Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد تقوی معاون دفتر صادرات گمرک درباره اقدامات گمرک برای برگشت ارزی صادر کنندگان گفت: اولین مصوبه هیئت وزیران درباره لزوم برگشت ارز حاصل از صادرات توسط صادرکنندگان به چرخه اقتصادی کشور در تاریخ ٢٢ فروردین سال ٩٧ ابلاغ شد که البته این مصوبه اصلاحاتی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون دفتر صادرات گمرک افزود: آخرین مصوبه در تاریخ ١۶ مرداد ٩٧ ابلاغ شده و صادرکنندکان ملزم به برگشت ارز به چرخه اقتصاد کشور شده اند. براساس دستورالعمل بانک مرکزی تکالیفی برای همه سازمان‌های مربوطه از جمله گمرک دیده شده است.

او تصریح کرد: ملاک برگشت ارز حاصل از صادرات تعهدی است که صادرکنندگان می‌دهند، این تعهد به دلیل اینکه منجر به توقف یا ایستایی در صادرات نشود به صورت سیستمی در زمان تنظیم اظهارنامه صادراتی در سامانه جامع گمرکی گرفته می‌شود. اطلاعات پروانه‌های صادراتی بعد از تکمیل فرآیند صادرات برای بانک مرکزی از طریق سامانه‌های گمرک ارسال می‌شود.

معاون دفتر صادرات در پاسخ به این پرسش که گمرک برای تسهیل برگشت ارز صادراتی چه اقدامانی انجام می‌دهد؟ اظهار کرد: فرآیند برگشت ارز صادرکنندگان خارج از گمرک است. اما براساس تکالیفی که برای گمرک دیده شده است چنانچه صادرکنندگان به تکالیف خود عمل کرده پو ٧٠ درصد تعهدات برگشت ارز را انجام داده باشند، تسهیلاتی که گمرک به آن‌ها ارائه می‌کند، استفاده از سیستم مسیر سبز در انتخاب مسیر اظهارنامه چه در صادرات و چه واردات است.

معاون دفتر صادراتی گفت: در سیستم و اظهارنامه‌های مسیر سبز گمرکی تشریفات گمرکی را با حداقل انجام می‌دهیم. ولی اگر صادرکنندگان براساس آمار و با اطلاعاتی که بانک مرکزی در مقاطع مختلف برای ما ارسال می‌کند به‌اندازه کافی و میزانی که در قوانین وجود دارد، به تعهدات ارزی خود عمل نکرده باشند، ناچار هستیم این تسهیلات را قطع کنیم و اظهارنامه‌های گمرکی آن‌ها در همه رویه‌ها به مسیر قرمز می‌رود و تسهیلات درنظر گرفته شده فعالان اقتصادی مجاز، به آن‌ها ارائه نخواهد شد.

این مقام مسئول در گمرک افزود: چون در ضوابط ابلاغی تکلیف شده جلوی واردات و صادرات این افراد گرفته شود، اطلاعات آن‌ها بعد از حکم بانک طی نامه‌ای رسمی برای وزارت صنعت، معدن و تجارت ارسال می‌شود و ذیل بند شش ماده ١٠ بند قانون و مقررات صادرات واردات کارت بازرگانی این افراد تعلیق می‌شود.

شرط معافیت برگشت ارز صادراتی

تقوی در پایان با اشاره به واردات برخی تولیدکنندگان با ارز آزاد هم گفت: براساس تصمیماتی که بانک مرکزی در کمیته سیاست گذاری ارزی گرفته و ابلاغ شده است. اگر میزان کاربری مواد اولیه خارجی به کار رفته در تولید کالا‌های صادراتی بیش از ٨٠ درصد باشد این افراد از تعهد برگشت ارز معاف هستند.

او ادامه داد: بعد از اینکه صادرکننده‌ای ادعا کند که صادرات خود از محل مواد اولیه وارداتی است، ما این اطلاعات را صحت سنجی می‌کنیم و بعد از تایید برای تصمیم گیری برای بانک مرکزی می‌فرستیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گمرک تعهد ارزی صادرکنندگان معاون دفتر صادرات بانک مرکزی برگشت ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۱۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!

مدیرکل گمرکات استان گلستان با اشاره به صادرات ۴۴ هزار و ۹۱۰ تُن کالا از مبادی گمرکی این استان در فروردین سال جاری گفت: مقصد ۴۸ درصد از کالا‌های صادراتی گلستان کشور ترکمنستان بود.

به گزارش خبرنگار استان‌ها خبرگزاری دانشجو، شهریار شهریاری اظهار کرد: در فروردین ماه امسال حدود ۴۵ هزار تن کالا از گلستان صادر شده که از این میزان، ۲۱ هزار و ۴۴۳ تن کالا به مقصد ترکمنستان ارسال شده است که بیانگر سهم ۴۸درصد از وزن کل کالا‌های صادراتی و سهم ۲۴ درصدی از ارزش کل کالا‌های صادراتی است.


وی گفت: از نظر ارزش صادراتی، بالاترین مقصد صادراتی کالا به کشور قزاقستان تعلق دارد که حدود ۳۰ درصدارزش کالا‌های صادراتی را بخود اختصاص داده است.


وی با بیان ۱۰ قلم کالای اول صادراتی استان در فروردین ماه سال جاری گفت: کریستال یُد در این جدول قرار ندارد و کامپوند پلی اتیلن، پسته فندقی، پلی استایرن، پنیر، تخم مرغ، خوراک آبزیان، سیب درختی، رب گوجه‌فرنگی، لوله‌هاو پروفیل، مفتول آهنی در زمره ۱۰ قلم کالای اول صادراتی استان بوده اند.


وی گفت: ارزش محصولات صادره ۲۷ میلیون و ۳۹۸هزار دلار برآورد می‌شود که از نطر وزنی ۳۶ درصد و از نطر ارزش دلاری ۴۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

شهریاری افزود: در میان کالا‌های صادراتی بیشترین ارزآوری به " کامپوند پلی اتیلن" تعلق دارد که ارزآوری ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دلاری را به همراه داشته است.

شهریاری گفت: بر اساس ارزیابی کارشناسان این اداره کل، ارزش هر کیلوگرم کالای صادراتی از گلستان طی فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ثابت و حدود ۶ دهم دلار برآورد می‌شود.

گفتنی است، که گمرک اینچه برون مرکز گمرکات استان گلستان بوده و زیرمجموعه آن پایانه‌های صادراتی در گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستی گرگان، گمرک بندرترکمن و گمرک فرودگاه بین المللی گرگان هستند.

دیگر خبرها

  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!
  • بازنگری تعهدات وزارت نفت نسبت به طرح‌های درمانی بوشهر
  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور
  • بانک توسعه صادرات درمسیرجهش تولید گام موثر برمی دارد
  • افزایش صادرات از گمرک شهرصنعتی کاوه
  • تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات
  • ارائه تسهیلات ۹۰ درصدی در گمرک قزوین
  • بانک مرکزی به تعهدات خود درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرده است
  • بانک مرکزی به تعهدات خود در حوزه دارو عمل کرد