Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته عطاالله بهرامی اهمیت راهبردی ایران برای چین و روسیه بسیار بیش از آن چیزی است که در فضای داخلی فهم شده است حتی روس‌ها و چینی‌ها این را درک کرده‌اند اما متأسفانه در داخل زیاد جدی گرفته نمی‌شود. منافع ملی ما با چین هم راستا و با آمریکا در تضاد است و بنابراین ما باید با طرفی وارد معاهده شویم که منافع راهبردی مشترک داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین؛ طی روزهای اخیر حواشی بسیار زیادی، هم از سوی افکار عمومی در سطح جامعه و فضای مجازی، هم در سطح رسانه‌ها و هم از سوی سیاسیون و کارشناسان پیرامون سند جامع همکاری‌های راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین مطرح شده است و هر روز هم بر دامنه این حواشی افزوده می‌شود. خصوصاً که هنوز جزئیات مفاد این سند همکاری منتشر نشده است. همین مسئله شدت گمانه زنی ها را افزایش داده است. با این حال چهارشنبه هفته جاری بود که متنی ۱۸صفحه‌ای به‌عنوان برنامه همکاری‌های جامع ۲۵ ساله ایران و چین منتشر شد. در این متن گسترش همکاری دوجانبه اقتصادی و تجاری، تعامل بخش خصوصی و مناطق آزاد، افزایش اثرگذاری در حوزه‌های فناوری و گردشگری، مشارکت راهبردی در حوزه‌های اقتصادی، همکاری دانشگاهی و فناوری و علمی، بازنگری در همکاری‌های اقتصادی، حمایت از مواضع یکدیگر در مجامع منطقه‌ای و بین‌المللی، همکاری در مبارزه با تروریسم، گسترش همکاری نظامی و دفاعی و همکاری در زمینه‌های دیگر به‌عنوان ۱۰ هدف اصلی فهرست شده است.

در این راستا بخشی از کنشگران فضای مجازی این قرارداد را ضد منافع ملی قلمداد می‌کنند اما در مقابل مسؤولان دولتی و دیگر نهادهای فرادولتی از این سند به عنوان یک سند راهبردی به منظور توسعه مناسبات همه‌جانبه ایران با چین یاد می‌کنند که می‌تواند موتور محرکه و کاتالیزور رشد و پیشرفت ایران، آن هم در شرایط تحریمی باشد.

قدس آنلاین به منظور بررسی بیشتر ابعاد این قرارداد و اهمیت آن برای دو طرف ایرانی و چینی، گفت وگویی را با «عطاالله بهرامی» کارشناس اقتصاد بین الملل ترتیب داده است که در ادامه می‌خوانید:

قدس آنلاین: در رابطه با سند همکاری بین ایران و چین به عنوان فرصت یاد می‌کنند و برخی از آن به عنوان تهدید یاد می‌کنند؛ ماهیت این قرار داد را به چه شکلی می‌بینید؟

کشورها در نظام بین‌الملل برای افزودن قدرت دو روش برمی‌گزینند؛ روش نخست روش تقویت مستقیم خود کشورها است. روش دوم ائتلاف با کشورهایی است که منافع همسو و در یک راستا است. هر دو کشور چین و ایران در حال حاضر به دلایل بسیار زیادی منافع همسویی دارند؛ چینی‌ها در معرض فشارهای اقتصادی و امنیتی آمریکا در شرق آسیا هستند؛ چین درمعرض فشار تسلیح هندوستان به وسیله تسلیح از سوی آمریکا هستند. از سویی دیگر آمریکایی‌ها تلاش کردند تا تایوان را از چین جدا کنند و در این رابطه دست به اعمال فشار می‌زنند تا چین را به سمت و سوی مسابقه و رقابت تسلیخاتی ببرند تا سرعت پیشرفت این کشور را کند کنند.

در رابطه با ایران نیز وضعیت مشابهی در جریان است. ایران تحت شدیدترین تحریم‌ها قرار دارد و طی دهه اخیر ایران از سوی آمریکا تحت محاصره قرار دارد و یک تقابل بین دو کشور در جریان است چه غیرمستقیم که به صورت نیابتی در جریان است و چه مستقیم که درواقع ترور سردار سلیمانی و حمله تلافی جویانه ایران به عین‌الاسد شاهد آن بودیم. به همین دلیل دو کشور ایران و چین که یک دشمن مشترک با هم دارند طبیعی است که یک هدف مشترک با هم پیدا می‌کنند. خطر نزدیک برای ایران ، آمریکا است که ناوگان‌هایش در خلیج فارس حضور دارند.اما چین برای ایران خطر نزدیک به حساب نمی‌آید چین یک قدرت بزرگ جهانی است اما نه نیروی نظامی قوی در منطقه دارد و نه نیروی نیابتی خاصی را حمایت می‌کند. چینی‌ها تلاش کردند از سال ۹۶ با ایجاد پیمان شانگهای با روسیه که در ابتدا فرهنگی و اقتصادی بود به تدریج رنگ و بوی امنیتی هم به خود می‌گیرد. از سویی روسیه نیز که از هژمونی آمریکا طی سال‌های اخیر متضرر شده است و شاهد پیاده شدن انقلاب‌های رنگی در حیاط خلوت خود است منافع خود را در برابر هژمونی آمریکا که تلاش می‌کند این دو قدرت را از میان بردارد در اتحاد و نزدیکی با چین می‌بیند. پیمان شانگهای با توجه به منافع مشترکی که بین این سه کشور وجود دارد به احتمال زیاد ایران را هم به سوی خود خواهد کشید و ایران هم با همان نگاه دشمن مشترک به این پیمان اضافه خواهد شد. و این سه کشور ترجیح خواهند اداد که با اتحاد هم جلو این هژمونی را که تصمیم به تجزیه کشورهای منطقه است، بگیرند.

درواقع تجزیه کشوری مثل ایران که یکی از اهداف چشم‌انداز سیاست خارجی ایالات متحده محسوب می‌شود می‌تواند دست چینی‌ها را از منابع انرژی منطقه خاورمیانه کوتاه خواهد کرد و خاورمیانه در اختیار آمریکا خواهد گذاشت. بازار تأمین انرژی چین به خطر خواهد افتاد؛ از طرفی منافع ملی ما در حال حاضر ایجاب می‌کند که باید با چین همکاری بکنیم.اگر دیپلماسی ما انقدر ضعیف و سردرگم عمل نمی‌کرد این معاهده باید ۱۰ سال قبل به امضا می‌رسید. ما از تحریم‌های سال ۹۰ هم عملاً باید به سمت این معاهده می‌رفتیم تا یک شراکت بلند مدت را با چین تعریف کنیم.

 برخی می‌گویند این معاهده به نفع چین است..

مگر می‌توان معاهده‌ای را با چین آن هم در شرایط کنونی امضا کرد که نفع چین در آن لحاظ نشده نباشد؟ کشور ما در تنگنای تحریم قرار دارد اما چینی ها در چنین تنگنایی قرار ندارد بنابراین در این معاهده باید نفع چینی ها را هم لحاظ کنیم؛ درواقع معاهده‌ای که در آن فقط یک طرف سود ببرد وجود ندارد. از این جهت به نظر من ما منافع مشترک در این همکاری و شراکت راهبردی با چین داریم. اینکه ما چگونه از این شراکت راهبردی استفاده خواهیم کرد طبیعتا چابکی مدیریتی و برنامه ریزی ما را هم می‌طلبد. بر خلاف تصورها و ادعاها ما روی حمایت راهبردی چین و روسیه می‌توانیم حساب کنیم با توجه به این نکته که این دو کشور نه می‌خواهند ما را دور بزنند نه می‌توانند؛ چون مابه‌ازای فروشی وجود ندارد؛ امنیت را که نمی‌توان خرید و فروش کرد. فرض کنیم چینی ها ما را به آمریکا بفروشند، ایران سقوط کند و برچیده بشود آن وقت چین چه کارتی برای بازی با آمریکا خواهد داشت تا امنیت انرژی خودش را تضمین کند؟ در حال حاضر وجود ایران برای روسیه و چین یک مفر برای دست یابی به منطقه محسوب می‌شود که در صورت نبودن ایران این دو کشور محصور در مرزهای خود خواهند بود. اهمیت راهبردی ایران برای چین و روسیه بسیار بیش از آن چیزی است که در فضای داخلی فهم شده است حتی روس‌ها و چینی‌ها این را درک کرده‌اند اما متاسفانه در داخل زیاد جدی گرفته نمی شود. و فقط به فکر بستن با آمریکا هستند؛ نکته اینجاست که منافع ملی ما با چین هم راستا است و با آمریکا در تضاد است و بنابراین ما باید با طرفی وارد معاهده شویم که منافع راهبردی مشترک داریم.چگونه می‌توان با کشوری که با شما تضاد منافع راهبردی دارد معاهده امضا کرد؟ نکته ای که رد برجام گفته شد و جدی گرفته نشد این بود که ما با طرف‌هایی وارد معاهده شدیم که نه تنها با ما منافع مشترک ندارند بلکه در تضاد راهبرداری با ما هستند.

منافعی که این معاهده برای طرفین در پی خواهد داشت شامل چه منافعی می‌تواند باشد؟ قراردادهای اقتصاد و تجاری یکی از بخش‌های اصلی و مهم این سند راهبرداری خواهد بود به نظر شما ما به‌ازایی که ایران در قبال فروش نفت باید از چین درخواست کند باید به چه شکلی باشد؟

منافعی که این معاهده می‌تواند برای ما داشته باشد بسیار روشن است. امروز مفرهای خارجی ما یا از بین رفته یا بسیار محدود شده است؛ چینی‌ها می‌توانند از ما نفت بخرند یا محصولات پتروشیمی که پایه گاز ۹۵ درصد دارند و ما بسیار در کشور داریم؛ برای صنایع امروزی دنیا پتروشیمی می‌تواند جایگاه ویژه‌ای داشته باشد. این نیاز کالایی چین را برطرف می‌کند ما هم می‌توانیم در برابر تامین این خواسته‌های چینی ها فناوری روز دنیا، خدمات و محصولاتی که مورد نیازمان است وارد کنیم؛ مطمئناً ما اگر در ازای فروش نفت و مواد پتروشیمی فناوری از چین وارد کنیم به نفع ما خواهد بود؛ بسیاری از فناوری ها را میتوان از چین وارد کرد و با آن خلائ های عجیبی را در کشور پر کرد؛ مثال ما در کشور راه آهن کافی نداریم اما چینی‌ها فناوری خط آهن و خط ریل۲۵۰ کیلومتر در ساعت را دارند. این عملاً کشور ما را که تحت تحریم هوایی قرار دارد از هواپیما بی نیاز کند؛ می‌توانیم در ازای نفت از چینی‌ها بخواهیم برای ما خط آهن ایجاد کنند مگر ما با پول فروش نفت می‌خواهیم چه کار کنیم؟ در نهایت می‌خواهیم کار انجام بدهیم؛ می‌توانیم با کنار گذاشتن دلار به شکل تهاتر روابط اقتصادی‌مان را پیش ببریم. چین اکثر فناوری‌های دنیا را در اختیار دارد و ما می‌توانیم با این معاهده بسیاری از مشکلات خودمان را در عرصه تکنولوژی با کمک چین برطرف کنیم؛ از طرفی چینی ها در معاهداتشان خوش سابقه هستند؛ یعنی شما به ندرت معاهده‌ای را سراغ ندارید که یک طرف آن چینی‌ها باشند و طرف دیگر ناراضی باشد. چین تاکنون وارد معاهدات استعماری نشده است اما در حال حاضر چین در شرایطی نیست که بخواهد رویکردی اینچنین در قبال ما داشته باشند. چین به موازنه سازی اقتصادی و امنیتی ایران در مقابل آمریکا می‌تواند کمک کند. از سال ۹۱ بانکی که چینی ها ایجاد کرده بودند  به ما در دورزدن تحریم ها کمک میکرد اما متأسفانه برخورد نامناسب در جریان جاده ابریشم ما منجر به بسته شدن این راه شد و این بانک دیگر به ما خدمات ارائه نکرد. چینی ها همچنین می‌توانند ما را در بازسازی بنادرمان کمک کنند.

یکی از انتقاداتی که به این معاهده می‌شود مربوط به بازه زمانی آن است؛ اینکه چرا در شرایط کنونی ما به فکر بستن معاهده با چین افتاده‌ایم؟ یعنی امروز ایران از موضع ضعف وارد معاهده شده است.

این انتقاد کاملاً درستی است. متأسفانه ما در زمان بستن برجام دید مناسبی به ماجرا نداشتیم؛ در حال حاضر ما در موضع ضعیفتری نسبت به زمانی که رئیس جمهور چین به ایران آمد قرار داریم؛ دوستان فکر می‌کردند با برجام می‌توانند بروند با آمریکا توافق کنند؛ به اندازه‌ای فضا سورئال و غیرواقعی شده بود که برخی نیروهای نظامی ما هم دچار اشتباه استراتژیک شده بودند. چین همیشه روابط خوبی با ایران داشته است اما با اتفاقاتی که در برجام رخ داد چینی ها متوجه شدند که ایران یک استراتژی ثابت را ندارد؛ بدون شک معاهده ای که ما امروز قرار است با چینی ها امضا کنیم از معاهده ای که ۵ سال قبل می‌توانستیم با آنها امضا کنیم بهتر نخواهد بود ولی به هر حال باید سعی کنیم بهترین شرایط را برای کشورمان در پی داشته باشد. تلاش ما در این معاهده باید به این شکل باشد که به چینی‌ها متذکر شویم که همان طور که ما در شرایط کنونی برای دور زدن تحریم ها و خارج شدن از تنگنای تحریم ها به آنها نیاز داریم آنها هم در راهبرد منطقه ای خودشان نیازمند ایران هستند و جایگزینی جز ایران نخواهند داشت.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ایران و چین سند همکاری 25 ساله ایران و چین همکاری ایران و چین مانور نظامی ایران و چین توافق ایران و چین سند راهبردی دور زدن تحریم ها تحریم تحریم ها افول هژمونی آمریکا وارد معاهده حال حاضر ایران و چین منافع ملی معاهده ای تحریم ها چینی ها دو کشور چین هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۳۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب با خلق ساختارهای جدید

به گزارش خبرگزاری مهر، «علی‌اکبر احمدیان» دبیر شورایعالی امنیت ملی امروز (چهارشنبه) پنجم اردیبهشت ماه در نشست امنیتی سنت پترزبورگ، ضمن قدردانی از دولت روسیه برای برگزاری این نشست، عملیات تروریستی مسکو را محکوم کرد.

وی گفت: ما در حال گذار از نوعی حکمرانی پیچیده مبتنی بر اطلاعات هستیم که روز به روز در حال توسعه است و با تکیه بر فناوری اطلاعات، نه تنها دولت‌ها بلکه نظام سلطه با شناختی که از افراد و جوامع پیدا کرده، به سمت کنترل‌های روانکاوانه‌ای گام بر می‌دارد که کمتر رنگ و بوی مداخله سنتی دارد. اما امکانی به مراتب بیش از گذشته برای اعمال سیاست و کنترل را در اختیار حاکمان و البته متأسفانه، دیگرانی قرار می‌دهد که می‌توانند اطلاعات را در اختیار گیرند.

احمدیان افزود: همین امر سبب شده، اکنون، اطلاعات نقش و اهمیتی به مراتب بیش از گذشته پیدا کند و یکی از مهم‌ترین چالش‌های امنیتی در عرصه بین‌المللی، امنیت اطلاعات خصوصاً در فضای سایبری است که حل آن نیازمند همکاری و مشارکت جمعی کشورهاست.

دبیر شورایعالی امنیت ملی ادامه داد: سایر همکاران من از امنیت اطلاعات به مفهوم رایج آن سخن گفتند که مورد موافقت ما نیز هست، اما من با یک «نظریه محوری» و متفاوت به این نشست آمده‌ام تا توجه شما را به دو تهدید بزرگ جلب کنم که از آن به «تهدید نرم» و «تهدید نیمه سخت» تعبیر می‌کنم.

آسیب‌ها، چالش‌ها و تهدیدات امنیت اطلاعات

احمدیان یادآور شد: امنیت اطلاعات آنگونه که در نگاه ساده‌انگارانه تصور می‌شود صرفاً به معنای حفاظت از اطلاعات، داده‌ها و ارتباطات نیست، بلکه در نگاهی فراگیر ایجاد سپر دفاعی و امنیتی در برابر «برده‌سازی مدرن» از انسان‌ها و جوامع با حذف هویت انسانی و ملی آنان از طریق ترویج فردگرایی افراطی و ایجاد شکاف بین نسلی و گسستن پیوندهای اجتماعی است.

وی آسیب‌ها، چالش‌ها و تهدیدات امنیت اطلاعات را شامل موارد زیر خواند: انحصار اینترنت به آمریکا، انحصار سیستم‌های عامل رایانه‌ها و تلفن‌های هوشمند (مانند ویندوز و اندروید به آمریکا) و انحصار دیتاسنترهای جهانی و بزرگ و سکوها (مانند گوگل و NSA به آمریکا)دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: در نتیجه این انحصارات تهدیدات زیر رخ داده است: سوءاستفاده از اطلاعات و توانمند شدن صاحبان اطلاعات به نفوذ تا عمق زندگی افراد، جوامع و کشورها؛ شکل دهی به خواسته‌ها، زندگی و حتی آرزوهای افراد و جوامع بشری، مطابق با اهداف و امیال صاحبان مکنت و قدرت و نظام سلطه بین‌المللی؛ ایجاد امکان برای برخی کشورهای خاص به منظور در اختیار گرفتن زیرساخت‌های حیاتی کشورها که به عنوان مثال زیرساخت اینترنت در انحصار آمریکاست و از این طریق زیرساخت‌های همه کشورها را در تصرف، کنترل و اختیار خود گرفته است. دخالت حکومت‌ها فراتر از مرزهای سیاسی و حاکمیتی خود و حذف تدریجی حاکمیت ملی کشورها؛ ایجاد امکانی جدی برای تغییر در هویت انسان‌ها و جوامع و شکل دهی به آن به دلخواه غرب و ایجاد فاصله بین افراد و جوامع با ریشه‌های خود و گسست و شکاف نسلی و پیوندهای اجتماعی، خانوادگی از طریق فردگرایی افراطی آن هم از نوع انحرافی و فروکاست انسان‌ها به لذت جویی و کسب سود فردی.

اعمال نفوذ آمریکا در حوزه امنیت ملی کشورها

وی گفت: در نتیجه این موارد، توانایی کنترل بی سابقه و به شدت افراطی، روانکاوانه و مداخله در خصوصی‌ترین لایه‌های زندگی افراد و جوامع و حتی کنترل ذهن و رفتار آنان با مقاصد تجاری و سیاسی به نوعی که آزادی، استقلال و قدرت انتخاب را از آنان سلب کرده و حاکمیت فردی و ملی را حذف و برده‌داری مدرن را شکل می‌دهد.

احمدیان با طرح این سؤال که کدام یک از شما با تغییر شگفت انگیز افکار و امیال نسل جوان خود حتی فرزندان خویش مواجه نشده‌اید، افزود: سارق اصلی و عامل ناامنی همان کسی است که امین شمرده شده است، اوست که شبکه و اطلاعات را در دست دارد.

وی ادامه داد: همان گونه که ملاحظه می‌شود از این منظر، امنیت فردی، اجتماعی و حاکمیت ملی کشورها به سرعت در معرض دو تهدید نیمه سخت به معنای تصرف سکوها، سیستم‌ها و سازوکارهای جهانی و همچنین، در معرض تهدید نرم به معنای تصرف افکار و علائق و اقناع انسان‌ها برابر امیال نظام سلطه جهانی است.

دبیر شورایعالی امنیت ملی اضافه کرد: فقدان قوانین عادلانه بین‌المللی در این حوزه موجب شده تا دولت آمریکا با در اختیار داشتن مدیریت جهانی اینترنت و توسعه سکوهای اینترنتی، فضای سایبر بین‌المللی را قلمرو حاکمیتی خود بداند و بر حکمرانی کشورهای مختلف به ویژه در حوزه امنیت ملی آنها اعمال نفوذ کند.

احمدیان گفت: جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهایی است که سال‌ها قربانی حملات سایبری متعدد از طرف آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است.

هشدار به کشورهایی که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری خود را به رژیم اسراییل داده‌اند

وی خطاب به حاضران با بیان اینکه شما ماجرای حمله خطرناک به سایت اتمی جمهوری اسلامی ایران با بدافزار استاکس نت را به خاطر دارید، گفت: با توجه به اینکه اکثر سامانه‌های سخت افزاری و نرم افزاری، به ویژه سیستم عامل‌های رایانه‌ها و گوشی تلفن‌های هوشمند متعلق به شرکت‌های آمریکایی است، این کشور از این ابزار سوء‌استفاده می‌کند.

احمدیان ادامه داد: متاسفانه در عملیات‌های خرابکارانه، جاسوسی و تروریستی از قبیل حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق و یا ترور فلسطینی‌ها از بسترهای مذکور استفاده شده است.

دبیر شورایعالی امنیت ملی به برخی از کشورها که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری و یا خرید و نصب سخت‌افزارها و نرم افزارهای رژیم صهیونیستی را داده‌اند، هشدار داد که رژیمی که با نسل‌کُشی فلسطینی‌ها و کودک کشی و زن کشی و جنایات متعدد علیه بشریت در غزه ماهیت خود را بر همگان آشکار ساخت صلاحیت ورود به این عرصه مهم را ندارد و افزود: کشورها باید مطمئن باشند که با گشودن مرزهای خود برای این رژیم، زیرساخت بزرگی برای تهدید امنیتی خود ایجاد کرده‌اند که جاسوسی از مردم و مقام‌های کشورهایشان بخش بسیار کوچکی از این خطر است.

به گفته احمدیان، مشکل بزرگ‌تر در بقا و ثبات این کشورها خواهد بود.

پنج پیشنهاد احمدیان به نشست سن‌پترزبورگ

وی ادامه داد: در مقابل یکجانبه گرایی آمریکا و غرب، سازمان‌های منطقه‌ای همچون شانگهای و بریکس باید تلاش کنند تا در عرصه امنیت اطلاعات همکاری‌های خود را گسترش داده و ابزارها، نهادها و ساختارهای جدید را خلق کنند تا در برابر این دو نوع تهدید بی دفاع نباشند.

احمدیان افزود: جمهوری اسلامی یک بسته پیشنهادی مشخص شامل این موارد به این نشست ارایه می‌کند: ۱- همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه بین‌المللی با موضوع امنیت اطلاعات بر مبنای نظریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران به امنیت اطلاعات ۲- چندجانبه کردن نهادها و ساختارهای بین المللی در حوزه امنیت اطلاعات و سایبر و خارج کردن آن از انحصار یک کشور و یک قطب ۳- همکاری برای تدوین قوانین و مقررا ت مرتبط با امنیت اطلاعات و امنیت سایبری جهانی (دیپلماسی سایبری) در ابعاد مختلف و دفاع هماهنگ از آنها در مجامع بین المللی از قبیل ITU و مقابله با یکجانبه گرایی امریکا در فضای سایبر ۴- تشکیل ائتلاف‌های ضد تحریمی و استفاده از سامانه‌ها و سکوهای غیرآمریکایی تحریم ناپذیر برای تبادلات مالی و اقتصادی و اداری بین اعضا با یکدیگر ۵- تقسیم کار بین کشورهای مستقل برای تولید سخت افزارها، نرم افزارها، دیتاسنترها و سکوهای مستقل.

آمادگی ایران برای همکاری در زمینه مقابله با تهدیدات تروریستی

دبیر شورایعالی امنیت ملی گفت: ایران، امروز، برخوردار از ظرفیت‌های غیرقابل انکار علمی و فناوری است که می‌تواند فرصت بسیار خوبی برای همکاری در سطح بین‌المللی فراهم کند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته آمادگی دارد در عرصه تامین صلح و امنیت پایدار بین‌المللی خصوصاً در عرصه مقابله با تهدیدات تروریستی و افراط گرایی با دیگر کشورها در سطح جهان و منطقه همکاری کند.

کد خبر 6087831 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • موسوی: سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا راهبردی بود
  • آغازی برپایان سلطه واشنگتن درنیجر/پیروزی راهبردی مسکودرمصاف باغرب
  • جزئیاتی از حمله به سایت اتمی ایران و کنسولگری ایران در سوریه از زبان دبیر شورای عالی امنیت /۵ پیشنهاد به نشست سن پترزبورگ
  • پنج پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • پیشنهادات ایران برای ارتقای امنیت اطلاعات
  • مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب با خلق ساختارهای جدید
  • احمدیان: مشکل بزرگ‌تر در بقا و ثبات این کشورها خواهد بود
  • پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان
  • تأثیرات راهبردی عملیات وعده صادق در سطح منطقه و جهان
  • آخرین جزئیات دریافت حقابه ایران از افغانستان در هیرمند | ویدئو