Web Analytics Made Easy - Statcounter

بی‌تردید برای بسیاری از مردم جهان غیرقابل باور است اما در سوئد سیاستمداران و بطور ویژه نمایندگان پارلمان هیچ امتیازحقوقی یا مادی به دلیل موقعیت خود ندارند.

استفاده از وسائل حمل و نقل عمومی

همه سیاستمداران، چه وزرای دولت و چه نمایندگان پارلمان ناگزیرند که اغلب با وسایل حمل و نقل عمومی جابجا شوند و در موارد استثنایی از خودروهای شخصی استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته ناگفته نماند که نمایندگان پارلمان برای رفت و آمد کارت بلیط اتوبوس دریافت می‌کنند.

فقط شخص نخست‌وزیر، عالی‌ترین مقام سیاسی کشور، حق استفاده از خودرو تحت نظر نیروهای امنیتی را دارد.

عدم مصونیت در برابر قانون

از همه مهم‌تر اینکه هیچ کدام از سیاستمداران این کشور حقی بنام «مصونیت» در برابر قانون ندارند و مانند دیگر شهروندان عادی هرلحظه می‌توان آنها را به دادگاه کشاند.

آپارتمان‌های ۴۵ متری نمایندگان پارلمان

اغلب نمایندگان پارلمان سوئد در معمولی‌ترین آپارتمان‌های استکهلم زندگی می‌کنند. آپارتمان‌هایی که اغلب به دلیل متراژ پایین، جایی برای ماشین رختشویی ندارند و غالبا این نمایندگان ناگزیر لباس‌های خود را به رختشورخانه‌های عمومی می‌برند. پس اگر قصد دیدار با یکی از نماینده‌ها را دارید می‌توانید آنها را در این مکان‌ها پیدا کنید.

پارلمان تنها برای نمایندگانی که از شهرهای دیگر به پایتخت می‌آیند آپارتمان‌های ۴۵ متری اجاره می‌کند اما آنها حق میزبانی از میهمانان را در صورتی پیدا می‌کنند که یک پول اضافی، به عنوان اجاره به حساب پارلمان واریز کنند.

تا پایان دهه هشتاد میلادی نمایندگان شهرستان‌ها حتی چنین آپارتمان‌هایی را دریافت نمی‌کردند و ناگزیر در دفاتر خود روی کاناپه‌ها می‌خوابیدند.


حقوق نمایندگان: دو برابر حقوق معلم دبستان

تا سال ۱۹۵۷ میلادی نمایندگان پارلمان این کشور چیزی به نام حقوق نمایندگی دریافت نمی‌کردند و شصت سال بعد، آخرین فیش حقوقی نمایندگان تقریبا دو برابر حقوق یک معلم دبستان در این کشور گزارش شده است. از همه مهم‌تر اینکه نمایندگان پارلمان سوئد هیچ کدام منشی یا رئیس دفتر ندارند و خود مسئول تنظیم قرار و ملاقات‌ها و پیشبرد تقویم سیاسی‌شان هستند.

در سوئد تنها انگیزه رسیدن به یک مقام دولتی یا پارلمانی «علاقه خدمت‌رسانی به کشور» است. زیرا مقام سیاسی افراد هیچ قدرت مادی و معنوی به آنها نمی‌دهد.

یکی از برجسته‌ترین رسوایی‌های سیاسی سوئد، در دهه نود میلادی رخ داد. یعنی زمانی که مونا سهلین، معاون نخست‌وزیر یک بسته شکلات تابلرون، پوشک بچه و برخی از وسایل شخصی دیگر را با کارت اعتباری دولتی خریداری کرد و فراموش کرد که آن را اعلام کند و بلافاصله کار خود را از دست داد. این رسوایی در سالنامه‌های سیاسی سوئد به عنوان پرونده تابلرون ثبت شده است.

سیاست در سوئد حکومت پادشاهی مشروطه با نظام پارلمانی و دموکراسی نیابتی است و نخست‌وزیر عالی‌ترین مسئول اجرایی کشور است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: سوئد سیاستمداران نمایندگان پارلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۸۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده نخواهد شد

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی طالبان گفت: حفاظت از مرزها و انجام تمرینات نظامی در مرزها بر عهده کشورهای مربوط است. اما از سوی افغانستان به همه همسایگان و کشورهای منطقه اطمینان می‌دهیم که خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده نخواهد شد. 

ظاهرا این سخنان در واکنش به رزمایش مشترک نظامیان روسیه و تاجیکستان در نزدیک مرز افغانستان ابراز شده است.

نیروهای نظامی دو کشور، روز دوشنبه رزمایش نظامی چهار روزه‌ای را در نزدیکی مرز افغانستان آغاز کردند. این رزمایش در منطقه ختلان تاجیکستان برگزار شده‌است.

وزرات دفاع روسیه با انتشار خبرنامه‌ای گفته‌است که نیروهای نظامی این کشور همراه با نیروهای تاجیکستان راه‌های به کار گیری واحدهای نظامی برای نابودی باندهای تروریستی را تمرین می‌کنند.

در خبرنامه همچنین تأکید شده که هدف این رزمایش مشترک آماده سازی واحدهای نظامی برای انجام وظایف در مناطق کوهستانی و از بین بردن گروه های مسلح غیرقانونی است که از مرزها نفوذ کرده‌اند.

رزمایش مشترک نظامیان روسیه و تاجیکستان چند هفته پس از حمله ‌مرگبار به محل برگزاری کنسرت موسیقی در حومه مسکو که جان بیش از ۱۳۰ نفر را گرفت، برگزار شده‌ است.

گروه داعش مسئولیت آن حمله را به عهده گرفت.

روسیه چهار نفر شهروند تاجیکستان را بازداشت کرده و مدعی است که آنها عاملان این حمله بودند.

این اولین باری نیست که نیروهای روسی و متحدان‌شان در نزدیکی مرز افغانستان تمرین نظامی برگزار می‌کنند.

در اکتبر سال ۲۰۲۱ بلافاصله پس از به قدرت رسیدن طالبان، نیروهای مسلح شش کشور عضو «پیمان امنیت جمعی» در مناطق مرزی تاجیکستان رزمایش نظامی برگزار کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • مقایسه توان تسلیحاتی ایران و اسرائیل | تهران چه برتری نظامی نسبت به تل‌آویو دارد؟
  • ۶ مدال بانوان مازندران در مسابقات کشوری کوراش
  • ارزیابی توان تسلیحاتی ایران و اسرائیل/ برتری تهران نسبت به تل‌آویو چیست؟
  • خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده نخواهد شد
  • ارتباط حمید نوری با خانواده اش بار دیگر قطع شد
  • پیروزی تیم بسکتبال مهاباد در نخستین گام مسابقات کشوری
  • خاطرات فرزند شهید سپهبد صیاد شیرازی: پدرم پل وحدت بین ارتش و سپاه بود/ او نسبت به حفظ فاصله نظامیان از سیاست حساسیت ویژه‌ای داشتند/ هرگز نظرات سیاسی خود را به صورت عمومی مطرح نمی‌کرد
  • کاهش هیجانات بازار ارز با توقف شوک‌های سیاسی
  • چه شد که سوئد در یک قدمی ساخت بمب اتمی، از سلاح هسته‌ای دست کشید؟
  • احمدی نژاد از اسراییل به عنوان «کشور» یاد کرد