Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر اکتشاف ایمیدرو ورود فولاد مبارکه به اکتشاف را واکنش این صنعت به اهتمام سنگ آهنی ها به تولید فولاد می‌داند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، مجوز ۷ فقره پروانه اکتشاف معدنی برای فولاد مبارکه صادر شد و پهنه‌ای به وسعت حدود ۱۴ هزار متر مربع در اختیار این شرکت قرار گرفت، این اتفاق به این معناست که بزرگ‌ترین مجتمع تولید فولاد کشور به اکتشاف مواد معدنی روی آورده است، در حالی که سازمان زمین شناسی متولی اصلی اکتشاف در کشور است و ایمیدرو نیز در اکتشاف دست دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«علی اصغرزاده»، مدیر اکتشاف ایمیدرو، درباره انگیزه فولا مبارکه در ورود به امر اکتشاف  به خبرنگار برنا گفت: در سال های پیش براساس سیاستگذاری‌هایی که در کشور برقرار بود، متولی همه حوزه‌های مرتبط با صنعت فولاد شرکت ملی فولاد ایران بود و این شرکت، همه مجموعه‌های درگیر در صنعت فولاد را هدایت می‌کرد.

او افزود: همه معادن سنگ آهن، زغال سنگ و شرکت‌های فولادی مانند ذوب آهن، فولاد مبارکه و فولاد خوزستان در مجموعه شرکت ملی فولاد به هم وصل بودند. برای همه اینها سیاستگذاری واحدی انجام می‌شد و به این ترتیب برنامه‌ریزی می‌شد که کشور چقدر زغال سنگ و سنگ آهن، نیاز دارد و چقدر باید فولاد تولید کند.

او ادامه داد: این مجموعه صنعت فولاد کشور را تغذیه می‌کرد و به پیش می‌برد، اما با واگذاری‌های پراکنده این شرکت‌ها، فولادی‌ها به بخش های صنعتی واگذار شدند، زغالی‌ها تقریبا رها شدند و سنگ آهنی‌ها به مجموعه‌های دیگر واگذار شدند.

اصغرزاده اضافه کرد: این جدایی‌ها به ایجاد رقابت‌هایی انجامید. در امتداد این رقابت‌ها، فولادی‌ها تلاش کردند قیمت سنگ آهن و زغال سنگ را پایین نگه دارند تا بتوانند سود بیشتری ببرند. سنگ آهنی‌ها هم با افزایش بهای جهانی سنگ آهن و بیشتر بودن قیمت‌های جهانی از قیمت‌های داخلی به صادرات روی آوردند تا بتوانند، برای خود ارزش افزوده بیشتری ایجاد کنند و در ادامه از درآمد حاصل از محل ارزش افزوده به ساخت فولاد روی آوردند. زغالی‌ها هم چون قدرت رقابت و صادرات نداشتند و به حاشیه کشیده شدند.

مدیر اکتشاف ایمیدرو خاطرنشان کرد: فولادی ها احساس خطر کردند که وقتی کارخانه‌های فولادی سنگ آهنی‌ها به مرحله تولید برسد، دیگر فولادی‌ها سهمی از سنگ آهن داخلی نداشته باشند. این شد که فولادی‌ها کم کم به اکتشاف  و استخراج سنگ آهن روی آوردند. در همین راستا فولاد مبارکه شروع به سرمایه‌گذاری در معدن سنگان کرد و در ادامه فولاد خوزستان و فولاد خراسان هم به این معدن ملحق شدند.  

او در پایان افزود: در نتیجه، گرایش فولادی‌ها به سنگ آهن در واکنش به توجه سنگ آهنی‌ها به فولاد بود. سنگ آهنی‌ها از قیمت های داخلی راضی نبودند و در نتیجه به تولید فولاد روی آوردند تا ارزش افزوده خود را در زنجیره حفظ کنند، وگرنه مجبور بودند سنگ آهن خود را با قیمت پایین به فولادی‌ها بفروشند. 2/5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سنگ آهن فولاد مبارکه ایمیدرو سنگ آهنی ها فولاد مبارکه روی آوردند فولادی ها سنگ آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۶۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان افزایش قیمت خودرو با شروع بهار؛ به طور میانگین چقدر گرانی داشتیم؟

«دنیای اقتصاد» نوشت: نگاهی به روند قیمت‌ها در این بازه زمانی نشان می‌دهد که از ابتدای سال جاری تاکنون بهای خودروهای داخلی در بازار به طور میانگین ۴۷میلیون تومان، معادل ۷.۱درصد، رشد داشته است. محصولات مونتاژی اما در همین مدت زمان کمتر تحت‌تاثیر رشد قیمت بوده‌اند و بهای آنها به طور میانگین ۲۸.۸میلیون تومان افزایش یافته تا رشدی ۱.۸درصدی را ثبت کند.

فروردین، ماه پرتلاطمی برای بازار خودروی ایران بود. طی تعطیلات نوروزی قیمت خودرو رو به رشد رفت اما شیب چندان شدیدی نداشت. با این وجود بعد از ۲۵ فروردین و اوج‌گیری چالش‌های منطقه‌ای، بهای خودرو گام بلندی برداشت و به سقف خود رسید. با این وجود طی چهار روز اخیر قیمت خودرو مسیر کاهشی را پیش گرفته، البته این کاهش به قدری نبوده که رشد قیمتی را که از ابتدای فروردین یا حتی پس از تعطیلات نوروزی اتفاق افتاده بود جبران کند.

رشد قیمت خودرو در فروردین‌ماه امسال را می‌توان متاثر از سه عامل اساسی تورم انتظاری، اتفاقات سیاسی و رشد نرخ ارز دید که البته چندان هم از یکدیگر منفک نیستند. البته تورم انتظاری عاملی بود که از اسفندماه سال گذشته تاثیر زیادی روی بازار گذاشت. با گذشت نزدیک به یک سال از آخرین قیمت‌گذاری رسمی خودرو، بسیاری انتظار داشتند که سال نو با اعلام قیمت‌های جدید آغاز شود. بنابراین از همان اسفندماه رشد قیمت‌ها تحت‌تاثیر انتظارات تورمی کلید خورد، موضوعی که در تعطیلات نوروزی همچنان نقش مهمی را ایفا می‌کرد و شیب نمودار قیمت خودرو را مثبت نگه داشته بود. همین انتظارات تورمی ناشی از نزدیک شدن به قیمت‌گذاری است که باعث شده بهای خودروهای داخلی با شیب بسیار تندتری نسبت به محصولات خودروسازان خصوصی پیش برود.

همچنین نرخ ارز بر بهای خودرو به‌شدت موثر بوده است، موضوعی که البته در بیشتر مواقع صادق است، چراکه نمودارهای قیمت خودرو همیشه وفاداری خود را نسبت به نوسانات نرخ ارز به اثبات رسانده‌اند. بهای ارز در بازار آزاد از ابتدای فروردین رو به رشد بوده، که باعث شده قیمت خودرو نیز همان نوسانات را در پیش بگیرد. اتفاقات سیاسی‌ و چالش‌های منطقه‌ای نیز عاملی بود که نقش مهمی در بازار فروردین‌ماه خودرو ایفا کرد، به طوری که ۲۶فروردین بسیاری از خودروها قله قیمتی خود را لمس کردند. البته همان‌طور که اشاره شد، طی چهار روز گذشته شاهد افت جزئی قیمت خودرو بودیم.

اگر اتفاق سیاسی غافلگیرکننده‌ای رخ ندهد و فعلا خبری از رشد قیمت کارخانه‌ای خودرو نباشد، می‌توان گفت روند کاهشی قیمت خودرو ادامه خواهد داشت؛ سناریویی که البته چندان محتمل به نظر نمی‌رسد، چراکه سه‌شنبه بعدازظهر وزیر صمت جلسه‌ای با شورای رقابت داشت که این موضوع احتمال رشد قریب‌الوقوع قیمت رسمی خودرو را تقویت کرده است. بنابراین اگر سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان که زیرمجموعه وزارت صمت است، در آینده‌ای نزدیک دست به اعلام قیمت‌های جدید خودرو بزند احتمالا باز هم شاهد موج دیگری در رشد قیمت‌های بازار خواهیم بود. همچنین اگر باز هم در زمین روابط بین‌المللی کشور، اتفاق غافلگیرکننده‌ای رخ دهد، سایه خود را روی بازار خودرو نیز خواهند انداخت. به‌هرصورت پیش‌بینی این مورد چندان آسان نیست و باید منتظر ماند و دید آیا بازار خودرو می‌تواند روند رو به کاهش قیمت‌ها را حفظ کند؟

دیگر خبرها

  • صادرات ۷.۶ میلیارد دلاری زنجیره فولاد در سال ۱۴۰۲
  • گزارش‌ها از افزایش بهای نفت در پی اخبار حمله به اهدافی در ایران
  • اکتشاف سنگ آهن در خواف درسال ۱۴۰۲ حدود۱۱۱ درصد افزایش یافت
  • میزان افزایش قیمت خودرو با شروع بهار؛ به طور میانگین چقدر گرانی داشتیم؟
  • برگزاری یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنعت فولادکشور در دانشگاه تهران
  • ثبت بالاترین میزان تولید فولاد ایران در سال ۱۴۰۲
  • سقوط بیش از یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • افزایش بهای مسکن به دلیل توقف یک دهه‌ای ساخت مسکن
  • سهم ۲۵ درصدی تجدیدپذیر‌ها از ظرفیت صادراتی برق کشور
  • یکه‌تازی صاحبان مجتمع‌های تجاری در بازار اجاره‌بها