Web Analytics Made Easy - Statcounter

هلند اعلام کرد که قصد دارد از روسیه به دلیل حادثه سقوط هواپیمای خطوط مالزی که سال ۲۰۱۴ در شرق اوکراین اتفاق افتاد، شکایت کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «استف بلاک» وزیر امور خارجه هلند روز جمعه خبر داد که این کشور قصد دارد در دادگاه اروپایی حقوق بشر به دلیل حادثه سقوط هواپیمای MH۱۷ از روسیه شکایت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرواز MH۱۷ خطوط هواپیمایی مالزی روز ۱۷ جولای ۲۰۱۴ (۲۶ تیرماه ۱۳۹۳) در شرق اوکراین سرنگون شد. سرنگونی این هواپیما در بحبوحه درگیری‌ها در شرق اوکراین روی داد.

تمامی ۲۹۸ مسافر این هواپیما که اغلب هلندی و مالزیایی بودند در این حادثه جان خود را از دست دادند.

بلافاصله پس از این حادثه، آمریکا و متحدان اروپایی‌اش بدون هیچگونه شواهدی مدعی شدند که روسیه مسئول این فاجعه است.

این ادعا به عنوان دستاویزی برای واشنگتن و بروکسل برای ارائه تحریم‌هایی علیه مسکو تبدیل شد این در حالی است که روسیه بار‌ها این ادعا را رد کرده است.

پس از این حادثه تیم تحقیقاتی به رهبری هلند تشکیل شد که از اوکراین، بلژیک و استرالیا برای پیوستن به این تحقیق نیز دعوت شد، اما روسیه را برای مشارکت در این تحقیقات دعوت نکردند.

در سال ۲۰۱۸، این تیم تحقیقاتی مدعی شد که هواپیما توسط سامانه موشکی باک سرنگون شده و این سامانه متعلق به یگان پنجاه‌وسوم موشک‌های ضد هوایی ارتش روسیه است. این تیم تحقیقاتی اعلام کرد که به کمک اطلاعات محرمانه‌ای که توسط مقامات هلند و روسیه فراهم شده و نمی‌تواند آن‌ها را فاش کند به این نتیجه رسیده است. این تیم همچنین گفت که از تصاویری که در رسانه‌های اجتماعی بدست آورده برای اثبات ادعای خود استفاده کرده است.

روسیه با هدف پاسخ دادن به این ادعا نیز تحقیقات مستقلی را آغاز و اعلام کرد سامانه باک که ادعا شده باعث سرنگونی هواپیمای مالزیایی شده توسط سایت اسلحه سازی «دولگوپرودنی» در سال ۱۹۸۶ ساخته و به ارتش اوکراین تحویل داده شده و پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ نیز در آن کشور باقی مانده است. اگر چه تیم تحقیقات هلندی این شواهد را کاملا نادیده گرفته است.

پس از گذشته چند سال از حادثه سقوط، تیم تحقیقات هلندی سه شهروند روس و یک اوکراینی را مظنون اصلی سرنگونی این هواپیما اعلام کرده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: هلند روسیه خطوط هوایی مالزی سانحه هوایی تیم تحقیقات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۵۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوکراین فقط شش ماه وقت دارد

تابستان گذشته انتظار زیادی وجود داشت که ضد حمله «بزرگ» اوکراین که علیه نیرو‌های روسی آغاز شده بود، باعث به عقب رانده شدن نیرو‌های روسی شود و کی‌یف پیروز شود، اما این اتفاق نیفتاد.

به گزارش ایسنا، روزنامه دیلی‌تلگراف در گزارشی می‌نویسد: ضد حمله اوکراین نه تنها موفقیت‌آمیز نبود بلکه با شکست روبرو شد و دستاورد‌های کمی برای کی‌یف در پی داشت. این شکست را می‌توان تا حدی به گردن امتناع غربی‌ها برای تامین کمک‌های نظامی مناسب برای اوکراین انداخت.

نتیجه این اقدام واکنش مسکوت در سیاستگذاری‌های داخلی اروپایی‌ها و آمریکا بود که بی‌شک به شکست و ناکامی جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در تصویب به موقع بسته کمک بیشتر در کنگره و همچنین بی‌میلی کشور‌های اروپایی در تشدید کمک‌های خود به اوکراین منجر شد.

ترکیبی از تلفات و کمبود مهمات در اوکراین به نیرو‌های روسی اجازه داده تا به نبرد برگردند و مناطقی استراتژیک را تحت کنترل خود دربیاورند. نیرو‌های روسی در پیشرفت‌های خود دستاورد‌های خوبی در خط مقدم داشته‌اند. به طوریکه اوکراین مجبور شد تا یکسری از مناطق را رها کند و همچنین خسارات جدی به زیرساخت‌های این کشور در نتیجه حملات هوایی نیرو‌های روسی وارد آمد.

اکنون انگلیس و آمریکا بسته کمکی اضافی شامل سیستم‌های دفاع هوایی، موشک‌های دوربرد و مهمات را به اوکراین اعلام کرده است. اگر لندن و واشنگتن ارسال تسلیحات و مهمات را به کی‌یف تسریع بخشند، اوکراین قادر خواهد بود تا در خط مقدم ثبات داشته باشد و از زیرساخت‌هایش نیز حفاظت کند. این ممکن است در مواجهه با حمله بزرگ روسیه در تابستان حیاتی باشد.

با اینکه بسته کمکی جدید برای اوکراین شاید باعث موفقیت نسبی این کشور شود، اما کی‌یف را قادر نمی‌سازد تا به پیشرفت قابل ملاحظه‌ای دست پیدا کند و به صحنه برگردد. یکی از دلایل برتری هوایی روسیه در بسیاری از موارد و دفاع هوایی مستقر در زمین ناکافی اوکراین است. یکی دیگر از دلایل نداشتن نیروی کافی در ارتش اوکراین است و پس از بیش از دو سال نبرد سخت، به نظر می‌رسد که اوکراین نتوانسته یک بسیج بزرگ نیرو‌ها که به آن نیاز دارد را اجرایی کند.

همچنین چالش‌های مورد نظر برطرف نشدنی هستند. روسیه یک رشد اقتصادی فزاینده‌ای را در این دوره جنگ داشته و اکنون نیز در حال ایجاد سطوح عظیم نیرو است که خودشان را برای محقق شدن اهداف ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه قربانی می‌کنند.

اگر مسکو بتواند به موفقیتی شگرف در تابستان دست پیدا کند که شاید شامل خارکیف، دومین شهر اوکراین شود، دیگر میل و رغبتی برای غرب نماند که هزینه بیشتری برای اوکراین در زمستان پیش رو صرف کنند.

این چشم‌انداز تیره و تار با عدم اطمینان بیشتر در مورد انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا و انتخابات پارلمانی در انگلیس بدتر هم می‌شود. به نظر می‌رسد به دلیل سطحی از عزم و اراده که در میان متحدان غربی اوکراین دیده نمی‌شود، این جنگ پایانی خوش برای روسیه داشته باشد.

دیگر خبرها

  • مقام روسی: آمریکا جنگ را انتخاب کرده است
  • (ویدیو) استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • اوکراین فقط شش ماه وقت دارد
  • فیلم| حملۀ اوکراین به تأسیسات نفتی روسیه
  • چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته ای استفاده نمی کند؟
  • (ویدئو) استفاده از برانکارد رباتیک در جنگ اوکراین و روسیه
  • برخورد دو بالگرد نظامی در مالزی ۱۰ کشته برجای گذاشت+ فیلم
  • ببینید | حمله هوایی روسیه به برج مخابراتی دومین شهر بزرگ اوکراین