Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-20@04:30:26 GMT

مرمت مسجد تاریخی«جمعه» در مدینه منوره

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۹۹۳۳۲

مرمت مسجد تاریخی«جمعه» در مدینه منوره

مسجد تاریخی «جمعه»، مسجدی که پیامبر اکرم(ص) نخستین نماز جمعه را در آن اقامه کردند، مرمت شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «النعیم نیوز»، هیئت توسعه منطقه مدینه منوره مسجد تاریخی «جمعه» را با همکاری وزارت امور اسلامی، دعوت و اوقاف مدینه منوره مرمت کرد.

 

 

این هیئت افزود: این مسجد تاریخی در راستای طرح توسعه منطقه مدینه منوره و به دستور «فیصل بن سلمان» رئیس هیئت و معاون آن «سعود بن خالد الفیصل» مرمت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مهندس «فهد البلیهشی»، رئیس اجرایی این هیئت بر کار مرمت مسجد تاریخی جمعه نظارت کرد.

 

هیئت توسعه منطقه مدینه منوره اعلام کرد: مسجد تاریخی جمعه 700 متر مربع مساحت دارد و پس از اجرای طرح توسعه ظرفیت این مسجد به 650 نمازگزار رسیده است.

 

این مسجد از سبک معماری ویژه ای برخوردار است. یک مناره، یک گنبد بزرگ و چهار گنبد کوچک دارد که بر گنبد بزرگ آن سوره جمعه نوشته شده است.

 

مسجد تاریخی جمعه، یکی از مکان های گردشگری در مدینه منوره به شمار می رود و مرمت این مکان تاریخی جذابیت این مکان را دو چندان کرده است.

 

نامگذاری این مسجد به مسجد جمعه به این مناسبت است که حضرت رسول(ص) پس از اقامت چند روزه در قبا، زمانی که عازم بخش اصلی یثرب شدند، در اینجا نماز جمعه اقامه کردند.

 

این نخستین نماز جمعه ‌ای است که به امامت رسول خدا(ص) برگزار شد. مسجد جمعه در شمال مسجد قبا، با فاصله‌ای حدود ششصد تا هشتصد متری از آن قرار دارد و بر خلاف مسجد قبا، تنها در اوقات نماز باز است.

پایان پیام/43

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد تاریخی جمعه مدینه منوره مرمت مسجد تاریخی جمعه مدینه منوره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۹۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه۱۳ میلیارد ریالی مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تربت‌حیدریه گفت: پارسال این کمیسیون بیش از ۱۳ میلیارد ریال برای مرمت و بازپیرایی آثار تاریخی شهرستان شامل "مسجد عماد و رباط لاری" و همچنین راه‌اندازی نگارخانه "قطب‌الدین‌حیدر" هزینه کرد.

مهدی زاهدی در آیین رونمایی از لوح ثبت ملی ساختمان‌های اداره نوغانداری خراسان رضوی (تربت‌حیدریه) افزود: در حد توان خود، همیار دستگاه‌ها برای مرمت سازی آثار تاریخی هستیم.

وی گفت: با این حال برای ثبت ملی این اثر تاریخی شورای شهر هیچ هزینه‌ای نکرده و تنها در حد پیگیری امور فعالیت داشته ایم.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان تربت‌حیدریه افزود: ثبت ساختمان تاریخی اداره نوغان‌داری این شهرستان به شماره ۳۳۹۶۴ در تاریخ ۱۱ مردادماه پارسال در فهرست آثار ملی ایران انجام شد.

علی محمدی گفت: این مرکز اکنون به عنوان تنها نمایندگی اداره توسعه نوغان شرق کشور، ارایه دهنده خدمات و تامین کننده تخم نوغان در سطح استان‌های شرق کشور نظیر استان‌های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی و نیز سیستان و بلوچستان است.

وی با اشاره به پیشینه تاریخی نوغان‌داری شهرستان تربت حیدریه افزود: این شهرستان از دیرباز به دلیل اقلیم مساعد برای کاشت درخت توت، یکی از مناطق مهم پرورش کرم ابریشم و نوغان‌داری در ایران است.

رییس میراث فرهنگی تربت‌حیدریه گفت: در زمین‌های پیرامون این ساختمان نیز توتستان‌هایی برای بهره‌برداری در فصل پرورش کرم ابریشم ایجاد شده‌است.

وی همچنین گفت: رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر تربت‌حیدریه و همچنین شرکت سفیدرود رشت، در تکمیل فرایند ثبت ملی ساختمان تاریخی اداره نوغان‌داری تربت‌حیدریه تلاش بسیاری داشته که جای قدردانی دارد.

 

دیگر خبرها

  • کسب رتبه سوم چهارمحال و بختیاری در مرمت بنا‌های تاریخی
  • مهم‌ترین رسالت هیئت امنای مساجد چیست؟
  • هزینه۱۳ میلیارد ریالی مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه
  • ۴۲ دستور کار برای حفاظت و مرمت از میراث فرهنگی خراسان رضوی
  • ۴۲ دستورکار برای حفاظت و مرمت از میراث خراسان رضوی
  • ۱۵ میلیارد ریال برای مرمت کاروانسرای تاریخی آوه ساوه تخصیص یافت
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده
  • ۹۰ میلیارد ریال اعتبار مرمت پل تاریخی خاتون کرج تامین شد
  • سوگواری دانش آموزان گرگانی در سالروز تخریب قبور ائمه بقیع (ع) + تصاویر