Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/سمنان مدیرکل بهزیستی استان سمنان از راه‌اندازی مراکز جامع ترک اعتیاد در این استان به عنوان یک راهکار مطمئن برای جلوگیری از عود بیماری اعتیاد و افزایش دوران پاکی معتادین بهبودیافته خبر داد.

ایزدپور به بهانه هفته بهزیستی در نشستی با اصحاب رسانه این استان اظهار کرد: طول درمان معتادین در مراکز جامع ترک اعتیاد برخلاف مراکز قبلی، تا حد زیادی افزایش و به حداقل یک سال می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن اینکه این مراکز جامع ترک اعتیاد مداخلات خود را به حوزه‌های مختلف تسری می‌دهند.

وی با بیان اینکه در مراکز جامع ترک اعتیاد هم عوارض زیستی و اجتماعی و هم اشتغال و روابط بیمار با خانواده و..مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد افزود: تلاش ما بر این است که اولین مرکز جامع ترک اعتیاد استان را در هفته دولت به بهره‌برداری برسانیم.

مدیرکل بهزیستی استان سمنان از کاهش احتمال عود و افزایش دوره پاکی را از اهداف راه‌اندازی این مراکز جامع ترک اعتیاد دانست و خاطرنشان کرد: همه مقدمات لازم برای افتتاح این مرکز در استان فراهم شده است.

وی با بیان اینکه همه بخش‌های این مراکز توسط افراد مقیم مدیریت می‌شود افزود: خوشبختانه سرانه تخصیصی به ازای هر فرد بستری در این مراکز هم رقم قابل توجهی است و از همین رو می‌توان برنامه‌ های متعددی برای اثرگذاری بیشتر روند درمان عملیاتی کرد.
ایزدپور با بیان اینکه در این مراکز به ازای هر بیمار 5 تا 6 میلیون تومان هزینه می‌شود تصریح کرد: برای راه‌اندازی این مراکز یک سری استانداردها تعیین شده است. در استان نیز هر کدام متقاضیان بتوانند این استانداردها را فراهم کنند، می‌توانند اقدام به راه اندازی مرکز جامع ترک اعتیاد در استان کنند.

فعالیت مراکز اقامتی ترک اعتیاد با 50 درصد ظرفیت در شرایط کرونایی

مدیرکل بهزیستی استان سمنان همچنین از خدمات‌دهی بهزیستی به جامعه هدف خود در 11 مرکز سرپایی و 14 مرکز اقامتی ترک اعتیاد در سطح این استان خبر داد و افزود: بیماران در مراکز اقامتی ما به مدت یک ماه خدمات دریافت می‌کنند.
وی با اشاره به شیوع کرونا و خطر همه‌گیری در بین بیماران اعتیاد گفت: به دلیل خطر همه‌گیری بهزیستی استان همه مراکز این بخش را تعطیل کرده است. البته در یک ماه اخیر اجازه داده شده که مراکز اقامتی ترک اعتیاد در استان با 50 درصد ظرفیت، فعالیت خود را از سر گیرند.

وی با بیان اینکه همه خدمات بهزیستی در حوزه اعتیاد به صورت رایگان ارائه می‌شود اضافه کرد: بعد از چهارماه، مداخلات دیگری از سوی بهزیستی با هدف تکمیل فرآیند درمان انجام می‌شود. ضمن اینکه در زمینه اشتغال معتادین نیز تلاش‌های جدی از سوی بهزیستی صورت می‌گیرد تا احتمال بازگشت معتادین به اعتیاد را به حداقل ممکن برسانیم.
اشتغالزایی بهزیستی برای۶۳۸ مددجو

این مدیر مسوول از تلاش برای کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از اعتیاد در این استان خبر داد و با بیان اینکه بهزیستی به دنبال برنامه‌های پیشگیری اجتماع‌محور است، افزود: بهزیستی استان در همین راستا به پنج هزار و ۲۸۹ نفر در سطح استان خدمات مشاوره و خدمات درمانی ارائه‌ می‌دهد.

مدیرکل بهزیستی استان سمنان از تلاش برای ایجاد اشتغال برای جامعه معلولین و جامعه هدف این اداره خبر داد و گفت: در همین راستا طی یک سال اخیر۶۳۸ مددجوی بهزیستی صاحب شغل شدند.

وی همچنین از تلاش برای اعطای تسهیلات ارزان‌قیمت با هدف اشتغالزایی برای جامعه هدف بهزیستی خبر داد و اظهار کرد: در همین ارتباط در بخش مشاغل خانگی تا سقف ۲۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغال به متقاضیان اعطا می‌شود.ضمن اینکه در بخش کسب‌وکار آزاد نیز تا سقف ۵۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت با کارمزد 4 درصد به کارفرماهایی که معلولین را جذب می‌کنند اعطا می‌شود.

ایزدپور همچنین از اعطای تسهیلات به زنان سرپرست خانوار خبر داد و گفت: زنان سرپرست خانوار علاوه بر این از مستمری و حقوق ماهانه نیز برخوردار می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی استان سمنان با بیان اینکه به زنان سرپرست خانوار جوان مستمری داده نمی شود ادامه داد: سیاست بهزیستی در بخش، توانمندسازی زنان جوان سرپرست خانوار است. با توجه به اینکه این افراد توانایی اشتغال دارند و مستمری بهزیستی نیز رقم چندان زیادی نیست، بهزیستی می‌کوشدزمینه اشتغال را برای آنها فراهم کنند تا خود بتوانند زندگی خود را مدیریت کنند.

این عضو کارگروه اشتغال استان با اشاره به حمایت‌های این سازمان از زنان سرپرست خانوار اظهار کرد: در حال حاضر بیش از یک‌هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش و حمایت بهزیستی در استان قرار دارند.

مدیرکل بهزیستی استان سمنان از برنامه‌ریزی برای افتتاح 9 طرح در هفته بهزیستی در استان خبر داد و گفت: معاونت پیشگیری و توانمندسازی بهزیستی با صرف اعتباری 10 میلیارد ریالی این 9 طرح را آماده بهره برداری کرده است.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سازمان بهزیستی اعتیاد مدیرکل بهزیستی استان سمنان زنان سرپرست خانوار ترک اعتیاد راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۴۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ هزار جوان ۱۸ ساله در آرزوی مستقل شدن هستند

همشهری آنلاین- سحر جعفریان: امیر کمی بعد از آن تاریخ به یکی از مراکز نگهداری نوزادان و کودکان بی‌سرپرست سازمان بهزیستی سپرده شد تا به امروز. امروز که قرار است به‌زودی در قالب اجرای طرح استقلال فرزندان بهزیستی، برود پی بخت و اقبال خود. امیر همه این سال‌ها، سرش در دفتر و کتاب بوده و درس خوانده. مکانیکی را هم به‌صورت تخصصی یاد گرفته تا راحت‌تر زندگی مستقل خود را خارج از مرکز نگهداری آغاز کند. حالا ۱۸سال او تمام‌شده و صبرش هم. صبر و انتظار برای رسیدن به آرزوی مستقل‌شدن و تجربه‌ جدید و متفاوت زندگی بیرون از مراکز نگهداری و تربیتی بهزیستی با کمک هزینه‌های ترخیص بهزیستی که ازجمله مقدمات و الزامات آن برای امیر و بسیاری امثال او نه از پرداخت وام ودیعه مسکن ویژه نوجوانان مستقل بهزیستی خبری هست و نه از خیر و نیکوکاری که بیاید و دستشان را برای تامین کمک اجاره واحدی مسکونی بگیرد. به علاوه اینکه با افزایش آمار ۱۸ساله‌های مراکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست بهزیستی، ظرفیت خانه‌های مستقل یا شبانه‌روزی این سازمان هم محدود است.

تعامل جدی بهزیستی و بلاتکلیفی ۱۸ساله‌ها

این قصه بیش از ۴هزار نوجوان در مراکز مختلف بهزیستی کشور است که به دلایلی طرح فرزندخواندگی شامل حالشان نشده و حالا چشم امید به بهره‌مندی از طرح فرزندان مستقل سازمان دارند. امیر در این‌باره می‌گوید: «چند سال است که شب و روز ندارم. دلم می‌خواهد زودتر درهای این مرکز باز شود و برای همیشه بروم پی آن زندگی که خودم دلم می‌خواهد.» پشت سرش را می‌خاراند و ادامه می‌دهد: «می‌دانی آبجی، نه اینکه اینجا بد باشد؛ نه، اما راستش از یک سنی به بعد آدم دلش می‌خواهد خودش صفر تا صد زندگی‌اش را دستش بگیرد. الان من و رامین (دوستش در مرکز نگهداری) به چنین سنی رسیدیم که دلمان استقلال می‌خواهد.» رامین کنارش ایستاده و صحبت‌های دوستش را اینطور تکمیل می‌کند: «درس خواندیم و از مکانیکی تا خیاطی یاد گرفتیم تا اگر مستقل شدیم مهارتی برای نان‌درآوردن بلد باشیم. پرونده درخواست خود برای دریافت وام ویژه فرزندان مستقل بهزیستی را به چند بانک تحویل دادیم تا کمی پول ودیعه خانه را جور کنیم اما بانک‌ها هم انگار سر ناسازگاری با ما که پشتی مثل پدر و مادر نداریم، دارند.»

استقلال به سبک دخترانه

ماجراهای استقلال فرزندان بهزیستی در بخش دختران نیز روایت های گوناگون دارد. سمیرا برخلاف نگار (یکی دیگر از دختران مرکز نگهداری) علاقه‌ای به زندگی در خانه‌های مستقل یا شبانه‌روزی بهزیستی که معمولا ۱۸ساله‌های بسیاری از مراکز نگهداری مربوط به سنین پایین به اتاق‌هایش راه می‌یابند، ندارد: «در این خانه‌های شلوغ، بیشتر از یک سال نمی‌توان سکونت کرد، پس، از اول به فکر اجاره‌کردن خانه باشم بهتر است.» مهرآفرین اما شرایط متفاوتی دارد که درباره آن توضیح می‌دهد: «نزدیک به ۵سال است مورد حمایت مالی خانواده‌ای مهربان هستم.»

کد خبر 845921 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سازمان بهزیستی فرزندآوری تهران

دیگر خبرها

  • ارجاع ۲۳ معتاد متجاهر به مراکز ترک اعتیاد در شوش
  • اوتیسم؛ بیماری ناشناخته و بدون درمان!
  • آغاز کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد در استان مرکزی
  • اجرای کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد در استان مرکزی
  • حرفه آموزی معتادان در حال بهبود برای ورود به بازار کار
  • اوتیسم؛ اختلالی که ناشناخته ماند
  • فعالیت ۳۳ مرکز اقامتی ترک اعتیاد در گلستان
  • بهره مندی ۸۰ معلول میبدی از حق پرستاری
  • مسابقات ورزشی قهرمانی مراکزتوانبخشی اوتیسم استان کرمان برگزار شد
  • ۴ هزار جوان ۱۸ ساله در آرزوی مستقل شدن هستند