Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-03-29@12:33:55 GMT

محافظان آنتی‌اکسیدانی دربرابرآلزایمر

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۹۷۰۵۳

مطالعه‌ای جدید نشان داده است که چند آنتی اکسیدان قوی ممکن است قادر به محافظت از انسان در برابر بیماری آلزایمر باشند. رژیم‌های غذایی و مکمل‌های حاوی آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند خطر بیماری آلزایمر را کاهش دهند. ناطقان: به نقل از «ایزی هلث آپشنز» نوشت: بسیاری از بیماری‌ها پیوندهای محکمی با استرس اکسیداتیو دارند که این شرایط به‌واسطه بی تعادلی در سطوح رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها در بدن رخ می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدون آنتی اکسیدان های کافی برای کنترل و خنثی کردن رادیکال های آزاد، این مولکول های مضر می توانند به سلول های سالم بدن آسیب وارد کنند.
به طور ویژه، مغز در برابر استرس اکسیداتیو آسیب پذیر است. فرآیندهای متابولیکی که مغز شما انجام می دهد نیازمند اکسیژن زیاد هستند و این اکسیژن می تواند موجب تولید رادیکال های آزاد شود. اگر آنتی اکسیدان ها به میزان کافی وجود نداشته باشند تا اثر رادیکال های آزاد را خنثی کنند، این عوامل مضر به سلول های مغز آسیب رسانده و موجب بروز بیماری های انحطاط عصبی مانند پارکینسون و آلزایمر می شوند.
در مورد بیماری آلزایمر، استرس اکسیداتیو می تواند در فعالیت پروتئین های ضروری مانند پپتیدهای آمیلوئید-بتا اختلال ایجاد کند. این می تواند موجب انباشت بیش از حد این پروتئین ها و ایجاد پلاک های آمیلوئید در مغز شود که ویژگی بارز بیماری آلزایمر است.
اگرچه این موارد ترسناک به نظر می رسند اما خبرهای خوب نیز وجود دارند. شما می توانید از آنتی اکسیدان ها برای محافظت از خود استفاده کنید. در حقیقت، مطالعه ای جدید نشان داده است که چند آنتی اکسیدان قوی ممکن است قادر به محافظت از انسان در برابر بیماری آلزایمر باشند. رژیم های غذایی و مکمل های حاوی آنتی اکسیدان ها می توانند خطر بیماری آلزایمر را کاهش دهند.
مطالعه ای جدید در دانشگاه استرالیای غربی نشان داد که آنتی اکسیدان ها می توانند از بیماری آلزایمر پیشگیری کرده یا حتی آن را معکوس کنند.
پژوهشگران داده های مربوط به طیف گسترده ای از آنتی اکسیدان ها را مورد بررسی قرار داده و دریافتند یک رژیم غذایی سرشار از این مواد مغذی به مدیریت سطوح pH در بدن کمک می کند. زمانی که pH از تعادل خارج شود می تواند محرکی برای استرس اکسیداتیو باشد. این به معنای آن است که تنها با مصرف غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان ها شما می توانید خطر بیماری آلزایمر را کاهش دهید.
همچنین، آنها دریافتند که مصرف کم کربوهیدرات ها نقش مهمی در پیشگیری از بیماری آلزایمر ایفا می کند زیرا مقاومت به انسولین و جذب قند خون را بهبود می بخشد. مقاومت به انسولین و قند خون بالا با اختلال در حافظه و بیماری آلزایمر مرتبط با افزایش سن پیوند خورده اند. بر همین اساس است که برخی افراد بیماری آلزایمر را دیابت نوع 3 می نامند.
اما زمانی که موضوع پیشگیری و حتی درمان جدی آلزایمر مطرح می شود، مکمل های آنتی اکسیدان عاملی کلیدی هستند. در حقیقت، پژوهشگران سه آنتی اکسیدان خاص را شناسایی کردند که بیشترین محافظت در برابر بیماری آلزایمر را ارائه می کنند که شامل موارد زیر هستند:
- کاروتنوئید فنولیک پیچیده
- ویتامین C
- ویتامین E
پژوهشگران دریافتند این آنتی اکسیدان ها در دوزهای زیاد و در ترکیب با یکدیگر موثرتر هستند.
بر اساس تجزیه و تحلیل صورت گرفته، پژوهشگران دریافتند که مصرف ترکیبی از آنتی اکسیدان ها در دوزهای زیاد در پیشگیری از بیماری آلزایمر موثر بوده است. برای افرادی که در پی مدیریت بیماری آلزایمر خود هستند نیز پژوهشگران تغییرات رژیم غذایی و مصرف مکمل های آنتی اکسیدان را توصیه کرده اند.
ترکیبی از آنتی اکسیدان ها در دوزهای شخصی سازی شده و تا حد کافی زیاد و یک رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی و کم کربوهیدرات به نظر می رسد بزرگترین اثر را بر بیماران مبتلا به آلزایمر دارد.
افزایش مصرف آنتی اکسیدان با مکمل ها و رژیم غذایی
اگر به مصرف مکمل های آنتی کسیدان برای پیشگیری یا درمان بیماری آلزایمر علاقه دارید، مراجعه به یک پزشک متخصص توصیه می شود زیرا وی می تواند به مشخص کردن دوز مصرف درست و پشتیبانی از شما در این مسیر کمک کند.
برای کسب بیشترین فایده، ممکن است نیازمند مصرف مکمل ها در دوزهای بالا باشید. یک متخصص پزشکی می تواند به انتخاب دوز درست و مدیریت خطر عوارض جانبی کمک کند. در برخی آزمایش های بالینی، مصرف مکمل های آنتی اکسیدان در دوزهای زیاد (به ویژه ویتامین E) با عوارض جانبی جدی از جمله افزایش خطر سرطان مرتبط بوده است.
اگر قصد ایجاد تغییر در رژیم غذایی خود را دارید می توانید بلافاصله این کار را انجام دهید. یک رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها و کم کربوهیدرات می تواند خطر بیماری آلزایمر را کاهش دهد. همچنین، در صورت تشخیص ابتلا به آلزایمر، این می تواند پیش‌آگهی - پیش‌بینی‌ که پزشک با توجه به وضعیت بالینی بیمار و سطح امکانات و پیشرفت‌های دانش پزشکی در آن زمینه برای بیمار خود دارد - شما را بهبود ببخشد.
رژیم هایی غذایی کتو و پالئو از جمله رژیم های غذایی کم کربوهیدرات هستند. اما حتی یک رژیم غذایی با محتوای کربوهیدرات بیشتر، مانند رژیم غذایی مدیترانه ای نیز نشان داده است که خطر بیماری آلزایمر را کاهش می دهد. پرهیز از مصرف کربوهیدرات های پالایش شده و مصرف مواد غذایی کامل، از جمله غلات کامل به نظر می رسد از اهمیت بیشتری برخوردار است.
زمانی که موضوع افزایش مصرف آنتی اکسیدان ها مطرح می شود، انواع مختلفی از غذاهای سرشار از این مواد مغذی وجود دارند که در ادامه برخی از آنها فهرست شده اند:
- شکلات تلخ
- انگور
- انار
- بلوبری
- سیب زمینی شیرین
- توت فرنگی
- هویج
- کنگر فرنگی
- کدو تنبل
- گردوی آمریکایی
- کدو حلوایی
- گوجی‌بری
- تمشک
- مانگوستین
- کلم کیل
- کلم قرمز
- لوبیا
- چغندر
- اسفناج منبع: ایسنا برچسب ها: محافظان ، آنتی اکسیدان ، آلزایمر

منبع: ناطقان

کلیدواژه: محافظان آنتی اکسیدان آلزایمر خطر بیماری آلزایمر را کاهش آنتی اکسیدان ها آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد استرس اکسیداتیو کم کربوهیدرات یک رژیم غذایی مکمل های آنتی مصرف مکمل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۷۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ٨ مواد غذایی را بخوریم تا پیر نشویم

پیری یک فرآیند طبیعی است و نباید از آن واهمه داشت. عاداتی مانند ورزش کردن، نوشیدن آب فراوان و داشتن یک رژیم غذایی مغذی و متعادل، همه راه‌هایی هستند که می‌توانیم به خودمان کمک کنیم با افزایش سن، جوان‌تر به نظر برسیم و احساس شادابی کنیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، تغذیه می‌تواند بر احساس درونی و ظاهر بیرونی انسان تأثیر بگذارد. تحقیقات ثابت می‌کند که تغذیه نقش مهمی در سلامت قلب، مغز و خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با افزایش سن دارد.

هم‌چنین رژیم غذایی سالم قدرت ترمیم آسیب‌های پوستی را دارد و می‌تواند تا سال‌ها ظاهر شما را جوان و شاداب نگه دارد.

این مواد غذایی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا با افزایش سن، از درون و بیرون جوان و سالم بمانید:

۱) خانوده توت‌ها

مصرف غذا‌های غنی از آنتی اکسیدان، مؤثرترین راه برای به تعویق انداختن علائم پیری است. به این دلیل که بدن در فرآیند اکسیداسیون، مولکول‌هایی به نام «رادیکال‌های آزاد» را ایجاد می‌کند که می‌توانند به سلول‌های شما آسیب برسانند و در بالا بردن خطر بیماری‌های مزمن نقش داشته باشند. آنتی اکسیدان‌ها به طور مستقیم با این رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند و آسیب احتمالی را به حداقل می‌رسانند.

در بین مواد غذایی، توت‌ها حاوی بالاترین سطح آنتی اکسیدان هستند و سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی مانند آنتوسیانین و ویتامین C هستند که با استرس اکسیداتیو و التهاب در بدن مبارزه می‌کنند. آسیب استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد نیز می‌تواند بر سلامت پوست تأثیر بگذارد، بنابراین خوردن مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان، مانند توت سفید، توت فرنگی، شاه‌توت و ... به محافظت از پوست در برابر پیری زودرس و بهبود سلامت کلی آن کمک می‌کند.

۲) ماهی‌های چرب

این ماهی‌ها سرشار از چربی‌های سالم مانند اسید‌های چرب امگا ۳ هستند. امگا ۳ می‌تواند به حفظ سلامت قلب، مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های ناشی از افزایش سن کمک کند. علاوه بر این، مواد غذایی غنی از امگا ۳ مانند ماهی‌های چرب می‌توانند به حفظ جوانی پوست کمک کنند.

ماهی سالمون سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ مانند EPA و DHA است و این چربی‌های ضروری با حفظ غشای سلولی و کاهش التهاب، به سلامت پوست کمک می‌کنند و با افزایش خاصیت ارتجاعی و آبرسانی پوست، ظاهری جوان و شاداب برایتان به ارمغان می‌آورند.

۳) سبزیجات

سبزی‌های برگ‌دار مانند اسفناج، کاهو و کلم‌پیچ حاوی ویتامین‌های A، C و K و مواد معدنی مانند آهن و کلسیم هستند. این مواد مغذی می‌توانند سلامت پوست را تقویت کنند، به تولید کلاژن کمک کنند و در برابر آسیب‌های پوستی ناشی از اشعه ماوراء بنفش از پوست محافظت کنند.

علاوه بر سلامت پوست، ویتامین K هم‌چنین با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های ناشی از افزایش سن مرتبط است و ویتامین C به پیشگیری از اُفت عملکرد شناختی مرتبط با افزایش سن کمک می‌کند.

۴) سیب زمینی

سیب زمینی حاوی ترکیبی به نام بتاکاروتن است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. بتاکاروتن پیش‌ساز ویتامین A است و با ارتقای سلامت پوست و کاهش ظاهر چین و چروک مرتبط است. فراتر از آن، بتاکاروتن می‌تواند به پیشگیری از انواع مختلف بیماری‌های مزمن کمک کند.

۵) گوجه فرنگی

گوجه فرنگی سرشار از ترکیب خاصی به نام لیکوپن با خواص آنتی‌اکسیدانی است. این ماده از پوست در برابر آسیب‌های نور خورشید محافظت می‌کند و علائم پیری را کاهش می‌دهد و ظاهر شاداب و احساس جوانی را در شما پدید می‌آورد. هم‌چنین رژیم غذایی غنی از لیکوپن می‌تواند به کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی و بهبود سلامت رگ‌های خونی کمک کند و از لحاظ بیولوژیکی، بدن شما را جوان نگه دارد.

۶) شکلات تلخ

شکلات تلخ سرشار از ترکیبات طبیعی به نام فلاونوئید‌ها است که این ترکیبات به طرق مختلف برای بدن مفید هستند. فلاونوئید‌ها جریان خون را افزایش می‌دهند و از پوست در برابر آسیب اشعه ماوراء بنفش محافظت می‌کنند. فلاونوئید‌ها به تنظیم فشار خون، سلامت شریان‌ها و مسائل مرتبط با عروق مانند بیماری‌های قلبی عروقی کمک می‌کنند. سلامت داخلی بدن در حفظ ظاهری جوان و شاداب نقش بسزایی دارد.

۷) ماست

سلامت روده و میکروبیوم متنوع آن، به داشتن پوست سالم‌تر کمک می‌کند. مواد غذایی غنی از پروبیوتیک مانند ماست، سلامت روده را تأمین می‌کنند و باعث جذب آسان مواد مغذی می‌شوند. ماست هم‌چنین پروتئین ضروری برای حفظ سلامت ماهیچه‌ها و پوست را فراهم می‌کند و در عین حال از طریق محتوای کلسیم و ویتامین D به تقویت استخوان‌ها کمک می‌کند.

۸) چای سبز

چای سبز حاوی پلی‌فنول‌هایی با خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی قوی است. این ترکیبات به بهبود خاصیت ارتجاعی پوست و محافظت در برابر اثرات مضر اشعه ماوراء بنفش کمک می‌کنند و علائم پیری پوست را کاهش می‌دهند. چای سبز نه تنها می‌تواند به حفظ ظاهری جوان‌تر کمک کند، بلکه تحقیقات نشان می‌دهد که پلی فنول اصلی آن (EGCG)، روند پیری را کندتر می‌کند و باعث افزایش طول عمر می‌شود.

دیگر خبرها

  • این ٨ ماده غذایی را بخوریم تا پیر نشویم
  • این ٨ مواد غذایی را بخوریم تا پیر نشویم
  • تغییر ژن‌های ایمنی در خون بیماران آلزایمر
  • نفخ زیاد نشانه کدام بیماری هاست؟
  • خوراکی غنی از منیزیم و فیبر: مبارزه با دیابت و کلسترول بد
  • مکملی که ریه‌هایتان را تقویت می‌کند
  • بیماری‌هایی که علائم آن نفخ شکم است
  • چرا ایرانیان بدترین روش برای پخت غذا را دارند؟
  • چرا ایرانیان بدترین روش پخت غذا را دارند؟
  • وضو داروی بی‌حالی برای روزه‌داران