو ممکن است در طول دوره دکترا انجام دهد.

این ربات مجهز به فناوری هوش مصنوعی در آزمایشگاه لیورپول بطور شبانه روزی می‌تواند ۶۸۸ آزمایش مختلف را در طی ۱۷۲ ساعت انجام دهد. توسعه دهندگان گفتند که هدف این است که به جای توسعه ابزاری که دانشمندان برای انجام آزمایشات از آن‌ها استفاده می‌کنند ، راهی برای «خودکار انجام دادن تحقیقات» پیدا کنند. این ربات با وزن ۸۱۱ پوند (۴۰۰ کیلوگرم) در حال حاضر به این تیم کمک کرده است که یک کاتالیزور جدید را کشف کند که می‌تواند باعث افزایش کارایی صفحات خورشیدی و ذخیره انرژی شود.

این ربات میتواند با داده‌هایی که به آن وارد می‌کنند به طور خودکار عمل کند و آزمایشات علمی را هزاران بار سریع‌تر انجام دهد.

این ربات دانشمند می‌تواند در تاریکی کار کند که این ویژگی به آن این قابلیت را می‌دهد آزمایش‌های حساس به نور را با کارایی بیشتری نسبت به محققان انسانی انجام دهد. در حقیقت بسیار شبیه به یک محقق انسانی است و از همان تجهیزات علمی استفاده می‌کند اما می تواند ۲۱.۵ ساعت در روز کار کند و تنها برای شارژ مجدد کارش را متوقف می‌کند.

دکتر"بنجامین برگر" (Benjamin Burger) دانشجوی دکترا دانشگاه لیورپول این ربات را ساخته و برنامه ریزی کرده است. شیمیدان‌ها قبلاً از ربات‌ها در تحقیقات استفاده کرده‌اند اما آن ربات‌ها تنها برای یک آزمایش خاص طراحی شده‌اند اما این ربات می‌تواند طیف وسیعی از آزمایشات را انجام دهد.این ربات در اطراف آزمایشگاه حرکت می‌کند و طیف وسیعی از آزمایشات را انجام می‌دهد که شامل جمع آوری نمونه‌ها و قرار دادن آنها در انواع مختلف تجهیزات است.این ربات یک و نیم متری می‌تواند به صور خودکار و مستقل در آزمایشگاه بچرخد و طیف گسترده‌ای از کارهای مختلف را انجام دهد.

به جای سیستم دید، ربات مذکور از ترکیبی از اسکن لیزر همراه با بازخورد لمسی برای موقعیت یابی استفاده می‌کند. این ربات بطور مستقل تمام وظایف موجود در آزمایش مانند اندازه گیری وزن مواد جامد ، پخش مایعات و اجرای واکنش کاتالیزوری و تعیین کمیت محصولات واکنش را انجام می‌دهد. از ربات مذکور می‌توان در دوران شیوع ویروس کرونا و قرنطینه استفاده کرد.

یافته‌های این مطالعه در مجله" Nature "منتشر شده است.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ربات تحقيقات انجام دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۳۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰ طرح تحقیقات کشاورزی در دست اجرا

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: این طرح‌ها در زمینه‌های مختلف کشاورزی، منابع طبیعی، گیاهان دارویی، مرتع داری و بیابان، زراعت و باغبانی، فنی و مهندسی، گیاه پزشکی، آفات و بیماری‌های گیاهان، اقتصادی و اجتماعی است.
گودرزی افزود: افزایش بهره وری و راندمان در نهاده‌های بخش کشاورزی، افزایش نفوذ دانش در بخش کشاورزی و انتقال این دستاورد‌ها به بهره برداران را از اهداف و مولفه‌های اصلی این مرکز دانست که از طریق دستورالعمل و مقاله‌های تروریجی و روز مزرعه انتقال می‌یابد.
او حضور محققان در مزرعه و حضور در مراکز خدمات کشاورزی و آموزش بهره برداران را از برنامه‌های مرکز تحقیقات کشاورزی عنوان کرد و گفت: سال گذشته ۳۰ هزار نفر روز آموزش‌های مهارتی بخش کشاورزی را فرا گرفتند و در این راستا رتبه سوم کشور را کسب کردیم.
مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان با پنج ایستگاه تحقیقاتی، ۹ آزمایشگاه تخصصی، دو پردیس تحقیقاتی و کشاورزی، هفت مجموعه بزرگ شامل (انار، لوبیا، گل محمدی، گیاهان دارویی، آویشن، صنوبر و پسته) و ۳۴ پژوهشگر بستر لازم را برای انجام طرح‌های تحقیقاتی فراهم کرده است.

دیگر خبرها

  • وقتی روبات‌ها به کمک شرکت‌های پست می‌آیند + فیلم
  • ویدیویی از طرز کار ربات‌های چینی که گیج کننده است
  • انجام بیش از ۳۳۱ هزار آزمایش کلرسنجی از شبکه‌های توزیع آب استان یزد
  • انجام بیش از ۳۰۰ آزمایش کلرسنجی از شبکه‌های توزیع آب
  • ربات انسان‌نمای تسلا سال آینده آماده فروش می‌شود
  • (ویدئو) ربات سگ با قابلیت شعله‌افکنی وارد بازار شد
  • تسلا سال آینده به جای ماشین ربات می‌فروشد
  • عملکرد وحشتناک ربات شعله افکن
  • خاندوزی چند هفته قبل از وزیر شدن: شش ماهه مشکل گرانی‌ها حل می‌شود
  • ۹۰ طرح تحقیقات کشاورزی در دست اجرا