Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ، بهمن فرهادی معاون پژوهشی و اجرایی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی با اشاره به اینکه کرمانشاه یکی از استان‌های حاصلخیز از نظر کشاورزی است، گفت : علیرغم اینکه استان کرمانشاه از نظر بارش و منابع آبی در وضعیت نسبتا مناسبی قرار دارد، ولی متاسفانه مقدار سطح زیر کشت اراضی آبی و همچنین میزان تولیدات کشاورزی آن در حد انتظار نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت : از اهداف گروه‌های مهندسی آب، افزایش بهره وری مصرف آب در بخش کشاورزی به عنوان مصرف کننده عمده منابع آب درکشور و نیز استان کرمانشاه است.

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب با تاکید بر اهمیت این موضوع افزود: گروه مهندسی آب دانشگاه رازی در سال‌های گذشته اقدام به پذیرش دانشجو در گرایش‌های مختلف از جمله آبیاری و زهکشی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا نموده است.

فرهادی با بیان اینکه در شیوه رایج آموزشی- پژوهشی دانشجویان دکترا سه تا چهارترم اولیه خود را صرف شرکت در کلاس‌های آموزشی و آزمون جامع می‌نمایند و عملاً از ترم چهارم و پنجم به نوشتن پروپوزال و اجرای طرح تحقیقاتی مربوط به رساله دکترای خود می‌پردازند، افزود: این دانشجویان تنها حدود دو سال برای اجرا و تهیه رساله خود فرصت دارند که برای انجام طرح‌های اساسی در رشته‌های کشاورزی و آبیاری زمانی بسیار اندک است.

معاون پژوهشی و اجرایی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی ضمن اشاره به مدت زمان چهار ساله‌ی دوره‌های پژوهش محور دانشجو، ادامه داد: در این دوره‌ها دانشجو از همان ابتدا و برای کار بر روی یک پروژه تحقیقاتی مشخص انتخاب می‌گردد که طی این مدت می‌تواند طرح تحقیقاتی جامع و هدفمندی را به انجام برساند.

او افزود: دانشجویان در دوره‌های پژوهش محور چند واحد درسی محدود مرتبط با موضوع رساله دکترای خود می‌گذرانند و از همان ابتدای دوره تحصیلی، کار بر روی پروپوزال و نیز رساله را آغاز می‌نمایند.

فرهادی با اشاره به راه اندازی این رشته برای اولین در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، ادامه داد: برنامه ما برای سال ۱۴۰۰ هجری شمسی پذیرش یک دانشجو در رشته پژوهش محور با هدف کار بر روی پروژه‌های پژوهش محور است که در سال‌های آینده این ظرفیت قابل افزایش می‌باشد.

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب با تاکید بر لزوم وجود اینگونه رشته‌ها در دانشگاه، گفت: راه اندازی رشته‌های پژوهش محور برای تامین و پاسخ به نیاز‌های استانی می‌تواند گامی بلند در راستای اجرای پروژه‌های تقاضا محور استان باشد.

فرهادی افزود: این شیوه پذیرش دانشجویان دکترا در کشور‌های اروپایی رایج است که دارای بازار کاری قابل قبول و سبب اشتغالزایی دانشجویان فارغ التحصیل می‌شود که دانشگاه رازی نیز می‌تواند برای سایر گروه‌ها از جمله رشته‌های کشاورزی در این راستا اقدام به اخذ مجوز نماید .

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محصولات کشاورزی مصرف آب بهره وری اراضی کشاورزی پژوهش محور مهندسی آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۴۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه آخرین دستاورد‌های علمی در زمینه تولید گندم

مراسم گرامیداشت روز ملی نان و گندم در مرکز تحقیقات کشاورزی استان برگزار و آخرین دستاورد‌های پژوهشی در زمینه تولید گندم ارائه شد.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در این مراسم، معرفی ارقام را از مولفه‌های اصلی تولید گندم با کیفیت دانست و گفت: درصد پروتئین بالا، پایداری در شرایط سخت و تنش‌های آبی، عملکرد بالا و مقاومت به آفت از شاخصه‌هایی است که در کیفیت گندم، آرد و پخت نان موثر می‌باشد.

گودرزی افزود: سال گذشته شش هزار تن بذر گندم آبی و دیم در مرکز تحقیقات کشاورزی استان تولید شد و پیش بینی می‌شود امسال ۹ هزار تن بذر با کیفیت تولید شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هم گفت: با وجود خشکسالی‌های اخیر، سال گذشته حدود ۳۰۰ هزار تن گندم در استان تولید شد که ۲۵۶ هزار تن آن توسط مراکز خریداری شد در حالی که این میزان، دو برابر نیاز استان است.

او گفت: امسال هم حدود ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم و ۴۳ هزار هکتار ازاراضی آبی استان زیر کشت گندم قرار دارد.

غدیری، محقق و رئیس بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان هم یکی از مهم‌ترین وظایف این بخش را معرفی ارقام جدید گندم دانست و گفت: بذر‌های تولید و اصلاح شده که دارای درصد بالای پروتئین و رنگدانه قرمز هستند، در افزایش کیفیت نان و جلوگیری از دورریز‌های آن تاثیر گذارند.

به گفته غدیری سیمین، زرینه و حیران ارقام جدیدی است که در این مرکز معرفی شده و کیفیت بالایی دارند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • طب ایرانی زمینه ساز توریسم درمانی در کشور
  • برگزاری آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور از صبح فردا ( ۶ اردیبهشت )
  • فعالیت مستمر ۶۵ تیم نظارتی پلیس راه در محور‌های مواصلاتی
  • ۳۶ پروژه عمرانی سلامت‌محور همزمان با هفته سلامت افتتاح می‌شود
  • کاهش ۸ درصدی تصادفات منجر به جرح در استان کرمانشاه
  • قالیباف: پیش از تصویب جداول تخصیص‌های بودجه‌ای علی‌الحساب است
  • «وعده صادق» اجرای کریدور آمریکایی-صهیونیستی را متوقف کرد
  • ارائه آخرین دستاورد‌های علمی در زمینه تولید گندم
  • لزوم تربیت چند ساحتی دانش آموزان
  • لزوم عضویت استادان کارگروه جغرافیا در کمیته‌های ارتقای اساتید/ محور‌های ۱۰ گانه خروج از ساختار معیوب جغرافیا