Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-25@16:10:11 GMT

جیب پر پول سهامداران و خالی شدن حساب بورس!

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۹۰۴۱۱

جیب پر پول سهامداران و خالی شدن حساب بورس!

یادداشت از محمد علی رفیعی

به گزارش خبرنگار پول نیوز، در اواخر سال 84 وا وایل سال 85 با تصمیم دولت محمود احمدی‌نژاد، قرار بر این شد تا سهامی با نام «عدالت» به ایرانیان داده شود تا له این طریق بخشی جریان نقدی به دست آمده از حذف یارانه ها به صورت سهام شرکت های ایرانی در جیب مردم ایران باقی بماند.

در همان زمان حرف و حدیث بسیاری بر سر بودن یا نبودن سهام برخی شرکت های زیان ده در میان سهام عدالت به وجود آمد اما؛ دولتی ها با این استدلال که بورس افت و خیز دارد و قرار نیست یک سهم زیان ده تا پایان به روند زیان دهی خود ادامه دهد و همین حرف برای استارت رسمی پروژه ملی سهام عدالت در سال 85 کافی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سهام عدالت بین کارمندان و کارگران بخش دولتی تقسیم شد اما هیچ کسی نمی دانست در این هدیه دولت سهام کدام شرکت ها قرار دارد و آیا این سهم ها قابل واگذاری و فروش خواهد بود یا خیر.

 

به هر حال شروع طرح سهام عدالت با احمدی نژاد و پایانش گویا با حسن روحانی خواهد بود. در ابتدای سال 99 و همزمان با بحران کرونا، دولت دوازدهم درب صندوقچه اسرار سهام عدالت را کمی گشود و این امکان را داد تا سهام در دست خود سهامداران قرار بگیرد اما به یک شرط؛ فروش ممنوع!

 

 بیش از یک دهه از استارت توزیع سهام عدالت می گذرد و همچنان دارندگان این سهام نمی دانند کدام شرکت ها را سهامداری می کنند و مجوزی هم برای فروش این سهام هدیه داده شده در دستانشان نیست.

 

از همه انتقاداتی که به طرح سهام عدالت در اواسط دهه 80 شمسی و نوع واگذاری این سهام که بگذریم اما؛ امروز که ارزش این سهام چندین برابر شده است می توان به فکری که پشت این ایده بود هر چند ناپخته! ایمان آورد زیرا در حال حاضر خانواده های کارگران و کارمندان ایرانی سهامی ارزشمند را در دست خود دارند که می توانند با فروش یا حفظ آن سرمایه ای را برای خانواده خود حفظ کنند.

 

یکی از موضوعات حاشیه ای پیرامون سهام عدالت در حال حاضر، افرادی هستند که در این بیش از 10 سال به هیچ عنوان جزء سهامداران عدالت نبوده و نیستند و این موضوعی است که حتی باعث واکنش هایی از سوی مجلسی ها شده است.

اینکه هیچ ساز و کاری برای سهامدار کردن افراد جدید در «سهام عدالت» دیده نشده را می توان یک نقص بزرگ در این طرح دانست. مشکل دیگری که در روزهای گذشته از سوی اهالی بازار سرمایه مطرح شده است اینکه اگر قرار باشد تمام دارندگان سهام عدالت، 30 درصد از سهم های خود را بفروشند؛ چه بلایی بر سر بازار سرمایه خواهد آمد؟

 

بی شک فکر اولیه سهام عدالت برای دخیل کردن همه ایرانیان در بازار سرمایه بسیار ایده آل بوده است اما حالا با ورود به فازهای جدید این برنامه یعنی دادن سهام به خود سهامداران و آزاد سازی فروش برای همه و ترس از شکه شدن بازار سرمایه و شرکت های عضو پروژه سهام عدالت، نشان دهنده تعدادی مجهول در پرونده سهام عدالت است.

 

سهام عدالت را می توان پروژه ای خوب اما؛ ناقص دانست که در تمام این سالها می توانست نقصان خود را جبران کند اما؛ این مهم از سوی مدیران وقت و مدیران حال و حاضر کشور، صورت نگرفت تا برسیم به نقطه ای که علامت های سوال بی شماری جلوی نام سهام عدالت قرار بگیرد.

 

بی شک اگر نواقص طرح سهام عدالت مرتفع گردد، این پروژه می تواند برای بهینه کردن سطح زندگی اقشار کم درآمد بسیار مفید واقع شود اما؛ با رفع نشدن مجهول های پیش رو، سهام عدالت تنها یک طرح ناپخته و ایده ناتمام است.

 

 

نگارنده: محمد علی رفیعی

 

 

 

 

 

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: سهام عدالت پول نیوز محمد علی رفیعی محمود احمدی نژاد حسن روحانی بازار سرمایه بورس بازار سرمایه سهام عدالت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۰۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای خالی بخش خصوصی در سفر رئیس جمهور به پاکستان

تین نیوز

فاز اول بندر فاو اجرایی شده است و مدیریت اجرا نیز را نیز همان شرکتی در اختیار گرفته که اپراتور اجرایی بندر جبل علی است. این شرکت ترکیه ای سرمایه گذاری هنگفتی نیز در بندر اکتاوو انجام داده است.

همچنین دولت عراق و ترکیه طی سفر اردوغان به عراق، توافقنامه ای برای احداث خطوط ترنزیتی ریلی و جاده ای به ارزش 6 میلیارد دلار امضا کردند که بخشی از این سرمایه گذاری به صورت پیش نیازی که از قبل متصور بوده اتفاق افتاده و اجرایی شدن این توافق یکی از اساسی ترین ضربات لجستیکی را به ایران وارد می کند و فرصت هایی را که تا امروز مغتنم نشمردیم را بیش از پیش از ما خواهد گرفت.

هفته گذشته کشورهای حوزه سی آی اس توافق مشابه ای در ایجاد کریدور از قزاقستان به پاکستان با مشارکت قزاقستان، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، افغنستان و پاکستان منعقد کردند که کریدور جدیدی را پایه گذاری خواهد کرد. قطعا این  مسیر ارزش کریدور شمال جنوب ایران، که به دلیل بی توجهی ما به این کریدور استفاده لازم از آن صورت نگرفته است، را کاهش خواهد داد.

ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر چابهار خوشبختانه با سرمایه گذاری و تلاش وافر بخش خصوصی در سال 1402 بالغ بر 300 درصد افزایش یافت. این درحالیست که از 9 دستگاه جرثقیل ساحلی که کانتینرها را تخلیه و بارگیری می کنند فقط 3 دستگاه سالم و دائر هستند و به همین دلیل در این بندر با وجود آن که عملیات پرحجمی ندارد، همان تعداد کشتی هم که به این بندر می آیند برای تخلیه و بارگیری با توقف مواجه اند.

در سال 1401 همایشی در بندر چابهار برگزار کردیم و تمام ذینفعان بخش خصوصی – بالغ بر 150 نفر – را گرد آوردیم و فرصت ها و نیازهای توسعه این بندر احصا و به مسئولان منعکس شد ولی برنامه و اقدامی از سوی بخش دولتی مشاهده نشده است.

بندر جبل علی در یک ماه اخیر دچار ترافیک و توقف شده است. این توقفات به دلیل مشکلاتی است که در تنگه باب المندب به وجود آمده و بیشتر شامل بارهای کشورهای حوزه خلیج فارس است. بخش قابل توجهی از کالاها به شیوه ریلی و جاده ای از امارات به عربستان و سایر نقاط منتقل می شود. این مشکلات بر حمل و نقل ما نیز تاثیر گذاشته و کرایه حمل در بعضی شقوق حمل و نقل تا 100 درصد افزایش یافته است.

جناب آقای رئیسی ، رئیس جمهور محترم، سفری به پاکستان داشتند. بر اساس پیگیری ما از بخش خصوصی در این سفر کسی حضور نداشته است. جای تعجب است که در سالی که بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری باید شاهد توجه به رشد تولید ملی با استفاده و مشارکت بخش خصوصی باشیم فرصت ها را به دلیل سوء مدیریت دولتی ها، یک به یک از دست بدهیم.

در یک سال اخیر شرایط برای سرمایه گذاری چینی ها در پاکستان به خطر افتاده و بیش از 9 ماه است که عملیات عمرانی در بندر گوادر تعطیل شده است. این بهترین فرصت است که ما در سایه قرارداد 25 ساله ای که با چینی ها داریم آنها را به سرمایه گذاری در چابهار ترغیب کنیم. ما بسیاری از زیرساخت های لازم را چابهار در اختیار داریم ولی متاسفانه دولتمردان ما به هند چسبیده اند در حالی که 20 سال است هند توافق کرده 220 میلیون دلار در چابهار سرمایه گذاری کند ولی سرمایه گذاری هندی ها به 60 میلیون دلار نرسیده است!

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید | یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید
  • ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیات مدیره مشخص شد
  • ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیئت مدیره مشخص شد
  • جای خالی بخش خصوصی در سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ افت بازار سهام، سیگنال فرصت خرید است؟
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • سهامداران عدالت بخوانند/ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!