Web Analytics Made Easy - Statcounter

عنایت الله رحیمی روز شنبه در نشست ستاد استانی بیماری کرونا فارس ، سلامت، معیشت و امنیت را سه اصل اساسی در تصمیمات این ستاد دانست و افزود: درمان بیماران استان های همجوار نیز با توجه به مراجعه آنها به استان فارس، در دستور کار این ستاد قرار گرفته است؛ شیراز به عنوان قطب پزشکی فشار بار بیماران استان های همجوار و گاهی بیماران سطح ملی را نیز تحمل می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحیمی در   نشست ستاد ملی مدیریت کرونا  که امروز از طریق ویدئو کنفرانس با حضور رییس جمهور، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مسوولان کشوری، استانداران و روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور برگزار شد بر لزوم تداوم سیاستگزاری ها حول محور سه اصل اساسی یاد شده تاکید کرد.

استاندار فارس گفت: از ابتدای شیوع کرونا در کشور و استان فارس تا پایان خرداد در فارس وضعیت مناسبی داشتیم، اما از ابتدای تیر وضعیت استان نامناسب شده و به سمت و سوی افزایش موارد مثبت حرکت کرده است.

رحیمی  افزود: اجباری کردن استفاده از ماسک در ادارات دولتی و عدم ارایه خدمات برای کسانی که از ماسک استفاده نمی کنند، محدود کردن تجمعات به ویژه مراسم عروسی و ختم، محدود کردن فعالیت کافی شاپ ها و قهوه خانه ها و قسمتی از حمل و نقل عمومی و دورکاری افراد دارای زمینه از اقداماتی است که از سوی ستاد استانی کرونا انجام شد. 

وی اضافه کرد: علاوه بر ایجاد محدودیت ها، بر آموزش و اطلاع رسانی از سوی صداوسیما، رسانه های مکتوب و فضای مجازی تاکید و جلب همکاری و مشارکت های عمومی در دستور کار قرار گرفته است.

استاندار فارس در ادامه از تشدید نظارت و کنترل برای رعایت پروتکل های بهداشتی و تشکیل ۸۲ تیم بازرسی ویژه در سراسر استان علاوه بر تیم های گذشته خبر داد و گفت: ۲۵۰ گروه دو نفره در سطح شهر شیراز به صورت هدفمند با توزیع ماسک و بروشورهای آموزشی در حال فعالیت هستند.

بهره گیری از خدمات بیمارستان های پشتیبان 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست گفت: تعداد بیماران بستری در استان فارس مانند بسیاری از استان های دیگر در هفته های گذشته بیشتر شده و مجبور شدیم علاوه بر بیمارستان های اصلی مانند بیمارستان حضرت علی اصغر(ع) و بیمارستان شهید دکتر چمران، بیمارستان های دیگری نیز اضافه کنیم از جمله نقاهتگاه که با همکاری سپاه فجر استان و بسیج جامعه پزشکی به بیمارستان پشتیبان تبدیل شده است. 

مهرزاد لطفی  اضافه کرد: همچنین از توانمندی و ظرفیت های بخش خصوصی و سایر قسمت های بیمارستان های دولتی نیز استفاده شده است تا بتوانیم در زمینه ارایه خدمت به مردم فعالیت کنیم و این دوره را پشت سر بگذاریم.

وی با اشاره به این که نزدیک به ۷۰ درصد تخت هایی که برای کرونا اختصاص داده شده اشغال است و این درصد ضریب اشغال خیلی بالایی است و یک وضعیت هشدار به شمار می رود، از مردم خواست موضوع رعایت فاصله گذاری فیزیکی و استفاده از ماسک را جدی بگیرند.

رییس دانشگاه ادامه داد: کادر درمانی استان خسته هستند و فشار کاری آنها بالاست؛ بیمارستان ها پُر هستند و برای اینکه بتوانیم در خدمت بیماران باشیم باید از تعداد بیماران کم شود که این امر تنها با همکاری مردم و رعایت پروتکل های بهداشت فردی، عدم حضور در اجتماعات و استفاده از ماسک میسر می شود. 

دکتر لطفی گفت: پنج بیمارستان دولتی و چندین بیمارستان غیردولتی غیردانشگاهی در شهر شیراز و تمامی بیمارستان های شهرستان ها در بحث کرونا درگیر هستند و بیش از ۶۰۰ مورد از کارکنان مجموعه سلامت استان شامل پزشک، پرستار و سایر کارکنان مبتلا به کرونا شده اند که تعدادی نیز بستری هستند و این فشار کاری را بر روی سایر مدافعان سلامت زیاد می کند.

او اضافه کرد: پزشکان و پرستارانی که به کرونا مبتلا می شوند برای مدتی از چرخه درمان و خدمت رسانی به بیماران خارج می شوند و تامین نیروی جایگزین برای آنها مشکل است.

از دیروز تا امروز ۲۱ تیر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۳۹۷ بیمار جدید مبتلا به کرونا  در کشور شناسایی شدند و مجموع بیماران به ۲۵۵ هزار و ۱۱۷ نفر رسیده است،  متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸۸ بیمار کرونا  جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲ هزار و ۶۳۵ نفر رسید.

برچسب‌ها ویروس کرونا شیراز عنایت الله رحیمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز فارس پروندهٔ خبری مدیریت استانی کرونا کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا شیراز دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز فارس ویروس کرونا شیراز دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز فارس بیمارستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۳۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید

آفتاب‌‌نیوز :

علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، اظهار کرد: مراکز ملی سلامت روانی و اجتماعی جامعه (سراج) نماد انسجام و ساختاریافته مداخلات عمیق پیشگیری، درمان و توابخشی در حوزه بهداشت روانی هستند.

وی به نظام ادغام خدمات اجتماعی در در حوزه مراقبت‌های بهداشت روان در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از نقاط بارز و متمایز نظام سلامت در کشور، ادغام حوزه بهداشت و درمان با حوزه سلامت و اجتماعی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بازدید‌های میدانی نمایندگان سازمان بهداشت جهانی از سیستم بهداشت و درمان کشورمان اشاره کرد و نظام ادغام یافته روان در مراقبت‌های اولیه را که با نظر کارشناسی و تخصصی در کشور شکل گرفته، نظامی کاربردی و مترقی در کشور توصیف کرد.

زالی بهداشت روان را حوزه‌ای چند وجهی دانست و ضرورت انجام کار‌های گروهی و بین بخشی را در این حوزه مورد توجه قرار داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تعامل مراکز سراج با فرمانداری‌ها را به عنوان مراجع ذی‌صلاح ارایه خدمت به مردم نشانه دغدغه متولیان کشور نسبت به ارتقای سلامت اجتماعی و روانی جامعه دانست.

زالی به ساختار چند وجهی اهداف مراکز ملی سراج اشاره کرد و افزود: تنها حوزه بهداشت تولیت بهداشت روان را برعهده ندارد و سایر دستگاه‌ها مثل فرمانداری، بهزیستی، استانداری و سایر دستگاه‌ها برای ارایه خدمات باکیفیت‌تر به مردم در اجرای اهداف طرح مذکور همکاری دارند.

وی صنعتی شدن جامعه و‌شتاب‌شهرنشینی را دو‌عامل مهم در افزایش بروز اختلالات روان در دنیا دانست و ضروت مداخلات پیشگیرانه، بهداشتی، درمانی و‌توانبخشی در زمینه روان را یادآور شد.

رئیس دانشگاه به تغییرات ساختاری اختلالات روان بعد از کرونا اشاره کرد و گفت: تغییر در ساختار بیماری‌های روان بعد از پاندمی کرونا مسئله‌ای جهانی است.

وی با اشاره به اینکه مطالعات بیانگر این موضوع است که از هر سه نفر تا هفت نفر، مبتلا به کرونا بدون در نظرگرفتن تعداد ابتلا، دچار اختلالات روان شناختی شده‌اند اضافه کرد: شایع‌ترین اختلال، اختلال مربوط به خواب، عدم خواب عمیق و مطلوب، افسردگی، اختلال ترس و اضطراب پس از سانحه و کماکان گوشه‌گیری است.

 زالی به مطالعات عمیق و‌کاربردی دانشگاه در رابطه با عوارض کرونا اشاره کرد و افزود: بر اساس نتایج این مطالعات چنانچه فردی بعد از ابتلا به کرونا پس از چهار ماه از گذشت بیماری همچنان عارضه‌های بیماری با او همراه باشد، طبق تعریف دچار کرونای مزمن است.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه بین ۳۵ تا ۴۵ درصد مبتلایان به کوید طولانی یا مزمن با اختلالات روانی آن دست و پنجه نرم می‌کنند خاطرنشان کرد: افسردگی، کاهش اعتماد‌بنفس اجتماعی، اختلال شناختی و حافظه، و اختلال در خواب از مهمترین عوارض روانی کرونای مزمن است.

وی به تحقیقات دانشگاه و انتشار اولین مقالات علمی در دنیا با سرفصل ارتباط سکته مغزی با کرونا اشاره کرد و گفت: افزایش مراکز ملی سراج راهکار مناسبی برای ارتقای بهداشت روان در مبتلایان به کرونای مزمن است.

 زالی عنوان کرد: ایجاد و افزایش مراکز سراج بستر مناسبی برای غربالگری، ارتقای سطح دانش و آگاهی مردم است.

رئیس دانشگاه یکی از مهمترین دلایل کم‌اظهاری و عدم مراجعه مردم برای درمان بیماری روان را بحث انگ یا برچسب‌زدن در جامعه عنوان کرد و افرود: یکی از اهداف ما برای ایجاد مراکز سراج انگ‌زدایی و ایجاد زمینه مطلوب درمان با حفظ محرمانگی پرونده‌هاست.

به گفته وی طرح ملی سراج ارجاعات مجموعه بهداشت و درمان و نهاد‌های حمایتی مثل فرمانداری و بهزیستی را به‌همراه دارد.

وی به ایجاد ۱۰ مرکز ملی سراج در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اشاره کرد و افزود: به طور کلی با توجه به ترسیم برنامه‌های ملی ایجاد ۱۰۰ مرکز سراج در کل کشور دستور کار است، امروز پنجمین و ششمین مرکز ملی سراج توسط دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در شهرستان دماوند و فیروزکوه به بهره‌برداری رسید و در ماه‌های آتی چهار مرکز دیگر نیز وارد چرخه مدار ارایه خدمت خواهند شد.

رئیس دانشگاه به تاکیدات رییس جمهور با محوریت توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی شرق تهران اشاره کرد و جذب نیروی انسانی، تامین تجهیزات و تقویت زیرساخت‌های عمرانی را راهکار تحقق این مهم دانست.

وی با بیان اینکه منطقه دماوند با وجود دو جاده مواصلاتی استان مازندران به تهران، مرکزی مهم در ارجاعات تروماست اضافه کرد: بدون تردید با تلاش بیشتر شاهد تحقق و رشد رو به تزاید شاخص‌های بهداشتی و درمانی در منطقه دماوند و فیروزکوه خواهیم بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • مرکز دولتی درمان سوءمصرف مواد بیمارستان امام حسین (ع) افتتاح شد
  • انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس
  • هشدار درباره انتقال بیمار از مراکز دولتی به بیمارستان‌های خصوصی!/ باید چرخه پرگلایه «بیمه» اصلاح شود/ متاسفانه از اولویت نخست یعنی بهداشت غفلت شده است
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • حمایت از بیماران سلیاکی با بسته‌های حمایتی
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • هوش مصنوعی به زودی امکان درمان در خانه را فراهم خواهد کرد
  • کلاهبرداری مرگ‌آلود با داروی درمان آلزایمر
  • شیر خشک موضوع اصلی نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی شد
  • اعضای بدن بانوی ایثارگر اردبیلی به بیماران نیازمند اهدا شد