Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-19@14:37:02 GMT

طرح تحول سلامت، نجاتگر اصفهان در مبارزه با کرونا شد

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۹۵۳۱۲

طرح تحول سلامت، نجاتگر اصفهان در مبارزه با کرونا شد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در استان اصفهان عمده بار درمان به دوش بخش دولتی است و این مسأله به خصوص در بحث کرونا خوب جلوه‌گر شد؛ اگر زیرساخت‌ها را در سال اول طرح تحول سلامت ارتقا نداده‌بودیم، آمار مرگ ‌و‌ میر بیش از اکنون بود.

طاهره چنگیز صبح امروز در تالارحکمت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص گزارش عملکرد اصفهان از ویروس کرونا بیان کرد: اولین جلسات، قبل از دستور ستاد داده شده و اولین دستورالعمل‌های استانی از ۶اسفند صادر شد و بازبینی دقیق در تجهیزات بیمارستان‌ها شروع شد و هماهنگی از نظر مراقبت بین بخش‌های خصوصی و دولتی شروع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان در ادامه گفت: راهبرد آموزش و اطلاع‌رسانی از اسفندماه شروع شد و هم‌چنان ادامه دارد و مشارکت خیرین و نهادهای اقتصادی را داشتیم؛ اتاق بازرگانی به طور فعال، کمک خود را شروع کرد و افزایش تولید وسایل محافظتی با کار جهادی غذا و دارو و حمایت پارک علم و فناوری و خیرین انجام شد.

وی در خصوص نقش سامانه راه‌اندازی شده در کاهش مراجعات حضوری، اظهار داشت: سامانه ۳۱۱۳ از اول اسفندماه ۳۰ خط تلفنی که برای حراست خریده شده بود، فعال‌سازی شد و اپراتورهایی از داوطلبان، پزشکان ، اساتید و کادر دانشکده پرستاری مامایی که ابتدا ۲۴ ساعته پاسخگو بودند واپراتور دوم، پیام‌های ضبط شده را ارسال می‌کند که نقش زیادی در کاهش مراجعه به بیمارستان‌ها داشت.

چنگیز در ادامه گفت: اکنون ۲۵۰۰ تماس تلفن داریم در اوج خود ابتدای کار به ۵۰۰۰تماس در روز می‌رسید با سیستم فورواردینگ تعدادی از پاسخگوها در محل حضور ندارند و امکان مشاوره تخصصی با متخصصین را نیز فراهم کردیم.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان در خصوص نحوه ارزیابی بیان کرد: بحث پایش با انواع مختلفی با اهداف و شاخص‌های مختلفی در وزارتخانه توسط حوزه‌های مختلف، صورت می‌گیرد؛ یکی از اقداماتی که اگر موفق شویم با کمک معاون وزیر انجام دهیم این است که به ارزشیابی‌ها انسجام بخشیم‌ بانک شاخص و بانک روش داشته باشیم؛ زیرا تولید مکرر اطلاعات، شانس خطا را نیز افزایش می‌دهد؛ یک مجموعه اطلاعات داشته باشیم و حوزه‌های مختلف بتوانند اطلاعات را برای خود برداشت کنند.

وی درخصوص گزارش عملکرد دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت گفت: جمعیت ثبت‌نام شده حدود ۴ میلیون و ۴۰۰هزار نفر ولی جمعیت تحت پوشش ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر است که برای یک دانشگاه علوم‌پزشکی به تنهایی جمعیت زیادی است و از نظر تعداد هیأت علمی ۹۸۰ نفر هیأت‌علمی داریم با حدود ۲۰درصد استاد و ۴۹ درصداستادیار که عمدتا استادیارانی هستند که در قالب گذراندن طرح فعالیت دارند.

چنگیز افزود: از نظر کارکنان غیر هیأت‌علمی تعداد این افراد به حدود ۲۷هزار نفر می‌رسد که از این تعداد ۲۵هزار نفر در بخش بهداشت ‌و‌ درمان و ۱۳۰۰ نفر در آموزش و پژوهش فعالیت می‌کنند و نزدیک به ۹۴۰۰ دانشجو داریم که در دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان نزدیک به یک سوم این تعداد دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی تحصیل می‌کنند. دانشجویان شهریه‌پردار نیز کمتر از ۱۲ درصد هستند.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان با اشاره به پراکندگی استان اظهارداشت: از نظر آمار واحد‌های بهداشتی، با توجه به پراکندگی استان، خدمات بهداشتی و درمانی بسیار گران می‌شود؛ ما جمعا ۲۳ مرکز بهداشت شهرستان و ۴۸ مرکز بهداشت جامع سلامت شبانه‌روزی است یکی از معضلات ما مراکز جامع سلامت شبانه‌روزی حائز ساختار است؛ جاهایی که براساس معیارهایی گسترش وزارت،  نباید شبانه‌روزی کنیم ولی براساس نیاز منطقه، مجبور هستیم، شبانه‌روزی کنیم.

وی گفت: در مجموعه دانشگاهی، ۶۹۰۰ تخت هزینه‌بر داریم و در بخش غیردولتی ۳۸۰۰ تخت که در استان اصفهان عمده بار درمان به دوش بخش دولتی است و این مسأله به خصوص در بحث کرونا خوب جلوه‌گر شد؛ اگر زیرساخت‌ها را در سال اول طرح تحول سلامت ارتقا نداده‌بودیم، آمار مرگ ‌و‌ میر بیش از اکنون بود.

چنگیز ادامه داد: بیمارستان‌های کمتر از ۶۰ تخت‌خوابی، عموما در شهرستان‌هایی هستند که حالت حاکمیتی دارد و ضریب اشغال تخت آن‌ها معمولا به ۳۰درصد نمی‌رسد که بیمارستان‌های هزینه‌زایی هستند که بار شهرستان‌ها بر دوش بیمارستان‌هایی است که ممکن است درامد بهتری داشته باشند. جمعا ۳۹ بیمارستان داریم که ۱۱ بیمارستان کم‌تر از ۶۰ تخت مصوب دارند. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در حوزه اورژانس، گفت: از مجموع ۲۶۹ پایگاه اورژانس ۱۱۵ در منطقه آمایشی هفتم، ۱۴۷ پایگاه مربوط به حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است. 

وی تصریح کرد: هنوز تعدادی از مناطق به پایگاه فعال نیاز دارند و ما نتوانستیم به دلیل بودجه آن را دایر کنیم؛ در بودجه سالیانه هر پایگاه علی‌رغم اینکه ارزیابی شده و اعتبار لازم برای هر پایگاه شهری و جاده‌ای، براورد شده ولی نام و نشان مشخصی در اعتبارات دانشگاه ندارد.

وی بیان داشت: خدماتی هم وجود دارد که کاملا رایگان است ولی بیمه‌ها قبول نمی‌کنند و تحت پوشش جایی هم نیست و باز هم نام و نشان و اعتباری ندارد؛ فقط شهر تهران ردیف اورژانس مجزا دارد و پایگاه‌های اورژانس تهران هزینه‌های خود را از دانشگاه علوم‌پزشکی دریافت نمی‌کنند. این درحالی است که در کل کشور برعکس این موضوع است و به درآمدهای اختصاصی فشار می‌آورد.

 چنگیز افزود: هر استانی تعداد پایگاه‌های اورژانس مشخص شده است و بودجه هر پایگاه هر ماه مشخص است. تعویض قطعات آمبولانس‌ها، تعمیرات و هزینه مواد مصرفی زیاد است و به عملکرد بقیه بخش‌ها فشار می‌آورد و در بخش‌های دیگر نارضایتی به وجود می‌آید.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص پیشنهادش بیان کرد: در حوزه برنامه عملیاتی پیشنهادی بود در سال ۹۸ که جز مصوبات هیأت امنا است و طبق آن عمل می‌شود. از مجموعه فعالیت‌های برنامه عملیاتی که ۱۷۵۴ فعالیت برای ۵۹۰ برنامه بوده، به تدریج میزان انطباق در برنامه عملیاتی افزایش یافته و توانستیم رتبه سلامت را در سال ۹۷ داشته‌باشیم. بیشترین اهداف فعالیت‌ها در حوزه بهداشت بوده است.

انتهای پیام/۶۳۰۸۶/ج۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: اصفهان دانشگاه علوم پزشکی عملکرد بیمارستان ها رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیمارستان ها شبانه روزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۵۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد

کاظم وطن‌خواه در آستانه روز علوم آزمایشگاهی درباره وضعیت شبکه آزمایشگاهی کشور اظهار کرد: بیش از ۷۵۰۰ آزمایشگاه در حوزه بهداشت و درمان در بخش‌های دولتی، خصوصی، سازمان‌ها و نهادهای مختلف به ارئه خدمت مشغول هستند. آزمایشگاه مرجع سلامت در ساختار نظام سطح‌بندی و برنامه‌ریزی شبکه ملی آزمایشگاهی کشور در راس قرار گرفته است. همچنین آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی و آزمایشگاه‌های بهداشتی در حوزه درمان و بهداشت در سطوح مختلف دیگر قرار می‌گیرند.

گسترش شبکه آزمایشگاهی کشور در دستور کار

وی با بیان اینکه آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، برنامه گسترش شبکه آزمایشگاهی کشور را بر مبنای اسناد بالادستی در دستور کار قرار داده، افزود: در حال حاضر،  برنامه راه‌اندازی و تاسیس شبکه‌های آزمایشگاه‌های پزشکی در بخش دولتی در دستور کار آزمایشگاه مرجع سلامت قرار گرفته است.

وی ادامه داد: لحاظ کردن برنامه شبکه‌های آزمایشگاهی در برنامه‌های ارتقای بهره‌وری وزارت بهداشت در سازمان ملی بهره‌وری ایران و همچنین لحاظ کردن برنامه « ایجاد شبکه آزمایشگاهی بهداشت طبق شیوه‌نامه آزمایشگاه مرجع» در برنامه عملیاتی و ابلاغ  آن به دانشگاه های علوم پزشکی  منتخب برای استقرار شبکه آزمایشگاهی جزو اقدماتی است که به منظور گسترش شبکه آزمایشگاهی کشور انجام شده است.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه استقرار شبکه آزمایشگاهی در سیستم دولتی  در سال ۱۴۰۲ در دانشگاه‌های منتخب به نحو مطلوبی انجام شده، اظهار کرد: طبق اسناد بالادستی، استقرار شبکه آزمایشگاهی در سایر دانشگاه‌های علوم‌پزشکی تا پایان سال ۱۴۰۲ به میزان حداقل ۸۵ درصد به سرانجام رسیده است.

وطن‌خواه با بیان اینکه آزمایشگاه‌های مرجع و همکار کشوری بیشتر در دانشکده بهداشت و انستیتو پاستور ایران مستقر و پاسخگوی نیازهای آزمایشگاهی کشور هستند، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه  تشخیص بسیاری از بیماری‌های تحت مراقبت به تخصص علمی ویژه، صرف هزینه زیاد برای راه‌اندازی آزمایش‌های فوق‌تخصصی و در نتیجه تجهیز آزمایشگاه نیاز دارد که در مواردی به‌دلیل عدم بروز و شیوع کم یا مقطعی بودن بیماری، تاسیس آزمایشگاه تخصصی در همه دانشگاه‌های علوم‌پزشکی مقرون به صرفه نیست، به همین دلیل برای این بیماری‌ها، آزمایشگاه‌های مرجع کشوری بیماری و آزمایشگاه‌های همکار آزمایشگاه مرجع سلامت، انتخاب و اعتبار بخشی شده‌اند.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: آزمایشگاه‌های مرجع کشوری بیماری و آزمایشگاه‌های همکار آزمایشگاه مرجع سلامت علاوه بر شرح وظایف مشترک، درارتباط با بیماری‌های مختلف شرح وظایف خاصی نیز بر عهده دارند. آزمایشگاه‌های مرجع و همکار کشوری عمدتا در دانشکده بهداشت و انستیتو پاستور ایران مستقر و پاسخگوی نیازهای آزمایشگاهی کشور هستند که تعداد آزمایشگاه‌های از این دست، ۲۱ مورد است.

وطن‌خواه با اشاره به ارتقای ظرفیت تشخیص شبکه آزمایشگاهی کشور برای بیماری‌های نوپدید خاطرنشان کرد: ارتقای ظرفیت تشخیص شبکه آزمایشگاهی تشخیص مولکولی و افزایش دامنه آزمایش‌های تشخیصی حوزه معاونت بهداشت از کووید-۱۹ به سایر عوامل بیماری‌زا که منشاء بالقوه تهدیدات زیستی هستند، از جمله CCHF، «تب دانگ»، «چیکن‌گونیا»، «سیاه زخم» و «لپتوسپیروز» در دانشگاه‌های منتخب ظرفیتی را برای تشخیص این گروه از بیماری‌های نوپدید و باز پدید ایجاد کرده که در حال توسعه است.

رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت درباره هزینه آزمایش‌ بیماری‌های نوپدید گفت: هزینه انجام آزمایش کووید-۱۹ بر اساس تعرفه مصوب گرفته می‌شود و در دیگر موارد براساس محاسبات دقیق و کارشناسی تعیین شده و پس از طی مراحل قانونی به تصویب می‌رسد. در صورت لزوم، تمام این موارد حسب مورد قابل بازنگری است.

وطن‌خواه با اشاره به ضرورت به‌روزرسانی تجهیزات آزمایشگاه‌ها گفت: با توجه به پاندمی کووید-۱۹، حجم زیادی از آزمایش‌های مختلف در شبکه آزمایشگاهی کشور به خصوص در بخش دولتی انجام شد که سبب فرسوده شدن ناوگان تجهیزات آزمایشگاهی شد. تا کنون در دو مرحله و با استفاده از وام بانک جهانی، بخشی از تجهیزات اصلی آزمایشگاهی شامل سل کانتر، اتوآنالایزر، ایمونواسی آنالایزر، میکروسکوپ، کشت خون خودکار، تعیین هویت و آنتی بیوگرام خودکار و همچنین دستگاه RT PCR تامین شده که حدود ۳۰ درصد از نیاز بخش دولتی را برطرف کرده است.

تجهیزات آزمایشگاهی بخش خصوصی نیازمند نوسازی

وی ادامه داد: در بخش خصوصی نیز نیاز به نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی به خصوص سیستم‌های بسته وجود دارد که امیدواریم در تعامل با اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی نسبت به بهبود وضعیت تجهیزات آزمایشگاهی گام‌های موثری برداریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۴۰۰ میلیارد تومان تجهیزات پزشکی وارد استان شد
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت در اصفهان
  • اولین کنگره پژوهش و فناوری در حوزه بهداشت و سلامت + فیلم
  • افتتاح پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی سمنان
  • صداوسیما، آگاهی مردم درخصوص سلامت را افزایش داده است.
  • برنامه های هفته ملی سلامت در مازندران اعلام شد
  • بهره‌برداری از ۷۱ طرح درمانی طی دو سال گذشته در لرستان
  • بهره برداری از ۷۱ طرح درمانی طی دو سال گذشته در لرستان
  • سه برابر شدن مبتلایان به دیابت در نیشابور
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد