Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-19@22:31:36 GMT

چگونه با قصه درمانی از مشکلات دور شویم؟

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۷۶۷۸۴

چگونه با قصه درمانی از مشکلات دور شویم؟

 قصه درمانی عملی اجتماعی و فرهنگی است که در آن داستان‌ها برای افراد گروه بیان می‌شود. در این شیوه درمانی اغلب با شیوه‌های نمایش گونه همراه است. قصه و داستان گویی در هر فرهنگ بعنوان ابزار سرگرمی، اموزش، حفظ فرهنگ و ارزش‌های اخلاقی است.

مهم‌ترین نکته‌ای که قصه درمانی را اثر بخش می‌کند، همانندسازی شنوندگان قصه با شخصیت نخست داستانی است که نقل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اشخاص خود را جای قهرمان می‌گذارند و با گرفتاری‌ها و خوشحالی‌های وی همراه می‌شوند.

آن‌ها همراه قهرمان داستان رشد می‌کنند و از تجربه‌هایی استفاده خواهند کرد که بدون آزمودن شان و درگیر شدن و بهائی را از دست دادن، آن‌ها را فرا می‌گیرند.

قصه درمانی روشی است که در آن میتوان با خواندن قصه‌های ارام بخش استرس، اضطراب، ترس‌های بی مورد، نومیدی، بیماری افسردگی و بسیاری از مشکلات رفتاری و روانی را رفع کرد. این شیوه مخصوصا برای بچه‌ها بخاطر علاقه‌ای که به داستان‌ها دارند بسیار موثر است.

به طور کلی داستان و تمثیل چهار قلمرو از وجود انسان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند:

- قلمرو شناختی:توانایی قصه در انتقال دانش و کمک به فرآیند حل مسأله

- قلمرو عاطفی:قصه سبب پالایش عاطفی- هیجانی و امید آفرینی میشود

- قلمرو بین فردی:قصه سبب ایجاد و خلق پیوستگی و ارتباط انسانی- اجتماعی اشخاص با یکدیگر میشود

- قلمرو شخصی:قصه سبب بصیرت و بینش میشود چرا‌که شخص خودش و مسایل مربوط به زندگی اش را در روایت سایرین ملاحظه و مشاهده نموده و فهم بهتری از خویش و مشکل اش پیدا میکند.

با یک قصه خوب می‌توان برای مراجع به روشنی توضیح داد که افکار ناسازگار چطور ایجاد می‌شوند چطور تعمیم یافته اند و بطور انتخابی انتزاع شده اند و مورد تحریف قرار میگیرند و چطور در یک رخداد یا اتفاق جدید الگوی واکنشی اشنا (عادتی) را بر می‌انگیزند.

قصه‌ها و داستان‌ها وسیله منحصر به فرد و مخصوصى برای استفاده در روان درمانی اند چرا‌که آن‌ها با همه مردم در هر سن و سالی رابطه برقرار می‌کنند و علت دیگر آن که ما انسان‌ها غالبا به صورت داستان و قصه می‌اندیشیم.

در قصه‌ها مفهوم هر رویداد را چارچوب فکری ما تعیین میکند. چنانچه ما چارچوب را تغیر میدهیم معنای واقعه هم به پیروی از آن تغییر می‌کند. بسیاری حکایات و قصه‌ها رفتار‌ها و حوادثی را در متن خود روایت می‌کنند که وقتی چارچوب و قالب آن‌ها را تغییر میدهیم مفهوم آن‌ها هم تغییر میکند. به عنوان مثال یک جوجه اردک که از سایرین متفاوت بنظر می‌رسد، تبدیل میشود به جوجه اردک زشت، ولی در قالب و چارچوب دیگری همین جوجه اردک زشت به یک قدرتمند زیبا تبدیل میشود، بسیار زیباتر از اردک‌های دیگری که او همواره خودش را با آن‌ها قیاس میکرده است.

یک داستان خوب برای کودکان باید دارای چه خصوصیت‌هایی باشد؟

در مورد انتخاب یک قصه خوب از نظر روانشناختی اشاره به نکات ذیل ضروری بنظر می‌رسد.

این که داستان با ظرفیت روانی، احساسات، علائق، فضای ذهنی، فرهنگ اجتماعی و شرایط زمانی کودک تناسب داشته باشد.

قصه ساده، کوتاه و جذاب بوده و به شکلی باشد که کودک از شروع نتواند پایان آنرا حدس بزند؛ و در پایان این قابلیت را داشته باشد که در کودک تاثیری مثبت بر جای گذارد.

منبع: بیتوته

منبع: پارسینه

کلیدواژه: قصه درمانی استرس سبک زندگی پارسی خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۶۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غریب آبادی : هرگونه تعرضی را حتی اگر در قلمرو کشور ثالثی صورت بگیرد، پاسخ مستقیم خواهیم داد

معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر، گفت: جمهوری اسلامی ایران تجاوز به منافع و امنیت خود را بر نمی تابد و هرگونه تعرضی را حتی اگر در قلمرو کشور ثالثی صورت بگیرد، پاسخ مستقیم و جدی خواهد داد، این یک معادله جدیدی است که دشمن باید آن را بداند.

به گزارش ایسنا، کاظم غریب آبادی، معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر در جریان بازدید از ساختمان بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران که در اثر حمله ددمنشانه رژیم صهیونیستی تخریب شد، اظهار داشت: در این سفر و در گفتگو  با مقامات سوری، مسئله تشکیل پرونده قضایی علیه جنایتکاران صهیونیستی  را در چارچوب نظام قضایی به طور مشترک از طریق سازمان های بین المللی و مجامع حقوق بشری پیگیری خواهیم کرد.

غریب آبادی در ادامه، حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی ایران در دمشق را کاملا مغایر تعهدات و حقوق بین الملل و همچنین مفاد منشور ملل متحد برشمرد و گفت: این رژیم حتی به تعهداتی که تحت کنوانسیون ۱۹۶۱ ناظر بر حفظ و مصونیت اماکن دیپلماتیک و دیپلماتها و کنوانسیون سال ۱۹۷۳ در خصوص افراد تحت حمایت بین المللی پذیرفته، پایبند نیست.

وی ضمن انتقاد از رویکرد ضعیف شورای امنیت سازمان ملل متحد در قبال جنایت صهیونیست‌ها، تاکید کرد: این شورا تحت مفاد منشور ملل متحد یک مسئولیت آشکار و بارز در حفظ صلح و امنیت بین المللی دارد و می بایست اقدامات لازم برای برخورد با رژیم غاصب صهیونیستی انجام می داد، اما متاسفانه شاهد برگزاری یک جلسه شورای امنیت بودیم که برخی کشورهای مدعی مانند انگلیس، فرانسه و آمریکا حتی اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی را هم محکوم نکردند.

دبیر ستاد حقوق بشر افزود: از نظر ما شورای امنیت در حفظ صلح و امنیت بین المللی و در ایفای وظایف و مسئولیت‌هایش تحت منشور ملل متحد بسیار ناتوان بوده و جمهوری اسلامی ایران هم در همین راستا و براساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد، حق دفاع مشروع داشت و به خوبی این حق را استیفا نمود. 

وی در خصوص پاسخ به جنگ افروزی رژیم صهیونیستی  و عملیات وعده صادق نیز گفت: نیروهای مسلح کشورمان با این پاسخ قاطع هم به فرمایشات مقام معظم رهبری جامه عمل پوشاندند و هم انتظارات مردم را برآورده ساختند.

معاون امور بین الملل قوه قضائیه افزود: ایران در پاسخ به رژیم صهیونیستی فقط برخی اماکن نظامی را هدف قرارداد و اماکن تجمع غیر نظامیان و تاسیسات اقتصادی در دامنه اهداف تعریف شده ما قرار نداشت.
 
غریب آبادی در پایان یادآور شد: پاسخ جمهوری اسلامی ایران اقدامی تحت حقوق بین الملل بوده و  برابر مبانی اصول انسانی و اسلامی صورت گرفت.جمهوری اسلامی ایران اقدامات سیاسی و حقوقی خود را نیز در این قضیه آغاز کرده و با جدیت آن را پیگیری خواهد کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • شهردار منطقه ۱۱ تهران : برخی سازمان ها به آتش نشانی اجازه بازدید ایمنی نمی‌دهند
  • برخی سازمان‌ها به آتش نشانی اجازه بازدید ایمنی نمی‌دهند
  • رفع مشکلات تولیدکنندگان، نیازمندهمکاری تمام دستگاه های اجرایی در سطح ملی است
  • توضیح سلاجقه درباره ایمن‌سازی قلمرو یوزپلنگ آسیایی
  • روند ایمن‌سازی قلمرو یوزپلنگ آسیایی لاک‌پشتی نیست
  • کسانی می خواهند گاو اردک بزاید
  • کسانی که می خواهند گاو اردک بزاید
  • غریب آبادی : هرگونه تعرضی را حتی اگر در قلمرو کشور ثالثی صورت بگیرد، پاسخ مستقیم خواهیم داد
  • السودانی: از قلمرو عراق برای حمله به اسرائیل استفاده نشده است
  • با واحدهای درمانی متخلف در قم برخورد جدی می‌شود