Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@17:01:37 GMT

نخستین «اصلاح» جدی بورس در یک ماه اخیر

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۹۰۸۳۶

نخستین «اصلاح» جدی بورس در یک ماه اخیر

تحریریه پارسینه|محمد مهدی حاتمی: بورس تهران امروز، پس از چند هفته صعود، بالاخره قرمزپوش شد. با این همه، با توجه به تداوم روند ورود پول حقیقی به بازار سرمایه و ثبات نسبی مجموع ارزش معاملات بورسی و فرابورسی و همچنین عدم جذابیت تقریباً مطلق بازار‌های موازی، به نظر می‌رسد عمده معامله گران در بازار می‌دانند که نباید نگران ریزش بورس باشند و هر چه هست، صرفاً در دایره «اصلاح» می‌گنجد، موضوعی که برای تداوم روند صعودی در بازار سرمایه امری ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شاخص کل بورس تهران امروز با افت حدود ۱۲ هزار واحدی معادل ۰.۷ درصد، به کانال یک میلیون و ۷۴۱ هزار واحدی برگشت و نخستین اصلاح جدی خود طی حدود یک ماه اخیر را شاهد بود. این در حالی بود که شاخص کل هم وزن نیز امروز حدود ۱.۵ درصد افت کرد که نشانه‌ای بود از کلیت قرمزپوش بازار.

با وجود افت کلی شاخص، اما سه نمادی که بیشترین تاثیر را بر تغییرات امروز شاخص کل بر جای گذاشتند، هر سه روندی صعودی را به ثبت رساندند. بر این اساس، نماد‌های «شستا»، «فارس» و «شتران» که هر سه سبزپوش بودند، بخشی از فشار فروش در نماد‌های دیگر را خنثی کردند.

از دیگر سو، ارزش معاملات بورس و فرابورس امروز به ترتیب در حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان و ۶ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان به ثبت رسید که با مجموع حدود ۲۳ هزار میلیارد تومانی، در حد نصاب میانگینِ جدید مجموع ارزش معاملات جای می‌گرفت. با این همه، هفته گذشته مجموع ارزش معاملات بورس و فرابورس اوج ۳۱ هزار میلیارد تومانی را نیز تجربه کرده بود که به نظر می‌رسد فعلاً می‌توان به چشم یک داده پرت به آن نگاه کرد.

در این میان، نماد «سیتا» هم در نوع خود جالب توجه است. این نماد به نسبت تازه وارد در بازار سرمایه، طی روز‌های اخیر همواره در مرکز توجه بوده و صف‌های خرید سنگینی در مقابل خود دیده است. در جریان معاملات امروز نیز این نماد حدود ۴۴ میلیارد تومان صف خرید را شاهد بود.

آیا ریزش ادامه دار خواهد بود؟

در این میان، اما احتمالاً اصلی‌ترین پرسش در میان فعالان بازار سرمایه این است که آیا ریزش (یا اصلاح) در بازار ادامه دار است؟ بر اساس شواهد، یعنی ورود روزانه پول حقیقی به بازار سرمایه کشور و نیز ثبات نسبی مجموع ارزش معاملات، در کنار عدم جذابیت بازار‌های موازی (ارز، سکه، مسکن و خودرو) به نظر می‌رسد هرگونه اصلاح در روند صعودی بورس فعلاً به طور کامل مقطعی خواهد بود.

این در حالی است که طی روز‌های گذشته، مسئولان دخیل در بازار سرمایه از برنامه ریزی برای ۲ عرضه اولیه در هر هفته و نیز افزایش میزان شناوری سهام شرکت‌ها در بازار سرمایه خبر دادند که به نوبه خود، می‌توانند ضربه گیر‌هایی قدرتمند برای جلوگیری از ریزش بازار باشند. به عبارت دیگر، اکنون به هیچ وجه نمی‌توان از اصطلاح «ریزش» برای توصیف روند‌ها در بازار سرمایه ایران استفاده کرد و هر چه آن هست، صرفاً در دایره «اصلاح» جای می‌گیرد. این در حالی است که اصلاح، یکی از لازمه‌های رشد شاخص در بورس است که به معامله گران اجازه دست به دست کردن سهام، تغییر در سبد دارایی‌ها و نیز «سیو سود» می‌دهد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: شاخص شاخص بورسی بازار سرمایه بورس پارسی خبر مجموع ارزش معاملات بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۰۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری

محمد خبری زاده کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بانک‌ها املاک بسیاری دارند و بار‌ها بار‌ها جدا از بحث قانونی بر این نکته تاکید شده که نباید بنگاهداری دارند بنگاهداری بانک‌ها که معایب مختلفی از جمله تحت تاثیر قرار گیری شاخص‌های کلان اقتصادی را به همراه دارد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: گاهی خود بانک‌ها تمایل به عرضه و فروش املاک خود دارند، اما به سبب شرایط و میزان مبالغ مورد نیاز متقاضی برای آنها وجود ندارد حالا صندوق املاک و مستغلات این امکان را فراهم می‌کند که بانک‌ها بتوانند این املاک خود را به واحد‌های خرد تبدیل و به متقاضیان بیشتری با فروش برسانند.

خبری زاده افزود: در کل صندوق‌های املاک و مستغلات این امکان را فراهم می‌کنند تا علاقه‌مندان به سرمایه گذاری در حوزه مسکن و زمین با سرمایه‌های خرد خود هم بتوانند در این‌حوزه سرمایه‌گذاری کنند مسیری که می‌تواند به کاهش بنگاهداری داری بانک‌ها کمک قابل توجهی کند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بانک مرکزی هم به سبب همین موارد مطرح شده این اجازه را به بانک‌ها داده که بتوانند صندوق املاک و مستغلات تاسیس کنند تاسیس صندوقی که شاید کمی نادیده هم گرفته شده، اما در مجموع مسیری مناسب، شفاف و در دسترسی برای بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • بورس تغییر جهت داد
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • گزارش روزانه بورس ۴ اردیبهشت؛اصلاح بیش‌از ۱۳ هزار واحدی شاخص کل
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!