Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک شرکت صنعتی در استان زنجان، با همت و تلاش تعدادی از جوانان نخبه ایرانی توانسته است با تولید ترمز انواع لوکوموتیوهای خارجی در اوج تحریم‌های ظالمانه دشمنان از «آلستون» تا «جنرال موتورز»، کشورمان را از واردات این قطعه استراتژیک و حساس خودکفا و بی‌نیاز کند.

خبرگزاری فارس، گروه استان‌ها- قنبر رسولی، دشمنان نظام و انقلاب حلقه تحریم‌های ظالمانه خود را هر روز تنگ و تنگ‌تر می‌کنند تا به خیال خود کشورمان را به تسلیم وادار و به میز مذاکره بی‌ثمر بکشانند تا به خواسته‌های شوم خود برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنایع کشور این روزها بیشتر از روزهای دیگر آبدیده شده و خود را برای مقابله با این سختی‌ها آماده می‌کنند و در این راه شرکت‌هایی هستند که با تلاش و همت و غیرتی ‌مثال‌زدنی در خط مقدم دفاع از کشور قرار دارند و به حق توانسته‌اند با فعالیت خود زمینه خودکفایی ایران اسلامی را از کشورهای بیگانه فراهم کنند.

صنعت ریلی امروز یکی از مهمترین زمینه‌ها برای توسعه یک کشور است، صنعتی که اشتغال فراوانی را فراهم می‌کند و در زمینه کاهش حوادث و همچنین کاهش هزینه تمام شده حمل و نقل نقش بی‌بدیل و انکار ناپذیری دارد.

اما صنعت ریلی امروز بیش از پیش نیاز به حمایت مسؤولان و توجه دارد، چرا که بومی شدن این صنعت می‌تواند علاوه بر خودکفایی کشور زمینه اشتغال و رونق تولید در این بخش و بخش‌های جانبی را فراهم و از خروج میلیاردها دلار ارز از کشور جلوگیری کند، صنعتی که امروزه در بخش‌های اصلی وابسته به خارج است.

امروز در کشور به همت جوانان و مهندسان و دلسوزان ایران عزیز واحدهایی را داریم که با جان و دل برای این آب و خاک تلاش می‌کنند، واحدهایی که گمنام و بی‌نام و نشان هستند، اما کارهایی را که انجام می‌دهند بسیار بزرگ و با اهمیت است، کارها و اقداماتی که شاید برخی مواقع به دلایل متعدد  و گاه ... نشود بازگو کرد.

اما اگر به عنوان یک ایرانی وقتی می‌شنویم که به همت جوانان ایران اسلامی از واردات یکی از مهمترین قطعات لوکوموتیوهای وارداتی خودکفا شده است، شاید باورش سخت باشد اما ماجرا عین واقعیت است.

شرکت مهندسی و ساخت پارسان در یکی از شهرک‌های صنعتی زنجان کاری کرده کارستان و موفق شده به همت جوانان توانمند و تحصیلکرده این مرز و بوم کشور را از وابستگی به خارج از کشور در تولید مقاومت ترمز دینامیکی (Dynamic Braking Resistor) انواع لوکوموتیوهای وارداتی خودکفا کند، ترمزهایی که در گذشته با هزاران سختی و دشواری و با خروج ارز به کشورمان و با کیفیت بسیار پایین و گاه نامرغوب فروخته می‌شد.

ترمز‌های دینامیکی که با هزار زحمت به کشور وارد می‌شد بسیار با بی‌کیفیت و با دشواری فراوان فروخته می‌شد به طوری که برای واردات این ترمزها حتی در قبال چند برابر قیمت کالا نیز کشور ثالثی وارد عمل می‌شد و ...

حرف‌های ناهیده کیوانی، مدیر عامل گروه مهندسی و ساخت پارسان را در یک گروه فضای مجازی می‌بینم و برای شنیدن مشکلات آنها مشتاق می‌شوم، قرار می‌گذارم تا به شرکت آنها بروم و پای درد دل آنها بنشینم.

از او می‌خواهم در مورد شرکت و فعالیت‌های آنها برایم بگوید، می‌گوید: این شرکت در سال ۱۳۸۵ تاسیس شده و به صورت کاملا تخصصی در زمینه تولید مقاومت‌های صنعتی فعالیت خود را آغاز کرده است.

مدیر عامل گروه مهندسی و ساخت پارسان ادامه می‌دهد: این شرکت تعدادی از نخبگان کشور با مدارک دانشگاهی معتبر در مقاطع فوق لیسانس و دکتری را گرد هم آورده است و بعد از سال‌ها تحقیق و از سال۱۳۹۶ خط تولید مقاومت‌های ترمز دینامیکی لوکوموتیو را راه‌اندازی و برای نخستین‌بار ترمز دینامیکی لوکوموتیوهای «کیشوان چین»، «زیمنس آلمان»، «آلستوم فرانسه» و حتی «جنرال موتورز» آمریکا را تولید و صنعت ریلی را از واردات این محصول بی‌نیاز کرده است. 

وی ادامه می‌دهد: نخستین ترمز دینامیکی تولیدی این شرکت برای لوکوموتیوهای ساخت کشور چین به سفارش شرکت راه‌آهن کشش بوده که تولید این محصول نیاز به دستگاه‌های خاص برای ساخت مقاومت نواری پیوسته به طول ۱۴ متر و تکنولوژی بالای جوشکاری داشت که بعد از ماه‌ها تحقیق و بررسی علاوه بر ساخت دستگاه‌های لازم به تکنولوژی جوشکاری مورد نیاز نیز دست یافتیم و در پی آن مهمترین ایراد این محصول چینی که ضعف محل جوش بود، نیز برطرف شد.

کیوانی می‌گوید: حدود سه سال است که مقاومت‌های تولیدی داخل و گروه مهندسی و ساخت پارسان تحویل شده زیر بار است و هیچگونه خرابی تا کنون گزارش نشده است، این در حال است که اغلب طول عمر  نمونه‌های وارداتی کمتر از این مدت بوده است.

مدیر عامل گروه مهندسی و ساخت پارسان ادامه می‌دهد: در حال حاضر برای تولید ۱۶۰ دستگاه ترمز دینامیکی لوکوموتیوهای «آلستوم» با شرکت مپنا قرارداد داریم و به جز استیل خاص که متاسفانه در داخل کشور تولید نمی‌شود، بقیه قطعات مورد نیاز یا به روش مهندسی معکوس بومی سازی شده و یا با قطعات دیگر جایگزین شده است.

در این شرکت نشد، یا نمی‌شود نداریم

وی می‌گوید: در این شرکت نشد، یا نمی‌شود نداریم و اگر نتوانیم به هر دلیل قطعه‌ای خاص را بسازیم به دنبال جایگزین آن می‌رویم و کار تعطیل بردار نیست، شده اگر شبانه‌روزی تلاش کنیم به دنبال دستیابی به آن هستیم و اجازه نمی‌دهیم نبود قطعه‌ای کار و تولیدت ما را دچار مشکل کند.

کیوانی در مورد ترمز دینامیکی لوکوموتیوهای زیمنس... و نحوه طراحی و ساخت آن می‌گوید: با توجه به اینکه در تولید این مقاومت‌ها از  نوع خاصی کامپوزیت استفاده شده است، امکان مهندسی معکوس این دستگاه‌ها بعید به نظر می‌رسید، اما این شرکت با دریافت مشاوره از تولید کنندگان داخلی و با پشتکار تیم فنی موفق به تولید این قطعات کامپوزیتی و در نهایت نمونه‌سازی ترمز دینامیکی لوکوموتیوهای زیمنس شد. 

مدیر عامل گروه مهندسی و ساخت پارسان در مورد پروژه‌های جدید شرکت می‌گوید: پروژه جدید شرکت پارسان راه‌اندازی خط تولید بانک بارهای بزرگ است که تا کنون از شرکت‌های اروپایی با چندین برابر قیمت خریداری می‌شد.وی در مورد ساخت ترمز لوکوموتیوهای جنرال موتورز ادامه می‌دهد: اما در مورد ترمزهای دینامیکی GM به دلیل آمریکایی بودن لوکوموتیوهای «جنرال موتورز»(GM)، متاسفانه در تحقیق و بررسی مواد به کار رفته با مشکلات جدی روبه‌رو شدیم و بعد از یک سال تحقیق و بررسی به جای مهمترین قطعه به کار رفته در آن که تکنولوژی بسیار بالایی دارد و در انحصار یکی از شرکت‌های آمریکایی است، قطعه دیگری را جایگزین کردیم و هم اکنون در حال تولید ۱۵۰ دستگاه ترمز دینامیکی برای شرکت مپنا هستیم. این کالا قبلا توسط شرکت‌های آمریکایی تولید می‌شد و بعد از تحریم با کیفیت پایین‌تر توسط یک شرکت هندی تامین می‌شد.

بعد از ترمز زیمنس جنرال موتورز هم ساخته شد

در چند ماه گذشته اولین نمونه load bank با توان ۲ مگاوات برای شرکت ایرانسل تولید، تحویل و راه‌اندازی شد که کیفیت طراحی خاص این محصول تعجب بازرسان خارجی شرکت هواوی (سهامدار شرکت ایرانسل) را برانگیخت. در تست نهایی این محصول از مسؤولان استان برای بازدید دعوت به عمل آمد که متاسفانه مورد توجه واقع نشد.

به یاری خدا  در حال مذاکره برای عقد قرارداد برای توان‌های بالاتری از این محصول برای سایر صنایع هستیم.

وی از صادرات تولیدات این شرکت به عراق و الجزایر می‌گوید و ادامه می‌دهد: در صورت حمایت مسؤولین امکان صادرات به آفریقای جنوبی سوریه و سایر کشورهای منطقه نیز وجود دارد.

کیوانی افزود: بعد از بازدید استاندار وقت و قبل از اتمام مهلت مقرر با تمدید چند ماه توسط شرکت شهرک‌های صنعتی، همه تعهدات فوق در زمان مقرر محقق شد ولی متاسفانه شهرک صنعتی استان زنجان به بهانه‌های مختلف سعی در لغو این مشوق دارد و از عودت سفته‌های این شرکت خودداری می‌کند و متاسفانه این موضوع باعث شده در دریافت تضامین قراردادی دچار مشکل شویم.کیوانی با بیان اینکه با توجه به موفقیت‌هایی که این شرکت در صنایع مختلف به ویژه صنعت ریلی به دست آمده امید است در سال جهش تولید مورد حمایت مسؤولین قرار گیرد، می‌افزاید: در سال ۱۳۹۶ با ارائه طرح توسعه شرکت، در زمینه راه‌اندازی خط تولید مقاومت‌های ترمز دینامیکی زمینی به مساحت 4 هزار و 200 متر مربع با مشوق ۸۰ درصد با تایید مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی برای راه‌اندازی این طرح تحویل شرکت پارسان شد و سه شرط  ارائه پایان کار، پروانه بهره برداری و اشتغالزایی 20 نفر در مدت یکسال  برای این موضوع تعیین شد.

از تحریم داخلی گلایه داریم...

به نظر می‌رسد دور زدن تحریم‌های ظالمانه دشمنان در برخی موارد آسان‌تر و سهل‌تر از دور زدن تحریم‌ها و بی‌توجهی مسؤولان در داخل کشور باشد، چرا که هستند صنعتگران و تولیدکنندگان داخلی که از بخشنامه‌ها و قوانین دست و پاگیر دستگاه‌های مختلف در زمینه مختلف گلایه دارند و خواستار تجدید نظر در آنها هستند.

پیگیری‌های مورد نظر در دستور کار قرار گرفته است

مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان زنجان در مورد مشکلات به وجود آمده برای گروه مهندسی و ساخت پارسان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: در مورد مشکلات این شرکت پیگیری‌های مورد نظر در دستور کار قرار گرفته است.

ایرج احمدی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم که این مشکلات از طریق راهکارهای مختلف بررسی و رفع شود، افزود: امیدواریم در نشستی که با مدیران این شرکت خواهیم داشت این مشکلات را بررسی کنیم تا راه حل مناسبی برای حل مشکلات آنها پیدا کنیم.

خبرگزاری فارس بر خود وظیفه می‌داند تا مشکلات این شرکت که با همت جوانان کشورمان دست به کار بزرگی زده و ایران اسلامی را در زمینه تولید ترمزهای دینامیکی انواع لوکوموتیو خودکفا کند، پیگیری و انتظار از مسؤولان نیز در این باره این است تا مشکلات خرد و دست و پاگیر که گاه موجب می‌شود تا جوانان این مرز و بوم از ادامه کار دلسرد شوند را برطرف و در سال جهش تولید یاری رسان جهادگران این عرصه باشند.

انتهای پیام/2308/ق/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: تحریم داخلی تخصصی مشکلات فعالیت دانشجویان تلاش نخبگان شهرک های صنعتی جنرال موتورز ادامه می دهد راه اندازی همت جوانان مقاومت ها دستگاه ها صنعت ریلی تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۴۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۲۰ فروند هواپیمای تفریحی-آموزشی داریم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد معاضدی مدیرکل دفتر صنایع هوایی وزارت صمت در مصاحبه با صدا و سیما با اشاره به حمایت از حوزه هوایی در قانون مادر و یا برنامه هفتم گفت: در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه برای بخش هوایی الزامات و احکامی پیش بینی شده بود ولی متأسفانه در حوزه صنعتی در برنامه هفتم این موضوعات یا کمرنگ‌تر شده و یا به صراحتی که باید باشد ذکر نشده که این صنعت را در طول ۵ ساله آینده از خیلی از حمایت‌های دولتی محروم می‌کند.

وی با بیان اینکه توسعه صنعت هوایی برای تکامل و رسیدن به بلوغ نیازمند سپری کردن روند ۱۵ ساله است؛ افزود: به منظور استمرار برنامه‌ها و تکالیف صنعت هوایی خواهشمندیم کمیسیون تلفیق و متولیان امر در آخرین تاییدات برنامه هفتم آن را مدنظر قرار دهند و در بخش صنعت و وزارت صمت تکالیف توسعه‌ای پیش بینی شود.

مدیرکل دفتر صنایع هوایی وزارت صمت به زیرمجموعه‌های تخصصی بخش هوانوردی در وزارت صمت اشاره کرد و ادامه داد: هوانوردی عمومی یکی از حوزه‌های تخصصی بخش هوایی در وزارت صمت است که به تولید، پشتیبانی و تأمین قطعات مورد نیاز این صنعت را بر عهده دار دارد.

معاضدی با اشاره به وجود ۲۲۰ فروند هواپیمای تفریحی-آموزشی مورد ثبت سازمان هواپیمایی کشوری، گفت: وزارت صمت از تولیدکنندگان هواپیماهای تفریحی- آموزشی و از فعالان بخش صنعتی، تعمیر و نگهداری و تأمین قطعات این صنعت حمایت می‌کند.

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص تولید داخل در بخش هواپیماهای آموزشی گفت: شرکت‌های توانمند داخلی در این زمینه با تأیید سازمان هواپیمایی کشوری و مجوز تولید (POA) فعالند و محصولاتشان پس از تولید به آموزشگاه‌های خلبانی و افراد متقاضی فروخته شده و هم اکنون پرواز می‌کنند.

معاضدی به تجهیزات فرودگاهی به عنوان دیگر حوزه فعالیت دفتر صنایع هوایی وزارت صمت اشاره کرد و افزود: همه وسایل و ابزارآلات اطراف هواپیما توسط چند شرکت داخلی تولید و خدمات پس از فروش همچون تعمیر این تجهیزات هم در داخل انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: انواع دستگاه‌های ژنراتور برق زمینی، سیستم تهویه مطبوع، سیستم ناوبری بصری یا روشنایی باند، پل‌های تلسکوپی، سورتینگ (دسته بندی) و تحویل و توزین و توزیع بار توسط شرکت‌های اغلب دانش بنیان تولید می‌شود.

فعالیت بیش از ۳۵۰ شرکت در زنجیره تأمین و تولید صنایع هوایی

مدیر کل دفتر صنایع هوایی وزارت صمت پشتیبانی از ناوگان پروازی در بخش صنعتی و تعمیراتی را یکی از وظایف سازمانی و ساختاری وزارت صمت عنوان کرد و گفت: وزارت صمت برای توسعه زیست بوم فعالان صنعت هوایی و کسب و کار بهتر به تولیدکنندگان قطعات مورد نیاز هواپیماهای مسافری خدماتی از جنس تسهیلات، تأمین زمین، استقرار در شهرک‌های صنعتی و حمایت‌های مالیاتی و گمرکی ارائه می‌کند.

وی با بیان اینکه اکثر قطعات پرمصرف مورد نیاز هواپیماهای مسافری با حمایت مجموعه‌های علمی، وزارت راه و سازمان هواپیمایی کشوری تولید و به شرکت‌های هوایی تحویل داده می‌شود، افزود: بیش از ۳۵۰ شرکت در زنجیره تأمین و تولید فعالند که اکثراً شرکت‌های دانش بنیان هستند.

معاضدی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص چالش‌های موجود در ساخت و تعمیر هواپیما و اینکه آیا شرکت‌های داخلی با تولید قطعات می‌توانند این گره‌ها را برطرف کنند؟ گفت: ذات این صنعت جزو صنایع هایتک و حاکمیتی است هم صنعت و هم اخذ تاییدیه از سازمان هواپیمایی کشوری و برآورده ساختن الزامات بسیار هزینه بَر است.

وی ادامه داد: همه صنایع هوایی دنیا با محصولات پیشرفته همیشه با چالشی به نام هزینه زیاد و یا قیمت تمام شده با فناوری‌های بالا و شمارگان (تیراژ) کم رو به رو هستند که این باعث می‌شود شرکت‌ها برای دستیابی به محصولاتشان زمان زیادی را در بخش فنی مهندسی، آزمایشگاه‌ها و تست‌های لازم برای برآوردن الزامات آئین نامه‌ای سپری کنند که این موضوع هزینه تمام شده را افزایش می‌دهد ولی مورد اقبال شرکت‌های هواپیمایی هم بوده است، زیرا همه قطعات بر اساس الزامات و نظارت سازمان هواپیمایی کشوری تولید می‌شود.

این مقام مسؤول در پاسخ به پرسشی در خصوص همخوانی داشتن تولیدات داخلی با استانداردهای جهانی، گفت: تولیدات بر اساس الزامات بین‌المللی و با نظارت سازمان هواپیمایی کشوری انجام می‌شود.

اعطای پروانه صنعتی به فعالان صنعت هوایی مستلزم بازنگری در قانون محیط زیست

مدیرکل دفتر صنایع هوایی وزارت صمت با بیان اینکه بر اساس قانون هوای پاک استقرار شرکت‌های صنعتی در شعاع ۱۲۰ کیلومتر تهران ممنوع است مگر اینکه در شهرک صنعتی باشد؛ گفت: الزامات صنعت هوایی ایجاب می‌کند که تولیدکنندگان و تعمیرکنندگان اقلام هوایی به فرودگاه نزدیک باشند، زیرا جا به جایی قطعات از فرودگاه به محل تعمیرات باعث بروز مشکلاتی می‌شود این در حالی است که هم اکنون شرکت‌ها در اطراف فرودگاه یا با شعاع کمتر از ۱۲۰ کیلومتر در مناطقی فعالیت صنعتی خود را بر اساس الزامات سازمان هواپیمایی کشوری انجام می‌دهند، اما وزارت صمت نمی‌تواند برای این فعالان پروانه صنعتی صادر کند و متأسفانه نمی‌توانند از حمایت‌های وزارت صمت هم برخوردار شوند.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا ارائه پروانه بهره برداری به این واحدهای تولیدی نیازمند تغییر قانون است و آیا این صنایع آلاینده هستند؟ گفت: این صنایع آلایندگی ندارند، اما نظر محیط زیست است و باید بررسی و ارزیابی‌های لازم انجام شود. به هر حال باید با دیدگاه اینکه این شرکت‌ها آلایندگی کمتری دارند و صنایع‌های تک (پیشرفته) صنایع آلاینده‌ای نیستند؛ با نگاه مثبت محیط زیست و قانون مجلس این مجوز به بخش فعالان حوزه صنعت هوایی داده شود که از الزام ۱۲۰ کیلومتر شعاع تهران یا ۵۰ کیلومتر اصفهان و یا بین این دو شهر که بیشتر فعالان بخش هوایی در آن فعال هستند مستثنی شوند. به هر حال برای انتقال هواپیما از باند فرودگاه به آشیانه پرواز یا تعمیرات، آشیانه باید مجوز پروانه صنعتی را اخذ کند تا بتواند از تسهیلات و حمایت‌های وزارت صمت برخوردار شود.

همکاری بین سازمانی شعار صنایع هوایی

مدیر کل دفتر صنایع هوایی وزارت صمت در خصوص هم افزایی در صنعت هوایی با توجه به فعالیت وزارتخانه‌های مختلف همچون دفاع، سازمان هواپیمایی، وزارت راه، صمت و معاونت علمی در زمینه هوایی گفت: یکی از شعارهای گروهی صنایع هوایی کار گروهی و همکاری بین سازمانی است، از زمان ورود به فرودگاه تا رسیدن به مقصد، نهادهای مختلفی در لایه‌های مختلف فنی، مهندسی، عملیات پرواز، مراقبت پرواز فعالیت می‌کنند تا مسافران به سلامت به مقصد برسند.

وی با بیان اینکه در حوزه صنعتی هم همین هم افزایی وجود دارد، ادامه داد: ما یک کنسرسیوم (مجموعه) داخلی داریم، اکثر زیرساخت‌های تولیداتی در مجموعه وزارت دفاع است که با حمایتی که این وزارتخانه از تولید و آزمایش قطعات داخلی انجام می‌دهد توانمندی خوبی احصا شده، همچنین در بخش تعمیرات همکاری نزدیکی وجود دارد.

معاضدی اضافه کرد: وزارت راه شامل سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاه‌ها است در این مجموعه نقش خاصی بر اساس قوانین خود و قوانین بین‌الملل ایفا می‌کنند، معاونت علمی دیدگاه تحقیق و توسعه، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، توسعه شرکت‌های دانش بنیان را برعهده دارد، صندوق نوآوری و شکوفایی و وزارت صمت هم وظایف سازمانی و تمرکز امور صنعتی را برعهده دارد و همه در یک زیست بوم مشخصی بر اساس شرح وظایفی که وجود دارد همکاری خوبی دارند.

کد خبر 6084434 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی شدند
  • میزان ظرفیت تولید گاز به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده است
  • دانشگاهیان با ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان موجب خودکفایی کشور می‌شوند
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران
  • در ساخت و تعمیر کشتی به خودکفایی رسیده ایم
  • تکمیل زنجیره ارزش، گلوگاه «جهش تولید» در صنعت پتروشیمی است
  • برداشت ۳۸ هزار تن شکر در کشت و صنعت هفت تپه
  • ۲۲۰ فروند هواپیمای تفریحی-آموزشی داریم
  • دانش‌بنیان شدن صنعت نفت به توسعه زنجیره ارزش کمک می‌کند