Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-19@23:37:02 GMT

مجلس دغدغه میراث فرهنگی را داشته باشد

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۹۹۰۰۲

مجلس دغدغه میراث فرهنگی را داشته باشد

یک متخصص در حوزه میراث فرهنگی گفت: تشکیل کمیسیون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مجلس می‌تواند بسیار ارزشمند باشد. هرچقدر این کمیسیون نگاهی جزئی‌تر داشته باشد، اتفاقات فرهنگی با دقت بیشتری قابل پیگیری است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، میراث فرهنگی به کلیه آثار باقی‌مانده از گذشتگان گفته می‌شود که دارای ارزش فرهنگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آثار می‌تواند دربرگیرنده آثار ملموس مانند بناهای باستانی یا آثار ناملموس مانند آداب و رسوم یک منطقه باشد که امروزه در حفظ آن برای آیندگان می‌کوشند. میراث فرهنگی منحصربه‌فرد، غیرقابل جایگزینی و در میان نسل‌ها از ارزش و احترام برخوردار است. چیزهای کوچک‌تر ازجمله آثار هنری و دیگر شاهکارهای فرهنگی در موزه‌ها و گالری‌های هنری گردآوری می‌شوند در حالی که برخی دیگر هم‌چون بناهای باستانی در مجموع یک میراث فرهنگی شناخته می‌شود.

میراث فرهنگی یادگاری از گذشته هستند که نقشه راه آینده را شکل خواهند ساخت. میراث فرهنگی نشان دهنده پیشینه فرهنگی، تاریخی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی یک ملت است. اما مساله حفظ و نگهداری از این آثار یکی از معضلات بسیار بزرگ مدیریت میراث فرهنگی بوده که بخش بزرگی از آن به کمبود بودجه برمی‌گردد. مجلس شورای اسلامی به عنوان قوه قانون گذار کشور می‌تواند کمک بسیاری در راستای حفظ و بازسازی میراث فرهنگی داشته باشد.

شهریار ناسخیان، عضو هیأت علمی دانشکده حفاظت و مرمت دانشگاه هنر اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا درباره نوع نگاه مجلس به میراث فرهنگی، اظهار کرد: تشکیل کمیسیون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مجلس می‌تواند بسیار ارزشمند باشد. هرچقدر این کمیسیون نگاهی جزئی‌تر داشته باشد، اتفاقات فرهنگی با دقت بیشتری قابل پیگیری است.

وی با اشاره به برخی خبرها مبنی بر تشکیل فراکسیون میراث فرهنگی افزود: البته در حال حاضر به دلیل اینکه حوزه سه‌گانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به تازگی دارای وزارتخانه شده، فراکسیونی تحت عنوان میراث فرهنگی هم برای پیگیری مسائل کفایت می‌کند. البته در دوره‌های آینده و با تکمیل جزئیات انتظار می‌رود این فراکسیون به کمیسیون تبدیل شود.

این فعال میراث فرهنگی تصریح کرد: از مجلس انتظار می‌رود که قانون‌گذاری و نظارت بر لزوم اجرای قوانین که از وظایف مجلس است را انجام دهد. حوزه میراث فرهنگی و بناهای تاریخی همواره مغفول مانده و نیاز به توجه بیشتری دارد. اگرچه وجود متخصص برای دغدغه‌مندی در حوزه میراث فرهنگی نیاز است، اما از نمایندگان مردم انتظار می‌رود تا دغدغه میراث فرهنگی داشته باشند.

ناسخیان در پایان ابراز امیدواری کرد که نمایندگان مجلس و وزارت میراث فرهنگی دست در دست هم میراث غنی کشور را حفظ و به ارزش‌های واقعی خود برسانند.

کد خبر 433043

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ميراث فرهنگي بناهای تاریخی مجلس شورای اسلامی کمیسیون فرهنگی مجلس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری دانشگاه هنر اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۹۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دغدغه حضور نوجوانان و جوانان در برنامه‌های فرهنگی مسجد محور است

به گزارش خبرنگار مهر، رضوان باقلاچی ظهر چهارشنبه در دیدار با مدیر ستاد کانون فرهنگی مساجد استان اظهار کرد: دلایل بیان تاریخی امام خمینی (ره) که «مسجد سنگر است، سنگرها را پر کنید» امروز به خوبی مشهود است و نشان می‌دهد که امروز مسؤولان باید برنامه‌ریزی‌های محوری خود را با محوریت مساجد انجام دهند تا بازتاب خوبی از فعالیت‌های فرهنگی و هنری در جامعه دیده شود.

وی با بیان اینکه هم در دوران صدر اسلام و هم پیش از پیروزی انقلاب اسلامی مسجد نقش مهم در فرآیندهای مختلف داشته است و توانست اتحاد عمومی برای مقابله با نفاق و جریان‌های مختلف سیاسی ایجاد نکند، افزود: باید امروز نیز مراقب باشیم که نوجوانان و جوانان در سنگر مسجد پرورش یابند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل ادامه داد: البته اقدامات پژوهشی در زمینه مهندسی فرهنگی استان در حال تدوین است و باید مسئله مساجد و پرورش نیروهای انقلابی در مساجد نیز بیش از پیش در برنامه‌ریزی‌های کلان استان مدنظر قرار گیرد.

باقلاچی با اشاره به اینکه امروز فعال فرهنگی و یا کانونی می‌تواند موفق عمل کند که استعدادها و موفقیت‌های خود را به سایر کانون‌ها انتقال دهد و زمینه پرورش استعدادها در سایر کانون‌ها را نیز فراهم کند، گفت: دغدغه امروز حضور نوجوانان و جوانان در برنامه‌های فرهنگی مسجد محور هست که این امر مهم را کانون‌های مساجد محقق کرده و زمینه فعالیت برای آنها در مساجد فراهم شده است.

عملیاتی کردن کانون‌های تربیت محور مهمترین برنامه اجرایی کانون‌های مساجد است

مصطفی آمون، مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل نیز در این دیدار با اشاره به اینکه هم اکنون بیش از ۶۵۰ کانون فرهنگی هنری عمومی و تخصصی خواهران در سطح مساجد استان اردبیل فعال است، افزود: مهمترین برنامه اجرایی کانون‌های مساجد در سال جاری عملیاتی کردن کانون‌های تربیت محور با حضور نوجوانان و جوانان در محلات کمتر برخوردار است.

وی با بیان اینکه اجرای ویژه برنامه جشن طلایه داران شکوه ایران زمین همزمان با دهه کرامت از دیگر برنامه‌های وسیع در سطح شهرستان‌های است که با همکاری دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی استان رقم خواهیم زد، گفت: این ویژه برنامه همزمان با بزرگداشت روز دختر و ولادت حضرت معصومه (س) آغاز و به مدت ده روز در شهرستان‌های استان با برپایی برنامه‌های مختلف فرهنگی و جشن تا سالروز ولادت حضرت امام رضا (ع) ادامه خواهد داشت.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل با اشاره به اینکه نوجوانان و جوانان اصلی‌ترین مخاطبان برنامه‌های فرهنگی و هنری کانون‌ها هستند، خاطرنشان کرد: همیاری و همکاری دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی در برنامه‌های کانون‌های مساجد ضروری هست زیرا نوجوانان و جوانان اصلی‌ترین مخاطبان این فعالیت‌ها است.

کد خبر 6081031

دیگر خبرها

  • تحول عظیم در بافت تاریخی شیراز با ثبت جهانی محور زندیه
  • ‌سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس: اگر افرادی حجاب را قبول ندارند ناگزیر هستند از قانون تبعیت کنند
  • خسارت صد میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به بنا‌های تاریخی سیرجان
  • آثار و پیامد‌های عملیات وعده صادق در تنبیه متجاوزان صهیونیست
  • استان فارس اصلی‌ترین کانون تمدنی ایران فرهنگی است
  • شعبه ویژه رسیدگی به پرونده‌های میراث‌فرهنگی در سیستان و بلوچستان تشکیل می‌شود
  • تشکیل شعبه ویژه رسیدگی به پرونده‌های میراث‌فرهنگی در سیستان و بلوچستان
  • بازدید از آثار تاریخی زنجان به مناسبت روز جهانی بناها رایگان است
  • دغدغه حضور نوجوانان و جوانان در برنامه‌های فرهنگی مسجد محور است
  • پرونده ثبت جهانی آسبادهای خراسان جنوبی در حال تکمیل است