Web Analytics Made Easy - Statcounter

گازرسانی در راستای ایجاد رفاه اجتماعی یکی از مهم‌ترین اصولی بوده که از سال‌ها پیش به عنوان یک راهبرد اساسی در نظر گرفته می‌شود و تلاش برای گازرسانی به کل جمعیت کشور از جمله اولویت‌های، دولت است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا؛ روند گازرسانی در سال‌های اخیر با شتابی جدی همراه شد و توانست خانه‌های بسیاری از روستائیان کشور را با بهره‌گیری از نعمت گاز گرما بخشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گازرسانی مویرگی از آنجایی در کشور بسیار دارای اهمیت است که هنوز بخش عمده‌ای از مصارف انرژی خانگی مانند گرمایش و پخت و پز از طریق گاز انجام می‌شود.

ایران نیز که دارای یکی از غنی‌ترین منابع گازی جهان است می‌تواند از این پتانسیل برای رفاه‌بخشی به مردم استفاده کند. ضمن این که گاز یکی از پاک‌ترین منابع انرژی است و می‌تواند منبعی پایدار برای تامین انرژی باشد.

گازرسانی اما در دولت یازدهم و دوازدهم به عنوان یکی از اصلی‌ترین راهبردهای وزارت نفت تعیین شد و همین مساله موجب شد که روند گازرسانی شتاب بگیرد.

از این رو با توسعه گازرسانی به خانه‌ها و همچنین تامین خوراک گازی نیروگاه‌های کشور، این انرژی پاک بیش از 70 درصد سبد انرژی ایران را در بر می‌گیرد.

وزیر نفت از سال 92 با جدیت تمام گازرسانی به شهرها و روستاهای جامانده را آغار کرد.

از این رو اکنون بیش از 98 درصد جمعیت شهری کشور به شبکه گاز طبیعی وصل هستند. با فعالیت‌های دولت،‌ ضریب نفوذ روستاییان نیز به 84 درصد رسیده است. بنا بر تعریف وزارت نفت، زمانی‌که ضریب نفوذ گازرسانی شهری در یک استان از مرز 95 درصد عبور کند، آن استان به عنوان استان سبز نامیده می‌شود. اکنون 21 استان در سراسر کشور موفق شده‌اند 100 درصد شهرهای خود را گازرسانی کنند که رقم قابل ملاحظه‌ای است.

همچنین سهم صنایع و نیروگاه‌ها از سوخت گاز نیز در سال‌های اخیر مورد توجه بوده و افزایش چشمگیری داشته است تا آنجا که در حال حاضر، بیش از 250 میلیون متر مکعب گاز در روز به نیروگاه‌های تولید برق تحویل می‌شود و اکنون اغلب نیروگاه‌های کشور به شبکه گاز وصل هستند و به جز مواقع اوج مصرف در زمستان،‌ از سوخت مایع استفاده نمی‌کنند.

آمارهای شرکت ملی گاز نشان می‌دهد در حالی تا پایان تیرماه سال 92 و پیش از آغاز دولت یازدهم 14 هزار و 419 روستا در کشور گازرسانی شده بودند که این رقم در پایان خرداد سال جاری به 31 هزار و 325 روستا رسید. این اعداد نشان می‌دهد از تیر 92 تا پایان خرداد امسال،‌ 16 هزار و 906 روستا به شبکه گاز کشور متصل شده‌اند.

این آمارها نشان می‌دهد میزان گازرسانی روستایی در سال‌های فعالیت دولت یازدهم و دوازدهم، از کل میزان گازرسانی در تاریخ فعالیت شرکت ملی گاز بیشتر بوده و این مساله جهشی بزرگ است.

این جهش در سایه تامین سرمایه به موقع و فعالیت دلسوزانه برای جمعیت روستایی کشور رخ داده است و جالب‌تر این که وجود تحریم در این سال‌ها، کشور را با کمبود منابع مالی مواجه کرده‌بود.

در کنار گازرسانی روستایی، رساندن گاز به شهرها نیز در اولویت دولت بود و 218 شهر در دولت یازدهم و دوازدهم گازرسانی شده‌اند و تعداد شهرهای دارای گاز از 975 شهر به هزار و 193 شهر افزایش داشته است.

در این میان یکی از استان‌هایی که سال‌ها از نعمت گاز محروم بود نیز گازرسانی شد. استان سیستان و بلوچستان و در مرکزیت آن زاهدان در دوران دولت یازدهم از نعمت گاز برخوردار شد که این مساله امری بود صریح در راستای تلاش دولت در گازرسانی به همه مردم ایران.

در خلال این پروژه‌های گازرسانی، در دولت یازدهم و دوازدهم 136 هزار و 579 کیلیومتر شبکه گاز در کشور احداث شده که حکایت از رشدی 50 درصدی در این بخش دارد. رشد 50 درصدی شبکه گاز شهری و روستایی در حالی محقق شده که پایان تیر سال 92، ‌این عدد 241 هزار و 333 کیلومتر بود و این عدد اکنون به 377 هزار و 912 کیلومتر رسید.

علاوه بر این باید به این مساله نیز اشاره کرد که همه این فعالیت‌ها با در نظر گرفتن توسعه دانش و صنعت داخلی انجام شده و توانایی سازندگان داخلی برای ساخت تجهیزات مورد نیاز گازرسانی در کشور با رشدی چشمگیر همراه بوده است و از این رو شرکت ملی گاز ایران، تاکنون بیش از 95 درصد از اقلام گازرسانی و 80 درصد تجهیزات و اقلام مورد نیاز در بخش انتقال گاز را بومی سازی کرده است.

در نتیجه می‌توان دریافت که گازرسانی در کشور طی فعالیت دولت‌های یازدهم و دوازدهم با جدیت تمام انجام شده است و این مساله عدالت اجتماعی را در کشور بهبود بخشیده و قدمی بوده در راستای ایجاد رفاه برای همه مردم کشور. 5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: گاز گازرسانی شبکه گاز دولت یازدهم و دوازدهم نیروگاه ها شبکه گاز سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۹۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرمای جنوب کرمان رسید، کولر‌های مددجویان بهزیستی نرسید

 آنطور که مدیرکل بهزیستی استان کرمان می‌گوید، این اقدام در اجرای طرحی کشوری برای کمک به تامین کولرگازی مددجویان این سازمان در مناطق گرمسیر بوده، حال آنکه پس از دریافت مبلغ از مددجویان، بهزیستی در تامین سهم خود، نتوانسته موفق عمل کند و در عمل، این مشکل برای مددجویان، باوجود آنکه نصف هزینه خرید کولر‌ها را به قیمت همان سال پرداخته اند، همچنان باقی است.

درواقع، سال گذشته اداره کل بهزیستی استان کرمان برای اعطای کولرگازی به مددجویان نام نویسی را شروع کرد که قرار شد طی آن ۵۰ درصد هزینه کولر گازی را مددجو پرداخت کند و ۵۰ درصد آن را سازمان بهزیستی واریز کند، کولر خریداری و به مددجویان که نام نویسی کردند تحویل شود.

براساس آمار‌ها فقط از شهرستان قلعه گنج بیش از ۹۴۰ مددجو برای دریافت کولرگازی ثبت نام و پول پرداخت کردند، اما با گذشت بیش از هشت ماه هنوز از تحویل کولر به مددجویان خبری نشده است و در فضای مجازی نیز بخشی از مطالبه گری مددجویان بهزیستی شهرستان‌های جنوبی از این طرح سر و صدا کرد.

با گرم‌تر شدن هوا در جنوب کرمان که به‌زودی گرمایی طاقت فرسا بر این منطقه حاکم می‌شود، نگرانی مددجویان بهزیستی نیز در این منطقه از استان افزایش یافته است و می‌خواهند بدانند بالاخره کی میتوانند صاحب کولر شوند.

توضیحات مدیرکل

مدیرکل بهزیستی کرمان عصر شنبه هفته جاری در سفر به شهرستان قلعه گنج در جلسه‌ای با مسئولان محلی در مورد طرح تامین کولر‌های گازی برای ۹۴۳ نفر از مددجویان بهزیستی قلعه گنج گفت: مردادماه و شهریور ماه ۱۴۰۲ سازمان بهزیستی کشور برای استان‌های جنوبی و شهرستان‌هایی که دمای گرمای بالایی دارند طرحی ارائه کرد که با تامین هزینه ۵۰ درصد مشارکت مردمی و مددجویان و ۵۰ درصد سازمان بهزیستی یا شریک اجتماعی، سازمان کولر گازی برای مددجویان تهیه شود.

علیرضا وحیدزاده افزود: آن زمان بهزیستی شریک اجتماعی را از دست داد، اما مددجویان ۵۰ درصد قیمت کولر گازی‌ها را پرداخت کرده بودند.

وی با اشاره به اینکه آن زمان قیمت کولرگازی مدل ۱۲ هزار حدود ۱۶۰ میلیون ریال بود بیان کرد: مددجویان برای تهیه این کولر ۷۵ میلیون ریال پرداخت کرده بودند و اخلاقی هم نبود که بهزیستی پول را به مددجویان برگرداند.

وحیدزاده با بیان اینکه ما مددکار و موظف هستیم به هر شکلی کولر را تامین کنیم اضافه کرد:، چون معلولان جامعه هدف ما بودند پیگیری‌ها را آغاز کردیم و سازمان نیز سهمی را تامین کرد و یک سهمی هم قرار شد از بخش‌های صنعتی و معدنی پیگیری کنیم.

مدیرکل بهزیستی کرمان افزود: واحد‌های صنعتی و معدنی بخش کوچکی را پرداخت کردند و قرار است بخش دیگری را هم پرداخت کنند.

وی یادآور شد: رییس سازمان بهزیستی کشور، استاندار کرمان و نمایندگان مجلس نیز پیگیر موضوع هستند تا مابقی هزینه خرید کولر‌ها تامین شود.

وحیدزاده گفت: در مجموع در استان کرمان چهار هزار نفر برای دریافت کولرگازی نام نویسی کردند و هیچ استانی در این حجم نام نویسی نکرد.

وی ادامه داد: هر کولر گازی ۱۵۰ میلیون ریال هزینه خواهد برد و اعتبار زیادی نیاز دارد که البته ۷۵ میلیون ریال آن را مددجویان پرداخت کرده بودند.

وحیدزاده افزود: اکنون تعداد کمی باقیمانده و به هر خیری هم که مراجعه و صحبت کردیم، چون حجم کولر‌ها زیاد بود خیران هم کمک نکردند.

وی بیان کرد: اینک پول مددجویان، سهم پرداختی سازمان و شرکت صنایع ملی مس در حساب مشارکت‌های بانک ملی مرکزی دست نخورده باقی مانده و همه چیز هم شفاف و روشن است.

احمد موسی زاده رییس اداره بهزیستی قلعه گنج نیز گفت: این شهرستان در کل سه هزار مددجو دارد که در حوزه توانبخشی و اجتماعی یعنی زنان سرپرست خانوار هستند.

منبع: ایرنا کرمان

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • گرما در بنگلادش قربانی گرفت
  • تعیین تکلیف خط لوله گازی آی‌پی در سفر رئیسی به پاکستان حائز اهمیت است
  • تعیین تکلیف خط لوله گازی آی‌پی در سفر رئیس‌جمهوری حائز اهمیت است
  • افزایش مرگ اروپایی‌ها بر اثر گرما
  • گرما اروپایی‌ها را کشته است
  • شوهرم بوی سیگار و مشروب و عطر زنانه می‌دهد! | طلاق می‌خواهم چون شب‌ها دیر به خانه می‌آید
  • طلاق می‌خواهم، چون شوهرم شب‌ها دیر به خانه می‌آید
  • گرمای جنوب کرمان رسید، کولر‌های مددجویان بهزیستی نرسید
  • قبض سنگین برق برای مصرف‌کنندگان کولر گازی
  • قبض سنگین برق در پی استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل