Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: قطعا تا 15 روز آینده راهکاری برای کل کشور در خصوص تسویه ارزهای صادراتی تعیین می‌‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، محمدرضا پورابراهیمی عصر امروز در نشست فعالان اقتصادی با رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: موضوع مهم تسویه ارزی را دو سه هفته است در دستور کار گذاشتیم و اولین جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم در همین خصوص بوده است که رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد 27 میلیارد دلار منابع ارز ناشی از صادرات غیر نفتی به کشور برنگشته،ما درخواست کردیم که گزارش بدهند اشخاص حقیقی و حقوقی و سقف‌های عددی که هنوز به دست ما نرسیده و قرار شده به ما تحویل بدهند و ما ورود کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی افزود: طبق نشست‌های قبلی در این خصوص از جمله سفر رئیس کل بانک مرکزی در کرمان سه موضوع مطرح شد که اگر کسی به هر دلیلی تسویه را انجام داده و به دلایلی گزارش‌ها نیست، باید طی نامه‌ای به بانک مرکزی ارائه بدهند و راستی‌آزمایی شود.

وی با بیان اینکه نهایتا به هر شکلی در ارتباط با تسویه ارزی یک تعریفی برای آن مشخص کردند، افزود: دوشنبه هفته آینده گزارش آماده شده ارائه و مصوبه شورای گفت‌وگو و جمع‌بندی مجلس و دولت تعیین تکلیف می‌شود.

پورابراهیمی بیان داشت: چون ما در این موضوع اختلاف نظر داریم، درخواست داریم سازمان مالیاتی تعامل و همکاری با فعالان اقتصادی داشته باشد و قطعا تا 15 روز آینده راهکاری برای کل کشور در خصوص تسویه ارزهای صادراتی تعیین می‌‌شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: در شرایط کنونی باید مشوق‌های صادراتی بگذاریم نه اینکه صادرکننده اصلی ما با برخی رفتارها زده شود البته اجاره نمی‌دهیم یک دلار از ارز کشور در شرایطی که کشور نیاز دارد کسی تسویه ارزی انجام ندهد و با کسی هم تعارف نداریم، اما اگر صادرکننده‌ای به روش‌های مختلف تسویه کرده اما گزارش آن ثبت نشده باشد کمک و همراهی می‌شود.

پورابراهیمی گفت: پیش‌نویس محورهایی برای حل مشکلات در زمینه تسویه ارزی و نحوه تصمیم‌گیری در آینده صادرات غیرنفتی کشور آماده شده و قرار است این پیش‌نویس از طرف اتاق بازرگانی کرمان روز دوشنبه در تهران مطرح شود با حضور رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد، چراکه موضوع ملی است و یک تصمیم‌گیری در خصوص این 27 میلیارد دلار گرفته می‌شود و انشاءالله هم تسویه ارزی اتفاق می‌افتد.

وی در خصوص موضوعات مربوط به حوزه دادرسی در مالیات خاطرنشان کرد: سال گذشته قانون پایانه‌های فروشگاهی را تصویب کردیم و ابلاغ شده و بزرگترین کارها در حوزه مالیات موضوع مالیات بر اساس رویکرد سامانه محور است که از سال آینده ممیز محوری برای همیشه کنار برود و سامانه محوری جایگزین می‌شود.

پورابراهیمی در ارتباط با دادرسی اظهار داشت: اساسا ساختار دادرسی در حوزه مالیاتی را تغییر دادیم، سیستم جدید جایگزین شده که باید اجرا شود، رویکرد سامانه محوری مبتنی بر قانون که سال گذشته تصویب شده و اساس مبنای اخذ مالیات است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: قانون مالیات بر ارزش افزوده ایرادات شورای نگهبان در بخش اول حل شده و اگر با همین رویکرد جلو برود تا پایان تابستان موضوع اصلاح ایرادات شورای نگهبان را برطرف کنیم از ابتدای سال ۱۴۰۰ قانون جدید مالیات ارزش افزوده که خیلی از مشکلات فعالان اقتصادی که الان گریبانگیر است را برطرف می‌کند، اجرایی می‌شود.

پورابراهیمی افزود: با توافقی که هفته گذشته کردیم به زودی اصلاح بندهایی از قانون مالیات‌های مستقیم با هدف ایجاد پایه‌های جدید مالیاتی را در دستور کار کمیسیون اقتصادی قرار می‌دهیم که انشاءالله تا پایان سال بتوانیم خبرهای خوبی در این زمینه بدهیم.

 وی گفت: مالیات بر سود سپرده‌ها الان امکان اجرای آن در کشور نیست چرا که در کشور ما نرخ تورم بالاتر از نرخ سود سپرده است در صورتی که در دنیا به این شکل نیست، ترخ بازده واقعی در اقتصاد واقعی ایران از سود سپرده منفی است و عملا سازگار نیست لذا اگر مثل دنیا  نرخ سپرده‌ها بیشتر شود و نرخ تورم کم شود آن وقت مالیات بر سود سپرده‌ها در  اقتصاد می‌تواند عملیاتی شود .

انتهای پیام/3388/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: بانک مرکزی مجلس شورای اسلامی کمیسیون اقتصادی مجلس اقتصاد کمیسیون اقتصادی مجلس بانک مرکزی تسویه ارزی سود سپرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۸۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب‌الاجل قالیباف برای دولت/ رئیس مجلس: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!

به گزارش جماران؛ رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اگر دولت تا یکشنبه برنامه خود برای مقابله با مشکلات ارزی را ارائه نکند ما این موضوع را در صحن مجلس دنبال خواهیم کرد، تصریح کرد: با اینکه در موضوع ارز با دولت اختلاف سلیقه داشتیم اما با دولت همراهی کرده‌ایم و اکنون نیز هدف ما این است که در این موضوع بین دو قوه هماهنگی و همصدایی ایجاد شود و در یک برنامه علمی و عملیاتی با تنش‌های ارزی، مقابله شود.‌

دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه (۵ اردیبهشت ماه) با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش ها در  مجلس برگزار شد.

 قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد، گفت: زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد، بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست، گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

شایان ذکر است؛ در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

دیگر خبرها

  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم / بانک مرکزی برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • قالیباف: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!
  • هشدار ارزی قالیباف به دولت
  • ضرب‌الاجل قالیباف برای دولت/ رئیس مجلس: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران
  • مخبر: دستگاه‌های ذیربط مراقبت کنند تا اخلال و مشکلی در برگزاری کنکور رخ ندهد
  • هفته تعیین‌کننده برای انتخاب رئیس‌جمهور جدید لبنان