Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، جنجال بر سر انعقاد یک قرارداد بلندمدت بین ایران و چین ادامه دارد. مسئولان ایرانی تأکید کرده‌اند که هنوز قراردادی بین ۲کشور بسته نشده اما در سوی دیگر مثلث ضدانقلاب، احمدی‌نژاد و آمریکا درباره مخاطرات این همکاری برای ایران نگران شده‌اند.

هفتم تیر امسال محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور سابق در جریان یک سخنرانی اعلام کرد که شنیده است قراردادی بین ایران و یک کشور در حال بسته شدن است که دور از چشم مردم بسته شده و به همین دلیل اعتبار ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واکنش به این اظهارات محمدجواد ظریف، وزیر خارجه در جلسه هفته قبل در مجلس با تأکید بر اینکه جای دیپلماسی کف خیابان نیست، از اظهارات غیرکارشناسی درباره همکاری ایران و چین انتقاد کرده بود.

رضا پهلوی از دیگر افرادی بود که از شنیدن خبر همکاری‌های ایران و چین بر آشفته شد و نسبت به آن اعتراض کرد. اما جالب‌ترین موضع‌گیری را وزارت خارجه آمریکا داشت که قرارداد ایران و چین را ترکمانچای دیگر نامید.

همزمان با این موضع‌گیری‌ها سندی ۱۸صفحه‌ای در فضای مجازی منتشر شد که همچون یک نقشه راه، مختصاتی از مناسبات ایران و چین در ۲۵سال آینده را ترسیم کرده بود. این سند در ابتدا از سوی مسئولان تکذیب شد، اما در ادامه سیدعباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه درخصوص پیش‌نویس سند راهبردی با چین رابطه ایران با این کشور را همه‌جانبه، جامع و راهبردی دانست و افزود: در حال نهایی کردن این سند هستیم و با وجود همه گمانه‌زنی‌ها و شایعات در فضای مجازی، افق ۲۵ساله در این سند دیده شده و از سمت ما نهایی شده و اکنون مراحل آن در چین باید طی شود و سپس در مجلس شورای اسلامی بررسی و تأیید شود. وی اضافه کرد: چین در آینده قدرت اول اقتصادی جهان می‌شود و ایران هم به‌عنوان قدرت منطقه در غرب آسیا دارای اشتراکات زیادی با این کشور است.سلطنت طلب ها، کاخ سفید،‌ محمود احمدی نژاد و برخی شبکه‌های ماهواره‌ای در جبهه ای بودند که از همکاری ایران و چین برآشفته شدند

برخی حرف‌ها مسخره است!

غلامرضا انصاری، معاون اقتصادی وزارت خارجه که هفته قبل در جریان حضور وزیر خارجه در صحن مجلس آماج حملات   نمایندگان قرار گرفته بود، پنجشنبه‌شب در گفت‌وگوی ویژه خبری صداوسیما با بیان اینکه نگاه راهبردی به شرق نشان‌دهنده آینده‌نگری به تحولات بین‌المللی است، گفت: در دیدار رئیس‌جمهور چین با رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال۹۴ روابط راهبردی بلندمدت مطرح شد.

انصاری برخی اظهارات درباره سند همکاری‌های راهبردی ایران و چین را مسخره خواند و افزود: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که کشورش شدیدترین تحریم‌ها را حتی در زمان کرونا بر ایران تحمیل کرده است این سند را با ترکمانچای مقایسه کرده و دلسوز مردم ایران شده است.

به گفته او چون روابط با چین جدی است و محور اصلی همکاری‌های ۲کشور در سند ۲۵ساله اقتصادی و راهبردی است، طبیعی است که کشورهای غربی نگران این روابط باشند؛ برای گسترش روابط با چین از همه ظرفیت‌ها استفاده می‌کنیم زیرا نه آنها چشم طمع به ما دارند و نه ما به آنها و روابطمان افتخارآمیز و برد- برد است.

انصاری با بیان اینکه برخی حرف‌ها مانند واگذاری جزیره کیش به چینی‌ها در قالب این سند بسیار مسخره است، اظهار کرد: اکنون در دنیا هیچ‌کس با جمهوری اسلامی ایران درباره واگذاری سرزمینش صحبتی نمی‌کند.

وی با بیان اینکه تنوع روابط تجاری با چین داریم، افزود: در سال۲۰۱۹ و اوج تحریم‌ها مبادلات تجاری ایران و چین به ۲۴میلیارد دلار رسید و روابط دوطرفه در زمینه‌های کشاورزی، دانش‌بنیان، جهانگردی و... بسیار خوب و قابل‌توجه است.

انصاری با بیان اینکه چین تنها کشوری است که به‌طور رسمی از ما نفت می‌خرد، بیان کرد: البته ارزیابی ما از روابط با چین رابطه سازنده و در همه حوزه‌هاست و فقط محدود به نفت و انرژی نمی‌شود.

به‌گزارش واحد مرکزی خبر، معاون وزیر امور خارجه در امور اقتصادی ادامه داد: با تکمیل جزئیات سند همکاری‌های ۲۵ساله ایران و چین این طرح به‌طور کامل برای مردم بیان می‌شود.رضا پهلوی از شنیدن خبر همکاری‌های ایران و چین بر آشفته شد و نسبت به آن اعتراض کرد، جالب‌ترین موضع‌گیری را وزارت خارجه آمریکا داشت که قرارداد ایران و چین را ترکمانچای دیگر نامید

در متن ۱۸صفحه‌ای که به‌عنوان نقشه راه روابط ایران و چین منتشر شده، گسترش همکاری دوجانبه اقتصادی و تجاری، تعامل بخش خصوصی و مناطق آزاد، افزایش اثرگذاری در حوزه‌های فناوری و گردشگری، مشارکت راهبردی در حوزه‌های اقتصادی، همکاری دانشگاهی و فناوری و علمی، بازنگری در همکاری‌های اقتصادی، حمایت از مواضع یکدیگر در مجامع منطقه‌ای و بین‌المللی، همکاری در مبارزه با تروریسم، گسترش همکاری نظامی و دفاعی و همکاری در زمینه‌های دیگر به‌عنوان ۱۰هدف اصلی به چشم می‌خورد.

چین از اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل و از حامیان توافق هسته‌ای است و در هفته‌های اخیر به‌همراه روسیه در جبهه مخالفان اقدامات آمریکا علیه ایران ازجمله تلاش برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران قرار داشته است.

کد خبر 529882 برچسب‌ها ایران و چین

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و چین وزارت خارجه ایران و چین احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۲۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دور جدید دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین برگزار می‌شود

دور جدید دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین و همچنین ماهیت این سازمان به عنوان یک شخصیت حقوقی، فردا سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ماه در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی حجت‌الاسلام والمسلمین دهقانی و مستشاران دادگاه مرتضی تورک و امین ناصری در مجتمع قضایی امام خمینی (ره) به صورت علنی برگزار می‌شود.

گروهک تروریستی منافقین از خرداد ۱۳۶۰ و پس از عزل بنی صدر به صورت رسمی عملیات مسلحانه و ترور را برای مقابله با انقلاب مردم ایران برگزیده بود، در طول این سال‌ها دست به جنایات زیادی در حق مردم ایران زده است.

کارنامه جنایت‌های گروهک تروریستی منافقین، تاریخی سیاه و ضد بشری را شامل می‌شود که سند قتل عام بیش از ۱۷ هزار غیرنظامی ایرانی است.

در کارنامه این گروهک تروریستی فهرست بلندی از ترور شخصیت‌های سیاسی، علمی و مذهبی ایران وجود دارد؛ ترور ۷۲ نفر از شخصیت‌های سیاسی کشورمان با انفجار در دفتر حزب جمهوری اسلامی، ترور ناکام مقام معظم رهبری، ترور شهیدان رجایی و باهنر، ترور آیت‌الله دستغیب، آیت‌الله قدوسی و آیت‌الله مدنی، ترور صیاد شیرازی و ترور دانشمندان هسته‌ای از دیگر اقدام‌های تروریستی این گروهک است. از این روی دادگاه کیفری رسیدگی به اتهامات این گروهک از سال گذشته آغاز شده است.

نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به جنایات و اقدامات اعضای گروهک تروریستی منافقین ۲۱ آذر ۱۴۰۲ آغاز و تاکنون ۱۰ جلسه از دادگاه متهمان این پرونده برگزار و کیفرخواست متهمان توسط نماینده دادستان قرائت شده است.

متهمان پرونده

تشکیلات موسوم به مجاهدین خلق (معروف به گروهک منافقین)، مسعود رجوی، مریم قجر عضدانلو (معروف به مریم رجوی)، مهدی ابریشمچی، زهره اخیانی، فهیمه اروانی، مهدی براعی، مژگان پارسیایی، زهرا مریخی آهنگر کلایی، محمد علی توحیدی خانیکی، علی خدایی صفت، مهدی خدایی صفت، عباسعلی داوری فیضی پور آذر، سید مجید سید المحدثین، صدیقه حسینی، محمد طریقت منفرد، مهوش سپهری، قدسی خرازیان، مهناز سلیمانیان، محسن سیاه کلاه، مریم فضل مشهدی، بهشته شادرو، ژیلا دیهیم، ابوالقاسم رضایی، حمیرا حجتی امامی، محمود عطایی کاریزی، گلنار جواهری ساعتچی، مهریان حاجی نژاد، مرتضی اسماعیلیان مارنانی، دولت نوروزی منجیلی، زهرا بخشایی، محمد حیاتی، نیکو خائفی اشکذری، عذرا علوی طالقانی، جمیله ابریشم چی، محمود قجر عضدانلو، بدری پورطباخ و محمد جواد قدیری مدرسی از متهمان حاضر در این پرونده هستند.

فرهاد الفت، رویا احمدی موسوی، بهزاد نظیری، فرشته یگانه، معصومه بلورچی، یاسر جهان نژادی، فائزه خیاط حصاری محمدی، صالح رجوی، محمد سادات خوانساری، پرنیان سرآمد، حکیمه سعادت نژاد، حمیده شاهرخی امیری، ثریا شهری، پروین صفایی، محمود فخارزاده، عشرت محبت کار، علیرضا معدنچی، عباس میناجی مقدم، حمیدرضا اسحاقی، علیرضا امام جمعه، اسدالله اوسطی، فاطمه آدرسی، مصطفی آسیفی، زهره بنی جمالی، محمود بنی هاشمی، اسدالله بهرامی، علیرضا بهرامی، عزیز اله پاک نژاد، مهرافروز پیکر نگار، مریم حاج خانیان، احمد حنیف نژاد، پرویز خزائی، حسین دادخواه، فاطمه داوران، حسین ربوبی خبوشانی، سپیده ابراهیمی، بیژن رحیمی، آزاده رضایی، هادی روشن روانی، محمد سادات دربندی، فریدون سلیمی، عباس شاکری، سهیلا شعبانی، احمد شکرائی، سهیلا صادق، مهران صادق، طاهره ضیائی، کبری طهماسبی، رقیه عباسی، زهره عطریانفر، مهری علیقلی، مرتضی فخار، سید اسدالله فقیه دزفولی، ایرج فیض بوسجینی، پرویز کریمیان سیچانی، احمد گلپایگانی، فرید ماهوتچی حسینی، مهدی مددی الموسوی، سید محمود احمدی علون آبادی، سید جواد احمدی علون آبادی، اسماعیل مرتضایی، محمود معیری، رقیه ملک محمدی، حسن نظام الملکی، نسرین نظری علی آبادی، علی هادی زاده و الله کرم هوشنگی متهمان این پرونده هستند.

منبع: میزان

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • مدیریت تعارضات پکن- واشنگتن؛ هدف پکن در میزبانی وزیر امور خارجه آمریکا
  • روایت ده نمکی از پیشنهاد وزیر شدنش در دولت احمدی نژاد
  • محمود احمدی نژاد و مادر هوگو چاوز سوژه شدند
  • عکس| سرنوشت ترسناک احمدی نژاد از زبان رائفی‌پور
  • فاصله بین محمود احمدی نژاد و محصولی به روایت عباس زاده مشکینی /کسی در پرونده سوآپ نفتی اردبیل بازداشت نشد
  • چرا دوباره مادر چاوز؟
  • فاصله بین محمود احمدی نژاد و صادق محصولی به روایت عباس زاده مشکینی /کسی در پرونده سوآپ نفتی اردبیل بازداشت نشد
  • دور جدید دادگاه رسیدگی به اتهامات سرکردگان گروهک تروریستی منافقین برگزار می‌شود
  • آغاز دور جدید دادگاه سرکردگان گروهک تروریستی منافقین
  • آغاز دور جدید دادگاه رسیدگی به اتهامات گروهک تروریستی منافقین