Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@17:01:51 GMT

پروبیوتیک ها به تسکین افسردگی کمک می کنند

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۸۰۱۲۷

پروبیوتیک ها به تسکین افسردگی کمک می کنند

به گزارش خبرنگار مهر، محققان دریافتند در هفت آزمایش بالینی کوچک، مشخص شد انواع پروبیوتیک ها موجب بهبود علائم افسردگی در بیماران، حداقل در کوتاه مدت، شد.

یافته‌ها نقش سلامت روده، بخصوص توازن در باکتری‌ها، و سلامت مغز را نشان می‌دهد.

البته محققان اذعان دارند که هنوز نتیجه گیری در مورد تأثیر پروبیوتیک ها بر تسکین افسردگی زود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سانجی نوران»، سرپرست تیم تحقیق از دانشکده پزشکی ساسکس، در این باره می‌گوید: «آزمایشات ما نشان می‌دهد که تأثیرات ناشی از پروبیوتیک ها ۲ تا ۳ ماه بطول می‌انجامد.»

پروبیوتیک ها، باکتری‌های زنده و مخمرهای هستند که به طورطبیعی در بدن ساکن هستند. مکمل‌های پروبیوتیک راهی برای بازگرداندن تعادل سالم‌تر باکتری‌های خوب هستند.

سیستم گوارش میزبان انواع گوناگونی از باکتری‌ها و سایر میکروب هاست که به میکروبیوم های روده معروف هستند و این ارگانیزم‌ها کاری بیش از هضم انجام می‌دهند.

تحقیق نشان می‌دهد میکروب‌ها در هر کاری اعم از دفاع‌های ایمنی تا تولید ویتامین‌ها، ترکیبات ضدالتهابی، و حتی مواد شیمیایی تأثیرگذار بر مغز دخیل هستند.

تحقیقات قبلی نشان داده اند که افراد مبتلا به افسردگی دارای تفاوت‌های در باکتری‌های روده هستند. میزان دو نوع باکتری Coprococcus و Dialister، در مبتلایان به افسردگی بسیار اندک است.

محققان مشاهده کردند مصرف پروبیوتیک موجب بهبود علائم افسردگی بیماران در طول دو تا سه ماه شد.

به گفته محققان، بهتر است پزشکان در کنار درمان استاندارد، از مکمل‌های پروبیوتیک هم استفاده کنند.

کد خبر 4970172

منبع: مهر

کلیدواژه: پروبیوتیک ها افسردگی بیماری روانی ویروس کرونا وزارت بهداشت فاصله گذاری اجتماعی ماسک طبی علیرضا زالی دانشگاه علوم پزشکی ایران شیوع کرونا کووید 19 سازمان غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سازمان بیمه سلامت پروبیوتیک ها باکتری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۰۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه افسردگی را از خود دور کنیم؟

آفتاب‌‌نیوز :

افسردگی زمانی رخ می‌دهد که انتقال‌دهنده‌های عصبی در مغز مختل شوند این مورد باعث از بین رفتن فعالیت مغزی خاصی می‌شود که خلق و خوی فرد را تنظیم می‌کند. اگرچه ترکیب مشاوره و دارو می‌تواند به درمان افسردگی کمک کند، اما ورزش، داشتن خواب کافی با کیفیت و اجتناب از مصرف الکل راه‌هایی برای بهبود وضعیت فرد به همان اندازه مفید محسوب می‌شوند.

به گفته دانشکده پزشکی هاروارد، آنچه می‌خورید و می‌نوشید نیز می‌تواند بر افسردگی تاثیر بگذارد. رژیم‌های غذایی سالم مانند رژیم غذایی مدیترانه‌ای که بر میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل تمرکز دارد و شیرینی‌ها، غذا‌های تصفیه شده و فرآوری شده و گوشت قرمز را محدود می‌کند، اغلب با علائم افسردگی کمتر همراه است.

ما می‌دانیم که چای می‌تواند با التهاب مبارزه کند و به محافظت در برابر بیماری‌های قلبی و برخی از انواع سرطان کمک کند. فلاونوئید‌های موجود در چای سبز همچنین می‌توانند کلسترول و فشار خون را کاهش دهند.

ماچا که پودر چایی است و از برگ‌های چای سبز آسیاب شده تهیه می‌شود، می‌تواند آنتی‌اکسیدانی معادل ۱۰ فنجان چای سبز دم کرده داشته باشد، اما آیا این چای غنی از آنتی‌اکسیدان می‌تواند سلامت روان شما را بهبود بخشد؟

نتایج تحقیق سال ۲۰۲۳ که در نشریه مواد مغذی منتشر شده است خبر از پتانسیل خاص آن می‌دهد.

این مطالعه اثرات چای ماچا را روی دو نوع موش بررسی کرد، یکی برای کنترل استرس و دیگری موش‌هایی که بیشتر مستعد استرس هستند. محققان هر دو موش را برای ایجاد حالت افسردگی در معرض انزوا قرار دادند. وقتی موش‌های مستعد استرس، چای ماچا می‌نوشیدند، سطح افسردگی آن‌ها کاهش می‌یافت.

برای یافتن اطلاعات بیشتر، محققان فعالیت مغز آن‌ها را بررسی کردند و دریافتند که قشر جلوی مغز و هسته اکومبنس موش‌های مستعد استرس، هنگام نوشیدن چای ماچا فعال می‌شوند. این بخش‌های مغز سطوح دوپامین، خلق و خوی و احساسات را کنترل می‌کنند و افرادی که افسرده هستند تمایل به فعالیت کمتری در این مناطق نشان دادند.

با این حال، محققان این اثر مشابه را روی موش‌های مقاوم در برابر استرس پیدا نکردند. به عبارت دیگر، مشخص شد که چای ماچا با توجه به حساسیت موش‌ها به استرس، اثرات متفاوتی دارد.

محققانی که در این مطالعه شرکت داشتند در این مورد اظهار کردند که موش‌ها و انسان‌ها از نظر فیزیولوژیکی متفاوت هستند و ممکن است به چای ماچا پاسخ یکسانی نشان ندهند. همچنین یک سوال در مورد دوز مناسبی که برای درمان افسردگی لازم است وجود دارد، زیرا شواهد بالینی کمی در مورد تاثیر آن بر انسان وجود دارد. علاوه بر این افسردگی علل دیگری به جز انتقال دهنده‌های عصبی مختل شده نیز دارد که مشکلات هورمونی، سیستم گوارشی، ژنتیک و پاسخ‌های استرس است.

چای سبز دارای مواد مختلفی است که می‌تواند برای سلامت روان شما مفید باشد. اولین مورد اپی گالوکاتچین گالات است که به نام EGCG نیز شناخته می‌شود. طبق مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۱۲، این پلی فنول از چای سبز دارای خواص قوی برای مبارزه با سرطان است.

کافئین موجود در چای سبز می‌تواند هوشیاری را افزایش دهد، در حالی که ال-تیانین (L-theanine) می‌تواند خلق و خوی شما را با تحریک گابا (آمینو بوتیریک اسید)، دوپامین و سروتونین بهبود بخشد. بر اساس مطالعه ۲۰۲۱ منتشر شده در نشریه مولکول‌ها، تیانین و آرژنین می‌توانند پیری ناشی از استرس را در مغز کاهش دهند.

در مطالعه سال ۲۰۲۲ منتشر شده در نشریه مواد مغذی، یک تحقیق دو قسمتی روی چای سبز انجام داده شد که بخش اول شامل موش و بخش دوم شامل انسان بود. این مطالعه بیشتر بر روی نسبت کافئین و اپی گالوکاتچین گالات به تیانین و آرژنین (که نسبت CE/TA نامیده می‌شود) متمرکز شد و دریافت که سطوح بالاتر دو ماده اول می‌تواند در کاهش استرس و التهاب مغز مفیدتر باشد.

افراد مورد مطالعه سه بار در روز ۱.۵ گرم چای سبز ماچا می‌نوشیدند در حالی که از قهوه و سایر انواع چای پرهیز می‌کردند. تنها پس از دو هفته، گروهی که نسبت CE/TA بالاتری نوشیدند، سطوح اضطراب را در خود کاهش دادند. هر دو گروهی که ماچا مصرف کردند، شاهد بهبودی در تمایلات افسردگی خود بودند. با این حال، افراد درگیر در این مطالعه، بزرگسالان سالم بودند، نه افرادی که افسردگی یا اضطراب در آن‌ها تشخیص داده شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • فضای سبز و تقویت سلامت میکروبیوتای روده و پوست
  • شبه قمر زمین از ماه کنده شد
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • یافته محققان نشان داد؛ نقش پیوند مدفوع در بهبود علائم حرکتی پارکینسون
  • چگونه افسردگی را از خود دور کنیم؟
  • آشنایی با یک تاثیر منفی کم خوابی
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • تبرئه مردی که بدنش الکل تولید می‌کند!
  • محققان از ریه بافت مینیاتوری ساختند