Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-03-29@05:27:02 GMT

نگرانی از توزیع ناعادلانه داروی کرونا در جهان

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۹۳۲۰۸

آفتاب‌‌نیوز :

گیتس در ویدئویی پخش شده در جریان کنفرانس مجازی کووید – ۱۹ که از سوی جامعه بین المللی ایدز سازمان دهی شده بود، تاکید کرد: اگر اجازه دهیم دارو و واکسن به جای مردم و کشورهایی که بسیار نیاز به آن دارند، به دست پیشنهاددهندگان قیمت های بالاتر برسد، آن وقت یک بیماری همه گیر طولانی تر، غیرعادلانه تر و مرگبارتری خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به رهبرانی نیاز داریم که تصمیم های سخت در مورد توزیع را براساس عدالت و نه براساس عوامل محور بازار اتخاذ کنند.

درحالی که صدها پروژه تولید واکسن در دست بررسی است و دولت های اروپا و آمریکا میلیاردها دلار در زمینه تحقیق و تولید دارو و واکسن سرمایه گذاری می کنند، این نگرانی وجود دارد که کشورهای ثروتمندتر از داروی کرونا بهره بیشتری ببرند و دست کشورهای در حال توسعه در این زمینه خالی بماند.

کمیسیون اروپا و سازمان جهانی بهداشت درمورد رقابتی ناسالم در تقابل داروی حیاتی برای نجات جان انسان ها و ریشه کن کردن معضل اقتصادی ناشی از بحران کرونا هشدار داده اند و این در حالی است که برخی مقام های واشنگتن ثابت کرده اند که خواستار اولویت دهی به شهروندان آمریکایی در این زمینه هستند.

گیتس گفت که تلاش هایی که دو دهه پیش برای مقابله با بحران ایدز آغاز شد، زمانی که کشورهایی از سراسر جهان برای تولید داروی قابل دستیابی در بخش اعظم کشورهای جهان از جمله آفریقا همکاری کردند، می تواند به عنوان نمونه ای برای دسترسی گسترده به داروی کووید – ۱۹ مورد توجه قرار گیرد.

وی به عنوان نمونه به تاسیس صندوق جهانی برای مقابله با ایدز، سل و مالاریا در سال ۲۰۰۲میلادی و همچنین برنامه فوق العاده آمریکا در مورد ایدز اشاره کرد که برای توزیع دارو در میان مردم به منظور مقابله با برخی از مرگبارترین بیماری ها در جهان درنظر گرفته شده بود.

گیتس گفت: یکی از بهترین دلایل برای مقابله با اچ آی وی و ایدز، اهمیت ایجاد این سیستم توزیع گسترده و عادلانه جهانی برای رساندن دارو به دست همگان است.

بیماری کووید – ۱۹ تاکنون ۱۲ میلیون و ۶۵۲ هزار و ۱۰۱ نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده است. از این تعداد، ۵۶۳ هزار و ۴۸۵ نفر فوت کرده و هفت میلیون و ۳۸۵ هزار و ۷۱۷ نفر بهبود یافته اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بیل گیتس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۳۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرایی توزیع داروخانه ای متادون/ توزیع دارو باید کنترل شود

به گزارش خبرنگار مهر، موضوع توزیع متادون در سطح ۴۰۰ داروخانه منتخب وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو با گلایه‌ها و انتقاداتی همراه بوده است. زیرا، کانون کشوری پزشکان درمانگر اعتیاد معتقد است که سیاست توزیع و عرضه داروهای مخدر از طریق داروخانه‌ها، غیرقانونی است.

طبق کنوانسیون جهانی ۱۹۶۱ که ایران نیز جزو آن است، تعهد شده که داروهای تحت کنترل می‌بایست در محلی که پزشک، پرستار و تجهیزات احیا موجود است استفاده شده، که قطعاً داروخانه هیچ شباهتی با آن ندارد.

بنابر اظهارات کارشناسان دارو، توزیع هر دارویی اگر تحت کنترل نباشد، با مشکلاتی همراه خواهد شد و این موضوعی است که برای توزیع داروهای مخدر از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

اصولاً، داروخانه به عنوان مکان مورد اعتماد برای توزیع دارو شناخته می‌شود و مردم نیز فکر نمی‌کنند که داروهای مصرفی؛ ضرری داشته باشد. این در حالی است که دسترسی آسان به داروهای مخدر؛ بسیار خطرناک است و به همین علت، کانون کشوری پزشکان درمانگر اعتیاد اعتقاد دارد که داروهای مخدر نباید به داروخانه‌ها داده شود.

از سوی دیگر، موضوع گردش مالی توزیع متادون مطرح است که گفته می‌شود سالی ۳ هزار میلیارد تومان پول خرید مراکز درمان اعتیاد از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است.

از طرفی سازمان غذا و دارو به بهانه نبود نظارت کافی بر معاونت‌های غذا و دارو در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و وجود نشت دارو از آنها، توزیع دارو را به ۴۰۰ داروخانه منتخب واگذار کرده است.

حال این سوال مطرح است که این تصمیم و سیاست در توزیع متادون، بر چه اساسی اتخاذ شده و چرا سازمان غذا و دارو، به نظرات کارشناسی در این حوزه توجه نمی‌کند. ضمن اینکه باید ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در این ارتباط، نظر کارشناسی بدهد.

موضوع گردش مالی متادون و سودآوری که برای داروخانه‌های منتخب توزیع کننده این داروی مخدر دارد؛ واکنش انجمن داروسازان ایران را نیز در پی داشته است. به طوری که شهرام کلانتری خاندانی رئیس انجمن داروسازان ایران، در نامه‌ای به رئیس سازمان غذا و دارو، به نحوه توزیع داروها در سطح داروخانه‌ها انتقاد کرده است.

در قسمتی از نامه رئیس انجمن داروسازان ایران، آمده است که «سیاستگذاری‌های شتابزده و بعضاً مغایر قوانین طی ادوار قبلی سازمان غذا و دارو، عوارض متعدد از جمله اختلاف نظرهای موجود فعلی در نحوه ادامه فعالیت و ارائه خدمت در مراکز MMT و جایگاه قانونی محل عرضه داروهای آگونیست و تحت کنترل را ایجاد نموده است».

در این نامه عنوان شده است: «این رویه تصمیم گیری نادرست نه تنها طی سال‌های اخیر متوقف نگردیده، بلکه دامنه آن به سایر داروها و کالاهای سلامت محور نیز تسری یافته است».

به نظر می‌رسد، یک سوال بی پاسخ مانده است؛ چرا توزیع متادون به داروخانه‌های منتخب سپرده شده است.

کد خبر 6062751 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • تأمین قابل توجه برند اصلی داروی بیماران تالاسمی در سال ۱۴۰۲
  • توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی در کشور
  • انجام ۲۴۵ بازرسی از سوی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی 
  • انجام ۹۰۰ ویزیت رایگان در اردوی جهادی گروه حکمت
  • توزیع ۲۰ میلیون داروی وارفارین طی ۴ ماه
  • وضعیت نامناسب تامین داروی بیماران تالاسمی / سازمان غذا و دارو و بانک مرکزی به تعهداتشان عمل نکردند
  • انواع داروی مخدر از یک عطاری کشف و ضبط شد
  • کشف و ضبط انواع داروی مخدر از یک عطاری
  • چرایی توزیع داروخانه ای متادون/ توزیع دارو باید کنترل شود
  • کشف انواع دارو‌های مخدر از یک عطاری