Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@20:48:55 GMT

دوچرخه‌های اشتراکی در شیراز همچنان فعال هستند

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۹۷۵۰۱

دوچرخه‌های اشتراکی در شیراز همچنان فعال هستند

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز ضمن دعوت از شهروندان شیرازی برای استفاده از دوچرخه‌های اشتراکی بیدود در دوران اوج شیوع بیماری کرونا گفت:استفاده از دوچرخه های اشتراکی شیراز از اواخر اسفند ۹۸ تا ششم خرداد ۹۹ تعطیل شد اما  از ششم خرداد ۹۹ که دوچرخه های یاد شده به خیابان های کلانشهر شیراز بازگشته اند تاکنون ۵۳ هزار و ۴۴۶ سفر با این سیستم پاک انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجتبی زوربخش یکشنبه ۲۲ تیرماه ۹۹ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به دلیل شیوع ویروس کرونا به مدت ۲ هفته ناوگان حمل و نقل عمومی شیراز شامل مترو و اتوبوس‌های درون شهری از ۱۵ و ۱۶ تیرماه جاری تعطیل شده است.

وی دلیل تعطیلی این ناوگان را گزارش های رسمی وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: براساس آمار منتشر شده از سوی این وزارتخانه بالغ بر ۲۶ درصد احتمال ابتلا شهروندان به کرونا در حین استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی وجود دارد.

ناوگان تعطیل است اما اشتراکی‌ها نه

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز ادامه داد: علیرغم تعطیلی ناوگان حمل و نقل عمومی این شهر اما با هدف رعایت هر چه بیشتر پروتکل‌های بهداشتی و همچنین ارایه سرویس به شهروندان شیرازی برای انجام سفرهای کوتاه مسافت و میان مسافت ،سرویس دوچرخه‌های اشتراکی نسل چهار در این شهر فعال نگه داشته شد.

وی پیاده روی و دوچرخه سواری را دو نمونه جابجایی ایمن تر شهروندان در زمانه شیوع کرونا دانست و ادامه داد: دوچرخه سواران در فضای آزاد اقدام به استفاده از این سیستم می کنند و به همین دلیل سفر با این وسیله موجب حفظ فاصله اجتماعی نیز می‌شود.

زوربخش اضافه کرد: دوچرخه‌های اشتراکی مانند دیگر سیستم های حمل و نقلی طبق پروتکل های بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا بطور مداوم ضدعفونی می شوند.

او استفاده از تجهیزات بهداشتی از جمله ماسک و محلول ضدعفونی را حین استفاده از دوچرخه‌های اشتراکی در شیراز بسیار با اهمیت عنوان کرد و گفت: طی روزهای اخیر بر تعداد ایستگاه‌های مجازی و اصلی دوچرخه‌های اشتراکی در شیراز افزوده شده تا شهروندان بتوانند سهل تر به این سیستم حمل و نقلی پاک دسترسی داشته باشند.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز اظهار داشت: بسیاری از کشورهای دنیا از جمله چین نیز در زمان اوج گیری بیماری کرونا نه تنها سیستم دوچرخه سواری را غیر فعال نکردند بلکه زیرساخت آن را نیز گسترش دادند تا این سیستم حمل و نقلی بتواند در زمان تعطیلی سایر ناوگان حمل و نقل عمومی بیشتر خدمات ارایه کند.

فواید بیدودها

زوربخش متوسط زمان سفر مشترکین دوچرخه‌های اشتراکی در شیراز را حدود ۴۵ دقیقه در هر سفر عنوان کرد و افزود: متوسط مسافتی که شهروندان در هر سفر با دوچرخه در شیراز طی کرده‌اند حدود ۲ هزار و ۱۱۵ متر بوده است.

وی ادامه داد: مجموعا از ششم خرداد ۹۹ تاکنون ۶۹ هزار و ۲۲۷ کیلومتر توسط دوچرخه سواران در شیراز رکاب زنی صورت گرفته است.

او همچنین از کاهش تولید گاز دی اکسید کربن طی این مدت زمان به دلیل استفاده از دوچرخه‌های اشتراکی در مقایسه با وسایل نقلیه موتوری به میزان ۱۴ هزار و ۱۱۳ کیلوگرم به عنوان مزیت یاد کرد و گفت: میزان کالری مصرف شده توسط دوچرخه سواران در این مدت ۴ هزار و ۳۷۱ کیلوکالری بوده است.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز عنوان کرد: در این مدت همچنین به دلیل استفاده از دوچرخه های اشتراکی در شیراز حدود ۱۸ هزار لیتر در مصرف بنزین نیز صرفه جویی شده است.

وی اظهار داشت: مشاهده آمار استفاده از دوچرخه‌های اشتراکی نشان از روندی صعودی در این حوزه دارد بنحوی که میزان اشتراک گیری و استفاده از این سیستم پاک در حال گسترش در شیراز است.

زوربخش ضمن دعوت از شهروندان شیرازی برای استفاده از دوچرخه‌های اشتراکی این سیستم را در شرایط شیوع کرونا ایمن ترین نوع حمل و نقل دانست و گفت: تعداد کل سفرها از ابتدای ورود این دوچرخه‌ها به شیراز تاکنون ۹۴ هزار و ۹۴۹ سفر بوده و تاکنون نیز مجموعا ۶۱ هزار و ۷۷۳ نفر در شیراز برای استفاده از دوچرخه‌ها ثبت نام کرده اند.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۲۱ تیرماه ۹۹ اعلام کرد:‌ از دیروز تا  ۲۱ تیر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۳۹۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی که  یک هزار و ۷۳۹ نفر از آنها بستری شدند.

سیما سادات لاری با اشاره به این که مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۵۵ هزار و ۱۱۷ نفر رسیده است، افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲ هزار و ۶۳۵ نفر رسید.

لاری با بیان این که  تاکنون ۲۱۷ هزار و ۶۶۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند، افزود:  ۳۳۳۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

برچسب‌ها ویروس کرونا حمل و نقل مسافری شیراز شهرداری شیراز پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا حمل و نقل مسافری شیراز شهرداری شیراز ویروس کرونا حمل و نقل مسافری شیراز شهرداری شیراز معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز استفاده از دوچرخه های اشتراکی دوچرخه های اشتراکی در شیراز ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده از دوچرخه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۷۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای دوچرخه‌سواری در پایتخت

در جلسه کمیته حمل و نقل ترافیک شورای شهر تهران بر احیای مجدد دوچرخه‌سواری در پایتخت تاکید شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، جلسه کمیته حمل و نقل ترافیک با حضور سید جعفر تشکری هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران، سید محمد آقامیری؛ عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران و شهریار افندی‌زاده؛ مدیرعامل سازمان حمل و نقل ترافیک شهر تهران برگزار شد.

در ابتدای این جلسه سید جعفر تشکری هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه باید واقعیت‌ها شهر دید و نگرانی‌های مردم را درک کرد، گفت: گاهی اوقات باید خودمان بانی تغییر و تحولات باشیم، حتما به خاطر دارید که در چند دهه گذشته دوچرخه‌سواری امری عادی در تهران و بسیاری از شهرهای کشور به شمار می‌رفت اما متاسفانه با عملکرد ناقص در حوزه فرهنگ‌سازی و غلبه خودرو محوری، شانس دوچرخه‌سواری را از شهروندان گرفتیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه آلودگی هوا تبدیل به چالش همیشگی تهران شده است، اظهار کرد: دوچرخه می‌تواند یکی از ابزار کاهش آلودگی هوا باشد.

زاکانی: برخی شهردار که بودند عملکردی جز دوچرخه‌سواری نداشتند!

تشکری هاشمی تصریح کرد: در تشخیص اینکه در کدام خیابان‌ها باید خطوط دوچرخه‌سواری احداث شود بد عمل کرده‌ایم زیرا نیازی نیست در تمام خیابان‌های تهران این خطوط احداث شود.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه باید گزینه‌ها و راه حل‌های متنوع را پیش روی شهروندان قرار داد تا با مشارکت مردم بر پدیده‌های ناهنجار ترافیکی و آلودگی هوا غلبه کرد، افزود: ما باید این پیام را به شهروندان منتقل کنیم که دوچرخه‌سواری برای سلامت روان و جسم آنها و از بین بردن آلودگی هوا یک راه حل است.

وی ادامه داد: چرا وقتی مثلا 300 میلیارد تومان برای یک پل هزینه می‌کنیم ناراحت نمی‌شویم اما برای ایجاد زیرساخت‌های دوچرخه‌سواری و فرهنگ آن کاری انجام نمی‌دهیم و هیچ هزینه‌ای نمی‌کنیم.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با بیان اینکه ما به دنبال ایجاد دوچرخه‌سوار هستیم نه مسیر دوچرخه‌سواری گفت: باید تاکید کنیم که به هیچ وجه مخالف و ضد دوچرخه‌سواری نیستیم و همانطور که دوره سابق با این عنوان معروف شد که هیچ کاری جز دوچرخه‌سواری نکرد ما نیز نباید تحت عنوان مخالفان دوچرخه‌سواری شناخته شویم.

وی ادامه داد: باید از مناطق خواسته شود مسیرهای مناسب دوچرخه‌سواری را مشخص کنند تا سریعا در آن مکان‌ها خدمات دوچرخه‌سواری فعال شود. همچنین در پارک‌های ترافیکی باید آموزش دوچرخه‌سواری برای کودکان ایجاد شود.

تشکری هاشمی گفت: در باب اقدامات فرهنگی، فعالیتی توسط شهرداری انجام نشده است مردم یک شبه به اهمیت دوچرخه‌سواری اقناع نمی‌شوند بلکه باید رفته رفته و از طریق تبلیغات و کار فرهنگی این کار را انجام داد.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به فعالیت‌های شهروندان در حوزه دوچرخه‌سواری اظهار کرد: می‌توان با شناسایی مسیرهای کم ترافیک در روزهای تعطیل فضایی را برای دوچرخه‌سواری ایجاد کرد. بیدود یک سرمایه ملی است اما اکنون دوچرخه‌های آن زیر آفتاب رها شده‌ و هیچکس پاسخگوی این رهاشدگی نیست.

در ادامه شهریار افندی‌زاده با اشاره به اهمیت دوچرخه‌سواری گفت: در بحث استفاده از دوچرخه موارد بسیاری مطرح است که یکی از آنها بحث سخت افزاری است یعنی باید امکاناتی برای ترغیب ‌شهروندان به استفاده از دوچرخه ایجاد شود.

وی ادامه داد: علاوه بر لزوم وجود امکانات سخت‌افزاری ایجاد فرهنگ دوچرخه‌سواری نیز اهمیت دارد ما نمی‌توانیم به اجبار فرهنگ دوچرخه‌سواری را ایجاد کنیم.

افندی‌زاده با بیان اینکه باید مکان‌هایی برای دوچرخه‌سواری ایجاد شود، اظهار کرد: باید در این مکان‌ها افراد علاقه‌مندان دوچرخه‌سواری کنند همچنین باید مسیرهای پیشنهادی دوچرخه‌سواری مورد بررسی قرار گیرند زیرا تمامی مسیرها پتانسیل لازم را ندارند و بازنگری بر روی مکان‌ها باید توسط سازمان انجام شود.

در ادامه سید محمد آقامیری؛ رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با بیان اینکه باید آسیب‌شناسی شود که نتیجه احداث خطوط دوچرخه‌سواری در تهران چه بوده است، گفت‌: متاسفانه هنوز بررسی نشده که آیا می‌توان این مد حمل و نقلی را ایجاد کرد یا خیر، تا زمانی که شوق استفاده از دوچرخه‌سواری را ایجاد نکنیم نمی‌توانیم دوچرخه را به عنوان یک مد حمل و نقلی بنامیم.

وی ادامه داد: ما می‌توانیم دوچرخه را به دبیرستان‌ها بدهیم تا دانش آموزان برای تردد از مدرسه به خانه از دوچرخه استفاده کنند، با استفاده از مشوق‌های کوچک می‌توان دوچرخه را تبدیل به یک مد کرد.

آقامیری گفت: باید بیشتر انرژی خود را برای ایجاد فرهنگ دوچرخه‌سواری ایجاد کنیم، برای مثال در پارک‌های جنگلی دوچرخه بسیار بیشتر از سطح خیایان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد اگر قرار است برنامه‌ای هم ایجاد کرد باید از طریق مشوق‌ها در میان نسل جوان باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایش «واپسین نفس» به جشنواره سراسری تئاتر ایثار راه یافت
  • (تصاویر) ماجرای دوچرخه‌سوارهای جنگ جهانی دوم
  • پیگیری مطالبات جامعه آزمایشگاهیان کشور
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • همایش دوچرخه سواری در شهر خور
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • ضرورت احیای دوچرخه سواری در تهران
  • ارتش ۸ شهید مدافع حرم را تقدیم انقلاب کرده‌ است
  • احیای دوچرخه‌سواری در پایتخت
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد