Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهاب قاسمی نوازنده دف و سرپرست گروه موسیقی «دنگ دنگ» معتقد است که شیوع ویروس کرونا به آموزشگاه‌های موسیقی ضرر بسیاری وارد کرده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آمار مبتلایان به ویروس کرونا در وضعیتِ نگران کننده‌ای است. برخی از شهرها و استان‌ها وارد وضعیت قرمز شده‌اند.

شیوع ویروس کرونا و تعطیلیِ برخی مشاغل برای مقابله با این ویروس، بسیاری از مشاغل و فعالیت‌ها را با خطر تعطیلی و البته نابودی مواجه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان آموزشگاه‌هایی که در زمینه فعالیت‌های فرهنگی و هنری مشغول هستند، در ماه‌های گذشته بیشترین آسیب و ضرر را متحمل شده‌اند.

نگاهی به آلبوم مشترک شجریان و پورناظری/ گردشی در نغمه‌های ایران من

بسیاری از کسانی که در زمینه آموزش‌های فرهنگی و هنری در نقاط مختلف کشور فعال هستند، نسبت به تعطیلیِ آموزشگاه‌هایشان در هفته‌های اخیر معترضند و معتقدند که آموزشگاه‌های هنری به خصوص آموزشگاه‌های موسیقی به هیچ وجه جزء مشاغل پرخطر نیستند.

شهاب قاسمی یکی از فعالان فرهنگی است که مدیریت یک آموزشگاه موسیقی را برعهده دارد، می‌گوید: در هفته‌های اخیر بارها و بارها شنیده‌ایم که برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، مراکز آموزشی در زمینه فرهنگ و هنر تعطیل شده‌اند. ما حساسیت موضوع و لزوم مقابله با این ویروس را به خوبی درک می‌کنیم؛ اما به شدت هم نگران نابودی مشاغلمان هستیم.

قاسمی که سال‌ها نوازندگیِ دف را در کارنامه دارد، گفت: آموزشگاه‌های موسیقی از اوایل اسفند تعطیل شده‌اند و الان حدود یک ماه است که فعالیت‌شان را از سرگرفته‌اند و با دشواری‌های بسیاری هم مواجه هستند. متاسفانه شاهد هستیم که روزانه جمعیت زیادی به پارک‌ها مراجعه می‌کنند و در این اماکن فاصله اجتماعی هم رعایت نمی‌شود و میزان استفاده از ماسک و دستکش و مواد ضدعفونی هم در پایین‌ترین حدش قرار دارد؛ اما در نهایت پارک‌ها تعطیل نمی‌شوند نخستین قربانیان همان آموزشگاه‌های فرهنگی و هنری هستند.

وی درباره شرایطی که در آموزشگاه‌های موسیقی در دوران کرونایی، رعایت می‌شود، تاکید می‌کند: در کلاس‌های موسیقی، ماسک زدن اجباری است، مواد ضدعفونی در اختیارِ همه قرار دارد، تمام هنرجویان ساعت مشخصی برای ورود و خروج دارند و تجمع در آموزشگاه به هیچ وجه وجود ندارد و فاصله اجتماعی هم میان ِ شاگردد و استاد کاملا رعایت می‌شود. همچنین استفاده از ماسک در آموزشگاه‌های موسیقی برای شاگرد و استاد اجباری است. حال با رعایت تمام این نکات، چرا باید آموزشگاه‌های موسیقی جزء نخستین جاهایی باشند که تعطیل می‌شوند.

قاسمی می‌گوید: من از مسئولان وزارت ارشاد و مدیران فرهنگی کشور گلایه دارم که چرا به پیشوازِ تعطیلیِ آموزشگاه‌های موسیقی می‌روند. آموزشگاه‌های موسیقی بنگاه‌های کوچکی هستند که برای تعداد زیادی از اهالی موسیقی ایجاد شغل کرده‌اند. ما هم نگرانِ شیوع ویروس کرونا هستیم. ما هم نگرانِ سلامت خودمان و البته نگرانِ سلامت شاگردان و استادان هستیم. اما این سلامتی با رعایتِ تمام پروتوکل‌های بهداشتی حفظ می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: متاسفانه مسئولان فرهنگیِ کشور درباره حقوق آموزشگاه‌های موسیقی کم لطفی کرده‌اند. آموزشگاه‌های موسیقی، روند آموزش را تک‌نفره پیش می‌برند و مانند مدرسه‌ها نیستند. ما در بخش‌هایی کلاس گروهی داشته‌ایم که همه را تعطیل کرده‌ایم. ای کاش مسئولان فرهنگی سری به آموزشگاه‌ها می‌زدند و از نزدیک همه چیز را می‌دیدند.

این مدرسِ نوازندگیِ دف درباره آموزش آنلاین موسیقی می‌گوید: موسیقی را به صورت آنلاین نمی‌توان یاد داد. هنرجو باید سازش را در دست بگیرد و اجرای استادش را از نزدیک ببیند. آموزش‌های آنلاین بازدهی لازم را ندارد؛ چیزی بین بد و بدتر است. شاید بتوان گفت که 25 درصد بازدهی را دارد. وقتی آموزش آنلاین را شروع کردیم، تنها حدود 30 درصد از هنرجویان قبول کردند که با آموزش‌های آنلاین کار را ادامه دهند و 70 درصد از هنرجویان روند یادگیری را کنار گذاشتند.

وی ادامه می‌دهد: اوضاع اینترنت در کشورمان چندان مساعد نیست و سرعت پایین است و در تماس‌های ویدیویی قطعی بسیاری وجود دارد. بسیاری از استادان عرصه موسیقی می‌دانند که آموزش از طریق آنلاین، بازدهی لازم را ندارد. صدایی که از طریق این تماس‌های آنلاین به گوش هنرجو یا استاد می‌رسد، بسیار کیفیت پایینی دارد. آموزشگاه‌های موسیقی که در حال حاضر به بهترین شکل ممکن، پروتوکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، چرا باید تعطیل شوند.

قاسمی تاکید می‌کند: آموزشگاه‌های موسیقی جزء جاهای پرخطر نیستند و نباید این کار را بین مشاغل پرخطر قرار دهند.
نگرشی عمیق در حرف‌های این هنرمند که سابقه‌ای طولانی در زمینه نوازندگی و تدریس دارد و مدیر یکی از آموزشگاه‌های موسیقی است، نشان می‌دهد که با اوضاع خوبی مواجه نیستیم. از یک طرف مسئله کرونا جدی است و موج دوم شیوع این ویروس در کشورمان به راه افتاده و شمارِ قربانیان هم روز به روز در حال افزایش است.

از سوی دیگر به خاطر مسائل  اقتصاد نمی‌توان همه چیز را برای مدت‌های طولانی تعطیل کرد. پس به ناچار باید فعالیت‌های مختلف از سرگرفته شود. اما اگر شمارِ این تعطیلی‌‌های مقطعی زیاد شود، رونق این مشاغل به طور جدی به خطر می‌افتد.

خوشبختانه بسیاری از آموزشگاه‌های موسیقی به طور خودجوش و البته گاهی هم با تکیه بر ابلاغیه‌های دولتی، نسبت به تامینِ ماسک، مواد ضدعفونی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی اقدامات لازم را کرده‌اند.

از سوی دیگر با نظر بسیاری از اهالی موسیقی و البته نظر بسیاری از شاگردان عرصه موسیقی، آموزش آنلاین بازدهیِ بسیار پایینی دارد و به هیچ وجه به صلاح نیست.

پس شاید بهتر است که با کمک‌های دولتی، زمینه فعالیت برای آموزشگاه‌های عرصه فرهنگ و هنر بیش از پیش فراهم شود تا راحت‌تر بتوانند پروتوکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و در عین حال فعالیت هنری خود را هم با قدرت پیش ببرند.

انتهای پیام/

R33357/P/S4,40/CT7 واژه های کاربردی مرتبط موسیقی بیشتر بخوانید... روایت مهران غضنفری از بلوط‌های برشته/ کنسرت‌های لرستان در قبضه موسیقی پاپ است

منبع: تسنیم

کلیدواژه: موسیقی موسیقی آموزشگاه های موسیقی شیوع ویروس کرونا آموزش آنلاین آموزشگاه ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۸۷۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح مدرسه خیرساز به همت خیر شیرازی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، فرشید قاسمی در آیین افتتاحیه مدرسه خیرساز عبدالوهاب رستگاری، گفت: این آموزشگاه در زمینی به مساحت ۲ هزار و ۴۰۰ متر مربع و زیربنای هزار و ۴۰۰ متر مربع ساخته شده و دارای ۹ کلاس درس، چهار اتاق اداری، آزمایشگاه، نمازخانه، کتابخانه و زمین چمن است. وی افزود: این مدرسه ۹ کلاسه با معماری جدید و با صرف ۲۱۰ میلیارد ریال ساخته شده و زمین آن را آموزش و پرورش تأمین کرده است.
مدیر کل آموزش و پرورش فارس ادامه داد:  علیرضا رستگاری ۱۳۰ میلیارد ریال و اداره کل نوسازی استان برای تجهیزات آموزشگاه، ۸۰ میلیارد ریال هزینه کرده است.
خیر سازنده مدرسه عبدالوهاب رستگاری شیراز در آیین افتتاحیه این آموزشگاه گفت: با استفاده از ایده‌های نوین مدرسه ای در این پروژه تلاش کردیم تا با ساخت ساختمانی متفاوت و جدید، فضایی دلپذیر برای تحصیل دانش آموزان فراهم شود.
علیرضا رستگاری افزود: راهروهای بزرگ و  پنجره‌های دوجداره با هدف جلوگیری از آلودگی صوتی و استفاده از نمایی جدید در دیوارهای ساختمان از شاخصه‌های این پروژه عمرانی است.

دیگر خبرها

  • المپیاد ملی آموزش هنر نخستین گام در جهت رقابت بین آموزشگاه‌ها
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • مهارت‌آموزی ۱۴۹۳ بانوی بیرجندی در مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • انتصاب فرمانده جدید مرکز علمی و تخخصی مالک اشتر اراک
  • برگزاری نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنردرآذربایجان غربی
  • بهترین آموزشگاه تعمیرات پکیج در تهران
  • افتتاح مدرسه خیرساز به همت خیر شیرازی