Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  این ادعا که گوشت‌های گیاهی هم برای محیط زیست و هم برای سلامت انسان‌ها مفیدتر از گوشت‌های حیوانی هستند موجب شده است که موجی از گیاهخواری در دنیا به راه بیفتد و هر روز بیش از پیش جدی شود. اما تا چه میزان ادعا‌های محیط‌زیست و سلامتی برخی از شرکت‌های تولید گوشت گیاهی درست است؟

مصرف‌کنندگان گوشت گیاهی بیشتر به سلامت بدنی خود توجه دارند و همین باعث شده است که صنایع مرتبط با فست فود به سمت تولید و توزیع این گوشت‌ها حرکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های اخیر برای جایگزین کردن گوشت حیوانی با گوشت گیاهی تلاش‌های زیادی شده است و پیش بینی می‌شود که سرمایه در گردش این محصول در بازار جهانی از ۳.۶ میلیارد به ۴.۲ میلیارد دلار برسد.

گوشت گیاهی یا آلوده کننده محیط زیست؟

سازمان غذا و کشاورزی تخمین می‌زند که حدود ۱۴.۵ درصد از گاز‌های گلخانه‌ای به خاطر صنایع گوشتی تولید می‌شوند. البته ۶۵ درصد از این گاز‌های گلخانه‌ای را گاو‌های گوشتی و گاو‌های شیری تولید می‌کنند. به همین خاطر طرفداران محیط زیست از تولید گوشت‌های گیاهی حمایت می‌کنند. اما برخی دیگر معتقدند که گوشت‌های گیاهی و فرایند‌های تولیدشان چندان هم که ادعا می‌شود سالم نیست. مقایسه گوشت‌های گیاهی و حیوانی نشان می‌دهد که تفاوتی جدی بین این دو گوشت از نظر مقدار کالری و چربی وجود ندارد. یک تحقیق نشان می‌دهد که همبرگر گوشت گاو فقط ۳۰ کالری و ۱ گرم چربی بیشتر از یک همبرگر گیاهی مشابه دارد و سدیم آن تنها ۲۷۰ میلیگرم کمتر از گوشتِ گیاهی است. حتی در برخی موارد برخی از گوشت‌های طبیعی و لخم درصد کالری و چربیِ کمتری نسبت به گوشت‌های گیاهی دارند.

برخی از محققان نشان داده‌اند که تولید گوشت‌های گیاهی به اندازه فرایند تولید مرغ و ۵ برابر فرایند تولید گیاه و سبزیجات گاز گلخانه‌ای تولید می‌کند. همچنین افزودنی‌های خوراکی که با استفاده از آن‌ها گوشت گیاهی تولید می‌شود لزوماً سالم نیستند. از طرف دیگر اگرچه تولید گوشت گیاهی نسبت به گوشت طبیعی ۱۰ برابر کمتر گاز گلخانه‌ای تولید می‌کند، اما تولید هرکیلوگرم همبرگر گیاهی با تولید ۴.۱ کیلوگرم گاز CO ۲ همراه است. تولید گوشت گیاهی فرایندی علمی است، اما برای تولید یک گوشت گیاهی واقعاً سالم بهتر است روی مواد اصلی تولید آن تمرکز کنید تا بتوانید گوشت گیاهی واقعاً سالمی داشته باشید. برای مثال گوشتی که پایه آن گل کلم یا سایر مواد گیاهی است، بسیار بهتر از گوشتی است که دقیقاً نمی‌دانیم ماده اصلی آن چیست و مقدار زیادی افزودنی دارد که لزوماً هم سالم نیستند.

موادی که می‌توانند پایه گوشت گیاهی باشند

مواد گیاهی دیگری نیز هستند که اگر به عنوان مواد پایه برای تولید همبرگر یا گوشت گیاهی استفاده شوند مفید هستند: لوبیای سیاه، نخود، چغدر، قارچ و عدس که هم چربی و هم کلسترول کمتری دارند. به همین خاطر این توصیه وجود دارد که به جای گوشت‌های گیاهی صنعتی و کارخانه‌ای، دستورالعمل‌های تولید گوشت و همبرگر گیاهی خانگی را یاد بگیریم. برای تولید همبرگر گیاهی حتماً لازم نیست انبوهی افزودنی داشته باشیم بلکه با مواد پایه گیاهی می‌توان این برگر‌ها را تولید کرد. هم‌اکنون در بعضی از رستوران‌های گیاهی این همبرگر‌های گیاهی تولید و طبخ می‌شوند.

همچنین برخی صنایع غذایی با ترکیب لوبیای سیاهِ پخته، دانۀ آفتابگردانِ خام، برنج قهوه‌ای پخته شده، هویج، فلفل، دانه‌های کنف که به صورت ارگانیک کشت شده‌اند، گوشتِ ارگانیکی لذیذی تولید می‌کنند که حاوی مواد صنعتی و فراوری شده نیست و کاملاً ارگانیک است.

تجزیه و تحلیل بازار گوشت‌های گیاهی نشان می‌دهد که متاسفانه صنایع غذایی تولیدکننده این محصول، میزان کربن بالایی را تولید می‌کنند. به همین خاطر درست است که حرکت به سمت مصرف گیاهی می‌تواند هم سلامت جسمی و سهم سلامت زیست محیطی بیشتری داشته باشد، اما صنایع غذایی تولیدکننده ممکن است به سمت تولید محصولاتی بروند که لزوماً ویژگی‌های سلامت را نداشته باشند. به همین خاطر رژیم‌های غذایی که کلسترول و چربی کمتری دارد و ارگانیک تولید شده است سالم و سلامت است. به همین خاطر باید توجه کرد که صرف گیاهی بودن به معنای سالم بودن نیست بلکه چگونگی تولید و میزان کلسترول، چربی و ارگانیک بودنِ آن است که اهمیت دارد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گوشت گیاهی غذایی سالم رژیم غذایی دانستنی ها گوشت های گیاهی همبرگر گیاهی همین خاطر گوشت گیاهی تولید گوشت محیط زیست گلخانه ای گوشت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۱۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت دام سبک به ۷۱ میلیون راس رسید

افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع جمعیت دام سبک، میزان واردات و راهکارهای تنظیم بازار گوشت پرداخت.

آخرین وضعیت جمعیت دام سبک کشور چقدر است؟

صدردادرس: براساس آخرین گزارش مرکز آمار جمعیت دام سبک کشور با زایش های مناسب زمستان به ۷۱ میلیون راس رسیده است که براین اساس مشکلی در بحث عرضه دام نداریم.

براساس گزارش های اعلامی میانگین بارش کشور نسبت به دوره نرمال بلندمدت ۲۰ درصد کاهش دارد، اما از اواخر اسفند تاکنون بارش های خوبی داشتیم.

علت گرانی گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: قیمت جو از اواسط اسفند افزایش یافت که در نهایت به سبب افزایش قیمت تمام شده و سودجویی عوامل واسطه و دلال بازار گوشت با التهاباتی روبرو شد.

افزایش هزینه حمل و نقل و دریافت کرایه پشت بارنامه منجر به نوسان قیمت دام زنده و گوشت قرمز در بازار است. همچنین افزایش هزینه واکسن، دارو و ویتامین و هزینه های بالای کارگری از دیگر علل گرانی محسوب می شود.

آیا نیازی به واردات گوشت قرمز داریم؟

صدردادرس: بنابر آمار در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن گوشت گرم و منجمد وارد شد و در سال ۱۴۰۲ رقمی بالغ بر ۱۲۰ هزارتن گوشت گرم و منجمد و مقادیری دام زنده وارد شد.

علی رغم افزایش ۲.۵ برابری واردات گوشت در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱، اما این موضوع تاثیری در کاهش قیمت گوشت در بازار نداشته است.

مشاهدات میدانی حاکی از آن است که واردات گوشت در قیمت های کف بازار نتوانسته اثر بگذارد و تنها در فروشگاه های زنجیره ای با نرخ مصوب عرضه می شود که این موضوع مصداق تعدیل و تنظیم بازار نیست و تنها ایجاد فرصتی برای چند فروشگاه است که برای خودشان بازار ایجاد می کنند.

تجربه سال گذشته نشان داده که واردات راهکار تعدیل قیمت در بازار نیست  و تنها افزایش و پایداری تولید می تواند تورم را کنترل و قیمت در بازار را تعدیل کند.

آخرین وضعیت دام و گوشت در بازار چگونه است؟

صدردادرس: قیمت کنونی دام زنده ۲۶۰ تا ۲۷۰ هزارتومان است که براین اساس هرکیلو لاشه درب کشتارگاه ۵۸۰ تا ۶۰۰ هزارتومان است.

در اواخر سال گذشته مسئولان وعده کاهش قیمت با افزایش جمعیت دامی کشور را دادند، درحالیکه به رغم افزایش جمعیت، قیمت کاهش نیافته است.

آینده بازار گوشت را چگونه پیش بینی می کنید؟

صدردادرس: بهارسال گذشته جمعیت دام پایه پروار افزایش یافت، اما در پایان تابستان بدلیل کاهش تقاضا ناشی از بالابودن قیمت تمام شده در نهایت همین امر منجر به کاهش جمعیت دامی کشور شد.

راهکار ایجاد رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالابرگ عرضه کند که در نهایت این امر به افزایش جمعیت دامی، پایداری تولید و کنترل قیمت در سطح بازار موثر است.

آیا صادرات دام راهکار ایجاد رونق و پایداری تولید در بازار است؟

صدردادرس: با توجه به پایین بودن تقاضا در بازار، صادرات می تواند محرکی برای تولید باشد به شرطی که جو روانی حاصل از صادرات را کنترل کنند تا قیمت ها در بازار افزایش نیابد‌.

آیا در شرایط کنونی نیازی به خرید حمایتی دام است؟

صدردادرس: خرید توافقی دام می تواند منجر به تنظیم بازار و رونق تولید شود. لذا بنابر قانون نظام جامع دامپروری به صراحت اعلام شده که دولت موظف به خرید حمایتی است، اما به شرطی که خرید به قیمت دستوری همانند سال ۱۴۰۰ نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • راهکارهای علمی و درست برای کاهش وزن
  • طبخ غذایی سنتی با ۲۴۰ کیلو گوشت و استخوان گاو (فیلم)
  • ۱۰ توصیه کاربردی در پیشگیری از خطر سرطان‌ها
  • محصولی جدید از طراح آیفون و خالق چت جی‌پی‌تی
  • نظارت بر تولید ۱۲ هزار تن گوشت سالم و بهداشتی و اجرای بیش از ۶ هزار بازدید نظارتی
  • جمعیت دام سبک به ۷۱ میلیون راس رسید
  • فواید رژیم گوشت‌خواری بیشتر است یا گیاه‌خواری؟
  • سالم‌سازی هوای پاک محیط با پلاسمای سرد
  • نایب رئیس انجمن تغذیه ایران بیان کرد؛ چرخه معیوب سیاستگذاری سلامت و امنیت غذایی
  • بهترین مواد غذایی برای داشتن عمر سالم و طولانی