Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-25@22:10:42 GMT

مشکلات رسوب کالاهای متروکه در بناد

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۸۰۶۹۴

مشکلات رسوب کالاهای متروکه در بناد

ایران اکونومیست-مدیرکل امور بندری سازمان بنادر گفت:هرچه زمان رسوب کالا‌های متروکه در بنادر افزایش پیدا کند،مشکلات بیشتری از جمله اشغال محوطه انبار‌ها به وجود می‌آید.

روانبخش بهزادیان در خصوص کانتینر‌های دپو شده در بنادر کشور اظهار کرد: هم اکنون ۹۳ هزار و ۷۴۰ کانتینر در بنادر و پایانه‌های مرزی وجود دارد که بیشترین فراوانی مربوط به بندر شهید رجایی با بیش از ۶۸ هزار کانتینر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این محموله‌ها شامل کانتینر‌های وارداتی، صادراتی، ترانزیتی است و مقدار کمی از کانتینر‌ها نیز خالی از هر گونه کالا یا محصول هستند.

مدیر کل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی بیان کرد: بر اساس قوانین وضع شده در وزارت راه و شهرسازی و مناطق ویژه، سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مرجع تحویل گیرنده کالا معرفی شده و وظایف مشخصی برای این سازمان تعریف شده است.

بهزادیان در این خصوص ادامه داد: فقط در بنادری که مالکیت آن‌ها به سازمان بنادر سپرده شده است، این امکان وجود دارد که محموله‌ها و کانتینر‌های دارای مجور در انبار‌ها ذخیره و نگه داری شوند.

وی با اشاره به ضرورت در دست داشتن مجوز تخلیه بار برای واردکنندگان تصریح کرد: کشتی بار‌ها فقط با داشتن مجوز و اظهارنامه از سوی وزارت صمت می‌توانند کانتینر‌های خود را در بنادر تخلیه کنند و در صورتی که کشتی بار‌ها این مجوز‌ها را نداشته باشند، سازمان بنادر از تخلیه بار جلوگیری می‌کند.

مدیر کل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی خاطر نشان کرد: سازمان بنادر و دریانوری بر اساس تبصره ۱ ماده ۱۹ امور گمرکی فقط مسئولیت تحویل و نگه داری کانتینر‌های دریایی را دارد، با این وجود ورود به دسته بندی‌ها و ماهیت کانتینر‌ها هیچ ارتباطی با این سازمان ندارد.

بهزادیان مطرح کرد: کارکنان امور بندری، کانتینر‌ها را بر اساس علامت گذاری‌های موجود دسته بندی می‌کنند و هر کانتینر را در جای مشخص خود قرار می‌دهند به عنوان مثال مواد خوراکی به خصوص میوه‌ها نباید در معرض نور مستقیم آفتاب قرار بگیرند.

وی در خصوص ایجاد هماهنگی میان سازمان بنادر و گمرک توضیح داد: از تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۹۷ به واردکنندگان بار‌هایی که در سازمان بنادر انبار می‌شوند الزام کردیم که کد‌های هماهنگی یا همان (HS CODE) را برای هر کانتینر درج کنند تا میان اطلاعات سازمان بنادر و گمرک هیچ اختلالی به وجود نیاید.

مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: به کالا‌هایی که در بنادر ذخیره می‌شوند به اصطلاح رسوب کالا گفته می‌شود و استفاده از این اصطلاح هیچ ارتباطی با زمان وجود کالا در بنادر ندارد.

بهزادیان بیان کرد: از زمانی که کانتینر‌ها از کشتی بار‌ها به بنادر تخلیه می‌شوند، سازمان بنادر قابلیت این را دارد که در زمان حداقل ۵ روزه این کالا‌ها را ترخیص و به دست واردکننده برساند، همچنین سازمان بنادر وظیفه نگه داری از کالا را به مدت سه ماه دارد (دوماه موظف + یک ماه تمدید).

وی افزود: در این بین برخی از کانتینر‌ها به دلایل مختلف مانند عدم تخصیص ارز و مشکلاتی از این قبیل بیشتر از زمان تعیین شده در بنادر ذخیره و نگه داری می‌شوند که همین موضوع نیز به بروز مشکلات جدید دامن می‌زند.

مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی گفت: سازمان بنادر به عنوان متولی نگه داری از این کانتینرها، پس از گذشت این سه ماه وظیفه دارد تا به گمرک در جهت ترخیص کالا‌هایی که از مدت قانونی خارج شده اند (کالای متروکه) اخطار دهد تا این سازمان هرچه سریعتر نسبت به این موضوع اقدام کند.

به گفته بهزادیان؛ اول هر ماه لیست کالا‌های متروکه به گمرک ارسال می‌گردد.

وی تصریح کرد: هر چه زمان رسوب کالا‌های متروکه در بنادر افزایش پیدا کند، مشکلات بیشتری برای سازمان بنادر به وجود می‌آید که از جمله آن‌ها می‌توان به اشغال محوطه انبار‌ها اشاره کرد.

مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی خاطر نشان کرد: برخی کالا‌ها مانند مواد غذایی و خوراکی پس از گذشت زمان مشخصی خراب شده و محوطه را آلوده می‌کنند، این موضوع یکی دیگر از مشکلاتی است که کالا‌های متروکه برای سلامت انبار‌ها و دیگر کالا‌ها به وجود می‌آورند.

بهزادیان ادامه داد: تعیین تکلیف هرچه سریع‌تر کالا‌های متروکه به نفع هر دو طرف سازمان بنادر و گمرک است ضمن اینکه وارد کننده نیز می‌تواند محصول خود را به بازار عرضه کند.

وی ابراز کرد: بخش عمده‌ای از کالا‌هایی که هم اکنون در بنادر دپو شده، کالا‌های اساسی هستند که این موضوع می‌تواند آسیب شدیدی به بازار و قیمت‌ها وارد کند چراکه با وجود کمبود کالا‌های اساسی، قیمت‌ها رشد شدیدی پیدا می‌کند و نظم بازار از بین می‌رود.

مدیر کل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی با ذکر این مطلب که هم اکنون ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تن کالای اساسی توسط ورودی‌های دریایی در بنادر کشور دپو شده اند، گفت: بیشترین حجم این میزان از کالا مربوط به بندر امام خمینی به عنوان بزرگ‌ترین بندر کشور است.

بهزادیان افزود: وارد کنندگان در راستای ترخیص کالا‌های خود باید مجوز‌هایی از سازمان استاندارد، نهاد‌های بازرگانی و تجاری اخذ کنند که انجام این امور زمان زیادی از آن‌ها می‌گیرد بنابراین از نهاد‌های مربوطه خواستاریم تا این مراحل را برای واردکنندگان تسهیل کنند.

وی مطرح کرد: کالا‌های صادراتی نیز از زمان ورود به بنادر تا زمانی که به کشور مقصد صادر شوند، مدت زمان زیادی در انبار‌ها دپو می‌شوند که در این خصوص نیز دولت باید امور صادراتی را تسهیل کند.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی کالا های متروکه کانتینر ها رسوب کالا انبار ها نگه داری کالا ها بار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۰۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انواع کانتینر از نظر ابعاد و کاربردها

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، کانتینر، جعبه‌ای استاندارد است که برای جابه‌جایی کالا به‌صورت بین‌المللی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این جعبه‌ها، بر اساس فاکتورهای مختلفی دسته‌بندی می‌شوند؛ زیرا شناخت انواع کانتینر، ابعاد هریک، کاربردهای آن‌ها و ویژگی‌های خاص انواع کانتینر، برای استفاده از آن‌ها در حمل و نقل بین‌المللی و حتی پروژه‌های تغییر کاربری امری ضروری است.

انواع کانتینر بر اساس ابعاد

کانتینرها برای حفظ امکان جابه‌جایی بین کشتی، ریل و تریلی، همواره در ابعاد استاندارد تعیین شده توسط سازمان جهانی استانداردها (ISO) ساخته می‌شوند. رایج‌ترین ابعاد کانتینر استاندارد را می‌توان کانتینر ۴۰ فوت و کانتینر ۲۰ فوت دانست. در کنار این دو، کانتینرهای غیر استاندارد نیز برای پروژه‌های خاص و به سفارش شرکت‌های کشتی‌رانی و اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر تولید می‌شوند.

کانتینر ۲۰ فوت

کانتینرهای ۲۰ فوت، با طول ۶.۱۰ متر، عرض ۲.۴۴ و ارتفاع ۲.۵۹، یکی از پراستفاده‌ترین انواع کانتینر به‌شمار می‌روند. ابعاد این کانتینرها شرایطی مناسب را برای حمل و جابه‌جایی کالاهای کوچک‌تر، جعبه‌ها و پالت‌های پر از کالا ایجاد می‌کند. حتی ممکن است که تلفن همراه در دست شما نیز با استفاده از یک کانتینر ۲۰ فوت به دست شما رسیده باشد.

کانتینر ۴۰ فوت

همانطور که از نام آن مشخص است، طول کانتینر ۴۰ فوت دقیقاً دوبرابر کانتینر ۲۰ فوت است. ابعاد بزرگ‌تر کانتینر ۴۰ فوت آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای حمل و جابه‌جایی بارهای بزرگ تبدیل کرده است. قیمت یک کانتینر ۴۰ فوت، معمولاً ۳۰ درصد بیشتر از کانتینرهای ۲۰ فوت است. همین مسئله خرید یک کانتینر ۴۰ فوت به‌جای دو کانتینر ۲۰ فوت را به تصمیمی قابل تامل تبدیل کرده است.

کانتینرهای HC یا های کیوب

کانتینرهای HC، HQ و یا همان‌های کیوب، با ارتفاع بیشتر از از کانتینرهای DC معمولی، به آسانی جابجایی بارهای حجیم و بعضاً بلندتر کمک می‌کند. ارتفاع کانتینرهای HC، ۳۰ سانت بلندتر از کانتینرهای معمولی است. تولید کانتینرهای HC در سال‌های اخیر، از کانتینرهای معمولی پیشی گرفته است و تا حدودی به استاندارد جدید این صنعت تبدیل شده است.

کانتینرهای غیر استاندارد

همانطور که بالاتر به آن اشاره شد، کانتینرهای غیر استاندارد نیز به‌صورت سفارشی تولید می‌شوند. این کانتینرها معمولاً در پروژه‌های تغییر کاربری مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده از کانتینر ۱۰ فوت برای ساخت کانتینکس‌های مخابراتی، رایج‌ترین نوع استفاده از این سازه‌ها است.

انواع کانتینر بر اساس کاربردها

گسترش تجارت جهانی و جابه‌جایی کالا در سطح بین‌المللی، باعث افزایش نیاز به کانتینر و انواع مختلف آن شده است. مشخصاً جابه‌جایی تمام کالاها با یک نوع کانتینر امکان‌پذیر نیست. در ادامه انواع مختلف کانتینر را با در نظر داشتن کاربری آن‌ها بررسی می‌کنیم.

کانتینر یخچالی

کانتینر یخچالی ( (Reefer-Container نوعی کانتینر استاندارد است که برای حمل و جابه‌جایی کالاهای حساس به دما، طراحی و ساخته می‌شود. کانتینرهای یخچالی با استفاده از سیستم‌های خنک‌کننده و کنترل دمای پیشرفته، دما و رطوبت محیط داخلی کانتینر را در محدوده‌ای خاص تنظیم می‌کنند. صادرات و واردات محصولات حساس به دما مثل مواد غذایی تازه، داروها، مواد شیمیایی، گل و گیاهان، با استفاده از این نوع خاص کانتینر انجام می‌شود.

کانتینر اوپن تاپ

کانتینر اوپن‌تاپ یا بدون سقف، نوعی دیگر از کانتینرها با کاربری خاص است. این کانتینرها با استفاده از سقف‌های برزنتی قابل حذف، امکان جابه‌جایی بارهای بسیار بزرگ و بلند را فراهم می‌کنند. بارگیری این جعبه‌ها با استفاده از جرثقیل و از بالا انجام می‌شود.

کانتینر فلت رک

فلت رک به نوعی خاص از کانتینر بدون سقف گفته می‌شود که برای حمل بارهایی با طول یا عرض زیاد طراحی شده است. کانتینر تخت مانند دیگر انواع کانتینر، با ابعاد مشخص و استاندارد سازمان بین‌المللی استانداردها ساخته می‌شود. به علت عدم وجود دیواره‌های جانبی در این نوع کانتینر، معمولاً جابه‌حایی کالاهای بزرگ و حجیم ماشین‌آلات صنعتی و حتی الوار به وسیله‌ی آن‌ها انجام می‌شود. آسانی بارگیری و تخلیه نیز، یکی دیگر از مزایای کانتینرهای فلت‌رک به‌شمار می‌رود.

کانتینر تانکر

کانتینر تانکر یا ایزوتانک، نوعی مخزن است که برای جابجایی مایعات گازها در مسافت‌های طولانی و با استفاده از کشتی‌های کانتینری به‌کار می‌رود. این کانتینرها معمولاً از جنس استیل ضد زنگ ساخته شده با استفاده از لایه محافظی از آلومینیوم یا پلی‌اورتان عایق‌بندی می‌شوند. این ویژگی‌ها مخازن کانتینری را به گزینه‌ای ایمن و مطمئن برای حمل انواع مایعات تبدیل کرده می‌کنند.

کانتینرهای تانکر برای حمل و نقل انواع مایعات، از محصولات لبنی و فراورده‌های پتروشیمی تا گازهای مایع مانند نیتروژن مایع، اکسیژن مایع، آرگون مایع و مواردی از این دست به کار می‌روند.

نکات مهم در انتخاب کانتینر مناسب

نوع بار و کالای مورد حمل: حساسیت بار و کالاهای درون کانتینر به دما، ابعاد آن، وزن بار و بسیاری عامل دیگر در انتخاب کانتینر مناسب نقش مهمی دارند.

ابعاد کانتینر: انتخاب کانتینر با ابعاد مناسب و سازگار با نیازهای شما می‌تواند در کاهش چشمگیر هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری نقش بسزایی داشته باشد.

بودجه و هزینه‌ها: بودجه مورد نظر برای خرید کانتینر، می‌تواند نقش مهمی در انتخاب نهایی شما داشته باشد. قیمت کانتینرها بر اساس شرایط فیزیکی و سال ساخت آنها تعیین می‌شود. علاوه بر آن، کاربری کانتینر و مقصد بار نیز در هزینه‌ها نقش خود را ایفا می‌کنند.

سابقه و سلامت کانتینر: سابقه سرویس‌هایی دوره‌ای و یا تعمیرات انجام شده در کانتینر را بررسی کنید و به دنبال زنگ زدگی، پوسیدگی، سوراخ شدن و یا آسیب‌های دیگر در بدنه کانتینر باشید. همچنین برای اطمینان از عایق‌بندی مناسب کانتینر، از سالم بودن درب‌ها، قفل‌ها و عایق‌بندی کانتینر اطمینان حاصل کنید.

گواهی‌ها و مدارک: بسته به کاربری نیازهای خود، مدارک مربوط به مالکیت و مسائل گمرکی کانتینر را بررسی کنید.

بازرسی و بررسی نهایی: قبل از نهایی کردن خرید، کانتینر را به طور کامل بازرسی کنید و از سلامت تمام اجزا و بخش‌های کانتینر اطمینان حاصل کنید.

جمع‌بندی

کانتینرها، به عنوان واحدهای استاندارد حمل و نقل کالا در سطح بین‌المللی، در ابعاد و کاربردهای مختلفی تولید می‌شوند. شناخت دقیق انواع کانتینر، ویژگی‌ها و کاربردهای هر یک، برای انتخاب کانتینر مناسب در حمل و نقل بین‌المللی و یا حتی تغییر کاربری آنها، امری ضروری است.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6087545

دیگر خبرها

  • مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد
  • این خانه لوکس و جمع و جور یک کانتینر است! (عکس)
  • لایروبی و رسوب برداری ۲۸۰ هزار مترمکعب از بند‌های تغذیه مصنوعی استان یزد
  • تخلیه ۲.۲ میلیون تنی ۶ قلم کالا طی فروردین‌ماه در بنادر
  • تخلیه ۲.۲ میلیون تنی ۶ قلم کالا در بنادر/ رشد ۱۰۰ درصدی تخلیه شکر
  • ◄ نشست مرور فرآیندهای مطلوب سامانه یکپارچه عملیات بندری در بندر شهید رجایی
  • ۸۰۰ هزار تن روغن و گندم از بنادر مازندران وارد شد
  • انواع کانتینر از نظر ابعاد و کاربردها
  • رشد ۹ درصدی عملیات کانتینری تخلیه و بارگیری کالا در بنادر کشور
  • تخلیه‌ و بارگیری ۱۷.۵ میلیون تن کالا در بنادر کشور