Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-18@00:27:03 GMT

ترکیه:لیبی را از تجزیه نجات دادیم

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۸۰۴۲۳

سخنگوی ریاست‌جمهوری ترکیه اعلام کرد این کشور به موجب توافق نظامی بین آنکارا و طرابلس به حمایت از دولت وفاق ملی لیبی ادامه می‌دهد. ناطقان: به نقل از خبرگزاری آناتولی، ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست‌جمهوری ترکیه گفت: ما دسامبر به درخواست دولت وفاق ملی لیبی یک توافق‌نامه همکاری و امنیتی را امضا کردیم. حمایت ما از این دولت به موجب این توافق‌نامه ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مداخله ترکیه در لیبی روند حوادث و درگیری‌ها در این کشور را تغییر داد و توازنی را در نزاع برقرار کرد. اگر دیدگاه درست رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه نبود درگیری‌ها در لیبی افزایش می‌یافت و مردم بیشتری جان خود را از دست می دادند و چه بسا تجزیه این کشور یک امر حتمی بود. حل بحران لیبی نظامی نیست بلکه سیاسی است. از جمله اولویت‌های ترکیه تحقق حل سیاسی بحران براساس اصول کنفرانس برلین است.

وی گفت: دولت فائز السراج مواضع مثبتی در قبال روند سیاسی دارد اما خلیفه حفتر، فرمانده ارتش "ملی" لیبی همچنان به نقض تمام توافق‌نامه‌ها ادامه می‌دهد. طبیعی است که دولت السراج به وعده‌های حفتر اعتماد نکند. نیروهای حفتر باید از سرت و الجفره عقب‌نشینی کنند. دولت السراج نمی‌خواهد حفتر از این دو شهر به عنوان پایگاهی برای انجام عملیات نظامی خود استفاده کند. مسئله مهمی که بسیاری آن را فراموش کرده‌اند محاصره منابع نفت و گاز لیبی توسط نیروهای حفتر است که خسارت پنج میلیارد دلاری به لیبی زده است.

وی درباره دلیل حضور ترکیه در لیبی گفت: در عصر جدید مفهوم امنیت جهانی شده است و شما نمی‌توانید امنیت ملی‌تان را تنها از طریق مرزهای خودتان تأمین کنید. امنیت ترکیه امنیت عراق، ایران و تمام همسایگانش است. لیبی همسایه ما است. کسانی که می‌خواهند ترکیه را در داخل مرزهایش محصور کنند درباره حضور ما در لیبی، سوریه، عراق و فلسطین سؤال می‌کنند.

کالین گفت: تا چند وقت پیش برخی کشورها از جمله آمریکا تمایلی به برقراری روابط با دولت السراج نداشتند اما به لطف مداخله ترکیه و حمایتش از دولت وفاق ملی لیبی اوضاع تغییر کرده است. ما تمایلی نداریم لیبی به عرصه جنگ تبدیل شود. اگر بحران از طریق روند سیاسی حل می‌شود راهکار نظامی باید کنار گذاشته شود.

وی افزود: اما زمانی که به اقدامات طرف‌های بین المللی در سوریه نگاه می‌کنیم می‌بینیم همان صحنه در لیبی کم کم درحال وقوع است. همانطور که می‌دانید جنگ سوریه وارد سال یازدهم شده و بدترین جنگ در عصر جدید بوده است. به دلیل بحران تعداد زیادی آواره شده و جامعه جهانی مردم را به بهانه‌هایی مثل مبارزه با داعش در آوارگی رها کرده است و مشخص است که تمام طرف‌های بین المللی برای منافع خود و نه به نفع مردم سوریه و وحدت سیاسی آن تلاش می‌کنند و بحران هر روز بدتر می‌شود. در نتیجه اگر جامعه جهانی به مردم لیبی برای زندگی در صلح و امنیت و ثبات حق بدهد اختلافات ممکن است حل شود.

وی توافق دریایی با لیبی را گامی تاریخی خواند و گفت: ما همواره از یونان، مصر، لیبی و بقیه همسایگان خود می‌خواستیم برای مشخص کردن مرزهای دریایی توافق امضا کنیم اما توافق با لیبی در نوع خود نخستین توافق بود. این توافق شامل طرف سومی نیست و حقوق بقیه طرف‌ها در آن نقض نمی‌شود.

کالین گفت: کشورهایی مثل فرانسه بر سر راه ما مانع‌تراشی می‌کنند. اما این مسئله باعث نمی‌شود ما روابطمان را دچار تنش کنیم. اختلافاتی داریم. ما هرگز حمایت فرانسه از کردهای سوریه را قبول نمی‌کنیم. فرانسه از ابتدا در لیبی نیز اشتباه کرد و با حمایت از حفتر در ثبات این کشور و تحقق صلح نقشی ایفا نکرد. منبع: ایسنا برچسب ها: ترکیه ، لیبی ، تجزیه

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ترکیه لیبی تجزیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۰۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران رکن اصلی و حیاتی امنیت اسرائیل را از بین برد

به گزارش همشهری آنلاین،‌ این روزنامه انگلیسی، یائیر لاپید رهبر اپوزیسیون اسرائیل و برخی تحلیلگران و مقامات سابق رژیم صهیونیستی در اظهاراتی اعلام کردند که پاسخ تنبیهی ایران نشان داد، سیاست بازدارندگی اسرائیل به دلیل اقدامات دولت نتانیاهو به شدت لطمه دیده است.

لاپید ضمن انتقاد از اقدامات دولت نتانیاهو، وی را تهدیدی برای امنیت اسرائیل خواند و گفت: «آنها [دولت نتانیاهو] بازدارندگی اسرائیل را از بین برده اند».

به نوشته این روزنامه، انتقاد گروه های مختلف از نتانیاهو در حالی است که سیاست بازدارندگی رژیم صهیونیستی که از دیرباز دغدغه اصلی محافل سیاسی و نظامی اسرائیل بوده، رکن اصلی و حیاتی امنیت آن تلقی می شود.

رهبر اپوزیسیون اسرائیل در بخش دیگری از اظهارات خود ضمن به تمسخر گرفتن یک جمله معروف نتانیاهو که گفته بود «وقتی وحشت بود ضعف نشان دهیم، دشمن ضربه می زند»، گفت: «دشمنان ما به این دولت نگاه می کنند و بوی ضعف را استشمام می کنند».

گاردین در ادامه یادآور شده است: حمله ایران به اسرائیل نخستین حمله یک کشور خارجی به سرزمین های اشغالی در بیش از سه دهه گذشته است. این روزنامه همچنین دیگر نشانه‌های تضعیف بازدارندگی اسرائیل را حمله حماس در ۷ اکتبر، درگیری با حزب‌الله در شمال سرزمین های اشغالی و حملات پهپادی ارتش یمن برشمرد.

بن کاسپیت تحلیلگر و مفسر اسرائیلی پس از پاسخ تنبیهی ایران ضمن تائید انتقادهای رهبر اپوزیسیون و سایر محافل سیاسی، استدلال کرد که «بازدارندگی اسرائیل که تاکنون مانع حمله مستقیم ایران شده بود، سقوط کرد».

این مفسر اسرائیلی نیز مانند لاپید ضمن ریشخند زدن به همان جمله معروف نتانیاهو افزود: «وقتی وحشت بوی ضعف دهد، ضربه وارد می شود».

وی در ادامه آورد: «ایرانی ها دیگر نمی هراسند، دیگر خبری از نیروهای نیابتی و مخفی نیست. از این به بعد، تهران به صورت علنی مقابل اسرائیل است، بازدارندگی اسرائیل که باعث می شد ایران به طور مستقیم به اسرائیل حمله نکند، اکنون درهم شکسته است».

تامیر هیمن رئیس سابق اطلاعات نیروهای نظامی اسرائیل نیز با انتشار پستی، راهبرد جدید و دشواری را برای اسرائیل توصیف کرد و نوشت: «اسرائیل و آمریکا نتوانستند مانع ایران از حمله شوند. ایران بدون اینکه آمریکا را مجاب به حمله کند، توانست به اسرائیل ضربه بزند».

مایکل میلشتین از مرکز مطالعات خاورمیانه و آفریقا اندیشکده موشه دایان نیز در همین زمینه تشریح کرد: اگرچه قدرت بازدارندگی اسرائیل کاهش یافته است، اما وضعیت پیچیده‌تر است.

وی سپس با یادآوری زمان و چگونگی حمله حماس در تاریخ ۷ اکتبر گفت: آن لحظه نه تنها زمان تضعیف بازدارندگی اسرائیل بود، که نشان داد هیچ یک از ارزیابی های اطلاعاتی اسرائیل هم قادر به تشخیص حمله حماس نشدند.

گاردین در بخشی دیگری از این مطلب به تاکید دولت جو بایدن به اسرائیل مبنی بر عدم ورود به هرگونه جنگ علیه ایران اشاره و افزود: دولت واشنگتن محدودیت هایی را که اسراییل برای حمایت خارجی به آنها وابسته است، به وضوح مشخص کرده و انگلیس و دیگر کشورها نیز را تائید نموده اند؛ کشورهای دیگری که از نگاه این روزنامه شامل کشورهای عربی است که بسیار بعید است به حمله اسرائیل علیه ایران کمک کنند.

ها هیلر از اعضای ارشد اندیشکده Royal United Services نیز وضعیت کنونی اسرائیل را پیچیده توصیف کرد و گفت: حمله ایران کاملا طراحی شده بود.

وی افزود: «اگر این حمله این قدر خوب طراحی نشده بود، اگر کاملا غافلگیرکننده بود، فکر می‌کنم موشک‌های کمتری رهگیری می شد». وی سپس اسرائیل را مرهون آمریکا دانست و اضافه کرد: «اگرچه بیان این جمله کاملا کلیشه شده اما اگر واشنگتن و سایر متحدان در کنار اسرائیل نبودند، شاهد نتیجه‌ای متفاوت بودیم».

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شنبه شب با صدور اطلاعیه‌ای از شلیک دهها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی و مواضع رژیم صهیونیستی خبر داد.

در اطلاعیه سپاه آمده است: در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، نیروی هوافضای سپاه، اهداف معینی در داخل سرزمین‌های اشغالی را با شلیک ده‌ها فروند موشک و پهپاد مورد اصابت قرار داد.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیز اعلام کرد: اقدام نظامی ایران بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل متحد در خصوص دفاع مشروع در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک کشورمان در دمشق بود.


کد خبر 844879 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و اسرائیل خبر ویژه رسانه‌ خارجی حمله ایران به اسرائیل

دیگر خبرها

  • ما مشکوک هستیم که اعضای موساد از طریق یک پرواز، وارد کشور شده باشند | ما چنین کار کثیفی را تحمل نمی کنیم
  • دولت نجات ملی یمن : ما مشکوک هستیم که اعضای موساد از طریق یک پرواز، وارد بندر المخا شدند
  • لو رفتن ورود عناصر موساد به جنوب یمن
  • رشد دیپلماسی منطقه‌ای سیاست دولت است
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • ببینید | روایت رفیق دوست از درخواست موشکی ایران از سوریه و لیبی؛ نقش آیت‌الله هاشمی چه بود؟
  • افزایش مناسبات منطقه‌ای از سیاست‌های مهم دولت سیزدهم است
  • افزایش تعاملات منطقه‌ای از سیاست‌های مهم دولت سیزدهم است
  • ایران رکن اصلی و حیاتی امنیت اسرائیل را از بین برد
  • قاضی آمریکایی شکایت‌ها علیه «حفتر» را رد کرد