Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-16@15:59:46 GMT

پیشگیری از آسیب ها با طرح نماد در مدارس

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۹۵۳۱۸

پیشگیری از آسیب ها با طرح نماد در مدارس

فرشته فهمیده  روز شنبه این نشست نشست  راه اندازی میزخدمت طرح ملی نماد افزود: راه اندازی این میز با هدف تسریع در روند خدمات دهی به دانش آموزان آسیب پذیرازسال گذشته دراستان ها دردستورکاری قرارگرفت.

وی اولویت فعالیت‌های طرح نماد راغربالگری روانی واجتماعی که به عنوان یک نقشه درراه کاهش آسیب پذیری دانش آموزان تاثیرگذارمی باشد، ذکرکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تشکیل شورای پیشگیری ازآسیب های اجتماعی درآموزش و پرورش استان البرزضروری است، خاطرنشان کرد: طرح نماد نیاز به آسیب شناسی دارد تا بتوان خدمات مناسب را از نظرکمی و کیفی در طول سال تحصیلی به جامعه هدف ارائه داد.

فهمیده تصریح کرد: مهمترین محوردراجرای موفقیت آمیز طرح نماد و میز خدمت نماد در آموزش و پرورش را پای کارآمدن مدیران مدارس تشکیل می دهد.

وی با بیان اینکه برای آگاهی بخشی دانش آموزان دربخش پیشگیری ازآسیب های اجتماعی ورفتارهای پرخطرنیازبه ایجاد زیرساخت های مناسب آموزشی درفضای مجازی داریم، اضافه کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا لازم است کارشناسان و مدیران مدارس برای تواید محتوای آموزشی دراین خصوص را برای بارگزاری درشبکه شاد حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی داشته باشند.

معاون پرورشی وفرهنگی آموزش و پرورش البرزادامه داد: یکی ازمحورهای مهم کاری این حوزه درقالب فعالیت های تابستانی درفضای مجازی برای دانش آموزان و اولیاء باید دربخش پیشگیری ازآسیب های اجتماعی درقالب ساختارو اهداف طرح ملی نماد باشد.

وی نیازسنجی تولید محتوا درزمینه طرح نماد و یاریگران زندگی به منظوربارگذاری درشبکه شاد، حوزه معاونت پرورشی را ضروری دانست.

فهمیده به اجرای طرح یاریگران زندگی در۲۰ درصد مدارس البرزاشاره کرد وافزود: این طرح یکی از برنامه‌های سال تحصیلی ۹۹-۹۸ است که به صورت مشترک بین آموزش و پرورش و ستاد مبارزه با مواد مخدر اجرایی شد.

وی تاکید کرد: با اجرای این طرح به دنبال هدایت دانش آموزان به سمت کاهش تمایل و پیشگیری از مصرف مواد مخدرهستیم زیرا مهمترین هدف این طرح در راستای پیشگیری ازمصرف مواد مخدراست.

رییس اداره مراقبت دربرابرآسیب های اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش البرزهم دراین نشست اظهارداشت: کارشناسان این حوزه باید به تهیه نقشه خطرپذیری دانش آموزان درنواحی و مناطق هشتگانه آموزش و پرورش استان توجه لازم را داشته باشند.

عزیزچابکی با بیان اینکه تهیه بسته های حمایتی درخصوص پیشگیری ازآسیب های اجتماعی باید با جدیت دنبال شود، خاطرنشان کرد: برای انجام این رسالت مهم باید نگاه جهادی داشته باشیم تا بتوانیم بسترمناسب برای تولید محتوای آموزشی با رویکردپیشگیرانه دربخش آسیب های اجتماعی را بوجودآوریم.

وی یادآورشد: هرگونه بهانه جویی در راه عملیاتی کردن این هدف بزرگ و ارزشمند که می تواند نقش مهمی درآگاهی بخشی و پیشگیری ازآسیب های اجتماعی دربین دانش آموزان و حتی اولیاء داشته باشد، قابل توجیح نیست.

وی تقویت باورمندی درمقابله با آسیب های اجتماعی دربین دانش آموزان را حرکتی ارزشمند دانست زیرا افزایش اعتماد به نفس با "  نه گفتن " می تواند درپیشگیری ازآسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطربه خصوص دربین گروه همسالان اثربخش باشد.

چابکی ادامه داد: راه اندازی میزطرح نماد و زیرپوشش بردن ۶۰ درصد مدارس درطرح یاریگران زندگی دو برنامه مهمی است که باید دراستان البرزباجدیت دنبال شود.

دراین نشست کارشناسان فعال درحوزه آسیب های اجتماعی به ارائه گزارش و همچنین مشکلات و موانع کاری دراجرای دو طرح ملی نماد و یاریگران زندگی درحوزه آموزش و پرورش استان البرز پرداختند.

استان البرز۵۰۰ هزاردانش آموزدارد.

برچسب‌ها مدارس البرز آسیب ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدارس البرز آسیب ها مدارس البرز آسیب ها پیشگیری ازآسیب های اجتماعی آسیب های اجتماعی یاریگران زندگی آموزش و پرورش دانش آموزان طرح نماد آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۵۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح نظام ارزشیابی درس تربیت بدنی/ ایجاد تیم‌های امدادی ماهر در مدارس

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: مهم‌ترین برنامه ما برای دانش آموزان مهارت آموزی آنان چه در حوزه ورزش و چه در بحث امداد و نجات است. می‌خواهیم در هر مدرسه یک تیم امدادی ماهر ایجاد شود. همچنین اصلاح نظام ارزشیابی در درس تربیت بدنی و ایجاد نظام ارزشیابی حوزه سلامت و بهداشت که در حال حاضر چنین نظام ارزشیابی در موضوع بهداشت را نداریم؛ به جد پیگیری خواهیم کرد.

به گزارش ایسنا، در جلسه‌ای با حضور وزیر آموزش و پرورش و اعضای شورای معاونان، دستاوردهای وزارت آموزش و پرورش در سال قبل و برنامه‌های پیش رو تشریح شد که در این جلسه صادق ستاری‌فرد معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: سال ۱۴۰۲ ذیل سه محور فعالیت‌هایی داشتیم اول مدیریت منابع انسانی و منابع مالی تلاش کردیم اقداماتی داشته باشیم. محور دوم برنامه‌هایی معطوف به دانش آموز و معلمان بوده است و محور سوم موضوع سیاست‌هایی است که دایره حقوقی سلامت دانش آموزان را فراهم و گسترده‌تر کند.

ستاری فرد با اشاره به اینکه در بخش اول مدیریت منابع و زیرساخت‌ها سه رویکرد داشتیم؛ گفت: دسترسی، بهره‌وری و بهره‌مندی ۳ موضوع مورد توجه ما در بخش مدیریت منابع بوده است. در دسترسی دانش آموزان به فضاهای ورزشی مورد نیاز و زیرساخت‌های سلامت محور افزایش بهره‌مندی دانش آموزان و خانواده‌های آنان از این زیرساخت‌ها و افزایش بهره‌وری فضاها در این زمینه مورد توجه ما بوده است. در خصوص بهره‌مندی هنوز به نتایج ملموسی نرسیده‌ایم اما جز برنامه‌های اصلی ما در سال جدید خواهد بود.

وی در خصوص محور دوم برنامه‌های خود یعنی مدیریت نیروی انسانی اظهار کرد: در حوزه نیروی انسانی چه در بخش سلامت و چه در حوزه تربیت بدنی، مهم‌ترین دستاورد این بوده است که توانستیم از ظرفیت سایر دانشگاه‌های کشور استفاده کنیم. دانشگاه علوم پزشکی برای تربیت مراقب سلامت و بهداشت بعد از یک مطالبه‌گری ۲۶ ساله در حال همکاری با ما هستند. در سال اول ۸ دانشگاه این رشته را جز رشته‌های خود قرار داده و اقدام به جذب دانشجو کردند و در سال دوم ۱۶ دانشگاه علوم پزشکی در حال تربیت نیروی انسانی برای حوزه بهداشت و سلامت دانش آموزان آموزش و پرورش هستند.

ستاری فرد در خصوص حوزه مدیریت منابع مالی هم گفت: در ردیف‌های پنجگانه غیر پرسنلی حوزه تربیت بدنی توانسته است ۱۰۰ منابع تخصیصی خود را دریافت کند که الحمدلله این موضوع به اتفاقات خوبی منجر شد که یکی از نمودهای مهم آن اجرای طرح شهید سلیمانی بوده است. در اجرای این طرح۵۰ درصد به تعداد فضاهای ورزشی آموزش و پرورش اضافه شده است. ۲۸۰۰ فضای ورزشی درون مدرسه‌ای ایجاد شده است و این امر موجب شد تا سرانه ورزشی ۳۳ درصد افزایش یابد تا در سرانه از سه دهم مترمربع به چهاردهم متر مربع دست یابیم.

معاون تربیت بدنی و و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: برنامه‌های مدرسه محور ما در اجرا با موفقیت ۱۰۰ درصدی مواجه شدند که طی آن ۸ میلیون دانش آموز به صورت روزانه در مسابقات ورزشی درون مدرسه‌ای فعالیت کردند. همچنین هدف دیگر ما هر مدرسه یک تیم امدادی بوده است. همچنین توجه دیگر ما خانواده محور شدن فعالیت‌های آخر هفته مدارس بوده است تا پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها ورزش پدر پسری و مادر دختری را در مدارس شاهد باشیم. خوشبختانه این فعالیت‌های آخر هفته در مدارس امروزه تبدیل به یک گفتمان شده است.

ستاری فرد با اشاره به اینکه در طرح شهید روحانی ۴ هزار مدرسه ما فعال شدند؛ گفت: همچنین طرح پاک پایش آمادگی کودکان انجام شد که باید از عزیزانی که کمک کردند تا سنجش بدو ورود دانش آموزان و مسئله پایش حرکتی دانش آموزان به خوبی انجام شود تشکر کنیم. این پایش‌ها در طول سال دنبال شده و مسئله آمادگی حرکتی دانش‌آموزان در گذر تحصیل مورد توجه قرار گرفت. در سال اول این طرح ۷۰۰ هزار دانش آموز مورد سنجش قرار گرفتند که حتی مورد تقدیر سازمان اداری استخدامی قرار گرفت. برای برنامه هفتم توسعه در همه حوزه‌ها اقدامات خیلی خوبی صورت گرفته است؛ اما به صورت خاص در خصوص موضوع تربیت بدنی و سلامت اقدام توزیع شیر رایگان در مدارس و اقدامات زیرساختی در ذیل قانون برنامه هفتم توسعه دنبال شده است.

وی با بیان اینکه از ظرفیت شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در سیاستگذاری‌ها و هم برنامه‌ریزی‌ها استفاده شد گفت: در سال ۱۴۰۳ تلاش ما این است که نقشه راه دنبال شود یعنی محور اقدامات و برنامه‌های ما باید این نقشه راه سند تحول باشد.

معاون وزیر آموزش و پرورش مدرسه، معلم، محصل، نظام ارزشیابی و نظام راهبری را ۵ مولفه اصلی برنامه‌های خود در سال ۱۴۰۳ برشمرد و گفت: برای مدرسه به فضای سبز، فضای ورزشی و فضای بهداشتی آن توجه خواهیم داشت هر سه فضا مورد تصریح و تاکید سند تحول بنیادین است. برای معلم موضوع جذب نیروی انسانی در آزمون مورد توجه قرار خواهد گرفت و  می‌خواهیم جذب نیروهای با کیفیتی را دنبال کنیم و در ادامه در بحث توانمندسازی و مهارت افزایی آنان برنامه‌هایی را داشته باشیم.

ستاری فرد افزود: در بحث مهارت افزایی و مهارت محوری معلمان آزمون علمی تخصصی را داریم و نظام ارزشیابی معلمان را انجام می دهیم.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: مهم‌ترین برنامه ما برای دانش آموزان مهارت آموزی آنان چه در حوزه ورزش و چه در بحث امداد و نجات است. می‌خواهیم در هر مدرسه یک تیم امدادی ماهر ایجاد شود. ذیل نظام ارزشیابی و راهبری به دنبال پایش سلامت دانش آموزان با همکاری وزارت بهداشت هستیم. اصلاح نظام ارزشیابی در درس تربیت بدنی و ایجاد نظام ارزشیابی حوزه سلامت و بهداشت که در حال حاضر چنین نظام ارزشیابی در موضوع بهداشت را نداریم؛ به جد پیگیری خواهیم کرد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، وی با بیان اینکه در مسئله راهبری مهم‌ترین راهبری ما مسئله استقرار نظام استعدادیابی است؛ گفت: این استعدادیابی از طریق ایجاد مدارس تربیت بدنی با تمرکز بر دوره اول، افزایش ساعات درس تربیت بدنی و ساماندهی معلمان تربیت بدنی در دوره ابتدایی از برنامه‌های دیگر ماست.

ستاری فرد خاطر نشان کرد: توسعه درس آمادگی دفاعی در دوره ابتدایی که محل توجه و تاکید قانون بوده و مسأله‌ای بر زمین مانده است؛ با اصلاح عنوان به آمادگی جسمانی و آمادگی دفاعی مورد توجه قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز طرح ملی مهارت آموزی رشته‌های ورزشی در مدارس شهرستان گناوه
  • دستگاه قضایی، حامی دانش آموزان در معرض آسیب است
  • لزوم راه اندازی مرکز شوق زندگی در کرمان/ انسجام بخشی در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی کودکان و نوجوانان
  • دستگاه قضایی حامی دانش‌آموزان در معرض آسیب است
  • نواخته شدن «زنگ ظفر» ‌در مدارس خوزستان در حمایت از حمله «وعده صادق»
  • اصلاح نظام ارزشیابی درس تربیت بدنی/ ایجاد تیم‌های امدادی ماهر در مدارس
  • احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی مدارس
  • آموزش و پرورش به مشکلات معلمان مدارس استثنایی توجه کند
  • تغییر زمان آغاز سال تحصیلی مدارس کشور
  • باید شنوای حرف دل دانش آموزان باشیم/ برنامه ریزی پنهان در مدارس مخرب است