Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@21:43:56 GMT

انفجارها در ایران خرابکارانه بودند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۹۶۵۴۳

در حدود 10 روز گذشته ایران چند اتفاق ناخوشایند را شاهد بود: انفجارها در غرب تهران به قطعی برق انجامیدند؛ در یک مرکز تولید موشک های بالستیک آتش سوزی شد؛ انفجار در یک کلینیک پزشکی در شمال تهران چند کشته بر جا گذاشت؛ و در در یکی از مهمترین قطب های حمل و نقل کشور سیل جاری شد. توضیحات درباره این حوادث ظاهرا جداگانه که عمدتا در تاسیسات نظامی، هسته ای و صنعتی رخ دادند یا تهران را تحت تاثیر قرار می دادند، واضح و دقیق نبودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در رابطه با انفجار 2 ژوئیه در مرکز تحقیقات هسته ای نطنز در اصفهان، دولت ایران نهایتا اعلام کرد که برنامه غنی سازی هسته ای کشور هدف اقدام خرابکارانه بوده است.

در همین حال، برخی کارشناسان به عرب نیوز گفته اند که اذعان دولت به ماهیت خرابکارانه انفجار در تاسیسات نطنز، سوالاتی را درباره دیگر حوادث ایجاد کرده است. آنها می گویند آنچه در ابتدا یک سری حوادث ناخوشایند با زمان بندی نزدیک به نظر می رسد، به ناگاه شکل یک کارزار هماهنگ جنگ افزاری سایبری و روانی به خود می گیرد. برای کارشناسان این مساله اهمیت دارد که چنین کارزاری چقدر تاثیرگذار بوده و دولت ایران چه پاسخی به آن خواهد داد؟

اولی هاینونِن، یک مشاور ارشد علوم و منع گسترش تسلیحاتی در بنیاد دفاع از دموکراسی ها گفت، عامل خرابکاری در نطنز آشکارا قصد ارسال یک پیام به ایران را داشته است. او افزود، این حمله بدون اطلاع دقیق از طراحی و عملکرد کارگاه ها امکان پذیر نبود. پس پیام می توانست این باشد: «در رابطه با برنامه های هسته ای و موشکی، عملیات و اهداف آنها پنهانی نیست.» هاینونن همچنین معتقد است که اقدام خرابکارانه در نطنز تنها یک تیر هشدار و شروع کار بوده است.اگرچه جزئیات آسیب های وارد آمده به برنامه هسته ای ایران در نتیجه انفجار در نطنز هنوز مشخص نیست، اما برخی معتقدند که هر گونه تلاش احتمالی ایران برای تولید سلاح دست کم دو سال به تعویق افتاده است. طبق توافق هسته ای سال 2015 بین ایران و شش قدرت جهانی، قرار بود برنامه غنی سازی ایران تنها با اندکی بیش از 5 هزار سانتریفیوژ نسل اول در نطنز پیش برود؛ اما ایران در سال 2019 و یک سال پس از خروج دولت دونالد ترامپ از برجام و تحریم های اقتصادی او، سانتریفیوژهای پیشرفته در نطنز نصب کرد.

علی آلفونه، از اعضای ارشد موسسه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در واشنگتن، گفت: «تفسیر حوادث اخیر در تاسیسات هسته ای ایران بدون در نظر گرفتن آنها به عنوان اقدامات منسجم خرابکارانه توسط بازیگران خارجی، دشوار است.» او با اشاره به انفجار در نطنز و سایر انفجارها و آتش سوزی ها، افزود: «یک الگو وجود دارد. این الگو به سال ها پیش و استفاده از حملات سایبری، خرابکاری و هدف گرفتن دانشمندان برای محدود کردن برنامه هسته ای ایران بر می گردد.» آلفونه معتقد است که اسرائیل، دشمن قسم خورده ایران، احتمالا پشت حملات به تاسیسات هسته ای و موشکی بوده است.

تئودور کاراسیک، مشاور ارشد موسسه تحلیلی کشورهای خلیج فارس، باور دارد که اسرائیل تنها یکی از مظنونان بالقوه به شمار می رود و احتمال دست داشتن گروه های مخالف داخلی در نیز وجود دارد: «به طور کلی، می توان گفت که در حال حاضر یکی از تاکتیک های مختلف از حملات سایبری خارجی یا خرابکاری داخلی برای ضربه زدن به ایران استفاده می کند و این بخشی از یک الگوی بزرگ تر است.» بیشتر مباحثات مربوط به سری حملات صورت گرفته، حول جنگ افزاری سایبری می چرخید. کاراسیک معتقد است که جنگ افزاری سایبری کانون کارزار علیه جکهوری اسلامی را تشکیل می دهد: «ایجاد یک انفجار یا متوقف کردن عملکرد یک سیستم از دیدگاه جنگ سایبری بسیار پیچیده است. قطع برق یک خیابان یا یک کارخانه یک چیز است و ایجاد انفجار یک چیز دیگر.» پیشرفته بودن فناوری دال بر خرابکاری سایبری توسط اسرائیل است. اسرائیل از مدت ها پیش از حملات سایبری به عنوان ابزاری برای هدف گرفتن ظرفیت هسته ای و نظامی ایران استفاده می کرده که از معروف ترین نمونه های آن می توان به حمله «استاکس نت» اشاره کرد.

منبع: عرب نیوز / تحریریه دیپلماسی ایرانی 34

منبع: ساعت24

کلیدواژه: هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۶۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش نوری قزلجه به ادعاهای عجیب کریمی قدوسی درباره برنامه هسته ای ایران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، غلامرضا نوری قزلجه رییس فراکسیون مستقلین مجلس، در پاسخ به سوالی پیرامون برخی اظهارنظرهای مطرح شده اخیر با محتوای «تغییر دکترین نظامی کشور و یا اشاره به انجام آزمایش در حوزه تسلیحاتی که غیرمستقیم اشاره به استفاده نظامی از فناوری هسته‌ای دارد»، گفت: با توجه به نیاز کشور در زمینه‌های انرژی، پزشکی، کشاورزی، صنعتی و ... برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران کاملا صلح آمیز و تحت نظارت مستمر و داوطلبانه ایران از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش می‌رود.

وی در گفتگو با ایلنا، تصریح کرد: اگر یک زمانی اظهاراتی برخلاف این مساله صورت گیرد به نظر می‌رسد یا از روی بی اطلاعی است یا از عدم اشراف به موضوع حرام بودن شرعی و اخلاقی استفاده از این فناوری برای مصرف تسلیحاتی.

نوری قزلجه خاطرنشان کرد: معتقدم که فناوری هسته‌ای در کشور ما در مسیر صلح آمیز و با هدف رفع نیازهای داخلی کشور در توسعه و پیشرفت در حوزه های مختلف در حال فعالیت است و قطعا هم کشورهای دوست و همسایه از نعمات این دستاوردهای قابل توجه و ارزنده ای که کشور ما دارد و خواهد داشت در حوزه های اقتصادی، صنعتی، کشاورزی و پزشکی بهره مند خواهد شد.

وی افزود: کشور ما در جهت تامین امنیت غذایی یا تامین داروها و درمان های بر پایه پزشکی هسته ای این فعالیت را دنبال می کند و الان هم صنعت هسته‌ای خیلی کاربردی بوده و بخش کاربری این صنعت هم به سرعت دارد توسعه پیدا می‌کند و حتما هم به کشور کمک خواهد کرد، همه این فعالیت ها در کشور ما در مسیر صلح آمیز است.

رییس فراکسیون مستقلین مجلس تاکید کرد: به هر حال یک سری بدخواهان در دنیا هستند که توسعه و پیشرفت ایران را بر نمی تابند و سعی می کنند از هر فرصت و بهانه ای برای تحت فشار قراردادن کشور ما استفاده کنند؛ ولی آنچه که اهمیت دارد و برای جامعه بین‌الملل قابل قبول است شاید نگاه و نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی است که فعالیت های کشور ما تحت نظارت آن ها است و صلح آمیز بودن صنعت هسته ای ما را تایید می کنند.

نوری قزلجه در پاسخ به این سوال که «این نوع اظهارنظرها چه آسیب و خدشه‌ای به جایگاه دستگاه دیپلماسی کشور وارد می‌کند؟»، گفت: من معتقدم که اظهارنظرهای خلاف اهداف فناوری هسته ای کشورمان دانسته یا ندانسته کمک به آن جریان بین المللی است که می خواهد ایران هراسی را ترویج کند و برخورد امنیتی با کشور ما داشته باشد و کار دستگاه دیپلماسی کشور را برای دفاع از مواضع به حق جمهوری اسلامی ایران با سختی مواجه می‌کند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898989

دیگر خبرها

  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه
  • واکنش نوری قزلجه به ادعاهای عجیب کریمی قدوسی درباره برنامه هسته ای ایران
  • کالبدشکافی یک پیوند نامبارک
  • اولیانوف: سفر گروسی به روسیه در حال برنامه ریزی است 
  • ادعای بی‌اساس گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران تکرار شد
  • ادعای گروسی درباره فاصله ایران تا دستیابی به یک بمب اتمی | حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است
  • حملات موشکی مقاومت به «سدیروت»/ شنیده شدن صدای انفجار در «حیفا»
  • گروسی: اهداف برنامه هسته‌ای ایران ابهام دارد
  • گروسی به ایران می آید؟ | پیام جدید مدیرکل آژانس به تهران | واکنش به تهدید حملات هسته‌ای