Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-20@14:50:45 GMT

ایجاد تحول اجتماعی نیازمند مشارکت مردم است

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۸۰۷۶۱

ایجاد تحول اجتماعی نیازمند مشارکت مردم است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سید ناصر میرمحمدیان شامگاه پنجشنبه در نشست تخصصی بایسته‌های اجرای طرح تحول اجتماعی مسجد محور در شهرستان گرمی، در سخنانی، توسعه و تغییر در اجرای طرح‌ها را لازمه موفقیت و پیشرفت در امور دانست و گفت: به تعبیر قرآن کریم، هیچ جامعه‌ای ارتقا نمی‌یابد مگر اینکه در انفاس و آحاد مردم تغییر ایجاد شود این بدین معنی است که عنصر بیرونی نمی‌تواند جامعه را تغییر دهد باید از بطن جامعه به همت مردم تغییرات صحیحی با موضوع طرح تحول اجتماعی صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بر ضرورت هدف گذاری درست در پیمودن مسیر فعالیت‌های فرهنگی تاکید کرد و گفت: اگر هدف گذاری صحیح نباشد، مسیر مورد نظر را سالیان سال اشتباه خواهیم رفت و این امر اتلاف وقت و اتلاف هزینه را به‌دنبال خواهد داشت.

قائم مقام معاونت فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی طرح تحول اجتماعی را نیازمند مشارکت مردم و راهبری روحانیون عنوان و بر ضرورت بسترسازی از سوی نهادهای فرهنگی برای اجرای این طرح تاکید کرده و بیان کرد: اگر مردم پای کار نیایند تحول اتفاق نمی‌افتد مشارکت مردم بستر بسیار مناسبی برای تحول اجتماعی است که ماندگار و اثرگذار است.

وی با تاکید بر وجود امام محله در هر جامعه، همکاری روحانیون و مبلغین را اولویت اساسی در این امر عنوان کرد و افزود: استقرار روحانیون در روستاها و نیز وجود امام در هر محله از شهرستان‌ها، نیروهای اصلی طرح تحول اجتماعی هستند که می‌توانند با موضوع مساجد و مشارکت مردم بسیاری از مسائل و مشکلات احتمالی در حوزه‌های مختلف را رفع کنند و نقش محوری مساجد را احیا کنند.

در ادامه حجت‌الاسلام قاسم جعفرزاده مدیر کل تبلیغات اسلامی اردبیل، در سخنانی، تحول آفرینی و حضور مجاهدانه در میدان را از اهداف رویکرد جدید سازمان عنوان کرد و افزود: ما نباید کارکردهای مسجد را از این مجموعه تربیتی جدا کنیم بلکه بایستی مانند دوران اوایل انقلاب، مرکز تمام فعالیت‌های جامعه را حول محور مساجد انجام دهیم تا طبق اصول و ارزش‌های دینی، فعالیت‌های مختلف را ساماندهی کنیم.

وی تمدن را امری فراتر از زمان و مکان عنوان کرد و گفت: تمدن در عرصه جغرافیا قرار ندارد بلکه فراتر از زمان، مکان و جغرافیا بوده و ما بر توسعه تمدن اسلامی در مناطق مختلف تاکید داریم تا با همکاری فعالین فرهنگی و متخصصین امر، در ترویج اصول اسلامی به‌عنوان تمدن زوال ناپذیر گام‌های مؤثری برداریم.

در این نشست، حجت‌الاسلام یداله صفری امام جمعه گرمی در سخنانی انقلاب اسلامی را انقلاب فرهنگی عنوان کرد و گفت: همه موارد موجود در جامعه متأثر از فرهنگ است که اگر بهای بیشتری به این امر داده شود بقیه مسائل نیز به سهولت اجرا می‌شود.

وی اجرای طرح تحول اجتماعی را مستلزم به‌دست گرفتن مدیریت مساجد توسط متولیان این طرح عنوان کرد و افزود: پیشنهادی که می‌تواند فرآوروی اجرای این طرح باشد اینست که تعریف سازوکار برای مدیریت مساجد و تفکیک مسئولیت‌ها و وظایف در مساجد اتخاذ شود تا طبق یه برنامه مشخص و بدون مشکل خاصی به اجرای این طرح پردازیم.

در پایان علی بهشتی فرماندار گرمی، در سخنانی به معرفی اجمالی این شهرستان پرداخته و مرزی بودن این شهر را نیازمند توجه جدی در بحث توسعه فرهنگ دینی عنوان کرد و افزود: در شهرستان گرمی کثرت مساجد در محلات مختلف باعث موازی کاری می‌شود و نتیجه مطلوبی عاید نخواهد شد لذا تعامل و همفکری و تفکیک مسئولیت‌ها می‌تواند کارکرد مساجد را مؤثرتر کند

وی با اشاره به مرزی بودن شهرستان گرمی، توجه به ساختار مناسب مساجد و خانه‌های عالم را ضروری دانست و گفت: در مناطق مرزی مساجد و اماکن مذهبی باید احیا شده و آبادتر از قبل به فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی بپردازد تا به نوعی تبلیغ فرامرزی و گسترده در توسعه ارزش‌های دینی صورت گیرد.

کد خبر 4970162

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان تبلیغات اسلامی مشارکت مردمی مساجد گفتمان دینی ویروس کرونا بوشهر شیراز شیوع کرونا قزوین گرگان ستاد مقابله با کرونا ایلام بیرجند شهرکرد استانداری سمنان مجلس شورای اسلامی سیستان و بلوچستان کرمانشاه طرح تحول اجتماعی مشارکت مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۰۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس: اگر افرادی حجاب را قبول ندارند ناگزیر هستند از قانون تبعیت کنند

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: نیروی انتظامی موظف است تلاش خود را برای اجرای قانون عفاف و حجاب انجام دهد.

به گزارش فارس، احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره رعایت قانون حجاب و عفاف گفت: مسئله حجاب امروز دیگر یک موضوع ساده و تک بعدی نیست بلکه یک موضوع ترکیبی، حساس و حائز اهمیت به دلایل متعدد است.

وی گفت: تمام جریان‌های سیاسی بیگانه بر روی مسئله حجاب در جمهوری اسلامی ایران متمرکز شدند. حجاب یک مرز تمدنی بسیار مهم برای دفاع از هویت ایرانی -اسلامی و وجه تمایز با هویت غرب و جهان به اصطلاح تحت نظریه اندیشه اومانیستی است.

راستینه تأکید کرد: به عبارتی زن به عنوان محور خانواده و ستون محکم، حراست و حفاظت از خانواده شناخته می‌شود و نقش راهبردی در تربیت نسل آینده دارد. مادامی که این خانواده عنوان مهم‌ترین سلول راهبردی جامعه شناخته می‌شود باید از آن حراست شود. خانواده می‌تواند فرهنگ و هویت ما را از نسلی به نسل دیگر انتقال دهد. مهم‌ترین رکن خانواده مادر است لذا برای شکستن حجاب و رها شدگی و حرکت به سمت آزادی‌های بی‌حد، دشمنان تلاش می‌کنند تا مادر خانواده را دچار تزلزل کنند.

راستینه اظهار کرد: همه جریان‌های سیاسی غرب برای حاکم کردن مدل شهروند جهانی که آمریکا آن را طراحی کرده در تلاش هستند و بسیاری از کشور‌ها آن را پذیرفته و تمکین می‌کنند. آنان به دنبال آن هستند که آن مدل را در جمهوری اسلامی ایران نهادینه کنند تا آرام آرام خانواده نقش خودش را از دست دهد و آن جامعه نقش‌پذیری خودش را غیر از خانواده جستجو کند. اگر خانواده از بین برود نسل آینده نقش پذیری خودش را از جریان‌های متعدد هویتی و از طریق مدل‌ها و الگو‌های غیر اصیل می‌گیرد و در نهایت یک تفکر التقاطی برای شکل‌گیری یک هویت بیگانه در درون کشور به وجود می‌آید.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: آنان می‌خواهند تمدن بزرگی مانند تمدن ایرانی که حتی قبل از ظهور اسلام هویتش بر اساس زن نجیب و عفیف شکل گرفته است را بشکنند. ورود اسلام به ایران به عفاف و نجابت زن قداست شرعی بخشید و معنایش این بود که زن ایرانی قبل از اسلام هم زن عفیف و نجیبی بود. اگر در تاریخ مطالعه کنید و در آثار باقیمانده از نقش برجسته‌های تخت جمشید جستجو کنید حجاب را خواهید یافت.

وی گفت: لذا مقابله تفکر غرب با جریان حجاب به خاطر نقش حجاب برای نگهداشت زن به عنوان محوری‌ترین مسله انتقال نسلی و حفظ هویت است. تلاش آن‌ها این است رهاشدگی و ولنگاری را در جامعه ترویج بدهد تا زن به وظیفه اصلی خودش که تربیت نسل آینده و آینده سازی این جامعه است نپردازد و هویت‌های بیگانه بر هویت اصلی و تمدن کهن ما پیروز و مسلط شوند.

راستینه اظهار کرد: واقعیت این است که ما درجمهوری اسلامی ایران قاطبه مردم هویت خودشان را بر مبنای تمدن ایرانی اسلامی پذیرفته اند و بر اجرای قانون حجاب تمکین کردند و آن را به عنوان یک اصل برای حفظ و نجات آینده تمدنی خود پذیرفتند. افراد کمی هم داریم به هر دلیلی حجاب را نپذیرفته اند.

وی تأکید کرد: در کشور ما قانون وجود دارد. همه موظف هستند به قانون احترام بگذارند. مثل قانون راهنمایی ورانندگی که همه موظفند هستند کمربند ایمنی را ببندند و سبقت غیر مجاز نگیرند و در کل قواعد راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند. این قانون لازم اجرا است همه وظیفه دارند قانون را اجرا کنند. اگر افرادی حجاب را قبول ندارند ناگزیر هستند از قانون تبعیت کنند. وظیفه شهروندی هر ایرانی است که قانون را بشناسد و به قانون احترام بگذارد و آن را اجرا کند.

راستینه تصریح کرد: همه می‌دانند که اجرای قانون شرط حفظ بقا نظم و امنیت اجتماعی است. عبور از قانون ناامنی هرج و مرج، آشفتگی و تزلزل در نظام اجتماعی به وجود می‌آورد و یک کشور را دچار فروپاشی نظم اجتماعی می‌کند پس همه باید به قانون تمکین کنند.

وی ادامه داد: امروز هم بر اساس همین قانون یکی از وظایف دستگا‌ها این است که بستر سازی اجرای قانون را فراهم کنند. یک دستگاه مسئول از ۳۲ دستگاه مسئول در مسله اجرای قانون عفاف و حجاب نیروی انتظامی است. طبیعتاً نیروی انتظامی موظف است آن چه در وظیفه قانون اش تصریح شده به آن بپردازد و عمل کند.

وی اظهار کرد: جامعه باید تلاش کند به یک وحدت و نگاه دقیق در اجرای قانون برسد و همه از این قانون حمایت و تبعیت کنند. طبیعتاً نیروی انتظامی بر اساس قانون وظیفه‌ای دارد وقتی نیروی انتظامی به وظیفه خود عمل می‌کند همه باید به نیروی انتظامی کمک کنند تا بتواند وظایف قانونی‌اش را انجام دهد.

راستینه تأکید کرد: قانون شکنی تفاوتی نمی‌کند در راهنمایی رانندگی، قوانین بهداشت و سلامت جامعه، اقتصادی، فرهنگی و خاصه در مورد قانون عفاف و حجاب باشد همه باید قانون را رعایت کنند.

وی ادامه داد: حالا اگر مردم به یک جایی از اجرای قانون اعتراض دارند و می‌گویند در مسائل اقتصادی فلان مسئله رعایت نشده است بله آن گلایه و نقد درست است، اما نقد ما بر یک مسئله دلیل آن نمی‌شود در مسئله دیگری قانون شکنی کنیم. باید قانون حجاب و عفاف را تبعیت کنیم تا این فرهنگ ایرانی اسلامی با مشارکت مردم و دستگاه‌های مختلف از جمله نیروی انتظامی اجرایی شود.

عضو کمیسیون فرهنگی گفت: نیروی انتظامی باید همه تلاش خود را برای اجرای این قانون انجام داده و از نیرو‌های زبده و متخصص و مخصوصاً از نیرو‌های خانم استفاده کند. همه باید بدانند که اگر نظم اجتماعی در عدم تبعیت از قانون شکسته بشود همه آسیب می‌بینند. اگر امروز پلیس ما آسیبی ببیند نظم اجتماعی آسیب می‌بیند و اگر نظم اجتماعی آسیب ببیند آحاد مردم جامعه دچار آسیب می‌شوند.

راستینه بیان کرد: به عبارتی بی نظمی سبب آسیب به همه می‌شود لذا شرط نگهداشت اقتدار پلیس اول خود مردم هستند. مردم باید بدانند پلیس مسوولیت امنیت اجتماعی را بر عهده دارد و همه باید به پلیس کمک کنند. باید برای حفظ اقتدا پلیس، امنیت اجتماعی و ایجاد نظم اجتماعی مردم در اجرای قانون مشارکت کنند. سایر دستگاه‌ها همه باید کمک کنند که مجریان قانون بتوانند در یک بستر سالم و امن به اجرای قانون بپردازند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس خاطرنشان کرد: امروز همه قوا باید به میدان بیایند و به نیروی انتظامی کمک کنند. همه دستگاه‌ها ضمن حفظ کرامت و تقویت جایگاه نیروی انتظامی و تدوین وظایف دقیق این نیرو باید در کنار نیروی انتظامی برای حمایت از هویت ایرانی اسلامی و دفاع از امنیت اجتماعی تلاش کنند.

دیگر خبرها

  • مشارکت مردم در بهینه‌سازی مصرف با اصلاح یارانه‌های انرژی مبتنی بر نفر محقق می شود
  • اجرای ۸۷ پروژه گردشگری در استان اردبیل
  • موانع مشارکت مردم در رونق اقتصادی چیست؟
  • ‌سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس: اگر افرادی حجاب را قبول ندارند ناگزیر هستند از قانون تبعیت کنند
  • رییس جمهور: تاثیر آمارها بر رضایت اجتماعی بررسی شود
  • جهش تولید با مشارکت مردم، از درون جشنواره‌های مردمی شکل می‌گیرد
  • برگزاری نشست‌های «گفتگوی بین نسلی» در کانون های مساجد مرکزی
  • جهان‌بین: جهش تولید جز با مشارکت مردم رخ نمی‌دهد
  • استان همدان نیازمند زیرساخت تربیتی برای جوانان
  • بقاع متبرکه همچون مساجد انسان‌سازی می کنند