Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@22:34:51 GMT

سند همکاری ایران و چین؛ فرصت یا تهدید؟

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۹۹۸۵۲

سند همکاری ایران و چین؛ فرصت یا تهدید؟

ایسنا/اصفهان طی روزهای اخیر حواشی بسیار زیادی، هم از سوی افکار عمومی در سطح جامعه و فضای مجازی، هم در سطح رسانه‌ها و هم از سوی سیاسیون و کارشناسان پیرامون سند جامع همکاری‌های راهبردی ۲۵ ساله ایران و چین مطرح شده است و هر روز هم بر دامنه این حواشی افزوده می‌شود.

برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های مشترک ایران و چین، قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین یا سند راهبردی ۲۵ ساله ایران-چین، یک توافق میان نظام جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین، برای سرمایه‌گذاری ۲۸۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلاری چینی‌ها در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش قابل توجهی از این سرمایه‌گذاری چینی‌ها طی سال نخست اجرای قرارداد ۲۵ ساله با آن‌ها به صنعت نفت و گاز ایران تزریق می‌شود و مابقی آن به‌ صورت مرحله‌ای و بر اساس توافق دو طرف از سوی پکن در ایران انجام می‌شود.

حسن روحانی- رئیس‌جمهور، پیش‌نویس نهایی برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های جامع ایران و چین را ۳ تیر ۱۳۹۹ بررسی و تأیید کرد. در این نشست به وزارت خارجه مأموریت داده شد که طی مذاکرات نهایی با طرف چینی، بر اساس منافع متقابل بلندمدت، این برنامه را به امضای طرفین برساند.

طرح راه ابریشم جدید یا طرح یک کمربند و یک جاده، یک طرح سرمایه‌گذاری در زیربناهای اقتصادی بیش از ۶۰ کشور جهان و توسعه دو مسیر تجاری «کمربند اقتصادی راه ابریشم» و «راه ابریشم دریایی» است که توسط چین در سال ۲۰۱۳ ارائه شده ‌است. پشتوانه این طرح، قدرت صنعتی اقتصاد چین و توان سرمایه‌گذاری آن است.

موافقان این طرح، آن را راهی برای شکاف زیرساخت‌ها بین کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه، کمک به رشد اقتصادی این کشورها و رونق تجارت بین‌المللی می‌دانند، اما مخالفان آن را طرحی استعماری می‌دانند که بسیاری از کشورهای هدف، توان بازپرداخت دیونش را ندارند و قراردادهایش شفاف نیست.

برای بررسی بیشتر این موضوع و ابعاد سند همکاری ۲۵ ساله میان ایران و چین، ایسنا با محمدعلی بصیری- استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان به گفت‌وگو پرداخت که در ادامه می‌خوانید:

قرارداد ایران و چین یک قرارداد جامع و کامل است

بصیری گفت: قراردادی که هم‌اکنون مطرح است و برخی سایت‌ها متن ۱۸ صفحه‌ای وزارت خارجه را منتشر کرده‌اند یک پیش‌نویس است که در محورهای مختلف اقتصادی، گردشگری، منابع، کشاورزی، محیط‌زیست، آب و هوا، صنعت و فناوری‌های مدرن متمرکز شده و در کل یک قرارداد جامع و کامل است و فعلاً در حد امضای دو دولت پیش رفته است. بنابراین اساساً باید مراحل خود را طبق قانون اساسی کشورمان طی کند و بعد به مجلس برود و در خصوص مسائل ریز آن بحث شود.

وی افزود: اما متأسفانه برخی شایعاتی راه انداخته‌اند که قرارداد به امضای نهایی رسیده و جزایر ایران توسط چین اشغال شده است که کاملاً این ادعاها بی‌اساس است. واقعیت امر این است که روی پیش‌نویس این قرارداد ۱۰ سال کار کارشناسی شده است و قراردادی جامع و کامل شکل گرفته که اگر منافع ملی با پیگیری نهادهای مربوط به خوبی در آن لحاظ شود می‌تواند دریچه گشایش یک تحول اقتصادی برای ایران در این شرایط باشد.

دولتمردان کنونی ایران ۷۰ سال برای استقلال ایران مبارزه کرده‌اند

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان با بیان اینکه ذکر چند نکته از نظر تحلیل حقوقی و علمی در بعد سیاسی و حقوقی این قرارداد حائز اهمیت است، گفت: یکصد سال است با چهار نهضت و انقلاب به دنبال این بوده‌ایم که استقلال کشور را به دست آوریم و از سلطه یک یا چند کشور خارجی مصون بمانیم، امروز دولتمردانی که در ایران سر کار هستند افرادی هستند که ۷۰ سال در این مسیر مبارزه کرده‌اند و سال‌ها زندان و شکنجه را متحمل شده‌اند و در جنگ تحمیلی نگذاشتند یک وجب از خاک کشور، جدا شود.

بصیری تصریح کرد: بنابراین از این دولتمردان بعید است که یک پیمانی را امضا کنند که یک ننگ تاریخی و به تعبیر برخی از مغرضان ترکمانچای دوم باشد. رهبرانی که ۷۰ سال پیش‌قراول استقلال طلبی و نجات کشور از دست انگلستان و آمریکا بوده‌اند طبیعی نیست که امروز بخواهند ۱۸۰ درجه چرخش کنند و کشور را در سلطه یک کشور دیگر قرار دهند. پس با عقلانیت و عملکرد رهبران فعلی در نظام اسلامی این موضوع به هیچ وجه قابل انطباق نیست.

با قطب‌های اقتصادی دنیا  در حد ۲۰ درصدی ارتباط برقرار کنیم

وی به ذکر دومین نکته پرداخت و تصریح کرد: استقلالی که ایرانیان یکصد سال به دنبال آن بودند به راحتی از دست نخواهند داد. ۴۱ سال است ایران تحت فشارهای مختلف سیاسی و اقتصادی آمریکا و غربی قرار دارد که ایران را قبل از انقلاب نیمه مستعمره خود کرده بودند. نخبگان و سیاستمداران دلسوز بر این نکته تأکید دارند که لازمه استقلال این است که کشور با قطب‌های مختلف علمی و صنعتی ارتباط بگیرد نه با یک قطب که مجبور شود تمام امتیازات از جمله قربانی کردن استقلال و حاکمیت منافع ملی کشور را به آن قطب دهد.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، اظهار کرد: وابسته بودن ایران قبل از انقلاب اسلامی به شکل ۸۰ تا ۹۰ درصدی به قطب اقتصادی آمریکا، دلیلی بود که ایرانیان علیه این وابستگی انقلاب کردند. امروز تقریباً پنج قطب اقتصادی آمریکا، اروپا، روسیه، چین و هند در دنیا مطرح هستند و اگر خواهان استقلال هستیم باید با این پنج قطب در حد ۲۰ درصدی ارتباط برقرار کنیم نه در حد ۱۰۰ درصدی.

وی افزود: در پیش نویسِ قرارداد ایران با چین شاهد چنین محتوایی نیستیم که ایران در حد ۱۰۰ درصدی بخواهد با چین ارتباط برقرار کند. با بررسی پیش نویس این قرارداد متوجه می‌شویم که برای تعامل با این قطب صنعتی که در آینده قطبِ اول دنیا می‌شود یک دریچه ۲۰ درصدی گشوده شده است.

۴۰۰ میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری می‌شود

بصیری گفت: بر طبق آخرین تحلیل‌های کارشناسی، ایران در شرایط فعلی نیاز به حدود ۴ هزار میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های پایه‌ای خود از قبیل بخش حمل‌ونقل، بنادر، کشاورزی، زیست‌محیطی و فناوری‌های جدید دارد. در این شرایط که تحت‌فشار حداکثری قرار داریم و درآمدهای مازاد نداریم عقلانیت حکم می‌کند که با یکی از قطب‌های اقتصادی دنیا تعامل سازنده داشته باشیم. آمریکا و اروپا در این شرایط به صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی اجازه نمی‌دهند که حتی ۶ میلیارد دلار به ایران برای مقابله با کرونا وام دهند.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود ۴۰۰ میلیارد دلار طبق این قرارداد در ایران سرمایه‌گذاری شود، تصریح کرد: وقتی چین چنین ظرفیتی را فراهم و شرایط یک قرارداد حقوقی و پایدار را با ایران فراهم می‌کند کدام فرد عاقل و وطن‌پرستی با چنین قراردادِ متقنی مخالفت می‌کند.

مدتِ ۲۵ ساله قرارداد، منطبق بر عرف بین الملل است

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان با بیان اینکه برخی این انتقاد را می‌کنند که چرا مدت زمان قراردادِ ایران با چین ۲۵ ساله است، اظهار کرد: قراردادهای بلندمدت در دنیا همین مدت زمان را در بر می‌گیرد. تمام دولت‌ها با دولت‌های خارجی وقتی قصد دارند روابط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی برقرار کنند این قراردادها می‌تواند کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت باشد. وقتی روابط بین دو دولت برای اعتمادسازی حداکثری باشد ممکن است این قراردادها بلند مدت باشد و این موضوع جزو عرف و حقوق بین‌الملل است و نمی‌توان با یک کشوری بخواهید قراردادهای پایه‌ای منعقد کنید و دو ساله قراردادِ مورد نظر را امضا کنید چرا که در دو سال زمان گفتگو و مراحل اداری آن به پایان می‌رسد.

بصیری افزود: بنابراین ۲۵ ساله بودن این قرارداد عیب آن نیست و عیب این است که جوانب استقلال و منافع ملی در آن لحاظ نشده باشد که در پیش‌نویس این قرارداد چنین مشکلی را شاهد نیستیم. اصل قرارداد و زمان آن یک عرف بین‌المللی است و در تمام کشورها رعایت می‌شود.

قانون اساسی اجازه نمی‌دهد یک وجب از خاک کشور به بیگانه واگذار شود

وی تصریح کرد: نکته حائز اهمیت دیگر این است که قانون اساسی جمهوری اسلامی اجازه نمی‌دهد یک وجب از خاک کشور به عنوان پایگاه به دیگر کشورها واگذار شود. بنابراین بر فرض اگر چنین چیزی در این قرارداد لحاظ شده باشد و مجلس هم مسامحه کند، شورای نگهبان چنین اجازه‌ای نخواهد داد. بنابراین چنین شایعاتی که با قرارداد ایران و چین، جزایر و جنوب ایران به چین واگذار می‌شود به هیچ وجه صحت ندارد و تنها قصد دارند روی دولت و مردم ایران فشار وارد کنند.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، گفت: امروز فشار حداکثری آمریکا برای تسلیم ایران از طریق تحریم اقتصادی، مالی و بانکی در اوج است و امروز از کوچک‌ترین حرکتی که ایران برای خنثی کردن فشارها انجام می‌دهد تا دریچه نفسی باز کند با کارشکنی‌های مختلف قصد دارند این دریچه را ببندند. امروز ایران با روابط استراتژیک و خوبی که با چین دارد با این قرارداد قصد دارد یک دریچه تنفس برای مردم درست کند تا نخواهد تن به خواسته‌های نابجای دولت آمریکا دهد.

با تبلیغات مغرضانه قصد دارند دریچه‌های تنفس ایران را ببندند

بصیری افزود: با موجی که علیه قرارداد ایران با چین در فضای مجازی به راه انداخته‌اند قصد دارند مردم را در برابر دولت قرار دهند تا دولت را در این خصوص متوقف کنند تا این دریچه هم نتواند در شرایط فعلی برای ایران باز شود و کشورمان با حداکثر فشار مجبور شود به خواسته‌های آمریکا و اروپا تن دهد تا ایران بار دیگر زیر سلطه گذشته آنان در قبل از انقلاب برود.

وی با بیان اینکه منشأ این شایعه‌پراکنی‌ها علیه قرارداد و سند راهبردی میان ایران و چین یک مجله انگلیسی است، گفت: اکثر شایعات این مجله توسط عوامل نفوذی داخلی و منافقین پخش شده است تا با این تبلیغات مغرضانه دریچه‌های تنفس ایران را ببندند و به خواسته‌های نامشروع خود دست یابند.

ارتباط با قطب‌های اقتصادی، عقلانیتِ محض است

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، یادآور شد: نکته حائز اهمیت دیگر، اقتصادِ ایران است که برای رشد و پا گرفتن نیاز به چرخش سرمایه خارجی و فناوری دارد و این ایده که بعضاً تبلیغ می‌کنند که با امکانات داخل مشکلات حل می‌شود این ایده در دنیایِ جهانی شده، شدنی نیست و کشورهایی که مطامع سلطه‌گری ندارند و جزو قطب‌های اقتصادی برتر هستند اقتضای عقل است که با این کشورها رابطه سازنده برقرار کنید تا این کمبود تکنولوژی به شرط حفظ استقلال کشور جبران شود.

بصیری افزود: پیش‌بینی می‌شود چین تا سال ۲۰۲۵ به قطب اول اقتصاد تبدیل شود و هیچ کشور مستقل و هیچ دولتمرد وطن پرست و منافع دوست نمی‌آید این پتانسیل را که اکثر کشورها به سمت آن در حال حرکت هستند رها کند و از آن استفاده نکند. روسیه، چین، هند و برزیل جزو این قطب‌ها هستند و رفتن به سمت این کشورها در شرایط فشار حداکثری چیزی جزو عقلانیت نیست.

شایعه پراکنان می‌خواهند ایران را نیمه مستعمره آمریکا کنند

وی گفت: عمده این فشار از طرف آمریکا و انگلستان است که شایعات دادن جزایر و آمدن ۵ هزار سرباز چینی را به ایران مطرح کرده‌اند و عوامل مایل به غربِ آنان در کشور که  قصد دارند ایران را نیمه مستعمره آمریکا کنند به این شایعات دامن می‌زنند که افکار عمومی جامعه باید به این دسیسه، توجه جدی کنند و تحت تأثیر این شرایط و مطالب بی‌پایه و اساس قرار نگیرند.

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، خاطرنشان کرد: هدف عمده از این فشارها نتیجه دادن فشار حداکثری است،  قصد دارند مردم را تحت فشارهای اقتصادی در مقابل دولت قرار دهند و آشوبی دیگر به راه اندازند. البته باید تمام جوانب منافع ملی در قرارداد با چین دیده شود و شفاف‌سازی لازم برای مردم و دلسوزان مملکت انجام شود.

بصیری ادامه داد: اگر در این چارچوب، پیش نویس قرارداد با چین به یک قرارداد کامل منجر شود یک موفقیت بزرگ برای دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشور می‌تواند باشد.

وی اظهار کرد: قرارداد ایران با چین عمدتاً افق بلند مدت همکاری‌های متقابل و دو جانبه بین دو کشور است و محورهای آن در زمینه صنعت، نفت و پتروشیمی، ارتقای فناوری‌ها، محیط زیست، بهداشت، بنادر و کریدور راه آهن شمال به جنوب است.

اگر ارتباط با چین اشکال دارد چرا متحدان آمریکا این ارتباط را دارند؟

بصیری افزود: در ۴۰ سال گذشته آمریکا و غرب تلاش کرده‌اند ایران را که چهارراه اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی است در بن‌بست قرار دهند در حالی که متحدان آمریکا در منطقه وقتی با چین چنین قراردادهایی منعقد می‌کنند هیچ اشکالی برای آمریکا و غرب ندارد و تبلیغاتی در این خصوص نمی‌کنند، اما وقتی ایران می‌خواهد با چین رابطه سازنده داشته باشد چنین رابطه‌ای را بر نمی‌تابند و قرارداد را به ترکمانچای جدید تشبیه می‌کنند.

قصد دارند ایران را در انزوا و محاصره ژئوپلیتیکی قرار دهند

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان، تصریح کرد: غرب و آمریکا قصد دارند ایران را در انزوا و محاصره ژئوپلیتیکی قرار دهند تا راه‌های اقتصادی و تجاری کشورمان بسته شود و حتی نتواند از پتانسیل‌های اقتصادی چین استفاده کند. اما چین به تبلیغات آمریکایی‌ها و غربی‌ها به دلیل تضاد منافع، توجه نمی‌کند به همین دلیل غربی‌ها می‌خواهند از طریق عوامل داخلی بر سر راه قرارداد ۲۵ ساله با چین مانع ایجاد کنند و این نکته‌ای است که افکار عمومی باید به آن توجه کند.

امپریالیسم آمریکا هر رقیبی را می‌خواهد از میدان خارج کند

بصیری افزود: آمریکا اطرافِ ایران، نیروی نظامی پیاده کرده است و بارها عوامل مستقیم و غیرمستقیم آن به کشورمان حمله کرده‌اند، نکته جالب در اینجا است که برخی می‌گویند انعقاد قرارداد با غرب و آمریکا هیچ اشکالی ندارد، اما بستن این قرارداد با چینی که حتی یک سرباز به ایران نفرستاده است و هیچ تجربه تاریخی از این نظر نداشته‌ایم اشکال دارد و خطرناک است! این موضوع با کدام منطقی سازگار است؟ این شیطنت‌های امپریالیسم آمریکا و انگلستان است که هر رقیبی را می‌خواهند از میدان خارج کنند.

وی خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها با چین در تمام حوزه‌ها در دنیا درگیر هستند و یکی از این حوزه‌ها ایران است که منافع مشترک برای کشورمان ایجاد می‌کند و تنها برای چین، منافع به همراه ندارد. بنابراین ادعاهای مخالفان انعقادِ قرارداد با چین، بی‌اساس و غیر قابل اثبات است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی سند همکاری ایران چین اقتصاد برتر قطب های اقتصادی قرارداد با چین قرارداد ایران میلیارد دلار فشار حداکثری سرمایه گذاری ایران با چین ایران و چین یک قرارداد قصد دارند منافع ملی قرار دهند پیش نویس ۲۵ ساله قطب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۹۹۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار دبیر شورای عالی امنیت ملی به کشورهایی که با رژیم صهیونیستی همکاری سایبری دارند

به گزارش همشهری آنلاین، علی‌اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی امروز (چهارشنبه) پنجم اردیبهشت ماه در نشست امنیتی سنت پترزبورگ طی سخنانی ضمن قدردانی از دولت روسیه برای برگزاری این نشست، عملیات تروریستی مسکو را محکوم کرد.

وی گفت: ما در حال گذار از نوعی حکمرانی پیچیده مبتنی بر اطلاعات هستیم که روز به روز در حال توسعه است و با تکیه بر فناوری اطلاعات، نه تنها دولت‌ها بلکه نظام سلطه با شناختی که از افراد و جوامع پیدا کرده، به سمت کنترل‌های روانکاوانه‌ای گام بر می‌دارد که کمتر رنگ و بوی مداخله سنتی دارد. اما امکانی به مراتب بیش از گذشته برای اعمال سیاست و کنترل را در اختیار حاکمان و البته متأسفانه، دیگرانی قرار می‌دهد که می‌توانند اطلاعات را در اختیار گیرند.

احمدیان افزود: همین امر سبب شده، اکنون، اطلاعات نقش و اهمیتی به مراتب بیش از گذشته پیدا کند و یکی از مهمترین چالش‌های امنیتی در عرصه بین‌المللی، امنیت اطلاعات خصوصاً در فضای سایبری است که حل آن نیازمند همکاری و مشارکت جمعی کشورهاست.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: سایر همکاران من از امنیت اطلاعات به مفهوم رایج آن سخن گفتند که مورد موافقت ما نیز هستT اما من با یک «نظریه محوری» و متفاوت به این نشست آمده‌ام تا توجه شما را به دو تهدید بزرگ جلب کنم که از آن به «تهدید نرم» و «تهدید نیمه سخت» تعبیر می‌کنم.

آسیب‌ها، چالش‌ها و تهدیدات امنیت اطلاعات

احمدیان یادآور شد: امنیت اطلاعات آنگونه که در نگاه ساده‌انگارانه تصور می‌شود صرفاً به معنای حفاظت از اطلاعات، داده‌ها و ارتباطات نیست، بلکه در نگاهی فراگیر ایجاد سپر دفاعی و امنیتی در برابر «برده‌سازی مدرن» از انسان‌ها و جوامع با حذف هویت انسانی و ملی آنان از طریق ترویج فردگرایی افراطی و ایجاد شکاف بین نسلی و گسستن پیوندهای اجتماعی است.

وی آسیب‌ها، چالش‌ها و تهدیدات امنیت اطلاعات را شامل موارد زیر خواند: انحصار اینترنت به آمریکا، انحصار سیستم‌های عامل رایانه‌ها و تلفن‌های هوشمند (مانند ویندوز و اندروید به آمریکا) و انحصار دیتاسنترهای جهانی و بزرگ و سکوها (مانند گوگل و NSA به آمریکا)

دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: در نتیجه این انحصارات تهدیدات زیر رخ داده است: سوءاستفاده از اطلاعات و توانمند شدن صاحبان اطلاعات به نفوذ تا عمق زندگی افراد، جوامع و کشورها؛ شکل دهی به خواسته‌ها، زندگی و حتی آرزوهای افراد و جوامع بشری، مطابق با اهداف و امیال صاحبان مکنت و قدرت و نظام سلطه بین‌المللی؛ ایجاد امکان برای برخی کشورهای خاص به منظور در اختیار گرفتن زیرساخت‌های حیاتی کشورها که بعنوان مثال زیرساخت اینترنت در انحصار آمریکاست و از این طریق زیرساخت‌های همه کشورها را در تصرف، کنترل و اختیار خود گرفته است. دخالت حکومت‌ها فراتر از مرزهای سیاسی و حاکمیتی خود و حذف تدریجی حاکمیت ملی کشورها؛ ایجاد امکانی جدی برای تغییر در هویت انسان‌ها و جوامع و شکل دهی به آن به دلخواه غرب و ایجاد فاصله بین افراد و جوامع با ریشه‌های خود و گسست و شکاف نسلی و پیوندهای اجتماعی، خانوادگی از طریق فردگرایی افراطی آن هم از نوع انحرافی و فروکاست انسان‌ها به لذت جویی و کسب سود فردی.


اعمال نفوذ آمریکا در حوزه امنیت ملی کشورها

وی گفت: در نتیجه این موارد، توانایی کنترل بی سابقه و به شدت افراطی، روانکاوانه و مداخله در خصوصی‌ترین لایه‌های زندگی افراد و جوامع و حتی کنترل ذهن و رفتار آنان با مقاصد تجاری و سیاسی به نوعی که آزادی، استقلال و قدرت انتخاب را از آنان سلب کرده و حاکمیت فردی و ملی را حذف و برده‌داری مدرن را شکل می‌دهد.

احمدیان با طرح این سؤال که کدام یک از شما با تغییر شگفت انگیز افکار و امیال نسل جوان خود حتی فرزندان خویش مواجه نشده‌اید؟ افزود: سارق اصلی و عامل ناامنی همان کسی است که امین شمرده شده است، اوست که شبکه و اطلاعات را در دست دارد.

وی ادامه داد: همان گونه که ملاحظه می‌شود از این منظر، امنیت فردی، اجتماعی و حاکمیت ملی کشورها به سرعت در معرض دو تهدید نیمه سخت به معنای تصرف سکوها، سیستم‌ها و سازوکارهای جهانی و همچنین، در معرض تهدید نرم به معنای تصرف افکار و علائق و اقناع انسان‌ها برابر امیال نظام سلطه جهانی است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی اضافه کرد: فقدان قوانین عادلانه بین‌المللی در این حوزه موجب شده تا دولت آمریکا با در اختیار داشتن مدیریت جهانی اینترنت و توسعه سکوهای اینترنتی، فضای سایبر بین‌المللی را قلمرو حاکمیتی خود بداند و بر حکمرانی کشورهای مختلف به ویژه در حوزه امنیت ملی آنها اعمال نفوذ کند.

به گزارش فارس، احمدیان یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهایی است که سال‌ها قربانی حملات سایبری متعدد از طرف آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است.


هشدار به کشورهایی که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری خود را به رژیم اسرائیل داده‌اند

وی خطاب به حاضران با بیان اینکه شما ماجرای حمله خطرناک به سایت اتمی جمهوری اسلامی ایران با بدافزار استاکس نت را به خاطر دارید، گفت: با توجه به اینکه اکثر سامانه‌های سخت افزاری و نرم افزاری، به ویژه سیستم عامل‌های رایانه‌ها و گوشی تلفن‌های هوشمند متعلق به شرکت‌های آمریکایی است، این کشور از این ابزار سوء‌استفاده می‌کند.

احمدیان ادامه داد: متاسفانه در عملیات‌های خرابکارانه، جاسوسی و تروریستی از قبیل حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق و یا ترور فلسطینی‌ها از بسترهای مذکور استفاده شده است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی به برخی از کشورها که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری و یا خرید و نصب سخت افزارها و نرم افزارهای رژیم صهیونیستی را داده‌اند، هشدار داد که رژیمی که با نسل کشی فلسطینی‌ها و کودک کشی و زن کشی و جنایات متعدد علیه بشریت در غزه ماهیت خود را بر همگان آشکار ساخت صلاحیت ورود به این عرصه مهم را ندارد و افزود: کشورها باید مطمئن باشند که با گشودن مرزهای خود برای این رژیم، زیرساخت بزرگی برای تهدید امنیتی خود ایجاد کرده‌اند که جاسوسی از مردم و مقام‌های کشورهایشان بخش بسیار کوچکی از این خطر است.

به گفته احمدیان، مشکل بزرگتر در بقا و ثبات این کشورها خواهد بود.


پنج پیشنهاد احمدیان به نشست سن‌پترزبورگ

وی ادامه داد: در مقابل یکجانبه گرایی آمریکا و غرب، سازمان‌های منطقه‌ای همچون شانگهای و بریکس باید تلاش کنند تا در عرصه امنیت اطلاعات همکاری‌های خود را گسترش داده و ابزارها، نهادها و ساختارهای جدید را خلق کنند تا در برابر این دو نوع تهدید بی دفاع نباشند.

احمدیان افزود: جمهوری اسلامی یک بسته پیشنهادی مشخص شامل این موارد به این نشست ارائه می‌کند:

۱- همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه بین‌المللی با موضوع امنیت اطلاعات بر مبنای نظریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران به امنیت اطلاعات

۲- چندجانبه کردن نهادها و ساختارهای بین المللی در حوزه امنیت اطلاعات و سایبر و خارج کردن آن از انحصار یک کشور و یک قطب

۳- همکاری برای تدوین قوانین و مقررا ت مرتبط با امنیت اطلاعات و امنیت سایبری جهانی (دیپلماسی سایبری) در ابعاد مختلف و دفاع هماهنگ از آنها در مجامع بین المللی از قبیل ITU و مقابله با یکجانبه گرایی امریکا در فضای سایبر

۴- تشکیل ائتلاف‌های ضد تحریمی و استفاده از سامانه‌ها و سکوهای غیرآمریکایی تحریم ناپذیر برای تبادلات مالی و اقتصادی و اداری بین اعضا با یکدیگر

۵- تقسیم کار بین کشورهای مستقل برای تولید سخت افزارها، نرم افزارها، دیتاسنترها و سکوهای مستقل.

آمادگی ایران برای همکاری در زمینه مقابله با تهدیدات تروریستی

دبیر شورای عالی امنیت ملی در پایان گفت: ایران، امروز، برخوردار از ظرفیت‌های غیرقابل انکار علمی و فناوری است که می‌تواند فرصت بسیار خوبی برای همکاری در سطح بین‌المللی فراهم کند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته آمادگی دارد در عرصه تامین صلح و امنیت پایدار بین‌المللی خصوصاً در عرصه مقابله با تهدیدات تروریستی و افراط گرایی با دیگر کشورها در سطح جهان و منطقه همکاری کند.

کد خبر 847002 منبع: فارس برچسب‌ها ایران و اسرائیل اسرائیل خبر ویژه حملات سایبری

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از حمله به سایت اتمی ایران و کنسولگری ایران در سوریه از زبان دبیر شورای عالی امنیت /۵ پیشنهاد به نشست سن پترزبورگ
  • پنج پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • پیشنهادات ایران برای ارتقای امنیت اطلاعات
  • مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب با خلق ساختارهای جدید
  • احمدیان: مشکل بزرگ‌تر در بقا و ثبات این کشورها خواهد بود
  • هشدار دبیر شورای عالی امنیت ملی به کشورهایی که با رژیم صهیونیستی همکاری سایبری دارند
  • پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان
  • تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز
  • رونق کنسرت‌ها تهدید یا فرصت؟