Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمار موثقی از اینکه مواد پلاستیکی در فروردین و اردیبهشت امسال نسبت به پارسال چه میزان افزایش پیدا کرده وجود ندارد، اما بررسی‌های میدانی نشان می دهد، میزان استفاده از محصولات پلاستیکی بویژه دستکش و ظروف یکبار مصرف افزایش قابل توجهی داشته است.

به گزارش ایسنا، شینا انصاری - مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به تاثیر ویروس کرونا بر محیط زیست شهر تهران، بیان کرد: همزمان با شیوع ویروس کرونا به دلیل اعمال برخی محدودیت‌ها و کاهش حمل و نقل، آلودگی هوا کنترل و از میزان آلاینده‌ها کاسته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرف دیگر در برخی بوستان‌ها و مکان‌های گردشگری جهان حضور جانوران و پرندگان بیشتر شد که نشان از تاثیر مثبت کرونا بر محیط زیست داشت.

وی با بیان اینکه کرونا تبعات منفی هم داشت، گفت: یکی از تبعات منفی این ویروس، مصرف بی رویه آب است، گرچه در یکی، دو سال اخیر بارش‌های خوبی در کشور رخ داد، اما همچنان موضوع تنش‌های آبی وجود دارد و مصرف زیاد آب در طولانی مدت آسیب زیادی به کشور وارد می کند.  

وی اضافه کرد: بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، فعالیت ایستگاه‌های میانی پسماند در شهر تهران متوقف و به تبع آن تفکیک پسماندی هم صورت نگرفت، به همین دلیل آمار موثقی از اینکه مواد پلاستیکی در مثلا فروردین و اردیبهشت امسال نسبت به مدت مشابه پارسال چه میزان افزایش پیدا کرده، وجود ندارد، اما بررسی‌های میدانی نشان می دهد، میزان استفاده از محصولات پلاستیکی به خصوص دستکش و ظروف یکبار مصرف افزایش قابل توجهی داشته است.  

انصاری ادامه داد: کرونا ویروسی بود که به یکباره ظاهر شد و تجربه قبلی برای مقابله با این ویروس وجود نداشت، لذا یکسری اقدامات مطابق پروتکل‌های بهداشت جهانی انجام شد که بعدا مشخص شد در مواجهه با بیماری چندان موثر نیست. در موضوع ضدعفونی نیز اگر حد مجاز شوینده‌ها و مواد گندزدا رعایت نشود، می‌تواند سبب آسیب های زیست محیطی و آلودگی منابع آب و خاک شود.  

بنابر اعلام پایگاه خبری شهر، مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه در سه ماه اخیر شهروندان از دستکش و محصولات پلاستیکی بیشتر استفاده می‌کنند، گفت: اگرچه در شرایط شیوع بیماری خطرناکی مانند کرونا، تبعیت از پروتکل‌های بهداشتی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است، ولی در سایه قرارگرفتن جنبه‌های محیط‌زیستی اقداماتی مانند مصرف گسترده فراورده‌های پلاستیکی یک‌بارمصرف و بی‌توجهی به میزان تولید این پسماندهای زیان‌بار برای طبیعت، با توجه به مدیریت مصرف این محصولات در سایر کشورهای درگیر با بیماری کرونا، بیانگر این واقعیت است که می‌توان ضمن حفظ بهداشت فردی و رعایت تمامی موازین مدنظر، مصرف محصولات پلاستیکی را مدیریت و آلودگی کمتری به محیط زیست تحمیل کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس شهرداري تهران محیط زیست محصولات پلاستیکی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۰۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی اتوبان شهید کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی

 رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تبریز گفت: طرح پاکسازی گسترده و خودجوش  اتوبان شهید کسایی تبریز به مناسبت هفته سلامت و زمین پاک با هدف حمایت از پویش امروز من بدون کیسه پلاستیکی اجرا شد.

 کریم زاده اظهار کرد: پاکسازی اتوبان شهید کسایی اقدام مشترک بین مرکز بهداشت استان آذربایجان شرقی، حفاظت محیط زیست، شهرداری، هیات‌های ورزش همگانی و گروه‌های دوستدار محیط زیست بود.

وی هدف از این حرکت مشترک را تاکید بر لزوم توجه به زمین و آلودگی‌های ناشی از رهاسازی پسماند و زباله‌های پلاستیکی در محیط و فضا‌های عمومی عنوان کرد که می‌تواند باعث به خطر انداختن سلامت جامعه و صدمات جبران ناپذیر به محیط زیست شود.

کریم زاده افزود: برگزاری این برنامه گسترده پاکسازی در حاشیه اتوبان شهید کسایی و محور اصلی مواصلاتی کلانشهر تبریز تنها به منظور جمع آوری زباله نیست بلکه حساس سازی و آموزش چهره به چهره با اولویت فرهنگ سازی برای جلوگیری از تولید زباله و پخش آن در طبیعت، رودخانه‌ها و محیط‌های شهری است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • لزوم ابلاغ ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان در فروشگاه‌ها
  • اجرای طرح ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان
  • حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد
  • پاکسازی اتوبان شهید کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی
  • پاکسازی اراضی شهرک صنعتی قرچک همزمان با هفته زمین پاک
  •  انواع ظروف یکبار مصرف درب دار پلاستیکی در آرمانی 724
  • کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند
  • ضرورت آموزش حفاظت و نگهداری از طبیعت به دانش آموزان
  • آبیاری غیرمتعارف و ظروف پلاستیکی چالش مهم محیط زیست
  • زباله‌های پلاستیکی یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های محیط‌زیست