Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، محمدباقر قالیباف روز پنجشنبه در نخستین نشست مجازی مجمع مجالس آسیایی (APA) که به صورت ویدئویی و مجازی برگزار شد، به اهمیت نقش مجالس عضو و نحوه تعامل نظام قانونگذاران تاکید کرد و افزود: باید «دیپلماسی اقتصادی پارلمانی» و نقش آن را در پیشبرد رونق اقتصادی بین اعضاء پارلمان‌های آسیایی، مد نظر قرار داده و از آن حمایت کنیم که در این ارتباط دو پیشنهاد ارائه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: نخست دبیرخانه مجمع مجالس آسیایی گزارش جامعی از نقش و ظرفیت‌های بالقّوه پارلمان‌های آسیایی برای نزدیک کردن افق‌های تجاری و اقتصادی کشورها و پارلمان‌ها و هم‌افزایی اقدامات میان آنها تهیه و ارائه کند. دوم اینکه بایستی محور اصلی قانونگذاری پارلمان‌ها در عصر پساکرونا، ارائه و تدوین چارچوب‌های قانونی، پیدا کردن راه‌حل‌های توسعه‌گرا، تسهیل‌گر و تسریع کننده روابط اقتصادی و حمایت از توافقنامه‌های دوجانبه و چندجانبه، ایجاد سازوکارهای حمایتی و تشویقی، حمایت از ایجاد چارچوب‌های نوین در پلتفرم‌های جدید و جلوگیری از هر نوع محدودیت و جهت‌گیریهای غیرقانونی همچون تحریم‌های ظالمانه که مانع از گسترش روابط اقتصادی باشد. این امور وقتی شتاب می‌یابد که سیاست‌ها و اتخاذ رویکردهای جمعی ما در مسیر درستی قرار گیرند.
وی با بیان اینکه دنیا درحال تجربه یک دوره خاصی از تغییر و تحولات ناشی از همه‌گیری کووید ـ ۱۹ است،‌ عنوان کرد: در این شرایط سخت و پیچیده، هم فرصت‌های همکاری ایجاد شده و هم تهدیداتی متوجه دولت‌ها و ملت‌هاست که فراتر از محدوده‌های جغرافیایی است. نادیده گرفتن خطرات و فرصت‌ها، نامناسب‌ترین واکنشی است که می‌توان در برابر چنین وضعیتی نشان داد.


رییس مجلس شورای اسلامی ایران تاکید کرد که در این شرایط، دیپلماسی و همکاری پارلمانی، بیش از گذشته اهمیت می‌یابد و مجامع پارلمانی، مسوولیت بزرگی دارند و افزود: معتقدیم که با استفاده از چنین فرصت‌های از طریق تعاملات چندجانبه پارلمانی، پیام‌های روشن و واحدی به جامعه بین المللی و ملت‌ها و در عین حال دولت‌ها، ارائه شود. ازسوی دیگر، از مسیر توانمندسازی و نقش‌آفرینی این مجامع با سایر نهادهای تاثیرگذار، میتوان اثرات منفیی کرونا را کاهش داد.
قالیباف اقتصاد را یکی از موضوعات مهمی که تحت تاثیر همه‌گیری ویروس کرونا قرار گرفته عنوان کرد و گفت: معتقدم مواجهه اصولی و توسعه‌گرا با مسائل اقتصادی و تجاری در دوران همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ بین کشورها اهمیت زیادی دارد که ضرورت بازنگری و بازاندیشی راهبردهای مناسبات بازرگانی و تجاری برای بازسازی اقتصاد را ایجاب می نماید.
وی با تاکید بر اینکه بعد از گذشت چند ماه از مواجهه جهانی با ویروس کرونا، تجربه ارزشمندی برای کشورهای عضو مجمع مجالس آسیایی پدیدار شده،‌ توضیح داد: کمک کشورهای عضو در پاسخ به نیازهای بهداشتی، دارویی، تجهیزات و اشتراک تجارب در این خصوص، افق جدیدی را برای توسعه مناسبات اقتصادی از جمله در حوزه سلامت گشوده است که با بهره‌گیری و تعمیق و تنوع آن به سایر حوزه‌ها، قدرت انعطاف پذیری بیشتری را به چیدمان جدید روابط تجاری و اقتصادی کشورها در شرایط کنونی و آینده، خواهد بخشید. به ویژه این که جهانن پساکرونا، جهانی متفاوت از گذشته خواهد بود.
قالیباف در بخش دیگری از سخنانش، جمهوری اسلامی ایران را در شمار نخستین کشورهایی دانست که با همه‌گیری ویروس خطرناک کرونا مواجه شد و تصریح کرد: با همّت همه مسوولان، ستاد ملی مبارزه با کرونا در کشور به فوریت تشکیل شد که نمایندگانی از مجلس شورای اسلامی نیز در آن، حضورِ فعال دارند. همچنین مجلس شورای اسلامی با رعایت تمامی الزامات پزشکی و پروتکل‌های مربوط، جلسات خود را به طور منظم برگزار می‌کند.


وی ادامه داد: در زمان همه‌گیری این ویروس خطرناک، به رغم فشارها و درخواست‌های سازمان‌های بین المللی برای رفع یا کاهش تحریم‌های اقتصادی امریکا علیه ملت‌ها، از جمله ایران، سیاست فشار حداکثری امریکا در شرایط بحران کرونا – علیه ملت‌ها - همچنان رو به افزایش است و این مسأله، شرایط مبارزه با این ویروس خطرناک و تلاش‌های جمعی را تا حدودی با مشکل مواجه ساخته است. بر همین اساس ضرورت دارد که در بررسی مسائل مربوط به همه‌گیری ویروس کرونا، اقدام غیرانسانی آمریکا قویّاً محکوم شود.
رییس مجلس شورای اسلامی با ابراز تاسف از سیاست‌های توسعه طلبانه رژیم اشغالگر قدس عنوان کرد: طرح‌های اشغالگرانه این رژیم بدون توجّه به قطعنامه‌های سازمان ملل متحد و مخالفت‌های جهانی، درصدد الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به سرزمین اشغالی فلسطین است که این اقدام غیرقانونی، تجاوزی جدید به حقوق مسلّم ملت فلسطین خواهد بود که می‌تواند منشأ درگیری و کانون بحران جدید در منطقه گردد. مجلس شورای اسلامی ضمن حمایت از ملت فلسطین و محکومیت این نیّات ضد بشری و غیر مشروع، از مجامع بین المللی و به ویژه مجمع مجالس آسیایی می‌خواهد تا در قبال آن، مواضع قاطع اتخاذ کرده و از تمامی ساز و کارهای پارلمانی برای توقف فوری اقدامات اشغالگرانه و توسعه‌طلبانه رژیم صهیونیستی بهره جوید.


قالیباف در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی ایران در دوره جدید از تقویت هرچه بیشتر مناسبات و رایزنی‌های مؤثر با مجالس کشورهای جهان استقبال می کند، خاطرنشان کرد: علاوه بر آن در صدد ارتقاء، گسترش و تعمیق روابط و تعاملات سازنده و دوستانه پارلمانی و گشودن فصل نوینِ همدلی، همکاری و همگرایی بیشتر - به ویژه - با مجالس آسیایی است و آمادگی کامل خود را برای کمک فعالانه و هدفمند به این امر مهم اعلام می‌کند.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که این نشست، گام مهمی در راستای کمک به پیشبرد اهداف مجمع مجالس آسیایی و همبستگی و تقویت همکاری های پارلمانی بین اعضاء در جلوگیری از همه‌گیری کووید ـ ۱۹ و بازسازی اقتصاد منطقه آسیا، در این شرایط خاص باشد.
 

ایرنا

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: قانونگذاری قالیباف تحریم مجمع مجالس آسیایی مجلس شورای اسلامی پارلمان ها همه گیری ملت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۵۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درس‌­های اقتصادی عملیات وعده صادق

مدیرمسئول بازارنیوز در یادداشتی به درس‌هایی که می‌توان از عملیات ایران علیه اسرائیل گرفت، پرداخت.

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ رضا غلامی، مدیر مسئول پایگاه خبری بازارنیوز در یادداشتی نوشت: امروز مهمترین و موثرترین حربه دشمن علیه مردم ایران، تحریم اقتصادی است. براساس ادبیات نظری، تحریم اقتصادی از چند جهت مهم و موثر است. اول این که، تحریم می‌تواند توان نظامی و دفاعی کشور مورد تحریم را محدود کند که در آن شرایط، کشور تحت تحریم آسیب پذیرتر خواهد شد. دوم، به دلیل اثرگذاری مستقیم جریان مالی و اقتصادی بر اشتغال، تجارت و معیشت مردم کشور تحت تحریم (متن جامعه)، بخصوص در کشور‌هایی که نسبت تجارت به تولید در آن‌ها بالا است، تحریم اقتصادی بطور مستقیم فشار را بر مردم وارد خواهد کرد. نکته این است که با توجه به نقش بالای مبادلات مالی و تجاری بین المللی در رشد اقتصادی و رفاه کشورها، همین نقطه مورد توجه تحریم کنندگان قرار می‌گیرد و تلاش دارند با ایجاد محدودیت در جریان تجاری و مالی کشورها، از طریق جریان کالایی و ارزی به کشور مورد تحریم صدمه بزنند.

دشمنان ما نیز با اهدافی که در بالا گفته شد، اقدام به تحریم ایران کردند. تحریم طی دهه ۹۰ جریان مالی و ارزی و تجاری کشور را به شدت محدود کرد و در سایه تدابیر ناکافی دولت ها، آثار منفی تحریم به صورت رشد اقتصادی تقریبا صفر در یک دهه، تورم بالا و فقیرتر شدن جامعه در این دوره نمود یافت.

نکته قابل توجه این است که اگرچه دشمن به دلیل خباثت خود به دنبال فشار بر مردم ایران است و باید در جهت مقابله با آن نیز تدبیر کرد، ولی این موضوع نافی آن نیست که در شرایط تحریم، تدابیر کافی و متقن برای کاهش آثار آن اتخاذ نکنیم. متأسفانه کم کاری دولت‌ها و هماهنگی ناچیز و درک نادرست از موقعیت کشور و حتی شرایط تحریم و بعضا نفوذ افراد ذی نفع، تبعات منفی تحریم به مردم و متن جامعه منتقل گردیده است در حالی که لازم است متناسب با شرایط تحریم، تدابیر لازم را اتخاذ کرد. این برنامه ریزی در جریان عملیات نظامی اخیر که با هدف تنبیه رژیم صهیونیستی انجام شد و موجب موفقیت بالای آن گردید، به خوبی مشهود است. شاید بتوان از تجربیات این عملیات نظامی برای مدیریت تحریم‌ها استفاده کرد. در ادامه، مهمترین درس‌هایی که از این عملیات برای اداره اقتصاد کشور گرفت می‌شود، اشاره می‌شوند.

 

درس‌­های اقتصادی عملیات وعده صادق

۱)نکته قابل تامل در جریان این عملیات نظامی این بود که در ساعت صفر روز ۲۶ فروردین سال ۱۴۰۳، صد‌ها فروند پهپاد و موشک ایرانی هزاران کیلومتر مسیر را با اعلام قبلی طی کرده و در سرزمین‌های اشغالی فرود آمدند تا به دشمن خبیث بفهمانند که نباید پای خود را از گلیمش درازتر کند. اولین و مهمترین نکته در این عملیات «باور داشتن وجود شرایط خاص و جنگی» است. همانطور که در جریان این عملیات نظامی، همگی باور داشتند که شرایط جنگی است و همه باید وظیفه خود را بخوبی انجام دهند، باید در جریان جنگ اقتصادی نیز به این باور برسیم که جنگی وجود دارد و باید همه توان خود را بسیج کنیم.

برداشت بنده از شرایط کشور و سیاست‌های اقتصادی که دولت‌ها طی دهه گذشته پیش گرفته اند این است که حتی در درون دولت هم این باور که در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار داریم، وجود ندارد. به همین دلیل هم، سازوکار و مقدمات لازم برای اداره اقتصاد در این شرایط مثل اتاق فرماندهی مشخص، تدابیر یکپارچه، کاهش اتلاف منابع، هم جهت کردن توان‌های دستگاه‌های اجرایی و مانند آن بطور کامل فراهم نشده است.

۲)نکته دومی که در جریان عملیات نظامی تنبیهی روز ۲۶ فروردین بسیار مشهود بود، آمادگی، هماهنگی، شجاعت و اطمینان در اثربخشی عملیات بود. اگرچه موفقیت قطعی یک عملیات در گرو برنامه ریزی دقیق، تمهید مقدمات و هماهنگی‌های لازم داخلی و خارجی، انتخاب ابزار‌ها و اسباب مناسب و کارآ است، ولی این‌ها هم برای موفق بودن در یک عملیات لازم هستند، ولی کافی نیستند. یک عملیات وقتی به موفقیت کامل می‌رسد که تبعات احتمالی آن نیز به دقت بررسی شده و تدابیر لازم برای دفع تبعات احتمالی اندیشیده شده باشد. به بیان دقیق تر، باید علاوه بر برنامه ریزی دقیق برای حمله، به دقت سناریو‌های مختلف واکنش احتمالی دشمن را نیز بررسی کرد. متأسفانه با وجود مشکلات اقتصادی مردم، نه تنها هماهنگی در اجرای سیاست و تمهید مقدمات آن‌ها انجام نمی‌شود بلکه بعضاً مشاهده می‌شود که سیاستی بدون حداقل مطالعات لازم در دستور کار قرار می‌گیرد و حتی تبعات احتمالی آن اندیشیده نشده راهکار‌های لازم برای کنترل تبعات منفی آن اندیشیده نمی‌شود. اجرای سیاست‌های مختلف ارزی بدون بررسی دقیق تبعات آن‌ها بر سفره مردم، در واقع از بین بردن آثار مثبت سیاست است.

۳)نکته سوم، هماهنگی همه ارکان حکومتی از نیرو‌های مسلح، قوای سه گانه تا صدا و سیما در جریان عملیات نظامی اخیر از نقاط مثبت و برجسته عملیات بود. ولی متأسفانه چنین هماهنگی در جریان اجرای سیاست‌های اقتصادی (حتی در درون دولت) مشاهده نمی‌شود. بار‌ها مشاهده شده است که سیاست‌های دستگاه‌ها متفاوت بوده و تشتت آراء از درون دولت به جراید نشت می‌کند. این عدم هماهنگی در جریان اداره اقتصاد کشور تحت تحریم، در حالی است که دامنه سیاست‌های اقتصادی بسیار وسیع‌تر و عمیق‌تر از یک عملیات نظامی است.


لذا درس‌هایی که از این اقدام نظامی تنبیهی برای اداره اقتصاد در شرایط جنگی می‌توان گرفت، به شرح زیر است؛

(۱) باور کنیم در میانه یک جنگ اقتصادی قرار داریم و لازم است سازوکار‌ها و ساختار‌های لازم برای مدیریت اقتصاد در شرایط جنگ را فراهم کنیم و با هوشیاری برای هر اقدام (تحریم کننده یا اختلال کننده) دشمن برنامه دقیق داشته باشیم و تبعات آن را کنترل کنیم.

(۲) هماهنگی گسترده در قالب فرماندهی واحد برای اداره این شرایط و موقعیت ایجاد کنیم و تلاش کنیم اثرگذاری هر سیاست را «حداکثر» و تبعات منفی اجرای آن را «حداقل» کنیم.

(۳) شرایط قبل از اجرا و نتایج مورد انتظار پس از اجرا را به صورت قابل فهم برای عموم تبیین کنیم تا نتایج مشهود و ملموس، قابل قضاوت برای عموم باشد.

به قطع می‌توان گفت که کشور بزرگ ایران با منابع غنی نیروی انسانی و طبیعی و موقعیت خاص استراتژیک، توان نمو و بالندگی در شرایط سخت‌ترین تحریم‌ها را داشته و دارد. تنها لازم است سه اقدام فوق الذکر با دقت مورد توجه قرار گیرند.


پایان پیام//

برچسب ها: غلامی ، ایران ، اسرائیل لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9H

دیگر خبرها

  • تلاش دانه‌درشتها برای جلوگیری از لغو رانت مالیاتی صندوق‌ها
  • ندیمی در گفت و گو با قدس: دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به ما کمک کرد که از گستردگی تحریم ها جلوگیری کنیم
  • انتقادات تند ذوالنوری از قالیباف در صحن مجلس /قدرت باید به نمایندگان برگردد
  • قیمت دلار؛ محور جلسه امروز دولت و مجلس /قالیباف: از دو قوه باید یک حرف شنیده شود
  • دستیابی به رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی در شرایط تحریمی با تکیه بر تحولات بخش نفت و گاز
  • دستیابی به رشد اقتصادی 5.4 درصدی در شرایط تحریمی با تکیه بر تحولات بخش نفت و گاز
  • درس‌­های اقتصادی عملیات وعده صادق
  • نفت خط مقدم رشد اقتصادی
  • نفت خط مقدم رشد اقتصادی/ موفقیت دولت سیزدهم در صاردات نفت در شرایط تحریم
  • دولت سیزدهم در دیپلماسی اقتصادی موفق عمل کرده است