Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، چند ماهی است که از تلف شدن آلفا یکی از دلفین‌های دلفیناریوم برج میلاد می‌گذرد، تقریبا ۷ ماه پیش خبر تلف شدن این دلفین رسانه‌ای شد، خبری که در روز‌های اول با سکوت مواجه شد و پس از چند روز از سوی دلفیناریوم برج میلاد و محیط زیست این خبر تأیید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت اینکه دلفیناریوم برج میلاد تمایل به شفاف سازی درباره مرگ آلفا نداشت مشخص نبود، اما با پیگیری‌های سازمان محیط زیست سرانجام پس از ۲۰ روز با کالبد شکافی‌هایی که انجام گرفت علت مرگ ایست قلبی و مشکل تنفسی ناشی از نارسایی‌های قلبی اعلام شد و در بررسی‌ها هیچ‌گونه نشانی از بیماری‌های عفونی، متابولیک و مسمومیت نبود.

به گفته مهرداد کتال محسنی معاون فنی اداره محیط زیست استان تهران در دی ماه سال گذشته در همین خصوص اظهار کرد: در بررسی‌های کالبدشکافی، تمام اندام‌ها به جز قلب و قفسه سینه عادی بودند و در بررسی قلب، وجود لخته‌های خون در بطن راست و شریان اصلی مشاهده شده است.

مرگ این دلفین ماده برای محیط زیست برای چند روزی در هاله‌ای از ابهام بود و دلفیناریوم برج میلاد گزارشی از ارزیابی، بیماری و نمونه برداری‌های مرگ دلفین را به موقع به استان ارائه نداد. محیط زیست خودش پس از چند روز به واسطه پایش‌ها از موضوع مرگ دلفین با خبر شد، حتی به محیط زیست اجازه حضور در زمان کالبد شکافی داده نشد.

حالا پس از گذشت چند ماه از مرگ دلفین ماده دلفیناریوم برج میلاد، خبر‌هایی از حال ناخوش کاسیا تنها دلفین بازمانده این مجموعه به گوش می‌خورد، خبری که باز هم دلفیناریوم برج میلاد آن را تکذیب می‌کند و می‌گوید این دلفین هیچ مشکلی ندارد.

درباره همین موضوع ایمان معماریان دامپزشک محیط زیستدر گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: می‌توان گفت که شرایط «کاسیا» تنها دلفین موجود در این مجموعه مساعد نیست و با توجه به اینکه دلفین موجودی اجتماعی است، ممکن است از لحاظ روحی به شدت آسیب ببیند.

این دامپزشک درباره مجموعه دلفیناریوم برج میلاد گفت: دلفیناریوم برج میلاد مشکلات زیادی دارد و شرایط نگهداری از حیوانات باقی مانده در این مجموعه اصلاً مناسب نیست و وضعیت آنان نگران کننده است.

همان طور که می‌دانید اکنون تنها یک شیر دریایی و یک دلفین در این مجموعه باقی مانده، بنابراین نیاز است تا هرچه سریع‌تر برای سلامت این حیوان‌ها تصمیماتی گرفته شود، یکی از این تصمیمات گرفته شده انتقال کاسیا به روسیه و دریای سیاه است که با وجود بیماری کرونا عملی شدن این تصمیم به تعویق افتاده است.

درباره این موضوع داود میر شکار مدیرکل زیست‌بوم‌های دریایی سازمان محیط زیست در فروردین ماه سال جاری، با اشاره به اینکه شایعاتی مبنی بر مساعد نبودن وضعیت تنها دلفین دلفیناریوم برج میلاد (کاسیا) در فضای مجازی منتشر شده بود، تصریح کرد: در هفتم فروردین ماه سال جاری با تیمی از کارشناسان محیط زیست برای بازدید از وضعیت دلفیناریوم برج میلاد به آنجا رفتیم، وضعیت بهداشتی آنجا مساعد و آب شور جدید برای استخر تهیه شده بود.

میرشکار با بیان اینکه دلفین‌ها حیوان اجتماعی هستند، گفت: این قبیل دلفین‌ها چون آموزش دیده هستند، روزانه حداقل یکبار باید نمایش اجرا کنند، در غیر این صورت آسیب جدی می‌بینند و شیوع ویروس کرونا اجازه اجرای نمایش را برای کاسیا نمی‌دهد و از این منظر او آسیب می‌بیند.

او بیان کرد: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده مقرر شده برای اینکه این دلفین آسیب کمتری ببیند به دریای سیاه منتقل شود و مجوز‌های انتقال کاسیا به دریای سیاه گرفته شده است.

مدیرکل زیست‌بوم‌های دریایی سازمان محیط زیست تصریح کرد: بی قراری این دلفین در زمان فعلی به دلیل تنهایی است، به همین منظور قرار شد تا این گونه بعد از آموزش‌های لازم، به زادگاه خودش (دریای سیاه) منتقل شود.

او در پاسخ به این سوال که چه تصمیمی برای شیر دریایی موجود در دلفیناریوم برج میلاد گرفته می‌شود؟، گفت: شیر دریایی حساسیت کمتری نسبت به دلفین دارد، تاکنون تصمیمی برای انتقال این گونه گرفته نشده است، اما با توجه به تعطیلی دلفیناریوم برج میلاد، بعد از انتقال کاسیا این شیر دریایی نیز منتقل خواهد شد.

علت اینکه چرا این دلفین نمی‌تواند به دریا‌های جنوب کشور و مناطق تحت آموزش و محیط زیست چون قشم و کیش منتقل شود، مشخص نیست با وجود اینکه در شهر کیش نیز دلفیناریومی مجهز‌تر از دلفیناریوم تهران وجود دارد.

شهاب الدین منتظمی مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علل انتقال این حیوان به روسیه اظهار کرد: بیشتر تمایل بود تا کاسیا برای ادامه زندگی خودش به خارج از کشور منتقل شود و مجوز‌های لازم و قانونی از محیط زیست صادر شود، اما شرایط برای خروج کاسیا از کشور با وجود شیوع ویروس کرونا هنوز فراهم نیست.

او با بیان اینکه زادگاه این دلفین دریای سیاه است، گفت: پیمانکار این مجموعه با مراکز نگهداری دلفین در ایران به توافق نرسیده و قرار است تا کاسیا برای زندگی در دریای آزاد مدتی در کشور روسیه آموزش رهاسازی ببیند.

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه شیر دریایی نیز به روسیه منتقل می‌شود، افزود: پس از آموزش‌های رهاسازی این دلفین می‌تواند به دریای سیاه منتقل شود.

حفظ این گونه‌ها برای محیط زیست و مردمی که دوستدار محیط زیست هستند، اهمیت زیادی دارد. با توجه به تجربیات و اتفاقات بدی که برای بعضی از گونه‌ها در این دلفیناریوم افتاده است، انتظار می‌رود تا هر چه سریع‌تر بهترین تصمیم برای ادامه زندگی این دلفین و شیر دریایی گرفته شود.

بیشتر بخوانید

سرنوشت سلاخ‌خانه حیوانات در تهران چه می‌شود؟ جزئیات بررسی علت مرگ «آلفا» در دلفیناریوم برج میلاد معمای مرگ دلفین‌ها در تهران/ پیمانکار چه چیز را مخفی می‌کند؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست دلفیناریوم برج میلاد حیات وحش دلفیناریوم برج میلاد سازمان محیط زیست دریای سیاه تنها دلفین شیر دریایی منتقل شود مرگ دلفین دلفین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۹۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک چه بود؟

چند روزی در فضای مجازی شهرستان بروجرد، مطالبی در مورد انتقال اشیای تاریخی بروجرد به قلعه فلک‌افلاک خرم‌آباد سوژه کاربران فضای مجازی و واکنش شهروندان بروجردی شده است. 
میراث فرهنگی و اشیا تاریخی هر شهر، متعلق به آن دیار می‌باشد و ارزش و اعتبار آن در همان آب و خاک است، سنت‌های قدیمی، آثار تاریخی، اشیا کهن در کنار مردم هر شهر ارزش و اعتبار دارد. 
بروجرد یکی از شهرستان‌های استان لرستان است که دارای بیشترین بافت تاریخی در لرستان و در کشور نیز در رده سوم و یا چهارم است، اماکن تاریخی بروجرد مانند مسجد جامع و مسجد تاریخی امام (ره) قدمتی هزاران ساله دارند، امامزاده جعفر (ع) نیز طبق شواهد تاریخی یکی از قدیمی‌ترین گنبد‌های مخروطی کشور را دارد. 
بروجرد دارای ۵۰ خانه تاریخی است که چند خانه آن بازسازی و مرمت شده است و خانه‌های تاربخی، افتخارالاسلام و حاج‌آقا کمال، در ایام مختلف سال پربازدیدترین اماکن تاریخی شهر هستند. 
مردم شهرستان بروجرد به میراث فرهنگی و اشیا تاریخی آن بسیار حساس هستند و چند روزی است که مطالبی درباره انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری اشیا تاریخی در قلعه فلک‌افلاک در فضای مجازی منتشر شده است، که مردم خواستار توضیح مسئولان میراث فرهنگی در این رابطه هستند. 
مردم بروجرد می‌خواهند، اشیا قدیمی و تاریخی بروجرد در همین شهر نگهداری و در معرض دید عموم با شرایط مطلوب قرار گیرد.
در این راستا به عنوان خبرنگار خبرگزاری فارس لرستان موضوع را از رئیس میراث فرهنگی بروجرد به عنوان یک مطالبه جدی مردم بروجرد پیگیری کردم. 
رئیس اداره میراث فرهنگی بروجرد گفت: انتقال ۳۲ قلم اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری موزه قلعه فلک‌افلاک لرستان به با دستور سازمان بازرسی و نظارت فرمانداری ویژه بروجرد انجام شده است. 
کامران حسینی افزود: با توجه به بازدید بازرسان سازمان میراث فرهنگی لرستان، مخزن نگهداری اشیا تاریخی در میراث فرهنگی بروجرد استاندارد نبود و فردی با سمت، امین اموال فرهنگی در اداره میراث فرهنگی بروجرد وجود ندارد. 
وی اظهار داشت: لذا سازمان بازرسی لرستان تصمیم گرفت ۳۲ قلم اشیا تاریخی متعلق به موزه مردم شناسی میراث فرهنگی بروجرد که مربوط به دوران معاصر هستند به صورت موقت به مخزن نگهداری اشیا تاریخی موزه قلعه فلک‌افلاک لرستان منتقل شوند. 
رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری بروجرد گفت: اقدامات لازم برای استاندارد سازی مخزن نگهداری اشیا تاریخی در میراث فرهنگی بروجرد در حال انجام و فردی نیز به عنوان امین اموال فرهنگی در اداره میراث‌فرهنگی و گردشگری بروجرد به استان لرستان معرفی تا آموزش‌های لازم را فرا بگیرد. 
حسینی افزود: اشیا تاریخی نیز که به مخزن نگهداری اشیا تاریخی قلعه فلک‌افلاک لرستان منتقل شده بعد از استاندارد سازی مخزن نگهداری به زودی به میراث فرهنگی بروجرد بازگشت داده خواهد شد. 
وی اظهار داشت: اشیا انتقال داده شده با حضور مسئولان حفاظت از میراث فرهنگی لرستان و بروجرد و نماینده فرمانداری بروجرد صورتجلسه شده است که بدون کم و کاستی دوباره به بروجرد انتقال داده شود.
به گزارش خبرنگار فارس از بروجرد اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری لرستان نیز بیانیه‌ای درباره این موضوع صادر کرد که به شرح زیر می‌باشد. 
در این بیانیه آمده است؛ در پی گفتگو و انتشارکلیپی از طرف مدیر سابق میراث فرهنگی شهرستان بروجرد در فضای مجازی و موضوع جابه‌جایی اشیا تاریخی شهرستان بروجرد به گنجینه قلعه فلک‌افلاک خرم‌آباد، به استحضار مردم شریف و فرهیخته بروجرد می‌رساند این اداره کل در راستای رسالت اصلی خود که همانا صیانت و نگهداری از اشیا تاریخی به عنوان بخشی از مواریث و هویت ملی ایران عزیز هستند، اقدام به جابه‌جایی چند قلم از اموال مردم شناسی شهرستان بروجرد نموده است که دلیل آن به شرح زیر جهت تنویر اذهان عمومی به سمع و نظر مردم می‌رسد. 
در ابتدا این جابه جایی به دستور نهاد‌های نظارتی اداره کل بازرسی استان بوده که به خاطر محرمانه بودن از بیان دلایل 
آن معذوریم، ثانیا بر خلاف ادعای مطروحه هیچگونه شی تاریخی نفیس یا گرانبها از بروجرد خارج نشده بلکه تنها ۳۲ قلم اموال مردم شناسی مربوط به دوران معاصر به صورت موقت به مرکز استان منتقل شده که به محض راه‌اندازی مخزن استاندارد، امن، حفاظت شده و انتصاب امین اموال فرهنگی پس از سیر مراحل قانونی به محل خود بازگردانده خواهد شد.
در خصوص دیگر ادعای مطرح شده مبنی بر اهدا اشیا از سوی مردم به میراث فرهنگی بروجرد لازم به توضیح است که هیچگونه صورتجلسه‌ای مبنی بر تحویل اشیا اهدایی از سوی مردم با شرط نگهداری در بروجرد در لحظه انتقال اشیا وجود خارجی نداشته و این ادعا کذب محض است. 
اداره کل میراث‌فرهنگی و گردشگری لرستان، ضمن پیگیری قضایی از کسانی که با نشر اکاذیب، موجب تشویش اذهان عمومی شده و با ادعا‌های کذب و اهداف تفرقه افکنانه و مغرضانه، آب را به آسیاب دشمن سرازیر می‌کنند و در این برهه حساس از تاریخ ایران به جای همدلی و وفاق ملی، دم از جدایی طلبی و نفاق بین اقوام ایرانی می‌زنند، به اطلاع می‌رساند ادعای مطرح شده از سوی کسی است که مدت ۱۵ سال رئیس اداره میراث فرهنگی شهر بروجرد بوده و در این مدت حتی یک مکاتبه در خصوص 
راه‌اندازی گنجینه ایمن، استاندارد و مناسب و همچنین معرفی امین اموال فرهنگی جهت سیر مراحل قانونی به اداره کل موزه‌ها، تعیین صلاحیت و سیر مراحل قانونی نداشته است. 
در پایان ضمن سپاس از دغدغه و حساسیت مردم شریف بروجرد نسبت به سرنوشت آثار تاریخی و فرهنگی خود در آینده نزدیک در خصوص راه اندازی مخزن اشیا در خور شان و مقام و منزلت آن دیار اقدامات لازم صورت خواهد گرفت. 
به گزارش خبرنگار فارس از بروجرد، با توجه به اتفاقات پیش آمده و روشن شدن موضوع انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک لرستان تا زمان استاندارد سازی مخزن نگهداری اشیا تاریخی در میراث فرهنگی بروجرد و گماردن فردی به عنوان امین اموال فرهنگی در این اداره، این موضوع توسط خبرنگار فارس در بروجرد پیگیری خواهد شد.

منبع:فارس

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • دریای خزر عقب‌نشینی کرد
  • حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد
  • توضیحات سلاجقه درباره موضوع حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • ضرورت آموزش حفاظت و نگهداری از طبیعت به دانش آموزان
  • نظارت بر ٣ هزار و ١٨٦ درخواست انتقال پسماند صنعتی و ویژه در کشور
  • ماجرای انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک چه بود؟
  • (ویدئو) مدیریت «پت و مت» در زاینده‌رود؟!
  • کشف یک قلاده شیر از خانه یک متخلف در ساری
  • کشف توله شیر در خانه‌باغی در ساری
  • بازدید دانش آموزان یزدی از انتقال خون یزد