Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تحلیلگر سیاسی مسائل منطقه گفت: ترور یک راهبرد و یک استراتژی است به بیانی دیگر کشورهایی که آمریکا آنها را اشغال می کند، باید ناامن نگه داشته شوند تا این مساله توجیهی برای ادامه حضور و مداخله آمریکا در این کشورها باشد.

 حنیف غفاری، تحلیلگر مسائل خاورمیانه، در پاسخ به این سوال که ترورهایی که در عراق صورت گرفته از جمله ترور الهاشمی و سایر شخصیت‌های برجسته به ویژه سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس، تا چه حد در بی ثبات‌سازی عراق نقش دارد؟ به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت: در سال 2003 میلادی که عراق توسط آمریکا اشغال شد تاکنون، یعنی 2020 میلادی تقریبا حدود 17 سال است که از حضور آمریکا در عراق می گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته‌ای که در اینجا وجود دارد این است که با توجه به حساسیت ذاتی و حساسیت کلی شهروندانِ عراقی و ملت های منطقه نسبت به حضور اشغالگران در عراق، آمریکا برای تداوم حضور خود، به سلسله عوامل بحران ساز در عراق نیاز دارد. یکی از این عوامل بحران ساز ترور است. به گونه ای که بحران های امنیتی در عراق به گونه ای ادامه پیدا کند و به گونه ای بر این کشور حاکم شود که توجیه گر، حضور نیروهای اشغالگر در عراق باشد.

او افزود: به هر حال این فرمولی بوده که آمریکا بارها در عراق پیاده سازی کرده است. حتی بین سال‌های 2003 تا 2016 میلادی یعنی دوره ریاست جمهوری بوش پسر و اوباما، شاهد بودیم که این عوامل برهم زننده نظم و امنیت چگونه از سوی آمریکا و متحدانش به ویژه عربستان و امارات تقویت شدند. در حال حاضر هم شاهد هستیم در دوران ریاست جمهوری ترامپ هم در حال انجام است.

این تحلیلگر سیاسی ادامه داد: بخشی از این ترورها شامل جنگ بوده یعنی از ترور هم فراتر رفته مثل ایجاد داعش و حمایت از گروه‌های تروریستی و تکفیری در عراق و سوریه از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی و عربستان. بخشی از آنها بعدِ از بین رفتن داعش به عملیات‌های موردی باز می‌گردد یعنی دیگر حالت جنگ نبوده بلکه به عملیات‌هایی محدود بوده و یا ترورهایی از این دست که ما هفته گذشته، نمونه‌ای از آن را مشاهده کردیم.

حنیف غفاری عنوان کرد: در هر حال این یک راهبرد و یک استراتژی است به بیانی دیگر کشورهایی که آمریکا، آنها را اشغال می‌کند باید ناامن نگه داشته شوند تا این مساله توجیهی برای ادامه حضور و مداخله آمریکا در این کشورها باشد. ما در افغانستان هم این مورد را مشاهده می‌کنیم از سال 2001 تاکنون، 19 سال است بحران امنیت در افغانستان، ساری و جاری است.

او در پایان اظهار کرد: در نهایت هدف نهایی که چه دموکرات‌ها و چه جمهوری‌خواهان دنبال می‌کنند این است که بر اثر مداخله مستمر خود به بهانه وقوع ناامنی در این کشور بتوانند، پروژه نهایی‌شان که تجزیه منطقه غرب آسیا و جهان اسلام را کلید بزنند. بنابراین با یک طرح کاملا هدفمند مواجه هستیم، با یک نقشه استراتژیک و راهبردی مواجه هستیم که پیشبرد آن نقشه هم، در گروی حضور یا عدم حضور ترامپ در کاخ سفید نیست، یعنی اگر فردا بایدن هم به کاخ سفید بیاید همین مسیر را قطعا در پیش خواهد گرفت و رئیس جمهور بعد از بایدن هم، چه جمهوری‌خواه یا دموکرات باشد این کار را انجام خواهد داد. 2/5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آمریکا در عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۶۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای رئیس‌جمهوری لهستان درباره راهبرد آتی روسیه

رئیس جمهوری لهستان در اظهاراتی مدعی شد که روسیه ممکن است پس از شکست اوکراین به دیگر کشورهای اروپایی و حتی اعضای پیمان آتلانتیک شمالی حمله کند.

به گزارش مشرق، «آندژی دودا» در مصاحبه با شبکه خبری فاکس نیوز گفت که اگر روسیه بتواند اوکراین را شکست دهد، به احتمال زیاد علیه سایر کشورهای اروپایی و حتی اعضای ائتلاف نظامی ناتو اقدام خواهد کرد.

پیش‌بینی این مقام اروپایی یک روز پس از تصویب بسته ۹۵ میلیارد دلاری مجلس نمایندگان آمریکا صورت می گیرد که شامل ۶۰ میلیارد دلار کمک جدید به اوکراین است. جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا نیز اعلام کرده است که به سرعت برای انتقال تسلیحات و مهمات به کی‌یف اقدام خواهد کرد.

ولودومیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین پیش از این بارها هشدار داده بود که در صورت نرسیدن کمک های خارجی، کشورش ممکن است در جنگ با روسیه شکست بخورد.

رئیس‌جمهوری لهستان در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شد: این استعمارطلبی سیری‌ناپذیر روسیه است. وی سپس بر ابراز اطمینان از توان اوکراین برای دفاع از خود تاکید کرد.

درحالیکه ائتلاف ناتو صرف دو درصد از تولید ناخالص داخلی هر یک از اعضا را برای هزینه های دفاعی تعیین کرده، دودا گفت که این میزان باید به سه درصد افزایش یابد.

این مقام اروپایی در ادامه اضافه کرد: «راه دیگری وجود ندارد. هزینه های دفاعی باید افزایش یابد. درست همانگونه که در دوران جنگ سرد رخ داد. این راهی برای حفظ صلح در اروپا و توقف استعمارطلبی روسیه است».

دودا سپس خاطرنشان کرد: «لهستان بیش از ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف امور دفاعی می کند و بیشتر آن صرف خرید تسلیحات ساخت آمریکا مانند سامانه موشکی پاتریوت می شود. وی همچنین افزود: خلبانان نیروی هوایی لهستان در آمریکا در حال یادگیری نحوه پرواز با جنگنده های اف-۳۵ هستند که به تازگی خریداری شده اند».

پیش از این نیز ژنرال کارستن بروئر از مقامات ارشد نظامی آلمان در سفر به لهستان ادعا کرده بود که ممکن است روسیه طی سال‌های آینده به یک کشور عضو ناتو حمله کند.

وی در این زمینه مدعی شد: روسیه پس از بازسازی نیروهای خود پس از جنگ اوکراین، می‌تواند در پنج تا هشت سال آینده آماده حمله نظامی به یکی از کشورهای عضو ناتو شود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • هشدار احمدیان به کشورهایی که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری خود را به رژیم صهیونیستی داده‌اند
  • هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد
  • رژیم‌ صهیونیستی ضعیف و فاقد راهبرد مشخص است
  • رژیم‌صهیونیستی ضعیف و فاقد یک راهبرد مشخص است
  • ژاوی در یک قدمی تغییر نظر و ماندن در بارسلونا
  • سیاستمدار صهیونیست: الان وقت ورود به جنگ با ایران نیست
  • جدیدترین موضع گیری بشار اسد درباره آمریکا
  • بشار اسد : گاهی دیدارهایی با آمریکایی ها داریم
  • ادعای رئیس‌جمهوری لهستان درباره راهبرد آتی روسیه