Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-24@18:31:45 GMT

مرور عملکرد پایگاه هوایی دزفول در جنگ تحمیلی

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۸۷۴۷۸

مرور عملکرد پایگاه هوایی دزفول در جنگ تحمیلی

سرتیپ خلبان حسین خلیلی پیرامون نبردهای هوایی پایگاه دزفول می‌گوید: «در مأموریت‌های رزمی مبنی بر پشتیبانی آتش که فقط به عملیات غرب کرخه اختصاص یافته است، ۳۲۴ نوبت بمباران هوایی و ۱۵۶ نوبت دفاع هوایی با «اف۵» در مهرماه همراه با چندین نوبت پوشش هوایی توسط پایگاه‌های هفتم و هشتم شکاری با «اف۱۴» انجام شده است که طی آنها حدود ۱۷۰ دستگاه تانک و نفربر و کامیون دشمن به آتش کشیده شد و پنج فروند هواپیمای دشمن نیز سرنگون شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در این عملیات بیش از ۴۹۸ هزار و ۸۰۰ پوند (حدود ۲۴۰تن) مهمات جنگی مصرف شد. چندین نوبت دیگر گشت ‌رزمی هوایی، شناسایی هوایی و پشتیبانی رزمی نظیر: سوخت‌رسانی و ترابری هوایی در این برآورد لحاظ نشده است.

برای آماده سازی و انجام هر نوبت پرواز در هر پایگاه حداقل ۲۰۰ ساعت کار مستقیم توسط متخصصین غیور فنی در گردان نگهداری باید انجام شود.

در حین اجرای عملیات، پایگاه چهارم شکاری دزفول با برخورداری از پشتیبانی سامانه فرماندهی نهاجا و نیز سامانه فرماندهی نزاجا مرکب از تیپ۲ زرهی، گروه رزمی۳۷ و گروه رزمی۱۳۸ از خطر محاصره و تسخیر و انهدام نجات داده شدند. به تدریج با تدابیر و اقدامات عملیاتی بر قدرت رزمی پایگاه هوایی دزفول افزوده شد و در منطقه صاحب ارزش راهبردی ویژه‌ای شد.

در این پیوند، نامه‌ای هم از اداره سوم سماجا (مرکز فرماندهی سماجا ۳) در مورخ  ۵۹/۷/۶۹ به نیروی هوایی رسید که در آن دشمن به موفقیت‌های بمباران‌های هوایی هفته‌ نخست نبرد در مناطقی که لشکرهای زرهی ارتش عراق در آن مناطق پیشرفت‌هایی داشتند، اذعان کرده و صدام، رهبر رژیم بعث عراق، طی پیامی جهت مقابله با آن خواستار تقویت سامانه‌های موشکی «سام» شده بود.

۲۴۱۲۴۱

کد خبر 1408793

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شهدا ارتش جمهوری اسلامی ایران هواپیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۷۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج نظامیان آمریکایی از نیجر

آمریکا به درخواست نیجر نظامیان خود را از این کشور آفریقایی خارج می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، چندی قبل نظامیان حاکم بر نیجر با اشاره به اتمام توافقنامه این کشور با آمریکا رسما از دولت واشنگتن خواستند،نظامیان خود را از نیجر خارج کند.

وزارت امور خارجه آمریکا با اشاره به دیدار اخیر « علی امین زین » نخست وزیر منصوب حاکمان نظامی نیجر  با « کورت کمپل» معاون وزیر امور خارجه آمریکا در واشنگتن اعلام کرد: در این دیدار کورت کمپل با خروح نظامیان آمریکایی از نیجر موافقت کرد.

در بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا آمده‌ است: کمپل و امین زین توافق کردند که برنامه خروج نظامیان آمریکایی از نیجر به زودی تدوین شود.

به نوشته پایگاه خبری « الوسط لیبیا» موافقت آمریکا با خروج نظامیانش از نیجر درحالی صورت گرفت که مقامات واشنگتن می‌خواستند با حاکمان نیامی توافقنامه نظامی جدیدی امضاء کنند.

آمریکا یک پایگاه هوایی در شمال نیجر دارد که از آنجا هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی به پرواز  در می‌آیند و عملیات مراقبت و جمع آوری اطلاعات را در غرب آفریقا تا جنوب لیبی انجام دهد. در این پایگاه یکهزار و 100 نظامی آمریکایی مستقرند.

شکستی دیگر برای آمریکا در آفریقا؛ حضور نظامی در نیجر غیرقانونی اعلام شد

از زمانی که نظامیان بر نیجر حاکم شدند بحث تعطیلی پایگاه هوایی آمریکا مطرح شد و شورای نظامی حاکم بر نیامی در تیرماه 1402 تصویب کرد که این پایگاه تعطیل شود.

آمریکا از سال 2013 در چارچوب مبارزه با تروریسم  همکاری نظامی و آموزشی خود را  با نیجر شروع و در این کشور پایگاه هوایی تاسیس کرد اما با حاکمیت نظامیان بر نیامی روابط نیجر با دولت‌های غربی متشنج شد و به تیرگی گرائید.

قرار است یک هیئت آمریکایی طی روزهای آینده به نیجر برود تا درباره برنامه خروج نظامیان آمریکایی از این کشور آفریقایی گفت‌وگو کند.

چند روز قبل،  شهروندان نیجر با برپایی تظاهراتی در نیامی خواستار خروج نظامیان آمریکایی از کشورشان شدند.

نیجر در سال گذشته نظامیان فرانسوی که در چارجوب مبارزه با تروریسم در  این کشور  مستقر بودند از خاک خود اخراج کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ◄ نشست مرور فرآیندهای مطلوب سامانه یکپارچه عملیات بندری در بندر شهید رجایی
  • بازدید سرزده یک تمساح از پایگاه هوایی آمریکا + فیلم
  • رزمایش دریایی مشترک سوریه و روسیه آغاز شد
  • (ویدئو) بازدید سرزده یک تمساح از پایگاه هوایی آمریکا
  • (ویدیو) مقایسه قبل و بعد محل پرتابه اسرائیل به پایگاه هوایی اصفهان
  • انجام پنج عملیات مردم یاری توسط بالگرد‌های پایگاه هوانیروز
  • مقایسه قبل و بعد محل پرتابه اسرائیل به پایگاه هوایی اصفهان | آیا واقعا موشک به پایگاه هوایی اصفهان اصابت کرد؟ |ویدئو
  • انجام ۵ عملیات مردم‌یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه طی هفته گذشته
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر
  • استراتژی جدید غرب برای تسهیل عملیات F-۱۶ در اوکراین/ سامانه پدافندی S-۴۰۰ روسیه در کریمه چگونه منهدم شد؟ +عکس و فیلم