Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناصر تقی زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه سال ۹۸ نیز قیمت  سنگ آهن کنسانتره و گندله همانند سال های قبل همچنان تابعی از میانگین قیمت فروش شمش فولاد خوزستان بود، افزود:  نوسان قیمت جهانی سنگ آهن و گندله تأثیر زیادی بر قیمت فروش محصولات یادشده نداشت، فقط افزایش یا کاهش قیمت های شمش فولاد خوزستان، در قیمت های فروش محصولات فوق تأثیر داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: در مورد نظام قیمت گذاری معتقدیم با تشکیل بورس کالا و عرضه سنگ آهن و فـراورده های آن در بورس، مسأله مهم قیمت گذاری محصولات زنجیره فولاد تکمیل می شود به عبارت دیگر هدف و فلسفه اولیه تشکیل بورس کالا خروج از قیمت گذاری دستوری است.

این فعال حوزه معدن استان یزد در این مورد توضیح داد: زیرا، اقدامات غیرکارشناسی در بخش معادن سنگ آهن و قیمت فولاد در گذشته موجب شده، به علت نبود کشف قیمت کلی زنجیـره تولید فولاد در بورس کالا ، بخش های تولیدی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از غیرواقعی بودن قیمت ها آسیب پذیر باشد.

اعتماد به بورس کالا 

تقی زاده با بیان اینکه به نظر می رسد با پیشرفت هایی که بورس کالا با آن روبروست، امروزه در جایگاهی قرار دارد که دولت و صنایع می توانند به آن اعتماد کنند تصریح کرد: محصولات راهبردی از جمله تولیدات زنجیره فولاد راهی جز کشف قیمت واقعی در بورس کالا را ندارند و وصل کردن کل قیمت های زنجیره فولاد به یک محصول، منطقی نیست.

مدیرعامل شرکت چادرملو اردکان یکی از مهمترین و اساسی ترین پایه های اقتصاد هر کشوری را منابع معدنی و ذخایر زیرزمینی آن ذکر کرد و گفت: نقش معادن در رشد اقتصادی هر جامعه ای کاملاً مشهود و بهره برداری از معادن عامل مهمی در رشد و توسعه اقتصادی است. 

وی  افزود: زیرا، معادن تأمین کننده مواد اولیه مورد نیاز بسیاری از صنایع بوده و در امر خودکفایی صنعتی، ایجاد اشتغال مولد، افزایش تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه کشور نقش بسزایی داشته و با توجه به استقرار معادن عمدتاً در نقاط دور افتاده و کمتر توسعه یافته کشورها، نقش عمده ای هم در توسعه و آبادانی مناطق یادشده ، اشتغال زایی ،جلوگیری از مهاجرت ها و افزایش شهرنشینی خواهد داشت.

اشتغال مستقیم هر نفر در معدن و  ایجاد ۱۷ شغل در صنایع  

مدیرعامل شرکت چادرملو اردکان تصریح کرد: به عنوان نمونه طبق آمار منتشره از طرف سازمان بین المللی کار، اشتغال هر نفر در معادن سنگ آهن موجب ایجاد ۱۷ شغل در صنایع مرتبط می شود و ایران به دلیل وجود منابع و ذخایر طبیعی  (نفت، گاز، مواد معدنی) در ردیف کشورهای غنی منابع طبیعی قرار دارد، گفت: به نحوی که در رده بندی کشورهای جهان از نظر مواد معدنی جزو ۱۵ کشور اول قرار گرفته است.

۱۷ نوع اندیس معدنی با ذخیره احتمالی ۵۷ میلیارد تن در ایران 

تقی زاده تصریح کرد: براساس گزارش و اطلاعات موجود، ایران ۱۸ نوع مواد معدنی مختلف با ۵۷ میلیارد تن ذخیره احتمالی و ۳۷ میلیارد تن ذخیره قطعی دارد و این ذخایر حدود هفت درصد ذخایر کلی جهان را تشکیل می دهد که ارزش ذخایر معدنی کشورمان طبق برآوردهای اولیه ۸۰۰ میلیارد دلار است که با برنامه های اکتشافی جدید تا یک  میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار پیش بینی شده است.

مدیرعامل شرکت چادرملو اردکان گفت: با وجود منابع غنی مواد معدنی نقش معادن در اقتصاد کشور ناچیز بوده و طبق آمارهای اعلام شده سهم معدن و صنایع معدنی از تولید ناخالص داخلی کشور حدود هفت درصد است.

وی تصریح کرد : سنگ آهن مهمترین بخش معدنی ایران است که براساس گزارش مرکز آمار ایران حدود ۵۰ درصد ارزش افزوده بخش معدن مربوط به این بخش است و از طرفی ۱۹.۶ درصد اشتغال زایی بخش معدن ایران به حوزه سنگ آهن تعلق دارد.

مزیت ایران در شرایط تحریم منابع معدنی و ظرفیت های آن است

تقی زاده یادآور شد:‌در شرایط فعلی و تحریم های ظالمانه دشمنان نظام جمهوری اسلامی در حوزه اقتصادی ، یکی از مهمترین مزیت های کشورمان برای عبور از این بحران، توجه بر منابع معدنی و ظرفیت های بالقوه در داخل کشور است.

وی گفت : با سرمایه گذاری در بخش معدن می توان ارزش افزوده ناشی از فروش و صادرات مواد معدنی را افزایش داد و از طرفی سرمایه گذاری در بخش فراوری باعث رونق اکتشاف، استخراج و بهره برداری می شود، البتـه باید قبـول کرد که تاکنون با وجود ذخایر فراوان معدنی، سرمایه گذاری های انجام شده در فعالیت های اکتشافی ، تجهیز معادن و بهره برداری از معادن کافی نبوده است.

این مدیر معدنی یادآور شد: هم اکنون ۲ شرکت بزرگ سنگ آهن (معدنی و صنعتی چادرملو اردکان و معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان کرمان ) که حدود ۵۴ درصد کنسانتره سنگ آهن کشور را تولید و صنایع فولاد کشور را از واردات بی نیاز کرده است ، در دهه ۱۳۷۰ خصوصی و بدون اتکا به دولت و بودجه های عمرانی طرح های مهم توسعه و افزایش ظرفیت خود را اجرا و سالانه حدود ۲۵.۷ میلیون تن کنسانتره سنگ آهن (معادل ۵۴.۳ درصد کل تولید کشور) و ۱۵.۸ میلیون تن گندله (حدود ۳۸ درصد کلّ تولید کشور) مورد نیاز صنایع فولاد را تأمین می کند.

توسعه فعالیت های معدنی نیازمند همراهی دولت است

وی افزود:‌ در سال های اخیر با مشکلات و تنگناهایی  که از طرف دولت ایجاد شده است، مانند پرداخت حق انتفاع، تعیین قیمت محصولات وضع حقوق دولتی و عوارض گمرکی صادرات مواجه بوده و این امر موجب شده بخش خصوصی واقعی و توانمند در حوزه فعالیت های معدنی رغبتی نداشته باشد.

تقی زاده افزود : براساس آخرین پایش های انجام شده در مورد اهداف برنامه های تولید فولاد در سال ۱۴۰۴ ، برای تحقق برنامه ۵۵ میلیون تن فولاد خام، نیاز به ۸۰ میلیون تن کنسانتره سنگ آهن است که به منظور تولید این مقدار محصول می بایستی ۱۶۲ میلیون تن سنگ آهن از معادن استخراج شود.

به گفته وی ظرفیت ایجاد شده تا پایان سال ۱۳۹۸ حدود ۹۳- تا ۹۰ میلیون تن و پیش بینی تا سال ۱۴۰۴ حداکثر تا ۱۳۰ میلیون تن و مقدار ۳۲ میلیون تن کسری وجود دارد.

مدیرعامل شرکت چادرملو اردکان گفت:‌ چنانچه عملیات اکتشافی جدید و افزایش ذخایر انجام نگیرد با توجه به ذخایر موجود اکتشاف شده کشور ، تأمین سنگ آهن مورد نیاز صنایع فولاد در بلند مدّت مقدور نیست.

وی  افزود : در جهت حمایت از بخش خصوصی و تشویق در اجرای برنامه های اکتشافی ، کنسرسیومی مرکب از ۱۲ شرکت بزرگ معدنی و صنایع معدنی شامل شرکت های معدنی و صنعتی چادرملو، گل گهر، گهر زمین، صبانور، فولاد مبارکه ، فولاد خوزستان، فولاد غدیر ایرانیان، فولاد خراسان، ذوب آهن اصفهان، معادن و فلزات، پامیدکو و گروه سرمایه گذاری امید تشکیل شد و برای اولین بار اجرای چنین طرح عظیمی را به عهده گرفتند و در مرحله اول حدود ۶۰ هزار کیلومتر مربع پهنه در اختیار کنسرسیوم یادشده قرار گرفته و مطالعات آن شروع شده است.

توسعه صنایع فولاد در سواحل جنوبی ایران

وی گفت : در برنامه های آتی توسعه صنایع فولاد ، احداث کارخانه های فولادسازی جدید در سواحل جنوبی کشور با هدف صادرات در دستور کار شرکت های بزرگ  معدنی و صنعتی چادرملو، معدنی و صنعتی گل گهر و فولاد مبارکه قرار دارد.

تقی زاده تصریح کرد:‌ تولید ۱۰ میلیون تن فولاد با تأمین سنگ آهن مورد نیاز از محل واردات از استرالیا هدف گذاری شده است این طرح در مراحل مقدماتی بوده و جهت واردات سنگ آهن ، احداث تأسیسات زیربنایی و توسعۀ بنادر جزو برنامه هاست.

وی  تاکید کرد : با توجه به منابع و ذخائر معدنی موجود، اجرای برنامه های اکتشافی تا حصول به ماده معدنی ، می بایستی در اولویت برنامه های توسعه معادن قرار گیرد.

شهرستان اردکان از لحاظ تنوع و ذخیره اندیس های معدنی در میان ۱۰ شهرستان استان یزد از جمله مناطق غنی است.

کشف کانسار چادرملو در سال ۱۳۱۹

مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو اردکان در ۱۸۰ کیلومتری شمال شرقی شهر یزد در حاشیه بیابان های  ساغند قرار دارد که کانسار چادرملو در سال ۱۳۱۹ از سوی سبحانی یکی از مهندسان ایرانی با نظارت زمین‌شناس آلمانی به نام «کومل» کشف شد، پژوهش‌های نخستین زمین‌شناسی در بین سا ل های ۱۳۴۲ الی ۱۳۴۳ هجری شمسی، به حفر تونل‌های اکتشافی منجر شد.

اکتشاف کلی منطقه و مغناطیس سنجی هوایی که از سال ۱۳۴۷ در مساحتی به وسعت ۴۰ هزار کیلومتر مربع آغاز شد منجر به ثبت ناهنجاری (Anomaly) مغناطیسی در کل منطقه بافق، ساغند و زرند کرمان شد.

اکتشافات تکمیلی در سال های ۱۳۵۷–۱۳۵۲ انجام شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، کانسار چادرملو به عنوان یک طرح مستقل مورد توجه قرار گرفت.

شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از بزرگترین شرکت‌های تولید سنگ آهن کشور است که از سال گذشته با بهره برداری از واحدهای فولادی توانست زنجیره تولید را از سنگ آهن تا محصولات نهایی تکمیل کند.
این شرکت از پیشگامان بومی سازی و استفاده از فناوری های روز در ساخت قطعات صنعتی است و بر اساس اهداف و برنامه ریزی های پیش بینی شده در زمینه کاهش وابستگی به خارج از کشور گام های اساسی برداشته است

مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.

ظرفیت بخش معدن یزد مورد توجه قرار می گیرد

همچنین بیستم تیرماه ۹۹ محمدعلی طالبی استاندار یزد در توییتی نوشت : با اراده‌ جدی مسوولان ، دولت و حمایت‌های مرکز بیش از گذشته ظرفیت‌های بخش معدن استان مورد توجه قرار می گیرد

وی افزود با حضور سه تن از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی جلسه‌ای با رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو ) و مدیران هلدینگ‌های زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت ( صمت ) برگزار شد.

وی ادامه داد: در این جلسه گزارش اجرای مصوبات و توافق‌نامه‌های سفر رییس جمهوری در حوزه معادن ارایه شد تا در حوزه جلوگیری از خام فروشی و اجرای برنامه‌های اکتشاف در پهنه‌های مختلف و سرمایه گذاری‌های جدید در بخش زنجیره‌های تکمیلی اقدام‌های ارزشمندی در ماه‌های آینده آغاز شود.

از ۵۴۵ معدن استان پنج مورد در مقیاس بزرگ ملی قرار دارد و بقیه در حد متوسط و کوچک هستند که باید حمایت جدی از این مجموعه‌ها برای حفظ و توسعه اشتغال شود.

از میان معادن ملی می‌توان به سنگ‌آهن چادرملو اردکان، زغال سنگ بافق( ۲معدن)، سرب و روی مهدی‌آباد مهریز و اورانیوم ساغند اردکان اشاره کرد.

ذخیره قطعی معادن استان حدود ۲ میلیارد تن برآورد شده و تعداد فعالان این حوزه حدود ۱۲ هزار نفر است..

 یزد بعد از کرمان دومین استان معدنی و یکی از سه استانی است که بالاترین میزان کشف‌ مواد معدنی کشور را به خود اختصاص داده و در حوزه اشتغال معدنی هم جزو استان‌های برتر است.

برچسب‌ها اردکان قیمت کالا بورس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اردکان قیمت کالا بورس اردکان قیمت کالا بورس معدنی و صنعتی چادرملو برنامه های اکتشاف سرمایه گذاری صنایع فولاد بهره برداری مواد معدنی قیمت گذاری میلیارد تن بورس کالا میلیون تن مورد نیاز تقی زاده بخش معدن قیمت ها سنگ آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۹۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در حوزه معادن قم انجام شد

محمد جواد آخوندی ، ضمن اشاره به اقدام‌های صورت گرفته برای گسترش فعالیت‌های معدنی در قم طی سال گذشته گفت: در این مدت، علاوه بر سرمایه‌گذاری یاد شده، ۴۵ پروانه اکتشاف و پنج عدد گواهی کشف نیز در حوزه معادن استان صادر شد.

 رئیس اداره معادن اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت قم با تاکید بر اینکه قم ظرفیت‌های خوبی در حوزه معادن دارد، افزود: یکی از مهمترین اقدام‌های صورت گرفته در حوزه معادن استان در سال ۱۴۰۲، تمرکز بر روی شناسایی ظرفیت‌های جدید در حوزه معادن فلزی بود که با بهره‌برداری از آنها شاهد تحول در این بخش مهم اقتصادی خواهیم بود.

او ادامه داد: همچنین سال گذشته حقوق دولتی وصول شده معادن استان به ۵۰۰ میلیارد ریال رسید که از آن به عنوان اعتباری برای انجام موارد یاد شده در قانون همچون بازسازی مناطقی که در آنها فعالیت معدنی صورت گرفته استفاده می‌شود.

لازم به توضیح است بهره‌برداران معادن درصدی از فروش ماده معدنی خود را از حدود ۲ تا ۱۲ درصد را به دولت باز می‌گردانند، این حقوق دولتی در موارد مختلفی همچون اصلاح جاده‌هایی که در مسیر معادن است، عمران مناطقی که معادن در آن قرار گرفته‌اند، اصلاح و بازسازی محیط پس از پایان فعالیت معادن و نیز توسعه فعالیت‌های معدنی در کشور به کار گرفته می‌شود.

گسترش فعالیت‌های معدنی از اولویت‌های مهم توسعه اقتصادی قم است و مسئولان استان بر استفاده هر چه بهتر از ظرفیت‌های این بخش مهم به خصوص در حوزه معادن فلزی به‌منظور افزایش میزان بهره‌برداری و اشتغالزایی تاکید دارند.

مشارکت بخش خصوصی و جذب سرمایه‌های غیر دولتی در کنار اعتبارات دولتی، در استفاده هرچه بهتر از ظرفیت‌های معدنی استان نقش تعیین کننده‌ای دارد و در همین راستا حمایت از سرمایه گذاران برای ایجاد واحد‌های فرآوری در کنار معادن برای افزایش ارزش افزوده فعالیت‌های این بخش، با توجه به استاندارد‌های محیط زیستی در دستور کار است.

محدوده‌های ذخایر معدنی دارای پروانه بهره‌برداری این استان که ذخیره آنها تایید شده حدود ۲۰۸ محدوده می‌باشد، از میان محدوده‌های در اختیار بهره‌بردار در استان ۱۱۰ معدن فعال است.

حدود یک‌هزار و ۴۰۰ نفر در این بخش به فعالیت می‌پردازند، همچنین به طور کلی حجم سرمایه‌گذاری انجام شده برای معادن استان بیش‌از ۵۰۰ میلیارد تومان است.

بیش از ۲۴ نوع ماده معدنی در قم وجود دارد؛ اکثر مواد معدنی استان مصالح ساختمانی همچون گچ، آهک، سنگ لاشه و شن و ماسه است، پس از آن معادن نمک، سنگ ساختمانی و معادن فلزی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • هرمزگان رتبه نخست صدور گواهی کشف معادن در کشور
  • هرمزگان رتبه نخست صدور گواهی کشف معادن کشور
  • وعده مهم قهرمان سابق لیگ به هواداران خودی
  • معادن یکی از پیشرانهای توسعه استان هستند
  • تولید فولاد مازاد کشور ۱۰ میلیون تن است
  • عرضه پساب به صنایع سالانه ۳۵۰ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد
  • کشف ۱۰۰ میلیون تن ذخیره معدنی در هرمزگان
  • از ظرفیت‌های معدنی آذربایجان‌غربی حمایت می‌شود
  • خراسان رضوی از گردش مالی صنایع فولادی و معدنی بزرگ در این استان سهمی ندارد
  • ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در حوزه معادن قم انجام شد